آشنایی با رزومه کاری و نحوه نگارش رزومه کاری بینقص
رزومه کاری صفحه ای است حاوی اطلاعات شخصی، شغلی، تحصیلی و مهارتی شما که به صورت خلاصه برای کارفرمایان ارسال می شود تا پس از مطالعه بتوانند دید مختصری در خصوص شما پیدا کنند.
چرا و چگونه یک رزومه کاری بنویسیم؟
تصور کنید شرکتی میخواهد افرادی را برای یک جایگاه استخدام کند، آن شرکت چگونه میتواند شخصی با تواناییهای مورد نیازش را از میان انبوه کارجویان انتخاب کند؟ صد در صد جواب در دارا بودن رزومه کاری شخصی، که معرف تواناییهای افراد باشد است.
برای داشتن یک رزومه راه های متنوعی وجود دارد، اما استفاده از رزومه ساز آنلاین سایت «ای استخدام» راحت ترین روش برای این کار می باشد.
با استفاده از رزومه ساز آنلاین «ای استخدام» به هیچگونه دانش فنی در زمینه طراحی، مسائل فنی و آشنایی با نرم افزارهای نوشتاری نیازی ندارید و میتوانید به آسانی و تنها با چند کلیک تمام بخشهای اساسی و مورد نیاز رزومه خود را در این رزومه ساز تکمیل نمایید.
تمام تلاش تیم «ای استخدام» کمک به کارجویان برای آموزش ساخت رزومه مورد نیازشان می باشد، از همین رو فایل آموزشی جامعی در خصوص رزومه تهیه شده که شما می توانید این فایل را از سایت دریافت و پس از مطالعه آن اقدام به ساخت رزومه کنید.
شاید برایتان سخت باشد که فکر کنید بدون داشتن سابقه کار چگونه رزومه بنویسید! اما در این راه ما کنار شماییم، کافیست با مطالعه دقیق این مطلب و فایل آموزشی در بخش های خاصی از رزومه خود تغییراتی به وجود آورید تا رزومه شما به خوبی به چشم کارفرمایان بیاید.
تصور کنید در یک مراسم بسیار رسمی، فردی با لباس راحتی حضور پیدا کند، این اتفاق علاوه بر عجیب بودن، بسیار مضحک به نظر میرسد. رزومه دقیقاً همان لباس رسمی مناسب برای شما جهت حضور در لیست افراد کاندیدای مصاحبه شغلی می باشد.
فرم رزومه قالبی استاندارد میباشد که با دارا بودن بخشهای معرفی مختلف باعث میشود کارجو با صرف کمترین میزان انرژی، بیشترین بازده را برای معرفی خود به کارفرما داشته باشد.
حتماً تا به حال با این موضوع که از توانایی خود در انجام یک کار مطمئن هستید، اما به دلیل ناتوانی در معرفی صحیح این توانایی نتوانستهاید بهره خوبی از آن برای انجام یک کار ببرید شدهاید. بهترین راه برای شما در این مواقع تمرین شخصی و کمک گرفتن از فردی است که پیشتر با کسب تجربه فراوان توانسته راهنمای خوبی برای سایرین در راه معرفی توانایی های خود باشند است.
در زمان اعلام آمادگی جهت یک مصاحبه کاری نیز مسائل همانند مثال بالا پیش میروند. گاهی به دلیل استفاده از قالب رزومه اشتباه، کارجو شانس خود را برای ورود به یک مصاحبه کاری به خطر میاندازد.
آیا یک قالب رزومه برای رزومه نویسی تا این حد میتواند موثر باشد؟ آیا تنها دو برگ کاغذ میتواند آینده شغلی شما را تحت تاثیر قرار دهد؟
دقیقاً همینطور است. در دورهای که متقاضیان زیادی برای کسب جایگاههای شغلی با یک دیگر به رقابت میپردازند، دارا بودن یک رزومه خوب مهمترین عامل برای کسب یک شغل میباشد.
