آشنایی با شغل
طراح صنعتی

آشنایی با شغل طراح صنعتی

طراحی صنعتی به معنای تعیین ویژگی‌های کمی و کیفی کالا به منظور تولید به روش‌های صنعتی است. همان گونه که طراحی اولین حلقه از زنجیر تولید یک کالا است،‌ فرآیند طراحی صنعتی اولین حلقه از زنجیر تولید صنعتی یک کالا و معادله‌‌ای است جامع برای رسیدن به وضعیت مطلوب کالا از نظر عملکرد،‌ فرم، سلیقه و تنوع‌طلبی و مد و هزینه. طراحی صنعتی حوزه‌های مختلفی مانند طراحی محصول، طراحی خودرو، طراحی دکوراسیون، طراحی محیطی را در برمی‌گیرد.

 

 

طراحی صنعتی چیست

طراح صنعتی به تغییر و توسعه موارد مربوط به محصولات تولیدی مانند خودرو، لوازم خانگی و اسباب بازی می‌پردازد. به عبارتی با تغییر و شکل‌دهی یک محصول، آن را طوری طراحی می‌کند که برای افراد استفاده کننده یا صنعت تولید کننده، مناسب‌تر و بهتر باشد. مثلا با ایجاد تغییراتی در یک صندلی هم زیبایی و هم راحتی آن را افزایش می‌دهد.

طراح صنعتی هنر، تجارت و مهندسی را برای ایجاد محصولات مطلوب و مورد نیاز روزانه افراد با هم ترکیب می‌کند. طراح صنعتی معمولا روی گروه خاصی از محصولات مانند محصولات الکترونیکی، اسباب‌بازی، وسایل منزل، تجهیزات پزشکی و مانند آن‌ها کار می‌کند. او تصور می‌کند که مشتریان چگونه از یک محصول استفاده می‌کنند و بر اساس آن طرح‌های مختلف را آزمایش می‌کند. طراح صنعتی اغلب با مهندسان، متخصصان تولید و متخصصان بازاریابی برای استفاده از تخصص آن‌ها در طرح‌های خود و مشخص کردن عملی بودن آن‌ها همکاری می‌کند. برای مثال او از متخصص بازاریابی برای برنامه‌ریزی و توسعه برنامه‌های بازاریابی طرح‌های محصولات جدید برای مشتریان استفاده می‌کند.

کامپیوترها ابزار اصلی طراح صنعتی است. او با کمک نرم‌افزارهای مربوطه ایده‌های خود را طراحی می‌کند و در صورت لزوم به راحتی می‌تواند تغییرات لازم را ایجاد و جایگزین‌های مختلف را به کار گیرد. اگر کار طراح صنعتی در بخش صنعت و تولید باشد، همچنین با کمک کامپیوتر می‌تواند برنامه‌های لازم برای ماشین‌ها را بنویسد و به آن‌ها بدهد تا به طور خودکار محصولات را تولید کنند.

طراح صنعتی می‌تواند در بخش‌های مختلف صنعت و تولید مشغول به کار شود. همچنین می‌تواند به صورت مستقل و قراردادی با مشتریان مختلف کار کند. محیط کار طراح صنعتی اغلب در دفاتر کاری است اما گاهی نیز باید به بخش‌های آمایش، محل مشتری یا کارخانه برود. ساعت کاری بیشتر طراحان صنعتی به صورت تمام وقت است به خصوص اگر در کارخانه‌ها و شرکت‌های بزرگ استخدام شده باشند. برای طراحان صنعتی مستقل نیز ساعت کاری منعطف‌تر است و خودشان تعیین کننده هستند.

وظایف  طراح صنعتی

  • تحقیق درباره کاربران محصول و روش‌های مختلف استفاده از آن
  • طرح ایده یا ایجاد نقشه
  • استفاده از نرم‌افزارهای کامپیوتری برای ایجاد مدل‌های مجازی طرح‌های مختلف
  • بررسی هزینه‌های مواد و تولید برای تعیین ملزومات ساخت
  • کار با سایر متخصصان برای ارزیابی اینکه آیا طرح‌های‌شان در چارچوب هزینه‌هایی منطقی پاسخگوی نیاز مشتریان است یا خیر
  • ارزیابی ایمنی، ظاهر و عملکرد محصول برای تعیین عملی بودن طرح
  • ارائه طرح‌ها و نمونه‌ها به مشتریان برای تایید

مهارت و توانمندی‌های مورد نیاز طراح صنعتی

  • خلاقیت زیرا طراح صنعتی کارش تغییر یا طراحی مجدد است بنابراین داشتن خلاقیت زیاد از ابزار اصلی کار او به حساب می‌آید
  • دقت و توجه به جزئیات
  • ارتباط بین فردی خوب
  • مهارت حل مساله برای حل سریع هر نوع مشکل یا ایرادی که در روند طراحی محصول ممکن است پیش آید.
  • مهارت فنی و مکانیکی زیرا طراح صنعتی برای طراحی یا تغییر در بسیاری از محصولات باید با اجزا و روند ساخت آن آشنا باشد و بنابراین آگاهی از علم مکانیک بسیار کمک کننده است
  • مدیریت زمان برای تحویل سفارش‌ها و کارها در موعد مقرر
  • توان شناخت و درک خوب نیازها و علایق مشتریان
  • آشنایی با فرآیندهای ساخت، تولید و مواد سازنده محصولات

