خبرگزاری تسنیم : مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه حوادث ناشی از کار در خراسان جنوبی کاهش یافته است گفت: در دو سال اخیر ارتقای فرهنگ ایمنی به صورت جدی در دستور کار بوده و این امر باعث کاهش حوادث شده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، محمد سنجری صبح امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در ۳ ماهه نخست امسال تعداد حوادث ناشی از کار در خراسان جنوبی ۶ مورد بوده که تعداد آن در مدت مشابه سال گذشته ۱۸ مورد بوده است.
وی با بیان اینکه حوادث ناشی از کار نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش داشته است افزود: با توجه به اجرای سند برنامهی ارتقای ایمنی در دو بخش ساختمان و معدن از خرداد سال ۹۳ و همچنین برنامه تایید صلاحیت ایمنی پیمانکاران به خصوص در بخشهای پرخطر مانند ساختمان و معدن که مستلزم برگزاری دورههای آموزشی بوده در این دو سال اخیر ارتقای فرهنگ ایمنی به صورت جدی در دستور کار بوده و باعث کاهش حوادث شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی بیان کرد: سال گذشته بیش از ۱۵ هزار نفر ساعت دورههای آموزشی ایمنی برگزار شده و با اجرای مدلی تحت عنوان مدل خودبازرسی درون کارگاهی و استقرار افرادی تحت عنوان مسئولان ایمنی در کارگاههای پرخطر توانستهایم گام بزرگی در جهت ارتقای فرهنگ ایمنی و کاهش حوادث استان برداریم.
سنجری با اشاره به اقدامات انجام شده در زمینه جلوگیری از حوادث ناشی از کار تصریح کرد: شناسایی کانونهای خطر و برنامهریزی به منظور انجام دورههای آموزشی، تشکیل کارگروههای ارتقای ایمنی در دو بخش ساختمان و معدن استان (حدود ۶۰ درصد حوادث اتفاق افتاده در سالهای قبل در این دو بخش بوده است) از اقدامات انجام شده در این زمینه است.
وی خاطرنشان کرد: همچنین استفاده از ظرفیت دستگاهها و نهادهای زیر مجموعه در امر ایمنی مانند سازمان نظام مهندسی ساختمان، سازمان نظام مهندسی معدن، شهرداری، اداره کل راه و شهرسازی و تشکلهای صنفی کارگری و کارفرمایی مرتبط در این خصوص از دیگر اقدامات انجام شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی اظهار داشت: الزام بهکارگیری پیمانکاران دارای تایید صلاحیت ایمنی در پروژههای عمرانی و تولیدی از سوی دستگاههای اجرایی و اجرای مدل خودبازرسی و استقرار مسئول ایمنی در کارگاههای پرخطر از اقدامات انجام شده در خصوص جلوگیری از حوادث ناشی از کار است.
سنجری با اشاره به حوادث ناشی از کار در ۳ ماهه نخست امسال افزود: ۵۰ درصد این حوادث در بخش ساختمانی، ۲مورد در بخش صنعت و تولید و یک مورد در بخش معدن بوده است.
وی با اشاره به بیمه این نوع حوادث برای کارگران یادآور شد: با توجه به بررسیهای انجام شده به جز یک مورد سایر پروژهها دارای بیمههای حوادث بودهاند که می تواند خسارت حادثه دیدگان را پرداخت کنند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی با اشاره به برنامههای سال ۹۵ گفت: انجام بازرسیها به منظور نظارت بر حسن اجرای قانون کار و مقررات ایمنی به خصوص از کارگاههای پرخطر، تشکیل منظم کارگروههای ارتقای ایمنی در دو بخش ساختمان و معدن با حضور تمامی دستگاههای زیرمجموعه و انعقاد تفاهمنامه همکاری در این خصوص از برنامههای سال ۹۵ است.
سنجری بیان کرد: پیگیری اخذ تایید صلاحیت ایمنی برای تمامی پیمانکاران حقیقی و حقوقی، برگزاری دورههای آموزشی ایمنی جهت کارگران، کار فرمایان و مسئولان ایمنی کارگاهها، برگزاری همایش ایمنی و تجلیل از واحدهای ایمن برتر استان، اطلاعرسانی مدل خودبازرسی و پیگیری استقرار مسئول ایمنی در کارگاههای پرخطر استان و فعالسازی کمیتههای حفاظت فنی و بهداشت کار واحدهای مشمول از برنامههای سال ۹۵ در این زمینه است.
برای مشاهده آخرین اخبار مشاغل سخت و زیان آور اینجا کلیک نمایید