آشنایی با شغل نوازنده
اگر استعداد خوبی در موسیقی دارید و از اجرای آن برای دیگران لذت میبرید، شغل نوازندگی برای شما مناسب است.
معرفی اجمالی نوازنده
نوازنده کسی است که ساز موسیقی مینوازد. در قدیم به آنها مطرب می گفتند. در فارسی نوازنده سازهای سنتی را با پسوند «-زن» مانند تارزن، نیزن و مانند آن یا با پسوند «-نواز» مانند نینواز نام میگذارند. نام نوازندگان سازهای خارجی اما بیشتر به تبع از زبان فرانسه با پسوند «-یست» نام برده میشود. مانند ویولونیست، ساکسوفونیست. نوازنده موسیقی میتواند در انواع مختلف موسیقی مانند سنتی، پاپ و کلاسیک وارد شود که هر کدام ویژگیهای خاص خود را دارند.
نوازنده موسیقی باید فردی خلاق و با انگیزه باشد. همچنین باید بتواند به راحتی و با اعتماد به نفس در مقابل تماشاگران، اجرای زنده داشته باشد. نوازنده توانمند باید در میزانهای مشخصی که برای وی تعیین شده از بهترین و بهجاترین حرکات و نتهای موجود استفاده کند و تکنیک را اجرا کند. نوازندگان معمولا در گروههای مختلف موسیقی در تلویزیون، رادیو و استودیوهای ضبط DVDها کار میکنند. برای تبدیل به یک نوازنده حرفهای باید ابتدا آموزش های لازم را ببینید که این کار از طریق تحصیلات آکادمیک در رشتههای مرتبط یا از طریق گذراندن دورههای آموزشی در آموزشگاههای موسیقی آزاد صورت میگیرد.
ساعت کاری نوازنده معمولا نامنظم و گاهی در شبها و تعطیلات است. همچنین برخی اوقات باید تا نیمهشب برای ضبط موسیقی در استودیو مشغول کار باشد. بخش عمدهای از زمان او صرف انجام تمرینات میشود. محل کار نوازنده موسیقی بنا به نوع و سطح مهارت و تخصص مکانهای مختلفی از جمله استودیوهای ضبط موسیقی، تئاترها، کنسرتها، هتلها و رستورانها است.
وظایف نوازنده
- تمرین
- یادگیری و تمرین قطعات جدید
- تنظیم تجهیزات و ابزار موسیقی قبل از اجرا
- اجرای زنده در مقابل تماشاگران
- ارتباط با مدیر برنامهها و یافتن پروژه کاری جدید (در صورتی که نوازنده مستقل کار کند)
مهارت و توانمندیهای مورد نیاز شغل نوازندگی
- استعداد و ذوق هنری در موسیقی
- علاقه فراوان به هنر موسیقی
- خلاقیت
- اعتماد به نفس و انضباط
- انگیزه و اراده
- توانایی تحمل ساعات کاری طولانی و تمرین مداوم
- توانایی انجام کار تیمی برای همکاری با سایر اعضای یک تیم موسیقی
- سلامت شنوایی
تحصیلات، آینده شغلی و فرصتهای استخدامی نوازنده
علاقه مندان برای ورود به شغل نوازندگی میتوانند در رشتههای دانشگاهی مربوطه از جمله نوازندگی موسیقی ایرانی و نوازندگی موسیقی جهانی در دانشگاههای دولتی و علمی و کاربردی تحصیل کنند.علاوه بر تحصیلات آکادمیک، آموزشگاههای موسیقی زیادی در کشور هستند که در این حوزهها آموزش میدهند. افرادی که نمیخواهند وارد دانشگاه شوند و به این شغل علاقه زیادی دارند، میتوانند در این آموزشگاهها دورههای لازم را بگذرانند. در نوازندگی مانند بسیاری از رشتههای هنری، داشتن پشتکار، تمرین زیاد و کسب تجربههای مختلف، در موفقیت یک نوازنده تاثیر زیادی دارد.
او به تنهایی یا به صورت گروهی کار میکند. همچنین میتواند به طور مستقل کسب و کاری در این حوزه راهاندازی کند. نوازنده تا زمانی که در این کار حرفهای و با تجربه نشود، نمیتواند روی این کار به عنوان کار دائمی حساب کند و معمولا باید برای امرار معاش خود کار دیگری نیز داشته باشد. انجام این کار به صورت پارهوقت نیز امکانپذیر است.
شخصیتهای مناسب شغل نوازنده
در یک انتخاب شغل صحیح و درست، عوامل مختلفی از جمله ویژگیهای شخصیتی، ارزشها، علایق، مهارتها، شرایط خانوادگی، شرایط جامعه برای هر فرد باید در نظر گرفته شوند. یکی از مهمترین این عوامل ویژگیهای شخصیتی است. شناخت درست شخصیت هر فرد فرآیندی پیچیده و محتاج به تخصص و زمان کافی است. البته هر فرد ویژگیهای منحصر به فرد خود را دارد، حتی افرادی که به نوعی تیپ شخصیتی مشابه دارند، باز هم در برخی موارد با یکدیگر متفاوت اند. به طور کلی همیشه افراد موفقی از تیپهای شخصیتی مختلف در همه مشاغل هستند و نمیتوان دقیقا اعلام کرد که فقط تیپهای شخصیتی خاصی در این شغل موفق میشوند. اما طی تحقیقاتی که صورت گرفته تیپهای شخصیتی که برای این شغل معرفی میشوند، عموما این کار را بیشتر میپسندند و رضایت شغلی بیشتری در آن داشتهاند.
برای مشاهده سایر مشاغل اینجا کلیک کنید
از تجربیات دیگران استفاده کنید!
مطالعه تجربیات شرکت کنندگان آزمونهای استخدامی سازمانهای مختلف در دوره های گذشته می تواند نقش بسزایی در قبولی شما در سازمان مورد نظر داشته باشد.
۱ نظر برای آشنایی با شغل نوازنده