نرم‌افزارهای تخصصی و کاربردی طراحی صنعتی

امروزه نرم‌افزارهای رایانه‌ای یکی از مهم‌ترین ابزارهای کمکی یک طراح صنعتی است. در واقع بخش اصلی کار طراح صنعتی، به کمک رایانه صورت می‌گیرد. اگر به بررسی اجمالی آگهی‌های استخدامی طراح صنعتی بپردازید، متوجه خواهید شد بیشتر کارفرمایان، شرکت‌ها و سازمان‌ها یکی از شرایط جذب طراح صنعتی را تسلط بر رایانه و نرم‌افزارهای تخصصی حوزه طراح صنعتی قرار داده‌اند. بنابراین اگر می‌خواهید در شغل طراحی صنعتی موفق باشید، به راحتی و به سرعت بتوانید شغل مناسب و پردرآمدی را در این حوزه بیابید  یا اگر در این حوزه شاغل هستید و می‌خواهید پله‌های ترقی را سریع‌تر طی کنید، مطمئن باشید یادگیری نرم‌افزارهای تخصصی طراحی صنعتی یکی از راه‌های اصلی و مطمئن برای شماست.  برخی از مهم‌ترین نرم افزارهای تخصصی و کاربردی طراحی صنعتی عبارتند از:

 

فهرست نرم‌افزارهای تخصصی و کاربردی  
Rhinoceros نرم‌افزار طراحی صنعتی به صورت ۳ بعدی
Autodesk Alias Automotive نرم‌افزار قدرتمند طراحی صنعتی اتومبیل و خودرو دو بعدی و سه بعدی
Solidworks نرم‌افزار طراحی قطعات
V.RAY نرم‌افزار طراحی پرزانته محصول، فضای داخلی و خارجی
MAYA نرم‌افزار طراحی سه بعدی

 

تحصیلات، آینده شغلی، بازار کار و فرصت‌های استخدامی طراح صنعتی

برای کسب دانش و مهارت لازم در شغل طراحی صنعتی، علاقه‌مندان می‌توانند در رشته طراحی صنعتی در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در دانشگاه‌های کشور تحصیل کنند.  همچنین آموزشگاه‌های آزاد کشور دوره‌های تخصصی طراحی صنعتی را به علاقه‌مندان آموزش می‌دهند. طراح صنعتی می‌تواند در دفاتر طراحی کارخانجات صنعتی (لوازم خانگی، اسباب‌بازی، مبلمان و دکوراسیون، ماشین‌‌آلات، ماشین‌های سنگین، ماشین‌های ساختمانی، جواهرات، بسته‌بندی و محیط زیست)، دفاتر خصوصی طراحی صنعتی، شرکت‌های طراحی داخلی، سازمان‌های مرتبط با مبلمان شهری، ایده‌پردازی تبلیغاتی و مدل‌سازی کامپیوتری مشغول به کار شود. یک طراح صنعتی وقتی در بازار کار موفق است که بتواند توانایی‌های خود را در عمل ثابت کند که این موضوع نیاز به چند سال کسب تجربه و اجرای موفق پروژه‌های مختلف دارد.

شخصیت‌های مناسب شغل طراح صنعتی

در یک انتخاب شغل صحیح و درست، عوامل مختلفی از جمله ویژگی‌های شخصیتی، ارزش‌ها، علایق، مهارت‌ها، شرایط خانوادگی، شرایط جامعه برای هر فرد باید در نظر گرفته شوند. یکی از مهم‌ترین این عوامل ویژگی‌های شخصیتی است. شناخت درست شخصیت هر فرد فرآیندی پیچیده و محتاج به تخصص و زمان کافی است. البته هر فرد ویژگی‌های منحصر به فرد خود را دارد، حتی افرادی که به نوعی تیپ شخصیتی مشابه دارند، باز هم در برخی موارد با یکدیگر متفاوت اند. به طور کلی همیشه افراد موفقی از تیپ‌های شخصیتی مختلف در همه مشاغل هستند و نمی‌توان دقیقا اعلام کرد که فقط تیپ‌های شخصیتی خاصی در این شغل موفق می‌شوند. اما طی تحقیقاتی که صورت گرفته تیپ‌های شخصیتی که برای این شغل معرفی می‌شوند، عموما این کار را بیشتر می‌پسندند و رضایت شغلی بیشتری در آن داشته‌اند.

 

برای مشاهده سایر مشاغل اینجا کلیک کنید

 

لطفا سوالات و نظرات خود را بیان کنید

ثبت پاسخ