پیشنهاد موکول شدن تعیین دستمزد سال ۹۹ به شرایط پس از بحران

۴ نظر

تهران - ایرنا - نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار گفت: تعیین دستمزد ۹۹ باید به گونه‌ای باشد که منافع کارگران و کارفرمایان تامین شود؛ بر این اساس معتقدیم تعیین دستمزد باید به بعد از شرایط بحرانی موجود موکول شود.

«اصغر آهنی‌ها» روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا اظهار داشت: در جلساتی که پیش از سال برای تعیین دستمزد برگزار شد، نمایندگان کارگری، کارفرمایی و دولت سه پیشنهاد را مطرح کردند.

وی افزود: نماینده کارگران بدون توجه به شرایط و مشکلات موجود اعداد و ارقام بالایی را پیشنهاد می‌دادند که بخش کارفرمایی با آن موافقت نکرد، از سوی دیگر دولت نیز با توجه به سیاست‌های اقتصادی کلان در سال ۹۹ میانگین ارقام اعلام شده را پیشنهاد می‌داد و بخش کارفرمایی نیز افزایش ۱۵ درصدی دستمزد را پیشنهاد داد.

نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار گفت: البته پیشنهاد اصلی نمایندگان کارفرمایی این بود که با توجه به شیوع بیماری کرونا و از بین رفتن مشاغل خرد، تعیین دستمزد به زمان دیگری موکول شود اما در مرحله نخست این موضوع پذیرفته نشد و می‌خواستند که این موضوع تا پایان سال ۹۸ تعیین شود.

وی اضافه کرد: نمایندگان کارگری بیشتر بر اعداد و ارقامی که امکان عملیاتی شدن آن نبود و نمی‌توانستیم آن را پیاده‌سازی کنیم تاکید داشتند، که با نظرات کارفرمایی و دولت اختلاف زیادی داشت؛ بنابراین تصمیم‌ گرفتیم انتخاب نهایی در سال ۹۹ گرفته شود.

آهنی‌ها اظهار داشت: باید توجه داشته باشیم که تعیین حقوق کارگران یک بحث و پرداخت حقوق بحث دیگری است. در حال حاضر هر روز که می‌گذرد زمینه تعطیلی مشاغل جدی‌تر می‌شود و با این شرایط اگر تصمیم‌گیری نامناسبی انجام شود به طور قطع بیکاری در کشور را تشدید کرده‌ایم.

وی تصریح کرد: هیچ کدام نباید راضی به این موضوع باشیم و در درجه اول در شرایط بحرانی، حفظ اشتغال موجود را باید در نظر داشته باشیم.

نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار گفت: در این شرایط دولت باید وارد شود و با اعطای سبدهای معیشتی، ‌مشکلات کارگران را برطرف کند و اشتغال موجود را نیز حفظ کند اگر غیر از این باشد مشاغل خرد که در دو ماه گذشته آسیب جدی دیده‌اند، به تعطیلی کشیده خواهند شد.

وی تاکید کرد: نباید به این بسنده کنیم که بیمه بیکاری پرداخت کنیم و بودجه سنگینی در این زمینه هزینه کنیم در حالی که می‌توانیم این بودجه را برای حفظ اشتغال موجود به کار ببریم.

وی اظهار امیدواری کرد که اشتغال موجود حفظ شود و کارگری بیکار نشود تا بتوانیم با موفقیت از این بحران عبور کنیم.

آهنی‌ها گفت: برخی معتقدند افرادی که کار می‌کنند باید دستمزد بیشتر دریافت کنند در حالی که معتقدیم در شرایط موجود بهتر است افراد بیشتری مشغول شوند و حقوق کمتری بگیرند.

وی افزود: همانطور که باید به کارگرانی که در کشور فعالیت می‌کنند توجه کنیم باید به افرادی که بیرون از این سیستم بیکار هستند نیز توجه کنیم؛ به خصوص اینکه در حال حاضر شرایط ویژه‌ای داریم و باید تلاش کنیم از این بحران عبور کنیم.

نماینده کارفرمایان اظهار داشت: در مشاغل کلان همچون پتروشیمی، مشکلی در پرداخت دستمزد کارگران وجود ندارد و حتی ارقام بیشتری پرداخت می‌شود اما بخش‌های خرد و واحدهای کوچک که ۹۰ درصد اشتغال کشور را برعهده دارند شرایط دیگری دارند.

