۱۳ راز باورنکردنی و تاثیر گذار در تقویت حافظه!

تقویت حافظه این روزها جزو مباحث داغ فضای مجازی است، اخیرا با توجه به ظهور برخی از اساتید قلابی در زمینه ذهن، هوش و تقویت حافظه و ارائه نسخ غیراصولی و کسب درآمدهای نجومی، تصمیم گرفتیم در مقاله ای در ای استخدام اصولی ترین روش های تقویت حافظه را با شما در میان بگذاریم.

همه ی انسان ها علاقه مند هستند باهوش به نظر برسند و در تلاشند اقداماتی جهت تقویت حافظه خود انجام دهند. همانطور که می دانید حافظه نقش اساسی در زندگی روزمره ما ایفا می کند و ما را قادر می سازد تا در مورد دنیا و اطراف خود بیاموزیم و با آن سازگار شویم.

ما در هر لحظه از زندگی از "حافظه" استفاده می کنیم. خواه برای به خاطر سپردن نام مشتریانمان، مطالعه برای امتحانات تحصیلی یا جنبه های بی شمار دیگری از کار و زندگی. برای اینکه بتوانیم حافظه خود را تقویت کنیم و نهایت استفاده را از آن ببریم، در ابتدا باید با نحوه کارکرد آن آشنا باشیم. پس در ادامه مقاله همراه ما باشید تا علاوه بر نحوه فعالیت حافظه با تکنیکی ترین راه های تقویت حافظه آشنا شوید.

اطلاعاتی که ما به طور مرتب دریافت می کنیم در ۳ مرحله از حافظه پردازش می شود:
۱) رمزگذاری
۲) ذخیره سازی
۳) بازیابی

چگونه کار می کند؟ 

  1. فرآیند رمزگذاری: اطلاعات را به یک ساختار قابل ذخیره در مغز تبدیل می کند.
  2. فرآینده ذخیره سازی: سپس اطلاعات، در حافظه بلند مدت یا کوتاه مدت ذخیره می شوند.
  3. فرآیند بازیابی: در نهایت، اطلاعات برای بازیابی، از ذخیره سازی های انجام شده در گذشته استفاده می کند و آنرا در دسترس شما قرار می دهد. 

راه های مختلفی برای تسهیل این فرآیند، یعنی محافظت در برابر افت حافظه و افزایش توانایی ما در حفظ اطلاعات وجود دارد. در ادامه تکنیک های تقویت حافظه و همچنین تکنیک های خاص برای به خاطر سپردن و یادآوری اطلاعات را بیان می کنیم.

۱۳ تکنیک موثر در تقویت حافظه

بهترین راه برای محافظت و بهبود حافظه، انتخاب شیوه زندگی خوب است. در واقع ورزش منظم، محدود کردن استرس، تغذیه سالم، خواب کافی و غیره راه هایی هستند که می توانند سلامت مغز شما را تضمین کنند.

۱. به طور منظم ورزش کنید

ورزش برای تقویت حافظه - ای استخدام

ورزش یکی از بهترین فعالیت هایی است که می توانید برای محافظت از حافظه خود انجام دهید. به نظر می رسد ورزش هوازی منظم (کاردیو)، عملکرد ناحیه ای از مغز که در حافظه کلامی و یادگیری نقش دارد را بهبود می بخشد. ورزش منظم همچنین می تواند به شما در حفظ وزن سالم، کاهش استرس و خواب بهتر کمک کند که همه اینها با حافظه مرتبط هستند.

۲. استرس را محدود کنید

مدیتیشن برای تقویت حافظه

مدیتیشن و تمرکز حواس نیز راه های عالی برای کاهش استرس و بهبود خواب هستند. بررسی ها نشان داده که مدیتیشن، حافظه اپزیودیک (حافظه رویدادهای روزمره) را بهبود می بخشد.

