آشنایی با شغل سنگکار
اگر به کارهای عملی علاقه و به جزئیات توجه زیادی دارید، این شغل برای شما مناسب است.
کار سنگکار چیست
سنگکار از مهارت خود در ایجاد نقش روی سنگ و سنگکاری در پروژههای ساخت و ساز استفاده میکند. او در پروژههای مختلف نظیر تعمیر ساختمانهای قدیمی و بناهای تاریخی، کندهکاری یا تعمیر مجسمههای سنگی، ساخت سنگهای یادبود و پروژههای ساخت و ساز ساختمانی فعالیت میکند. سنگکاری در پروژههای ساختمانی شامل اجرای نمای بیرونی ساختمان، راهپله و سنگکاری بخشهایی از داخل ساختمان مانند کف و دیوار میشود.
سنگکار با اعداد سر و کار زیادی دارد و باید مطابق با طرحهای معماری کار کند. بایستی از توانایی بدنی خوبی برخوردار باشد و از کار در ارتفاع نترسد. محل کار سنگکار معمولا در محل پروژه و محیطهای باز است بنابراین باید بتواند در شرایط مختلف آب و هوایی کار کند. او معمولا بعد از بستن قرارداد با مشتری، به صورت تمام وقت کار می کند. ممکن است هر چند ممکن است همیشه مشتری نداشته باشد و بین قراردادهای خود مدتی بیکار باشد.
وظایف سنگکار
- بررسی طرحهای مورد نظر مشتری
- تهیه سنگهای مناسب با توجه به نظر مشتری و نوع کاربرد آنها
- شکستن سنگها در اندازههای معین
- تهیه ملات یا دوغاب لازم برای نصب سنگها
- نصب سنگ مطابق طرح
- پاک کردن ملات اضافی از سطح سنگ
مهارت و دانش مورد نیاز شغل سنگکار
- توانایی عمل مطابق با طرح و نقشه معمار
- داشتن دقت زیاد و توجه به جزئیات
- آشنایی با ریاضیات برای انجام درست اندازهگیریها
- مهارت عملی خوب در به کارگیری ابزار
- خلاقیت و ذوق هنری در کار به خصوص در کارهای تزئینی
- آگاهی از مسائل ایمنی و بهداشتی
- توانایی کار فردی و تیمی
- توانایی خوب جسمانی
فرصتهای شغلی و بازار کار سنگکار
این حرفه را میتوان به صورت تجربی نزد یک استادکار ماهر آموخت. برای آموزش رسمی این شغل پس از گذراندن دوره متوسطه اول میتوان در رشته سنگکاری شاخه کار و دانش ادامه تحصیل داد. همچنین دورههای آزاد آموزش سنگکاری در سازمان فنی و حرفهای برگزار میشود. سنگکار به صورت قراردادی در شرکتهای ساخت و ساز و بازسازی بناهای تاریخی استخدام میشود و پس از تجربهاندوزی به عنوان سرپرست و ناظر مشغول به کار خواهد شد. اگر سنگکار تجربه و مهارت خوبی داشته باشد و کار با کیفیت و مطابق با نیاز کارفرما ارائه دهد، فرصت های شغلی خوبی در انتظار او خواهد بود.
شخصیتهای مناسب شغل سنگکار
در یک انتخاب شغل صحیح و درست، عوامل مختلفی از جمله ویژگیهای شخصیتی، ارزشها، علایق، مهارتها، شرایط خانوادگی، شرایط جامعه برای هر فرد باید در نظر گرفته شوند. یکی از مهمترین این عوامل ویژگیهای شخصیتی است. شناخت درست شخصیت هر فرد فرآیندی پیچیده و محتاج به تخصص و زمان کافی است. البته هر فرد ویژگیهای منحصر به فرد خود را دارد، حتی افرادی که به نوعی تیپ شخصیتی مشابه دارند، باز هم در برخی موارد با یکدیگر متفاوت اند. به طور کلی همیشه افراد موفقی از تیپهای شخصیتی مختلف در همه مشاغل هستند و نمیتوان دقیقا اعلام کرد که فقط تیپهای شخصیتی خاصی در این شغل موفق میشوند. اما طی تحقیقاتی که صورت گرفته تیپهای شخصیتی که برای این شغل معرفی میشوند، عموما این کار را بیشتر میپسندند و رضایت شغلی بیشتری در آن داشتهاند.
برای مشاهده سایر مشاغل اینجا کلیک کنید