قالب رزومه نویسی استاندارد راه حل اصلی برای خروج از این مشکل میباشد. برای حل این مشکل و یافتن قالب رزومه نویسی استاندارد شما دو راه کار پیش رو دارید. میتوانید یک قالب را به صورت شخصی و با کمک فایل راهنمای رزومه نویس آنلاین «ای استخدام» ایجاد کنید و یا استفاده از رزومه ساز آنلاین «ای استخدام».
پیشنهاد حرفهای در این خصوص از سوی ما به عنوان بازیگر اصلی حوزه استخدامیکشور، استفاده از رزومه ساز آنلاین «ای استخدام» است. این قالب پس از سالها کسب تجربه و پرسش و پاسخ از کارفرمایان که بررسی کننده اصلی رزومه میباشند و آزمون و خطا در خصوص قالب های آن میباشد. این قالب ها هر کدام پس از چندین مرحله پولیش شدن و چاپ و بررسی به شکل فعلی درآمده و مطمئناً با گذر زمان و به روز رسانی، همیشه باعث ایجاد برتری نسبت به قالب های سنتی مرسوم میباشد.
به ساختار و شکل کلی یک رزومه قالب رزومه می گویند. این قالب شامل طرح، سایز فونتها، رنگ زمینه، بخشها محتوایی و... می باشد. اما چه چیزی در خصوص قالب رزومه باعث تمایز انواع رزومه می شود؟
مسلماً جواب یک چیز است و آن میزان تخصص شخص گرد آورنده قالب در بخش طراحی، صفحه آرایی و آشنایی با سلیقه کارفرمایان میباشد.
جهت آشنایی بیشتر با قالب رزومه به نمونه زیر نگاه کنید:
در این نمونه که قالب رسمی سایت «ای استخدام» میباشد، همانطور که مشاهده میکنید هم در بخش دسته بندی و هم در بخش طراحی قالب به شکلی بسیار حرفه ای طراحی شده و شما فقط باید با تکمیل بخشهای مختلف آن از طریق پنل کاربری چنین رزومه حرفهای داشته باشید.
یکی از حالت های نوشتن یک رزومه ایجاد یک سند در برنامه Microsoft Word می باشد. اما این حالت از رزومهها دارای نقدهای فراوانی میباشند که با توجه به این نقدها بهتر است از این شیوه رزومه نویسی استفاده نکنیم:
- محدودیت طراحی قالب:
در این نرم افزار قابلیتهای نگارشی فراوانی وجود دارد، اما استفاده از آنها نیازمند گذراندن دورههای آموزشی این نرم افزار می باشد. همچنین این محدودیتها هیچگاه اجازه نمیدهند تا شما یک رزومه حرفه همانند قالبهای رزومه سایت ای استخدام داشته باشید. - مشکلات ناشی از انتخاب فونت:
هنگامی که شما یک سند Word را در رایانه شخصی خود ایجاد میکنید، ممکن است در هنگام نگارش جهت زیباتر شدن و خواناتر شدن این سند، از فونتهای به خصوصی استفاده کنید. اما در صورتی که فونتها در رایانه مقصد وجود نداشته باشد، کل سند شما دچار آشفتگی می شود. - امکان پاک شدن رزومه:
حتماً بارها برایتان پیش آمده است که به دلایل مختلف برخی اطلاعات از رایانه شخصی شما پاک شوند و آنها را از دست بدهید، این مشکل یکی دیگر از مشکلات ناشی از ایجاد فایل رزومه در رایانه شخصی می باشد. - عدم سازگاری نسخههای مختلف:
فایلهای نرم افزار Word در نسخه های جدیدتر قابلیت باز شدن در نسخه های قدیمیتر را ندارد، به همین دلیل ممکن است شما رزومه ای را در رایانه شخصی خود ساخته و ارسال کنید ولی بعد از ارسال متوجه شوید.