۳. تغذیه سالم داشته باشید 

تغذیه سالم برای تقویت حافظه

جای تعجب نیست که آنچه به بدن خود وارد می کنید نیز می تواند بر حافظه شما تاثیر بگذارد. مصرف یک رژیم غذایی متعادل که شامل چربی های سالم و قند طبیعی باشد و چربی اشباع شده، قند تصیفه شده، الکل و دخانیات را محدود می کند، برای تقویت عملکرد حافظه بلند مدت می تواند بهترین راهکار باشد. 

۴. تاثیر خواب عمیق در تقویت حافظه

تاثیرخواب در تقویت حافظه

خواب بسیار مهم است، زیرا در تثبیت خاطرات نقش دارد. همچنین، کمبود خواب می تواند توانایی فرد را برای تمرکز مختل کند. می توانید با ورزش منظم، مدیتیشن، محدود کردن الکل و اجتناب از کافئین در بعد از ظهر و عصر، خواب خود را بهبود ببخشید.

 خبری مهم:

برای محک زدن خودت آماده ای؟ تست هوش ریون رو همین حالا رایگان شرکت کن!

👇 کلیک کن 👇 
شروع تست هوش   

۵. راه های دیگر

یادگیری زبان برای افزایش حافظه

همچنین می توانید با یادگیری یک زبان خارجی یا انجام بازی های آموزشی مغز برای بهبود مهارت های تفکر و حافظه کوتاه مدت ذهن را چابک نگه دارید. اگر برای امتحان مطالعه می کنید یا قصد دارید در یک سخنرانی ارائه ی خوبی داشته باشید، طبیعتا باید مطالب را بخوبی حفظ کنید تا بتوانید در جلسات بدرخشید. قبل از هرگونه اقدامی، میتوانید چندین کار را انجام دهید تا خود را برای موفقیت آماده کنید.

  • در ابتدا سعی کنید در حین مطالعه از عوامل حواس پرتی خودداری کنید.
  • از محیط های شلوغ دوری کنید و در آرامش مطالعه کنید.
  • شواهد حاکی از آن که مطالعه اندکی قبل از خواب و همچنین خوابیدن بین جلسات یادگیری، می تواند به افراد در حفظ اطلاعات کمک کند.

۶.اطلاعات را سازماندهی کنید

سازماندهی اطلاعات

با بیان اطلاعاتی که باید به خاطر بسپارید، شروع کنید. ایجاد یک طرح کلی اما سازماندهی شده از اطلاعات به شما امکان می دهد تا مفاهیم مهم را درک کرده و تمرکز کنید. یک استراتژی مفید سازماندهی اطلاعات، روش انفصال است که مقادیر زیادی از اطلاعات را به واحدهای کوچکتر تقسیم می کند که به راحتی قابل درک هستند.

بعنوان مثال: هنگام یادگیری یک زبان خارجی، می توانید کلمات را در گروه های کاربردی مانند وسایل خانه، حیوانات و مشاغل فهرست کنید و بر اساس گروهشان اقدام به حفظ کردن نمایید.  قطعه قطعه کردن ابزار ارزشمندی برای حفظ کردن است.

۷. تصویر سازی ذهنی داشته باشید

تصویری سازی ذهنی برای تقویت حافظه

یکی از موثرترین راه های تقویت حافظه و به خاطر سپردن اطلاعات، روش تصویر سازی ذهنی می باشد. می توانید تصاویر ذهنی را ایجاد کنید و با صداها، بوها و مزه ها ارتباط برقرار کنید تا به رمزگذاری خاطرات کمک کنید.

۸.درک مطلب راحت تر با ابزارهای بصری

استفاده از ابزارهای بصری مانند نقشه ها، نمودارها، تصاویر، ویدیو و ... می تواند در حین مطالعه و یادگیری مطالب به شما کمک کنند. از طرفی این کار باعث ساده تر شدن ارائه اطلاعات نیز می شود و درک و یادآوری آنرا آسانتر می کند. 

۹. با کلمات بازی کنید 

استفاده از روش های مانند کلمات اختصاری، شعرسازی، هم قافیه پیدا کردن و ... راه خوبی برای بخاطر سپردن اطلاعات در حافظه بلند مدت است. هرچقدر بتوانید بر اساس این روش مطالب مورد نظرتان را یاد بگیرید، در نگهداری و بازیابی آن از حافظه به مشکل نخواهید خورد. 

