برگزاری آزمون استخدام آموزشیاران سوادآموزی یک تکلیف قانونی است

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی گفت: برگزاری آزمون استخدام آموزشیاران نهضت سوادآموزی، تکلیف قانونی است لذا آموزش و پرورش یا هر نهاد دیگری توانایی حذف آن را ندارد.


به گزارش بازارکار به نقل از خبرگزاری فارس، به‌رغم اینکه جذب نیرو در دستگاه تعلیم و تربیت باید از طریق دانشگاه‌های فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی باشد اما به علت نیاز این دستگاه به نیروی انسانی و همچنین به‌کارگیری نیروی انسانی به شکل و شمایل مختلف، همواره توقعات استخدام به روش‌های دیگر به غیر از روش اصلی پیش می‌آید.
تدریس معلم در آموزش و پرورش در حال حاضر به شکل‌های مختلف مانند یک عده معلم رسمی، یک عده معلم مدارس غیردولتی، یک عده معلم حق‌التدریس، یک عده معلم قرارداد کار معین، یک عده معلم شرکتی و خرید خدمات، یک عده نیروهای نهضت سوادآموزی و .. است.

بعد از گلایه معلمان حق‌التدریس و آموزشیاران نهضت سوادآموزی مبنی بر سال‌ها کار در آموزش و پرورش و عدم به‌کارگیری آنها، مجلس قانونی را برای جذب این افراد گذراند و شرایطی برای ورود آنها به دستگاه تعلیم و تربیت مطرح شد.

علی الهیار ترکمن معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش درباره استخدام نیروهای حق‌التدریس و آموزشیاران نهضت سوادآموزی گفت: «استخدام معلمان حق‌التدریس و آموزشیاران نهضت یک تکلیفی است که تا پایان برنامه ششم، دولت باید اجرا کند؛ برای آموزشیاران نهضت باید آزمون ورودی برگزار کنیم و در صورت قبولی به دانشگاه فرهنگیان معرفی می‌شوند تا دوره یکساله را طی کنند؛ قرار بود آزمون آنها در فروردین برگزار شود که به دلیل شرایط خاص کشور نتوانستیم اما اکنون هدف‌گذاری برای خرداد است، مگر آنکه مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا، تصمیم جدیدی را اتخاذ کند».

حالا آموزشیاران نهضت سوادآموزی درخواست دارند که آزمون برایشان برگزار نشود؛ این افراد با طرح سوژه‌ای در سامانه «فارس من» با عنوان «آزمون نهضت سوادآموزی به دانشگاه فرهنگیان منتقل شود»، درخواستی داشتند مبنی بر اینکه «با توجه به شرایط کنونی کشور، ما آموزش دهندگان مشمول نهضت تقاضا داریم آزمون ورودیه مانند سه گروه دیگر به بعد از دوره در دانشگاه فرهنگیان منتقل شود».

معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش در این خصوص با بیان اینکه ۲۵ هزار مجوز استخدامی این افراد برای سال ۹۹ اخذ و سال ۱۴۰۰ هم بخش دیگری از آنها استخدام می‌شوند، تصریح کرد: «روزهای اخیر برخی از آموزش دهندگان خواسته بودند که آزمون را حذف کنیم؛ حذف آزمون دست ما نیست و اگر آنها قانون را مطالعه کنند، می‌بینند که جزو مصوبات قانونی است».

شاپور محمد زاده معاون وزیر و رئیس سازمان نهضت سوادآموزی ، با توجه به سوالات مکرر آموزش دهندگان در مورد آزمون استخدامی گفت: همانطور که قبلاً اعلام داشتیم به استناد بند ۲ مصوبه ۹۷.۰۶.۱۳ مجلس شورای اسلامی برگزاری آزمون تکلیف قانونی است لذا آموزش و پرورش یا هر نهاد دیگری توانایی حذف آن را ندارد و آموزش و پرورش بر اساس تکلیف قانونی عمل می‌کند و برگزاری آزمون هم بر این اساس است.

وی افزود: زمان برگزاری آزمون به دلیل استمرار سیاست فاصله گذاری اجتماعی و ممنوعیت تجمعات به تعویق افتاده است و تعیین تاریخ دقیق آزمون در حال حاضر امکان پذیر نیست و در صورت مهیا بودن شرایط زمان احتمالی دهه پایانی خرداد است البته به تاخیر افتادن آزمون اصلاً به نفع آموزش‌دهندگان نیست؛ اگر آزمون با تاخیری که متقاضیان انتظار دارند برگزار شود فرآیند مصاحبه ، گزینش و ... طولانی می‌شود و به طبع آن آموزش قبول شدگان در دانشگاه فرهنگیان و نیز شروع به کار قبول شدگان به تعویق افتاده و طولانی‌تر خواهد شد.

محمدزاده با بیان اینکه حذف دروس عمومی آزمون مقدور نیست، گفت: کتاب‌ها، جزوات ، سوالات و... که در فضای مجازی خرید و فروش می‌شوند مورد تایید نیستند؛ وزارت آموزش و پرورش و سازمان نهضت سوادآموزی هیچ نماینده‌ای برای فروش جزوه در استان‌ها نداشته و ندارد لذا به دروغ کلاهبرداران توجه نشود. جزوات آزمون اختصاصی مورد تایید سازمان نهضت سوادآموزی قبلاً روی سایت قرار گرفته و کاملاً رایگان هستند.

منبع : خبرگزاری فارس

 برای مشاهده آخرین اخبار استخدام آموزشیاران نهضت سوادآموزی اینجا کلیک نمایید

لطفا سوالات و نظرات خود را بیان کنید

ثبت پاسخ