آشنایی با رشته فیزیوتراپی

آشنایی با رشته فیزیوتراپی

 

فیزیوتراپی، شاخه‌ای از پزشکی است که در آن برای توان‌بخشی بیماران از عوامل فیزیکی مثل گرما، سرما، الکتریسیته، نور و عوامل مکانیکی و ورزش استفاده می‌شود.

 

 

معرفی اجمالی

بسیاری از حوادث باعث می‌شوند که اندام حرکتی انسان از حرکت بایستند گرچه این ایستایی موقت باشد اما آسیب‌های آن دراز مدت و در برخی اوقات بهبودی کامل حاصل نمی‌شود. نباید از نظر دور داشت که حرکت برای بعضی از اندام‌ها مانند دست و پا همانند اکسیژن ضروری و حیاتی است. کاری که فیزیوتراپ انجام می‌دهد به جریان انداختن حرکاتی است که بنابر اتفاق دچار آسیب شده‌اند. فیزوتراپ با انجام حرکاتی که مبنای علمی دارد و استفاده از ابزاری که جریان حرکت را تسهیل می‌نماید به خدمت رسانی می‌پردازد.

فیزیوتراپی‌ رشته‌ای‌ است‌ که‌ با استفاده‌ از عوامل‌ فیزیکی‌ (مثل‌ گرما، سرما، نور، اشعه‌ لیزر، الکتریسیته‌ و...) و عوامل‌ مکانیکی‌ جهت‌ کمک‌ به‌ درمان‌ ناتوانی‌ فرد و بازگرداندن‌ کار اعضای‌ بدن‌ و هدایت‌ بیمار برای‌ استفاده‌ از توانایی‌ باقیمانده‌ به‌ او کمک‌ می‌کند. در بخش‌ الکتروتراپی‌ فیزیوتراپیست‌ با استفاده‌ از عوامل‌ فیزیکی‌ مانند اشعه‌ مادون‌ قرمز و درمان‌ بیماران‌ می‌پردازند. در بخش‌ مکانوتراپی‌ با استفاده‌ از وسایل‌ مکانیکی‌ مانند قرقره‌ و دستگاه های‌ بدن‌سازی‌ به‌ درمان‌ بیماران‌ می‌پردازند، در بخش‌ هیدروتراپی‌ (آب‌ درمانی‌) با استفاده‌ از خواص‌ آب‌ به‌ درمان‌ بیماری‌ها می‌پردازد. 

فیزیوتراپ، فردی با قابلیت‌های بالا چه از نظر جسمی، چه از نظر روحی است. زیرا او کسی است که توان دوباره‌ای را به شخص بیمار می‌بخشد. داشتن حوصله و عشق و علاقه به کار تنها راه ادامه تحصیل یا انتخاب این رشته است. 

تحصیل در رشته فیزیوتراپی

برای درمان بیماران با روش‌های فیزیکی یک متخصص فیزیوتراپی ابتدا با قسمت‌های مختلف بدن آشنا باشد سپس سایر موارد فیزیکی درمان و تک‌تک روش‌های آن را مانند الکتروتراپی - ترموتراپی ورزش‌درمانی و روش‌های درمان‌های دستی (موبیلیزاسیون) را فرا می‌گیرد.  این رشته در  سه‌ مقطع‌ تحصیلی‌ کارشناسی‌ پیوسته‌، کارشناسی‌ ارشد ناپیوسته‌ و دکتری‌ تدریس می‌شود. در مقطع‌ کارشناسی‌ گرایشی وجود ندارد. مدت‌ تحصیل‌ در دوره‌ کارشناسی‌ ۴ سال‌ و دوره‌ کارشناسی‌ ارشد ۲ سال‌ است.

فرصت‌های‌ شغلی‌

فارغ‌‌التحصیلان‌ می‌توانند در بیمارستان‌ها، سازمان‌ بهزیستی‌، هلال‌ احمر، کلینیک‌های‌ توان‌بخشی‌ و سازمان‌های‌ مربوط‌ به‌ توان‌بخشی‌ مشغول‌ به‌ کار شوند. آن‌ها همچنین‌  می‌توانند مطب‌ و مراکز توان‌بخشی‌ خصوصی‌ تاسیس‌ کنند. 

 

برای مشاهده سایر رشته ها اینجا کلیک کنید

 

ای استخدام

از تجربیات دیگران استفاده کنید!

مطالعه تجربیات شرکت کنندگان آزمون‌های استخدامی سازمان‌های مختلف در دوره های گذشته می تواند نقش بسزایی در قبولی شما در سازمان مورد نظر داشته باشد.

۱ نظر برای آشنایی با رشته فیزیوتراپی

  • y
    yoyo
    ۲۱ مرداد ۱۴۰۲، ۱۱:۰۲
    کسایی که این رشته رو انتخاب کردین یا الان توی اون مشغول به کار هستین، این رشته چه لذتی برای شما داره؟

    لطفا سوالات و نظرات خود را بیان کنید

    ثبت پاسخ