۱۰. یادداشت برداری، یار قدیمی 

یادداشت برداری برای افزایش هوش و حافظه

اگر همچنان از عدم تمرکز حواس و اختلال در یادگیری رنج می برید، پیشنهاد می کنیم از یادداشت کردن کمک بگیرید. به نظر می رسد که برخی کارها بهتر است به روش قدیمی انجام شوند. محققان دریافته اند که نوشتن اطلاعات با دست، موثرتر از تایپ کردن برای یادگیری است. از آنجایی که نوشتن با دست زمان بیشتری می برد، طبیعتا مجبور به خلاصه نویسی می شوید و با اینکار یاد می گیرید چگونه بر روی نکات کلیدی تمرکز کنید. تحقیقات نشان داده است، دانش آموزان زمانی که نکات را به صورت کلمه به کلمه، واژگانی و کد گذاری شده یادداشت برداری می کنند در آزمون نهایی راحت تر مطالب را به خاطر می آورند.  

 خبری مهم: 

می خوای شخصیت خودت رو بشناسی؟ مایلی کمکت کنیم تا شغل ایده آل  پیدا کنی؟

👇 کلیک کن  👇

شروع تست شخصیت شناسی

۱۱. با صدای بلند بخوانید 

زمانی که نیاز به دریافت ذهنی اطلاعات جدید دارید، خواندن با صدای بلند مفید است. یک مطالعه علمی نشان داده است که عمل دو گانه صحبت کردن و شنیدن صحبت های خودمان کمک می کند تا کلمات و عبارات را به حافظه بلند مدت منتقل کنیم.

۱۲. خودآزمایی را فراموش نکنید! 

می توانید با استفاده از تکنیک فلش کارت ها، برای خود آزمایی خودتان نهایت استفاده را ببرید. تمرین بازیابی مطالب خوانده شده می تواند تا حد زیادی یادآوری را نسبت به مطالب افزایش دهد. روش استفاده از این تکنیک به این صورت است که نکات بسیار مهم را بر روی کارت یادداشت می کنید و به صورت دوره ای آنها را نگاه کرده و تمرین می کنید. علاوه بر این می توانید از فلش کارت های سوالی استفاده کنید تا در زمانی که مطالعه ی عمیقی داشتید به سوالات فلش کارت پاسخ داده و از یادگیری خود مطمئن شوید.

۱۳. در فواصل زمانی مشخص، "تمرین کنید"

برای اینکه مطالب را خیلی خوب یاد بگیرید می توانید از دو مهارت یادداشت برداری و با صدای بلند خواندن کمک بگیرید. بر اساس تحقیقات انجام شده، افرادی که در حین مطالعه یادداشت برداری نیز می کنند مطالب را راحت تر به ذهن می سپارند. همچنین هر دوی این مهارت ها می بایست در فواصل زمانی مشخصی تکرار شوند. برای درک عمیق تر مطالب می توانید بارها این روند را تمرین کنید. 

برای تقویت حافظه چی بخوریم؟

برای تقویت حافظه چی بخوریم

 غذاهایی که دارای امگا ۳، مواد پروتئینی و معدنی و ویتامین های خانواده B می باشند، برای تقویت حافظه بسیار موثر هستند. پیشنهاد می کنیم اگر قصد دارید برای تقویت حافظه از راه تغذیه و مصرف دارو اقدام کنید، در ادامه مقاله به بخش تقویت حافظه در طب سنتی مراجعه کنید تا با شناخت کافی نسبت به گیاهان دارویی از آنها کمک بگیرید. 

پیشنهاد می کنیم از روش های مصرف قرص، دارو، آمپول برای تقویت حافظه استفاده نکنید. این روزها با شایع شدن اخباری مبتنی بر تجویزهای اساتید قلابی، برای حفظ سلامتی خود و خانواده پیشنهاد می کنیم از گیاهان دارویی تحت نظر پزشک برای این هدف کمک بگیرید. 

