آشنایی با شغل مربی مهد کودک
اگر عاشق کار کردن با کودکان در آغازین سالهای زندگیشان هستید، این شغل برای شما مناسب است.
کار مربی مهد چیست
مهد کودک محلی برای مراقبت، شناخت استعدادها، پرورش عاطفی، جسمی، هوشی، رفتاری (اجتماعی) گفتاری و رشد خلاقیت کودکان در سن پیش از دبستان است. مربی مهد کودک که با نوزادان زیر ۶ سال سر و کار دارد تعدادی فعالیت در فضاهای داخلی یا بیرونی مهد کودک برای آنان برنامهریزی و سازماندهی میکند.
مربی مهدکودک در واقع جایگزین مادر در زمان نبود اوست. بنابراین وظیفه او فقط نگهداری و پرستاری از کودک نیست بلکه مربی باید به همه جوانب پرورش جسمی و معنوی کودک توجه کند. او باید زمینههای لازم برای شکوفایی استعدادهای کودک را فراهم و از طریق آموزش مناسب، مهارتها، ارزشها و اصول اخلاقی، مذهبی، اجتماعی و فرهنگی را به آنان انتقال دهد.
مربی مهدکودک باید بتواند به خوبی با بچهها ارتباط برقرار کند، برنامهها و کلاسهای مختلف را مدیریت و به درستی با رفتارهای نامناسب و چالشی آنها برخورد کند. همچنین باید صبور، مهربان و خوش اخلاق باشد. ساعت کاری او معمولا به صورت تماموقت است. البته امکان انجام کار پارهوقت هم وجود دارد. گاهی نیز در خارج از ساعات کاری باید به برنامهریزی، ارزیابی فعالیتها و جلسه با والدین و همکاران بپردازد.
وظایف مربی مهد کودک
- رسیدگی و مراقبت مداوم از بچهها
- آموزش به بچهها از طریق بازی و سایر روشها و ابزارهای آموزشی و کمک به پیشرفت آنها
- آموزش مهارتهای مختلف از جمله مهارتهای زندگی، ادبیات و ریاضیات در حد ابتدایی
- تشویق بچهها به همکاری و داشتن رفتار مناسب و جلوگیری از انجام رفتارهای نامناسب
- تهیه و تنظیم طرح برنامه روزانه کودکان در چارچوب برنامههای پیشبینی شده و اجرای صحیح آن
- انجام کارها و تغییرات لازم پیش از آغاز کلاسهای آموزشی و مرتب کردن آنها پس از اتمام کار
- صحبت با والدین درباره روند پیشرفت بچهها
- رسیدگی به بچهها و تشخیص مشکلات احتمالی موجود در آنها
- توجه به حضور و غیاب کودکان، و اعلام غیبت آنها به مدیر مهد کودک
- اجرای صحیح برنامه تغذیه کودکان تحت مسئولیت دادن غذا به کودکان شیرخوار و نوپا و حضور در تمام ساعات صرف غذایی کودکان
- نظارت بر چگونگی وضع بهداشت فردی کودکان
- طرح مسائل و مشکلات کودکان با مدیر مهد کودک همراه با پیگیری آنها
- همکاری نزدیک با متخصصان دیگر از جمله مددکاران و روانشناسان کودک
- شرکت در جلسات و دورههای آموزشی مخصوص مربیان
مهارت و دانش مورد نیاز مربی مهد کودک
- توانایی برقراری رابطه خوب با بچهها، والدین و سایر همکاران
- رعایت عدالت بین بچهها
- داشتن مدیریت زمان و مهارت سازماندهی
- توانایی مدیریت بچهها و برخورد مناسب با رفتارهای بد و چالشی آنان
- مهربانی، صبر و خوشخلقی
- مهارت آموزش دادن
تحصیلات، فرصتهای شغلی و بازار کار مربی مهد کودک
ٰافراد با حداقل مدرک دیپلم، در صورت داشتن علاقه میتوانند با گذراندن دورههای آموزشی تربیت مربی مهد کودک وارد این شغل شوند. این دورهها در مراکز آموزشی علمی– کاربردی بهزیستی استانهای مختلف و برخی از مراکز جهاد دانشگاهی برگزار میشود. در سالهای اخیر به دلیل گسترش تعداد مادران شاغل، میزان استقبال از مهدهای کودک بسیار زیاد شده است. در نتیجه میزان تقاضای استخدامی در این شغل رو به افزایش است. مربی مهد کودک میتواند در مهدهای کودک و مراکز پیشدبستانی دولتی و خصوصی، سازمان بهزیستی و آموزش و پرورش مشغول به کار شود. البته میتواند به صورت پارهوقت و تماموقت کار کند. با داشتن تجربه و سرمایه کافی، میتواند مجوزهای لازم را اخذ و یک مهد کودک تاسیس و به طور مستقل فعالیت کند.
شخصیتهای مناسب شغل مربی مهدکودک
در یک انتخاب شغل صحیح و درست، عوامل مختلفی از جمله ویژگیهای شخصیتی، ارزشها، علایق، مهارتها، شرایط خانوادگی، شرایط جامعه برای هر فرد باید در نظر گرفته شوند. یکی از مهمترین این عوامل ویژگیهای شخصیتی است. شناخت درست شخصیت هر فرد فرآیندی پیچیده و محتاج به تخصص و زمان کافی است. البته هر فرد ویژگیهای منحصر به فرد خود را دارد، حتی افرادی که به نوعی تیپ شخصیتی مشابه دارند، باز هم در برخی موارد با یکدیگر متفاوت اند. به طور کلی همیشه افراد موفقی از تیپهای شخصیتی مختلف در همه مشاغل هستند و نمیتوان دقیقا اعلام کرد که فقط تیپهای شخصیتی خاصی در این شغل موفق میشوند. اما طی تحقیقاتی که صورت گرفته تیپهای شخصیتی که برای این شغل معرفی میشوند، عموما این کار را بیشتر میپسندند و رضایت شغلی بیشتری در آن داشتهاند.
برای مشاهده سایر مشاغل اینجا کلیک کنید
از تجربیات دیگران استفاده کنید!
مطالعه تجربیات شرکت کنندگان آزمونهای استخدامی سازمانهای مختلف در دوره های گذشته می تواند نقش بسزایی در قبولی شما در سازمان مورد نظر داشته باشد.
۲۱ نظر برای آشنایی با شغل مربی مهدکودک