مدارس یادگیرنده مرآت با خدمات مرکز آموزش نیروی انسانی و انتقال تجربیات مدرسه‌داری و تالیف کتاب‌های روزآمد در حوزه آموزش‌وپرورش و پشتیبانی از مدارس کشور با توجه به نیاز مبرم مدارس تشکیل گردیده است. این مرکز به شماره ثبت 37751 و شناسه ملی 1400557510 پا به عرصه‌ی وجود نهاده است و با کسب مجوز شماره 485629 از سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور و ثبت در LTMS وزارت آموزش‌وپرورش به شماره 385 خدمات آموزش‌های ضمن خدمت و بدو خدمت خود را به کلیه ادارات و مدارس کشور ارائه می‌نماید.

این موسسه امیدوار است با پشتوانه بیش از 15 سال ارائه خدمات آموزشی به مدارس و حسن اعتماد و اعتبار اجتماعی ناشی از همکاری و دریافت خدمات آموزشی از این موسسه بتواند این خدمات را در کنار سایر خدمات آموزشی به کلیه مدارس کشور ارائه نماید.

تاریخچه
با ایجاد مدارس هماهنگ در سال 1380 در قالب جلسات ماهانه در تهران، تبریز، کاشان و ساری تجربه‌ی بسیار موفقی از جلسات آموزشی مدرسه‌داری در کشور تجربه شد. جلساتِ انتقال تجربیات مدرسه‌داری از سال 1387 در قالب مدارس یادگیرنده در مرکز نوآوری‌های آموزشی مرآت ادامه یافت. جلسات مدارس در تهران، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، خراسان رضوی، مازندران و خوزستان برگزار گردید. در طی سفرهای بازدید از مدارس خارج از کشور که تاکنون برگزار شد و بیش از 1000 مدیر مدرسه در طی 30 سفر آموزشی از مدارس خارج از کشور بازدید کردند. همواره یکی از درخواست‌های مدیران مدارس شرکت‌کننده در این جلسات و سفرها حفظ ارتباط با یکدیگر و ادامه این موقعیت‌های یادگیری بود. با توجه به استقبال و تقدیر سفارت و رایزنی‌های فرهنگی کشورمان از بازدید مدیران مدارس ایران از مدارس خارج از کشور و توجه آن‌ها به منظور حفظ ارتباط مدیران مدارس کشورمان با مدارس خارج از کشور، بر آن شدیم تا در ادامه‌ی انتقال تجربیات مدرسه‌داری در کشور و استفاده از تجربیات مدرسه‌داری سایر کشورها و انتقال تجربیات مدرسه‌داری به سایر کشورها، مدارس یادگیرنده را در قالب جدید به عنوان مرکز انتقال تجربیات مدرسه‌داری ادامه دهیم. لازم می‌دانیم از همه‌ی کسانی که در طی این دهه در امر انتقال تجربیات مدرسه‌داری تلاش نمودند سپاسگزاری کنیم.

کلیات

شعار: هم یاد دادن هم یاد گرفتن بر ما می‌افزاید.

چشم‌انداز: تربیت نسل یادگیرنده با پشتیبانی از مدارس یادگیرنده.

ماموریت: موقعیت‌های یادگیری روزآمد، مناسب و در دسترس برای تمامی ذی‌نفعان نهاد آموزش و پرورش به منظور بهبود توسعه انسانی کشور.

ضرورت

توجه به توسعه انسانی از مهم‌ترین برنامه‌های همه کشورها به منظور توسعه پایدار می‌باشد. مفهوم توسعه انسانی از سه مفهوم آموزش، درآمد کافی و سلامت و امید به زندگی تشکیل می‌شود.