تقویت حافظه برای درس خواندن

یکی از موثرترین راه ها در تقویت حافظه برای درس خواندن، استفاده از روش فلش کارت می باشد. این روش باعث می شود نکات کلیدی را در قالب یک برگه کوچک همیشه در دست داشته باشید و زمانی که احساس کردید آنرا فراموش کردید به سرعت به آن دسترسی خواهید داشت. 

از طرفی استفاده از فلش کارت به شما کمک می کند از اطلاعاتی که برای شما مفید فایده نیستند دوری کرده و زمان خود را بر روی درک مفاهیم کلیدی بگذارید. پیشنهاد می کنیم نکاتی که در ابتدای مقاله مطالعه کردید را در نظر بگیرید و از آنها در تقویت حافظه برای درس خواندن استفاده کنید. 

راه های تقویت حافظه و جلوگیری از فراموشی

برای تقویت حافظه سیگار نکشید

- مصرف دخانیات و مشروبات الکلی را قطع کنید

استفاده از دخانیات مانند: سیگار و قلیان و همچنین مشروبات الکلی باعث ایجاد اختلال در روند یادگیری شما می شود. مشروبات الکلی با توجه به ترکیباتی که دارند باعث افزایش فراموشی می شوند و در و روند یادآوری یا اصطلاحا بازیابی اطلاعات ذهنی شما سخت عمل می کنند. دخانیاتی مانند سیگار و قلیان با توجه به ترکیباتی که دارند باعث هوشیاری موقتی و سپس افت عملکرد ذهنی می شوند. 

- روش مطالعه ی روزنامه ای را دنبال کنید 

روش مطالعه ی روزنامه ای، یکی از روش های قدیمی و جالبی است که همچنان کاربرد دارد. در این روش مطالعه، مانند مطالعه روزنامه، در ابتدا به تیترهای مهم نگاهی می اندازید و بعد از اتمام تیترها به سراغ اخبار کوتاه، یا نوشته های چند سطری می روید و در انتها به مطالعه کامل روزنامه یا محتواهای طولانی می پردازید. این روش علاوه بر اینکه باعث خستگی دیرتر در مطالعه می شود، باعث افزایش تمرکز در مطالعه شده و به شما کمک می کند تا مطالب خوانده شده بخوبی در حافظه بلند مدت باقی بماند. 

- از فضاهای شلوغ دوری کنید 

حضور شما در فضاهای شلوغ باعث می شود در روند یادگیری احساس خوبی نداشته باشید. برای اینکه بتوانید یادگیری عمیق را تجربه کنید می بایست از فضاهای شلوغ تا حد ممکن دوری کنید و برای حضور در مکان های آرام برنامه ریزی کنید. 

از ابزارهایی که باعث حواس پرتی می شوند دوری کنید 

در حین یادگیری از ابزارهایی مانند: تلفن همراه، لپ تاپ، تبلت، کامپیوتر و هرچیزی که باعث می شود کوچکترین تمرکز خود را در محیط مطالعه از دست بدهید می بایست دوری کنید. 

تقویت حافظه در طب سنتی

تقویت حافظه در طب سنتی

برای تقویت حافظه علاوه بر روش ها و متدهای یادگیری می بایست به مبحث تغذیه توجه ویژه ای کرد. اگر احساس می کنید که هر چه می خوانید یاد نمی گیرید یا عدم تمرکز حواس باعث شده است شما از مطالعه درس منصرف شوید، پیشنهاد می کنیم اینبار از راه تغذیه وارد شوید، ممکن است نتایج خوبی در انتظارتان باشد.
اغلب خوراکی هایی که در ادامه ی مقاله نام آنها را می شنوید صرفا جنبه معرفی داشته و می بایست با در نظر گرفتن شرایط جسمی خودتان و مشورت با متخصص طب سنتی از آنها استفاده کنید.

کندر: این گیاه در زمینه تقویت حافظه و سرکوب فراموشی بسیار شهرت دارد و از محبوبیت بسیار بالایی در بین مصرف کنندگان نیز برخوردار است. اگر روزانه مقداری کندر را در آب بخیسانید و به صورت ناشتا میل نمایید، بعد از گذشت یکدوره ی ۳۰ روزه متوجه تاثیرات آن بر روی عملکرد ذهنی خودتان خواهید شد.

