آشنایی با شغل نصاب و تعمیرکار آسانسور
صنعت ساخت و ساز با صنعت آسانسور رابطه بسیار نزدیکی دارند. آسانسور یکی از ابزارهای اصلی و تکمیلی هر ساختمانی به خصوص برجها و ساختمانهای بلند است. وجود متخصصان نصاب و تعمیرکار آسانسور در این عرصه بسیار حیاتی و ضروری است.
کار نصاب و تعمیرکار آسانسور چیست
نصاب و تعمیرکار آسانسور به نصب، راهاندازی، نگهداری و تعمیر انواع آسانسورها میپردازند. امروزه این صنعت شکل تخصصی به خود گرفته است و افرادی که به آن وارد میشوند، باید آموزشهای لازم را ببینند. مراحل نصب یک آسانسور عبارتند از:
- آهنکشی چاه آسانسور
- نصب ریل و درب آسانسور
- مکانیکال آسانسور
- الکتریکال آسانسور
- راهاندازی آسانسور
- تست آسانسور
- تحویل آسانسور
در برخی موارد متخصصان آسانسور هر کدام در یکی از بخشهای نصب، تعمیر و پشتیبانی (نگهداری) به صورت تخصصی کار میکنند. هرچه نصاب و تعمیرکار آسانسور از دانش و تجربه بیشتری برخوردار باشد، نصب و تعمیر آسانسور با ایمنی و اطمینان بیشتری انجام میشود. امروزه به صورت مداوم آسانسورهای جدید و مدرن به بازار عرضه میشود که نصاب و تعمیرکار آسانسور باید با آنها آشنا باشد. از آنجا که قطعات آسانسور به صورت مجزا به ساختمان آورده و در آنجا به هم وصل میشوند، نصاب آسانسور باید از توان بدنی خوبی برای حمل و اتصال این قطعات برخوردار باشد. همچنین نباید از ارتفاع بترسد. ساعت کاری نصاب و تعمیرکار آسانسور به صورت تمام وقت است. محل کار او در کارخانجات تولید آسانسور یا در ساختمان مشتری است.
وظایف نصاب و تعمیرکار آسانسور
- مونتاژ قطعات آسانسور و نصب آن
- بررسی و کنترل منظم چرخ دندهها، موتورها، ترمزها، دربها و قفلها برای اطمینان از امنیت آن
- انجام تعمیرات لازم
- پاسخگویی فوری به تماسهای اضطراری مشتریان
- تعویض بخشهای داخلی آسانسور مانند کفپوش، دکمهها، سیستم نوردهی و سیستمهای ارتباطی
- نوشتن گزارش کار
- بازرسی تجهیزات آسانسور از لحاظ رعایت شدن مسایل ایمنی در آنها
مهارت و دانش مورد نیاز نصاب و تعمیرکار آسانسور
- مهارت در کارهای الکتریکی و مکانیکی
- آشنایی با انواع آسانسورها و درک نقشههای آنها
- مهارت ارتباطی خوب
- برنامهریزی حجم کاری و زمان مورد نیاز آن
- توان تصمیمگیری و حل درست و سریع مسایل و مشکلات به خصوص در شرایط خاص
- رعایت مسایل بهداشتی و ایمنی
- داشتن مسئولیتپذیری و تعهد در کار زیرا این شغل بسیار حساس است و هرگونه کوتاهی میتواند منجر به از دست رفتن جان چندین انسان شود
- توان بدنی مناسب
نحوه ورود به شغل نصب و تعمیر آسانسور
شما میتوانید این کار را به صورت کاملا تجربی و نزد یک استاد ماهر یاد بگیرید. برای آموزش حرفهای در این شغل بایستی در شاخه کار و دانش در رشته مربوطه ادامه تحصیل دهید. در این رشته امکان ادامه تحصیل در مقطع کاردانی و کارشناسی نیز وجود دارد. ایران دومین کشور پس از انگلستان است که رشته دانشگاهی نصب و تعمیر آسانسور را راهاندازی کرده است. همچنین دورههای آزاد این شغل در آموزشگاههای معتبر زیر نظر سازمان فنی و حرفهای برگزار میشود که علاقهمندان میتوانند در آنها شرکت کنند.
فرصتهای شغلی و بازار کار نصاب و تعمیرکار آسانسور
نصاب و تعمیرکار آسانسور میتواند در شرکتهای تولید، فروش، نصب و خدمات آسانسور یا به صورت مستقل و قراردادی با انواع مشتریان کار کند. با توجه به اینکه تعداد ساختمانهای بلند در شهرها بسیار زیاد است، نیاز به نصاب و تعمیرکار آسانسور برای نصب و سرویس آسانسور در آنها، همیشگی و دائمی است. بنابراین اگر نصاب یا تعمیرکاری در کار خود مهارت و تخصص لازم را داشته باشد، به راحتی میتواند فرصتهای شغلی خوبی پیدا کند. همچنین پیشبینی میشود آینده شغلی خوبی نیز پیش روی شغل نصب و نعمیر آسانسور در کشور باشد.
شخصیتهای مناسب شغل نصاب و تعمیرکار آسانسور
در یک انتخاب شغل صحیح و درست، عوامل مختلفی از جمله ویژگیهای شخصیتی، ارزشها، علایق، مهارتها، شرایط خانوادگی، شرایط جامعه برای هر فرد باید در نظر گرفته شوند. یکی از مهمترین این عوامل ویژگیهای شخصیتی است. شناخت درست شخصیت هر فرد فرآیندی پیچیده و محتاج به تخصص و زمان کافی است. البته هر فرد ویژگیهای منحصر به فرد خود را دارد، حتی افرادی که به نوعی تیپ شخصیتی مشابه دارند، باز هم در برخی موارد با یکدیگر متفاوت اند. به طور کلی همیشه افراد موفقی از تیپهای شخصیتی مختلف در همه مشاغل هستند و نمیتوان دقیقا اعلام کرد که فقط تیپهای شخصیتی خاصی در این شغل موفق میشوند. اما طی تحقیقاتی که صورت گرفته تیپهای شخصیتی که برای این شغل معرفی میشوند، عموما این کار را بیشتر میپسندند و رضایت شغلی بیشتری در آن داشتهاند.
برای مشاهده سایر مشاغل اینجا کلیک کنید
از تجربیات دیگران استفاده کنید!
مطالعه تجربیات شرکت کنندگان آزمونهای استخدامی سازمانهای مختلف در دوره های گذشته می تواند نقش بسزایی در قبولی شما در سازمان مورد نظر داشته باشد.
۲ نظر برای آشنایی با شغل نصاب و تعمیرکار آسانسور