تیپ شخصیتی ESFP

شخصیت بازیگر (ESFP) از گروه شخصیتی کاوش گران

 

شخصیت بازیگرمن خودخواه، بی‌صبر و حوصله و کمی متلاطم هستم. اشتباه می‌کنم و گاهی از کنترل خارج می‌شوم و تحمل کردنم سخت می‌شود. اما اگر تو نمی‌توانی در بدترین حالت به من رسیدگی کنی، پس مطمئنا در بهترین حالتم هم لیاقتم را نداری!
مرلین مونر

اگر شخصی پیدا شود که همزمان در رقص و موسیقی غوغا کند مطمئنا او همان شخصیت ESFP هست. آن‌ها در لحظه زندگی می‌کنند و هیجان را دوست دارند و علاقه‌مندند که همه هم آن‌گونه احساس کنند. هیچ شخصیتی مثل آنان برای تشویق دیگران وقت و انرژی نمی‌گذارد.

 

ما همه ستاره‌هایی هستیم ...

سرگرم کننده‌ها عاشق این هستند که در مرکز توجه قرار گیرند. نه اینکه همه آن‌ها بازیگر اند اما بازیگران بیشترین افراد از این نوع شخصیتی اند. آن‌ها عاشق این هستند که در جمع‌های دوستانه با شوخی‌ها و نحوه خاص صحبت کردن فروتنانه‌شان بدرخشند و توجه‌ها را به خودشان جلب کنند. آنان از کوچک‌ترین چیزها لذت می‌برند و چیزی برایشان لذت‌بخش‌تر از حضور در جمع‌های دوستانه و خوش‌گذرانی نیست. آن‌ها به راحتی هر مجلسی را به خوش‌گذرانی ختم می‌کنند.

یک ESFP خوب می‌داند چطور زیبایی را تشخیص دهد و در لحظه شناسایی کند. در واقع، بیشترین حس زیباشناختی را دارد. از آرایش کردن، ست کردن لباس تا چیدمان وسایل یک منزل را با خوش‌سلیقگی انجام می‌دهد. او هیچ اِبایی ندارد که اطرافش را طوری تغییر دهد که شخصیتش را منعکس کند. یک ESFP به طور طبیعی کنجکاو است و به راحتی طرح‌ها و ایده‌هایش را امتحان می‌کند.

هر چند که همیشه چنین به نظر نمی‌رسد اما اشخاص ESFP می‌دانند که در چه مواقعی نمی‌توان همه توجهات را جلب کرد. آنان مشاهده‌گرانی خوب و نسبت به احساسات دیگران بسیار حساس اند. از نخستین کسانی هستند که یک فرد را وادار می‌کنند درباره احساسات درونی‌اش صحبت کند و در این مواقع، به خوبی احساسات طرف مقابل را متوجه می‌شوند و به او راهکارهای عملی ارائه می‌دهند. آن‌ها معمولا کمی درام را دوست دارند اما نه در حدی که باعث ایجاد مشکل و سرزنش دیگران شود.

 

...و همه ما این حق را داریم که بدرخشیم!

بیشترین چالشی که با آن روبه‌رو هستند غفلت از وظایف و مسئولیت‌ها به واسطه سرگرم شدن با لذت‌های لحظه‌ای است. تحلیل‌های پیچیده، کارهای تکراری و ارتباط دادن بین آمار و واقعیت از جمله فعالیت‌هایی است که برای آن‌ها کار ساده‌ایی به حساب نمی‌آید.

به بخت و اقبال یا فرصت‌های پیش آمده تکیه می‌کنند یا ترجیج می‌دهند از دوستان‌شان کمک بگیرند. آن‌ها بایستی حواسشان باشد که هیچ کس تا آخر عمر نمی‌تواند از همه جوانب مراقب آن‌ها باشد. بنابراین فرد ESFP حتما بایستی برنامه‌ای بلندمدت نظیر حقوق بازنشستگی یا بررسی وضعیت سلامت و بهداشت داشته باشد. آن‌ها کیفیت و ارزش را به خوبی تشخیص می‌دهند اما وقتی که با این خصلت‌شان که برنامه‌ریز خوبی نیستند جمع شود برایشان بسیار گران تمام می‌شود. مثلا کارت اعتباری برای شخص ESFP بسیار خطرناک است. در یک کلام! بیشتر تمرکزشان برای یافتن فرصت است تا اینکه برنامه‌ریزی بلندمدت داشته باشند.

ممکن است فرد ESFP تصور کند سر به هوا بودنش باعث شده نتواند فعالیت‌ها و کارهایی را که دوست دارد انجام دهد. هیچ چیز برایش بدتر از این نیست که احساس کند در چهارچوبی با شرایط خاص قرار گرفته و نمی‌تواند با دوستانش خوش‌گذرانی کند.