یک رزومه از بخش های متنوعی تشکیل شده که هر بخش آن شامل خلاصهای از زندگی شخصی و یا حرفهای شما میباشد. بخش های اصلی یک قالب رزومه که به صورت استاندارد در تمام رزومهها باید وجود داشته باشند به ترتیب عبارتند از:
• اطلاعات پایه و شخصی
• اطلاعات وضعیت شغلی
• اطلاعات تحصیلی
• دانش زبان های خارجی
• مهارتهای نرم و سخت
• سوابق کاری
• پروژهها
• دورهها
• مدارک، گواهینامهها و افتخارات
• مقالات، ژورنالها و کتاب های چاپ شده
• لینک دسترسی به صفحات شخصی حاوی پورتفولیوی شما
• توضیحات شخصی
اما هر بخش از این اطلاعات حاوی چه مطالبی باید باشد و در اصل به چه دردی میخورد؟
اطلاعات پایه بیانگر سن، جنسیت، محل سکونت، وضعیت تاهل و وضعیت نظام وظیفه آقایان میباشد. این اطلاعات به کارفرما میگوید آیا از لحاظ سنی برای شغل مورد نظر وی مناسب هستید یا نه. یا اینکه آیا محل سکونت شما با محل کار مورد نظر ایشان دارای فاصله منطقی میباشد یا خیر.
در بخش وضعیت شغلی شما به کارفرما میگویید آیا شاغل هستید و دنبال ارتقایید یا بیکارید و دنبال یک شغل مناسب برای خود میگردید؟ همچنین با پر کردن دقیق این بخش در رزومه کارفرما با بررسی رزومه کاری شما میفهمد در صورتی که شاغل هستید، با چه حقوقی حاضرید شغل فعلی را رها و به مجموعه وی بپیوندید.
در بخش اطلاعات تحصیلی شما به معرفی رشته تحصیلی خود در دانشگاه و اطلاعات مورد نیاز این بخش میپردازید.
دانش زبان خارجی به طور تقریبی در اکثر مشاغل جز موارد مورد نیاز میباشد. پس برای معرفی و بیان سطح دانش زبان خارجی خود یک بخش مجزا داشته باشد.
یکی از بخش های مهم برای کارفرمایان بخش مهارتهای نرم و سخت رزومه میباشد. در این بخش شما باید به بیان دقیق مهارتهای خود به صورت صادقانه و بدور از هرگونه اغراق بپردازید. اما مهارت نرم و سخت دقیقاً به چه معناست؟ مهارت نرم به آن دسته از مهارتهای اجتماعی و ارتباطی شما گفته میشود که در آنها تبحر دارید. مهارت هایی مانند فن بیان، توانایی کار جمعی و گروهی، توانایی مدیریت در زمان بحران، توانایی پاسخگویی در شرایط ویژه و ... این دسته از مهارتها بیانگر سطح تواناییهایی شخصی شما در بُعد اجتماعی ارتباطی میباشد. اما در یک فرم رزومه باید مهارتهای تخصصی خود را نیز به طور دقیق بیان کنید و بگویید در هر مهارت چه میزان تخصص دارید. مهارتهای تخصصی شما شامل مهارتهای سخت میباشد. توانایی در نرم افزارهای رایانه ای، کار با نوع خاصی از دستگاه جوش، مهارت کار در ارتفاع و... این مهارت هایی است که شما به واسطه یا برای نوع خاص شغل خود کسب کرده اید.
اما جذاب ترین بخش برای یک کارفرما بخش سوابق کاری شما است. در این بخش از رزومه کاری شما به معرفی سوابق کاری خود به طور دقیق از لحاظ کمیو کیفی میپردازید. یادتان باشد، مشاغل مرتبط با شغل مورد نظر شما همیشه در اولویت هستند و حتی میتوانید از ذکر مشاغل بیربط با شغل مورد نظر خود صرف نظر کنید. البته به یاد داشته باشید در صورتی که شما سابقه حرفهای چندانی ندارید، میتوانید این بخش را پایین تر قرار داده و بخش مهارتها، سوابق شغلی و دوره ها و پروژه ها را بالاتر از این بخش بگذارید.