مویز: مویز مانند کندر یکی از گیاهان دارویی بسیار موثر در تقویت حافظه و عملکرد مغز می باشد. مصرف مویز به تنهایی و به صورت ناشتا به مدت ۳۰ روز نیز می تواند تاثیرات خوبی بر روی یادگیری شما داشته باشد.

اسطوخودوس: این گیاه اغلب برای افرادی که مشکلات رعشه، سرگیجه، فراموشی و آلزایمر، صرع، مایخولیا، افسردگی دارند بسیار مناسب است. همچنین برای تقویت هوش نیز کاربرد فراوانی دارد. 

زنبق: این گیاه برای تقویت حافظه بسیار مفید است. دستور تهیه و نحوه میل کردن آنرا می توانید از پزشک متخصص خود دریافت کنید. این گیاه علاوه بر تقویت حافظه به درمان رعشه، فلج، آسم، تنگی نفس، سستی بدن، خواب رفتن عضلات و سختی تنفس کمک می کند. 

هلیله: این گیاه کابلی را که دارای خواص اعجاب انگیز می باشد، می توانید به صورت دم کرده یا خیسانده مصرف کنید. در زمان دم کردن مراقب باشید تا هلیه پودر نشده باشد و به حالت نیمکوب باشد، همچنین توجه داشته باشید تا در زمان دم کردن نباید زیادی جوش بخورد، چون باعث از دست رفتن خواصش می شود.
گل عینک: از این گیاه جادویی برای تسکین سرفه، اخلاط چسبانک، رفع گرفتگی صدا، جلوگیری از کم شدن حافظه استفاده می شود.

ماهی: همانطور که در بالا گفتیم، ماهی یکی از منابع غنی امگا ۳ و ویتامین D می باشد. این غذای لذیذ نقش موثری بر عملکرد حافظه دارد و باعث جلوگیری از آسیب های مغزی و همچنین تقویت سیستم ایمنی بدن می شود. 

یکی از ماهی های معروف در زمینه تقویت حافظه، ماهی سالمون می باشد که برای افزایش تمرکز و بهبود بیش فعالی نیز بسیار مفید است. مصرف این نوع از ماهی می تواند برای بهبود عملکرد مغزی کودکان نیز مفید فایده واقع شود. 

سعد کوهی: برای میل کردن این گیاه، می بایست بر اساس دستورات پزشک اقدام نمایید. اما باید بدانید که سعد کوفی یا سعد کوهی را می بایست با مویز و پودر زعفران میل نمایید که تاثیر بسیار بالایی در روند کاهش کند ذهنی زودررس تاثیر دارند. 

جعفری و آویشن: ترکیب معجزه آسای این دو گیاه باعث افزایش محبوبیت آن در بین افرادی که دارای آلزایمر، پارکینسون، اظطراب و استرس شدید هستند، شده است. ترکیب این دو گیاه تاثیر بسیار زیادی بر روی سلول های مغزی دارد. 
مریم گلی: مهمترین کاربرد مریم گلی، درمان انواع آلزایمر است. این گیاه با کاهش انتقال دهنده های عصبی مغز مقابله می کند و اجازه نمی دهد که این روند توسعه پیدا کند و به سرعت آنرا سرکوب می کند. 

 خلاصه: 

اگر از روش های شیمیایی یا میانبر برای تقویت حافظه خود استفاده می کنید، پیشنهاد می کنیم همین امروز آنها را برای همیشه کنار بگذارید. این روش ها توسط برخی از افراد سودجو معرفی شده و ریشه ی علمی ندارند. بهترین گزینه برای تقویت حافظه، تمرین و تکرار و استفاده از روش های اصولی و اثبات شده است که در این مقاله به طور کامل معرفی شدند.  استفاده از گیاهان سنتی تحت نظر پزشک و همچنین استفاده از روش های اثبات شده در این زمینه می تواند برای شما اثر بخش باشد. 

لطفا سوالات و نظرات خود را بیان کنید

ثبت پاسخ