هرجا که نیاز به سرگرمی، شادی، خوش‌گذرانی و داوطلبی برای انجام کاری خاص باشد، پای او در میان است. هیچ چیز برایش خوشایندتر از همراهی کردن بقیه در خوش‌گذرانی‌ها نیست. آن‌ها ساعت‌ها می‌توانند درباره مسائل مختلف صحبت کنند و احساسات عاطفی خود را به راحتی در میان بگذارند. اگر برنامه‌ریزی خوبی داشته باشند، می‌توانند از همه فرصت‌هایی زندگی استفاده کنند و لذت ببرند.

 

افراد مشهور تیپ شخصیتی ESFP

 

گروه شخصیتی سیاست‌مداران

 

گروه شخصیتی تحلیل‌گران

 

گروه شخصیتی محافظان

 

گروه شخصیتی کاوش‌گران

۶ نظر برای تیپ شخصیتی ESFP

  • ن
    نیکان
    ۹ مهر ۱۳۹۵، ۱۸:۰۹
    سلام. من کارشناسی پژوهشگری علوم اجتماعی هستم .میخوام برا ارشد مددکاری بخونم ایا میتونم با توجه ب اینکه گرایش کارشناسیم پژوهشگری هست و سوال مهمتر اینکه آیا مث بقیه ی گرایشهای جامعه شناسی طرح فراگیر یا بدون کنکور برای ارشد مددکاری موجود هس و از چ طریقی باید اقدام کنم.تشکر از سایت جامعتون
    • م
      مشاور
      ۱۱ بهمن ۱۳۹۴، ۰۸:۴۰
      با سلام خدمت دوستان عزیز هر شغلی برای هر فردی خوب است اگر در آن علایق واستعداد در نظر گرفته شود خیلی از افراد داریم که در رشته پزشکی فارغ التحصیل شده اند ولی بدلیل عدم علاقه واستعداد که همان توانایی هر فرد می باشد ولی متاسفانه در امر طبابت موفق نیستند در ثانی این فرد که بر اساس عدم استعداد وعلاقه وفقط به خاطر توجه به زمینه درآمدی شغلی را انتخاب کند چگونه می خواهد 30 سال در آن کار دوام بیاورد. یه خورده منطقی بودن خوب است ودر ادامه هر کشور به همه نیرو ها با همه پتانسیل نیاز دارد واگر همه دنبال پزشکی باشیم آیا اینده همان رشته پزشکی مازاد نخواهد بود . خود دانی
      • M
        M.s مصطفی
        ۳۱ شهریور ۱۳۹۴، ۱۳:۳۶
        دوست من در کشور ما وقتی وارد زندگی می شوی می فهمی که چقدر اشتباه کردی من خودم سال 77 با رتبه 1000 امکان قبولی در رشته پزشکی را داشتم ولی چون به رشته مهندسی مکانیک علاقه داشتم تو این رشته ادامه دادم شغل خوبی هم دارم ولی وقتی درآمد یک مهندس را با یک پزشک مقایسه میکنم و احترام وقت آزاد یک پزشک مقایسه می کنم میفهمم که چه اشتباهی کردم عزیزم مهمانداری هواپیما شغل خوبی نیست اگر میتونی پزشک بشی اشتباه نکن
        • ز
          زهرا
          ۲۰ مرداد ۱۳۹۴، ۰۹:۲۲
          سلام.من امسال پیش دانشگاهی هستم وبه اصرارخانواده دارم واسه پزشکی میخونم ولی خودم به شغل مهمان دارهواپیماخیلی علاقه دارم ولی نمیدونم بایدچه کارکنم لطفاکمکم کنید.ممنون
          • s
            sareh
            ۲۵ مرداد ۱۳۹۴، ۱۰:۲۰
            اگه میتونی قبول بشی بخون بعدش با خیال راحت میتونی دنبال علاقت بری وقتی بزرگتر شدی دیدی همه چقدر به پزشکها احترام میذارن و یه مهماندار باید دائم جلوی مسافر خم و راست بشه و فقط ظاهرش برای دیگران اهمیت داره متوجه میشی واقعیت با تخیلات خیلی فرق داره منم مهندسی خوندم حالا دنبال هر رشته و شغلی دوست دارم میرم.
            • ا
              اشراق
              ۲۳ خرداد ۱۳۹۸، ۱۲:۳۳
              دقیقا

          لطفا سوالات و نظرات خود را بیان کنید

          ثبت پاسخ