وی اضافه کرد: ممکن است تا پایان فروردین ماه جلسات تعیین دستمزد برگزار شود، اما معتقدیم جلسات به زمان خروج از بحران موکول تا تصمیم‌گیری درستی انجام شود؛ در غیر این صورت بخش کارفرمایی امکان پرداخت عدد و رقم بالا را ندارد و با اجرایی شدن این مورد بسیاری از شغل‌ها از بین می‌رود.

آهنی‌ها تصریح کرد: با توجه به نظرسنجی‌های انجام شده از بنگاه‌های خرد و کوچک، هیچ کدام تمایلی به پرداخت حقوق بالا را ندارند و تصمیم‌گیری نادرست آسیب جدی به کارگران وارد می‌کند.

وی تاکید کرد: دولت می‌تواند نقش خود را به خوبی ایفا کند و در دوران مشکلات اقتصادی بسیاری از مسائل را برطرف کند تا کارفرما و کارگر ادامه حیات دهد و شرایط بهبود یابد؛ در غیر این صورت هر دو طرف آسیب می‌بینند.

جلسه شورای عالی کار پس از سه جلسه رایزنی در سال ۹۹ بی نتیجه ماند و سرانجام در آخرین ساعات ۲۹ اسفند جلسه به نیمه دوم فروردین ماه موکول شد. 

منبع : ایرنا

 

برای مشاهده اخبار تعیین دستمزد کارگران اینجا کلیک کنید

برای مشاهده اخبارحداقل حقوق، دستمزد و مزایا اینجا کلیک کنید

ای استخدام

از تجربیات دیگران استفاده کنید!

مطالعه تجربیات شرکت کنندگان آزمون‌های استخدامی سازمان‌های مختلف در دوره های گذشته می تواند نقش بسزایی در قبولی شما در سازمان مورد نظر داشته باشد.

۴ نظر برای پیشنهاد موکول شدن تعیین دستمزد سال ۹۹ به شرایط پس از بحران

  • س
    سجاد
    ۱۸ فروردین ۱۳۹۹، ۰۳:۱۲
    سلام
    این چندماه حقوق و بیمه باید ب تعرفه سال گذشته باشد؟
    • پ
      پیمان
      ۱۴ فروردین ۱۳۹۹، ۱۵:۴۰
      سلام و عرض ادب اگه کرونا امسال تموم نشه چی؟؟؟بعد کرونا معلوم نیست کی هستش.در ضمن شرکت های بزرگ که 8 ساعت کار میکشن و 4 ساعت اضافه کاری میکنن و بابت اضافه کاری هیچ بیمه ای پرداخت نمیشه فقط اون 8 ساعت رو بیمه میکنن.بخدا همه الان تحصیل کرده هستن همه چی رو میدونن ما که با فاصله یک متری داریم با هم کار میکنیم شما 3 متر فاصله داشته باش تصویبش کن ی نفسی بکشم.یا میخوایین چن ماه دیگه تورم رو بیارین پایین اونوقت بگین که بیایین براساس تورم تصویب کنیم.بخدا تو ایران تورم هم بیاد پایین هیچی ارزون نمیشه حتی ی گرون
      • ک
        کارگر خصوصی
        ۱۴ فروردین ۱۳۹۹، ۰۱:۲۱
        وقتی پایان بحران معلوم نیست چه جور به بعد موکول میشه
        .
        تمام شرکت های خصوصی بزرگ همین عید دارن از نفرات کار میکشن
        هیچ نوع وسیله حفاظت فردی هم نمیدن
        میگن ماسک گیر نمیاد الکل که اصلا پیدا نمیشه و....
        .
        من خودم داخل هلدینگ فاتح هستم
        هیچ بخشیش تعطیل کامل نشده
        شرکت های فولاد همه دارن کار میکنن
        همه کارگاه های ساخت مواد شوینده و بهداشتی سه شیفت کار میکنن
        پتروشیمی ها و ....
        .
        فقط دولت تعطیله و بحران زده شده و کسبه ازاد
        تمام کارگران بخش خصوصی صنعتی دارن کار میکنن
        جان انها بازیچه دست کارفرما شده ولی حقوقشون ....
        • ک
          کارگر
          ۱۴ فروردین ۱۳۹۹، ۰۸:۰۶
          دقیقا درست است کارخانه ما تمام ایام عید گفت بیایید سر کار جالب این است که مدیرعامل کارخانه در یک جلسه گفته کرونا افراد ضعیف را میکشه و ما تو کارخونه نیازی به آدمای ضعیف نداریم وباید بیایند سرکار

        لطفا سوالات و نظرات خود را بیان کنید

        ثبت پاسخ