پروژه ها بخش مهمی از یک رزومه خصوصاً برای افراد فریلنسر میباشد. در این بخش باید به بیان دقیق هر پروژه، سمت خود و نحوه کمی و کیفی اجرای پروژه بپردازید.
برای کسب یک شغل باید مهارتهای خود را نیز تقویت کنید. دوره ها نشانگر میزان تخصص شما در هر مهارت است. هنگامیکه شما برای هر مهارت دوره ای گذرانده باشید به کارفرما نشان میدهید آن مهارت را تا چه میزان عمیق فراگرفته اید.
مدارک، گواهینامه ها و افتخارات نیز بخش خوب دیگری در خصوص تکمیل تعریف شما از مهارتهایتان است، مثلا شما دوره ایمنی کارگاه را گذرانده اید و برای آن مدرک رسمیای نیز دارید که نشان میدهید شما از سوی یک آموزشگاه مشخص در خصوص مهارتتان مورد تایید قرار گرفتهاید.
بسیاری از مشاغل علاوه بر معرفی به صورت متنی در رزومه نیازمند دیدن نمونه کار هستند. لینک دسترسی به سایت شخصی و یا سایتهای معروفی که به سان پورتفولیو عمل میکنند راه حل بسیار مناسبی برای معرفی توانایی های شما میباشد.
در انتها توضیحات شخصی برای هر رزومه شامل یک پاراگراف متن کوتاه که در آن مختصری از خودتان و علاقه شما نسبت به شغل مورد نظر است را بیان میکنید.
- نکات زیر در هنگام رزومه نویسی مد نظر داشته باشید به این شیوه رزومه شما پربارتر و چشمگیرتر می شود:
قالب مناسب را انتخاب کنید:
با انتخاب قالب مناسب و حرفهای اولین برخورد خود با کارفرمایتان را مدیریت کنید و با این شیوه خود را به وی نشان دهید. تغییر وجهه شما پس از شناخته شدن کار آسانی نخواهد بود. - اطلاعات مورد نظر را بنویسید:
در بخش نگارش رزومه فقط اطلاعات ضروری را بنویسید. اطلاعات اضافه مانند علایق شما و یا تفریحاتتان مطلقاً برای بررسی کنندگان رزومه جذاب نیست. همچنین اطلاعات را دقیق وارد کنید تا مشخص باشد در هر حوزه کاری خروجی نهایی شما از حضور در یک پست چه چیزی بوده است. - رزومه را چندین بار مرور کنید:
رزومه خود را چس از اتمام نگارش بارها مرور کنید و حتی نسخه چاپی از آن تهیه کنید تا مطمئن شوید تمام اطلاعات مورد نظر به شکل صحیح و خلاصهوار نوشته شده است. همچنین از لحاظ دستوری و املایی نیز اشتباهی در آن وجود نداشته است. - اولویت بندی صحیح داشته باشید:
در صورتی که تازه فارغ التحصیل شدهاید و تجربه کاری حرفهای قابل ذکری ندارید، از اولویت بندی استفاده کنید. این اولویت بندی باید به گونه ای باشد که بخش تحصیلات، مهارتها، دورهها و مدارک بالاتر از بخش سوابق کاری قرار بگیرید. با این شیوه بخش مهمی از فعالیت های شما تا آن روز شامل تحصیلات و کسب مهارت بوده است به خوبی به چشم کارفرما می آید.
از تجربیات دیگران استفاده کنید!
مطالعه تجربیات شرکت کنندگان آزمونهای استخدامی سازمانهای مختلف در دوره های گذشته می تواند نقش بسزایی در قبولی شما در سازمان مورد نظر داشته باشد.
۴ نظر برای رزومه کاری و هر آنچه که باید در مورد آن بدانید