جذب۱۷۰میلیاردتومان جهت توسعه اشتغال روستایی

معاون هماهنگی اموراقتصادی وتوسعه منابع استاندار کردستان گفت:در مرحله اول ایجاد اشتغال پایدار روستایی دراین استان ۱۷۰ میلیارد تومان اعتبار جذب و به کارآفرینان و سرمایه گذاران پرداخت شد.

حسین فیروزی در گفت و گو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به نیاز استان کردستان در راستای جذب اعتبار برای ایجاد فرصت های شغلی، اظهارداشت: بحث تامین اعتبار مورد نیاز برای ایجاد اشتغال پایدار در روستاها، لایحه ای بود که از طرف دولت به مجلس ارائه شد و از محل منابع صندوق توسعه ملی حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان اعتبار تامین شد که در اختیار توسعه اشتغال روستایی قرار گیرد.

وی افزود: خوشبختانه این لایحه در مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان تصویب و تایید شد و جنبه قانونی پیدا کرد تا برای ایجاد اشتغال در روستاها از محل صندوق توسعه ملی ۱۲ هزار میلیارد تومان در اختیار دولت قرار گیرد تا به عنوان تسهیلاتی با بهره کم به روستاییان و افرادی که در شهرهایی با جمعیت کمتر از ۲۰ هزار نفر هستند، برای ایجاد اشتغال خرد پرداخت شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان به دیگر اقدامات صورت گرفته در راستای جذب اعتبارات اشاره کرد و ادامه داد: در مرحله بعد توزیع بین استانی از سوی دولت انجام شد و سهم استان کردستان بر اساس نرخ بیکاری ۲۶۰ میلیارد تومان بود که قرار بود در مرحله اول ۵۰ درصد آن تخصیص یابد و در مرحله دوم نیز ۵۰ درصد دیگر واگذار شود.

فیروزی یادآور شد: در مرحله اول سهم ما ۱۳۰ میلیارد تومان بود که در استان پیش از ابلاغ آیین نامه اجرایی و تخصیص اعتبار، کارهای اداری و هماهنگی های بین بخشی انجام شد و رسته های منتخف شغلی تعیین شد و سهم شهرستان ها نیز بر اساس نرخ بیکاری در آنها مشخص شد و با انجام کارهای مطالعاتی به محض اختصاص اعتبارات دستگاه های اجرایی توانستیم در مرحله اول ۱۵۷ میلیارد تومان را جذب کنیم.

وی با اشاره به اینکه جذب این میزان اعتبار معادل ۱۲۰ درصد سهم اعتبار تخصیصی مرحله اول تسهیلات اشتغال پایدار روستایی کردستان بود، بیان کرد: طی سه هفته اخیر نیز از محل اعتبار استان هایی که موفق به جذب سهم خود در مرحله اول نشده بودند ۳۰ میلیارد تومان دیگر اختصاص یافت که رقمی از آن جذب شده تاکنون و در مجموع حدود ۱۷۰ میلیارد تومان تاکنون اعتبار را جذب کرده ایم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان در ادامه گفت: این یک موفقیت بزرگ برای مجموعه دستگاه های اجرایی استان است و نشان می دهد این ظرفیت اداری و هماهنگی های بین بخشی در کردستان وجود دارد که به موقع اعتباراتی که برای ایجاد اشتغال تخصیص می یابد را علاوه بر جذب کامل آن بیش از سهم استان را نیز جذب کنند.

فیروزی به مرحله دوم این طرح اشاره کرد و اظهارداشت: برای مرحله دوم نیز کارگروه اشتغال استان طی چند روز گذشته تشکیل شد و دستگاه های اجرایی اعلام کردند که بیش از سهم مرحله دوم طرح های بررسی شده و معرفی شده به بانک ها جهت پرداخت تسهیلات وجود دارد.

وی به ویژگی های اعتبارات اشتغال پایدار روستایی اشاره کرد و افزود: این اعتبارات اشتغال پایدار روستایی ویژگی هایی دارد که سایر تسهیلات و منابع مالی این ویژگی ها را ندارد و این اعتبارات در مناطق مرزی با چهار درصد و به طور متوسط این تسهیلات در استان کردستان با شش درصد سود بانکی به کارآفرینان و سرمایه گذاران پرداخت می شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان ادامه داد: در حال حاضر نیز با توجه به اطلاعاتی که دستگاه های اجرایی ارائه می دهند تعدادی از این پروژه های تعریف شده پیشرفت مناسبی داشته اند و تعدادی نیز به اتمام رسیده و منجر به اشتغال چندین نفر شده اند.

فیروزی یادآور شد: اجرای این طرح هم در ایجاد اشتغال و هم در تولید در کردستان بسیار موثر بوده و در بخش های مختلف کشاورزی مانند زراعت، باغداری، زنبورداری، دام و طیور استان را با توسعه مواجه کرده که در آینده نتایجه آن را به خوبی شاهد خواهیم بود.

وی در ادامه به اقدامات صوت گرفته در بخش گردشگری در استان کردستان اشاره کرد و افزود: همچنین در حوزه گردشگری و پروژه های دانش بنیان نیز اعتباراتی پرداخت شده و در بخش صنعت نیز علیرغم اینکه تدوین دستورالعمل ها به گونه ای بود که بخش صنعت نمی توانست از این اعتبارات بهره مند شود اما باز هم خوشبختانه در این بخش نیز مبلغ قابل توجهی جذب و پرداخت شده است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان گفت: در هر حال موفقیت چشمگیری در جذب اعتبارات اشتغال پایدار روستایی در کردستان رقم خورده و برای مرحله دوم نیز کاملا آمادگی این کار را داریم و قصد داریم نمونه های موفق که به سرانجام رسیده اند به صورت مستند از آنها فیلم و تصویر تهیه شود تا هم در جلسه آینده کارگروه اشتغال و هم در صدا و سیمای مرکز کردستان پخش شود.

فیروزی در پایان سخنان خود به اهداف اجرایی شدن این مستند اشاره کرد و اظهارداشت: این کار با دو هدف انجام می گیرد که هدف اول تشویق کارآفرینان و سرمایه گذارانی است که به صورت جدی پای کار آمده اند و هدف دوم نیز ایجاد انگیزه و مشوق برای کارآفرینان جدید است و انتظار می رود که اینگونه اقدامات در راستای جذب اعتبارات بیشتر موثر باشد و زمینه برای سرمایه گذاری بیشتر افراد کارآفرین فراهم شود.

منبع: خبرگزاری مهر

برای مشاهده آخرین اخبار اشتغال روستاییان اینجا کلیک کنید

 

لطفا سوالات و نظرات خود را بیان کنید

ثبت پاسخ