مراکز دریافت مدرک ICDL برای آزمونهای استخدامی و آموزش و پرورش
یکی از دغدغههای متقاضیان قبول شده در آزمونهای استخدامی دریافت مدرک ICDL و ارائه آن در فرصت محدود زمانی پس از قبولی در آزمون استخدامی است. این فرصت محدود در کنار ناآشنایی مخاطبین با لیست مراکز ارائه مدرک ICDL برای آزمونهای استخدامی و آموزش و پرورش باعث شد تا در این صفحه به معرفی مراکز مجاز و آشنایی بیشتر با معنای ICDL بپردازیم.
لیست مراکز مورد تایید سازمان اداری و استخدامی
سازمان اداری و استخدامی کشور در بازههای زمانی مختلف لیستی از مراکز مورد تایید خود برای دریافت مدرک ICDL را به صورت عمومی منتشر میکند. متقاضیان آزمونهای استخدامی بسته به شرایط مندرج دفترچه راهنمای ثبت نام در آزمون استخدامی میبایست در یک بازه زمانی مشخص (چیزی در حدود یک ماه برای اکثر آزمونها و یکسال برای آزمون آموزش و پرورش) اقدام به دریافت مدرک ICDL خود نمایند.
از این رو لازم است تا متقاضیان این مدرک را در حداقل زمان ممکن از معتبرترین مراکز دریافت نماید. لیست بروز شده این مراکز را به کمک کلید زیر میتوانید بررسی و مشاهده نمایید:
بخشنامه اعتبارسنجی و تعیین صلاحیت مراکز و موسسات آموزشی
کدام مدارک ICDL معتبر است؟
سازمان اداری استخدامی کل کشور فقط مراکزی را که در لیست فوق آمده است به عنوان مرکز مورد تایید میشناسد. پس در زمان جستجو برای یافتن مراکز مجاز سعی کنید حتما مدرک ICDL خود را از لیست مراکز موجود در این لیست تهیه فرمایید.
مهارتهای هفتگانه چیست؟
اما سوالی که ممکن است برای متقاضیان محترم آزمونهای استخدامی پیش بیاید این است که «مهارتهای هفتگانه چیست؟» و در پاسخ به این سوال باید بگوییم: «ICDL یا International Computer Driving License به معنای مهارت کار با کامپیوتر است. دوره ICDL یک استاندارد بین المللی در مهارت های کاربردی کامپیوتر است. پس در واقع آی سی دی ال یک گواهینامه بین المللی بوده که توانایی دارندگان این گواهی نامه را در مهارت های کامپیوتری، تایید میکند.
مهارتهای هفتگانه شامل چه مهارتهایی است؟
- امنیت برای کاربران IT
- مبانی فناوری اطلاعات
- پردازش متن به کمک Microsoft Word
- کار با صفحات گسترده به کمک Microsoft Excel
- آشنایی با پایگاه داده به کمک Microsoft Access
- آشنایی با ارائه تصویری به کمک Microsoft PowerPoint
- آموزش استفاده از اینترنت و ایمیل
توضیح مهارتهای هفتگانه
اما هر بخش از مهارتهای هفتگانه ICDL شامل چه مباحثی است؟ این موضوعی است که ذهن متقاضیان را به خود مشغول میکند. البته از آنجا که در اکثر آزمونهای استخدامی در دروس حیطه عمومی کامپیوتر و مهارتهای هفتگانه ICDL یکی از دروس رایج امتحانی است، پس انتظار میرود هر متقاضی آشنایی نسبی با این رئوس مطالب داشته باشد. اما اگر با این مباحث آشنا نیستید، توصیه میکنیم کتاب جامع آزمونهای استخدامی «ای استخدام» را تهیه نموده و درسنامه فصل کامپیوتر را به دقت بررسی نمایید.
شما باید برای دریافت مدرک، به ۷ مهارت کامپیوتری اینترنتی تسلط نسبی داشته باشید. این هفت مهارت عبارتند از:
- (IT) آی تی: آشنائی با مفاهیم پایه و اساسی فناوری اطلاعات. در این مهارت به یادگیری مفاهیم اولیه فناوری اطلاعات، نرم افزار، سخت افزار، شبکه های اطلاعاتی و رایانه پرداخته می شود.
- (Windows) ویندوز: آشنایی با شیوه استفاده از کامپیوتر و مدیریت فایلها. همان طور که میدانید یکی محبوبترین و پرکاربردترین سیستم عاملها ویندوز است؛ که به طور کلی یادگیری استفاده از ویندوز، مدیریت فایلها و فولدرها و دیگر بخش های پر کاربرد آن آموزش داده می شود.
- (Word) ورد: شیوه به کارگیری نرم افزار واژهپرداز. در مجموعه ماکروسافت آفیس (Office)، واژهپرداز ورد یکی از پرکاربردترین نرمافزارها است. در این بخش کاربران با برنامهورد، نحوه استفاده از آن، نحوه تایپ، تنظیم و چاپ متون و اشکال مختلف آموزش میبینند.
- (Excel) اکسل: شیوه کار با صفحه گسترده. یکی دیگر از نرم افزارهای مجموعه آفیس، اکسل (Excel) یا صفحه گسترده است. این نرمافزار برای محاسبات عددی، حسابرسی، نمودار و استفاده از فرمولهای ریاضی استفاده می شود، که نحوه فرمول نویسی و محاسبات کامل به کاربران آموزش داده می شود.
- (Access) اکسس: شیوه استفاده از نرمافزار پایگاه دادهها. از دیگر نرم افزارهای مجموعه آفیس، اکسس (Access) است، که برای مدیریت پایگاه داده استفاده میشود. در این بخش کاربران نحوه ورود اطلاعات به پایگاه داده، مدیریت پایگاه داده، ساخت کوئری و پرسشنامه را فرا میگیرند.
- (Powerpoint) پاورپوینت: شیوه کار با نرمافزار ارائه مطلب. یکی از نرم افزارهای محبوب برای ارائه مطلب در مجموعه آفیس، پاورپوینت است، که معمولا دانشجوها با این نرمافزار زیاد سر و کار دارند. در این بخش کاربران با ساخت اسلایدها و تنظیمات مختلف آن برای ارائه مطالب آشنا میشوند.
- (Internet) اینترنت: اطلاعات و ارتباطات. در این بخش، کاربران با اینترنت، ارتباطات، جستجو در اینترنت و تنظیمات مختلف ویندوز و مرورگرها آشنا میشوند.