کارهای اولویت دار بر زمین مانده

تلاش برای تحقق حیات طیبه در بُعد فردی و اجتماعی در ادوار گوناگون، دغدغه اندیشمندان و دل‌سوزان جامعه بوده‌است. این مهم، جز با نگاه جامع به همه عرصه‌های زندگی انسان امکان‌پذیر نیست. ازاین‌رو، فعالان اجتماعی با نگاهی خیرخواهانه، هریک به‌میزان توان و ظرفیت خود، برای تعالی گوشه‌ای از زندگی انسان‌ها می‌کوشند. شناخت اولویت زندگی انسان‌ها و اینکه کدام عرصه اهمیت بیشتری دارد و چگونه باید آن را به معیارهای حیات طیبه نزدیک کرد، نیازمند دانش و روشی نظام‌مند است. بنیاد آلاء با شناخت دقیق این الزام پا به عرصه فعالیت گذاشته و رویکردی علمی و نظام‌مند، مبتنی بر فناوری را در پیش گرفته است.

نـقـطه شـــروع

سال 1388 نـقـطه شــروع ایـــن حرکت بود. این حــرکــت بـا حـمــایـت مـعــنــوی مــرحــوم حجت‌الاسلام‌والمسلمین شیخ‌مهدی مظاهری(ره) یــــادگـار مــعــنـــوی شــهــر اصــفـهـان و با تـلاش و
دغــدغــه خـانــواده خــیـــــرانـــدیـــش و کارآفــریــن ایشان در قالب موسسه «آیینه‌داران لقاء آفتاب» شکل گرفت. این مــوســسه سال‌های بــعـد، بـا نـام «بـنـیـاد خیریه راهبری آلاء» به فعالیت خود ادامه داد. بـنیاد آلاء نگاه آرمان‌گرا و اندیشه نظام‌مند راهبردی توحیدی را با حرکت جهادی، علمی، پویا، درون‌زا و مردمی، بر اساس فناوری‌های روز در هم آمیخته است تا بتواند فعالیت‌های خیـــرخــواهــانــه‌ای را بـه ســرانــجــام بــرســانــد که اثربخشی آن تا سالیان طولانی ماندگار باشد. داشتن نگاه نظام‌مند و جامع به فعالیت‌های خیر، یکی از قوت‌های بنیاد آلاء است. بنیاد سعـی کرده است این نـگاه را با نـگاه جـهادی و مـردمـی بیامیزد تا از آفت‌های معمول این فعالیت‌ها دور شود.

مدیریت راهبردی

مدیریت راهبردی و برنامه‌ریزی‌ بلندمدت و نگاه به افق‌های دورتر، ثمره داشتن نگاهی علمی و نظام‌مند است که از وجوه تمایز بنیاد آلاء با سازمان‌های مشابه به‌حساب می‌آید. افزون بر این، داشتن کمیته‌های تخصصی برای هر طرح، متشکل از صاحب‌نظران و متخصصان سرآمد در حوزه‌های گوناگون، بر غنای برنامه‌ریزی‌ها افزوده است و بهره‌مندی از کارشناسان متعهد را در حوزه‌های متنوع امکان‌پذیر کرده است.