آشنایی با رشته
مهندسی کشاورزی علوم و صنایع غذایی

آشنایی با رشته مهندسی کشاورزی علوم و صنایع غذایی

 

 

فرآورده‌های اولیه  غذایی با منشاء کشاورزی، دام‌پروری و شیلات بدون نگهداری و تبدیل، فایده‌ای ندارند. وظیفه مهندس صنایع غذایی، تبدیل و افزایش عمر نگهداری محصولات غذایی است و در واقع مراحل بعد از تولید محصولات کشاورزی در حیطه کار فارغ‌التحصیل این رشته قرار می‌گیرد. دانشجویان این رشته با نحوه جمع‌آوری، انتقال، تبدیل، تکمیل، نگهداری و توزیع محصولات کشاورزی و همچنین خصوصیات فیزیکی و شیمیایی این محصولات آشنا می‌شوند. به عبارت دیگر هر آنچه که در ارتباط با تبدیل و فرآوری مواد غذایی باشد، در این رشته مطالعه می‌شود.

در مورد تفاوت این رشته با رشته‌های علوم و صنایع غذایی و مهندسی شیمی گرایش صنایع غذایی، گفته می‌شود که رشته علوم و صنایع غذایی به کنترل کیفی و بهداشت مواد غذایی می‌پردازد. مهندس شیمی گرایش صنایع غذایی نیز در زمینه ی طراحی دستگاه‌های تولید مواد غذایی، خصوصیات دستگاه‌های فوق، خطوط تولید و ارتباط بین دستگاه‌ها مطالعه می‌کند و مهندس کشاورزی گرایش علوم و صنایع غذایی نحوه تبدیل و نگهداری محصولات کشاورزی به صورت فرآورده‌های قابل مصرف و با کیفیت خوب را مطالعه و بررسی می‌کند.

توانمندی‌ها و ویژگی‌های لازم

درس‌های شیمی و زیست‌شناسی در رشته مهندسی علوم و صنایع غذایی مثل سایر رشته‌های مهندسی کشاورزی از اهمیت بسیاری برخوردار است. چون در رشته مهندسی علوم و صنایع غذایی بیشتر خصوصیات فیزیکی و شیمیایی مواد غذایی بررسی می‌شود، دانشجوی این رشته باید به درس‌های شیمی، فیزیک، زیست‌شناسی و کارهای آزمایشگاهی علاقه‌مند باشد. عصر آینده، عصر تخصص است و اگر دانشجویان مهندسی علوم و صنایع غذایی می‌خواهند در صنعت موفق باشند، باید تمرین کار گروهی کند و نظم را در انجام کارهای‌شان در نظر بگیرند.

فرصت‌های شغلی

بر اساس قانون هر کارگاه یا کارخانه تولید مواد غذایی پیش از آغاز فعالیت خود باید پروانه مسئول فنی را از وزارت بهداشت دریافت کند و برای تهیه  چنین پروانه‌ای لازم است یک مهندس علوم و صنایع غذایی یا رشته‌های مرتبط (متخصص علوم و صنایع غذایی یا مهندس شیمی گرایش صنایع غذایی) به عنوان مسئول فنی معرفی شود. بر اساس آمار موجود، در میان رشته‌های مهندسی کشاورزی رشته علوم و صنایع غذایی بیشترین درصد اشتغال را دارد و فارغ‌التحصیلان آن از نظر اشتغال مشکلی ندارند. اگر فارغ التحصیلان این رشته سرمایه لازم داشته باشند، می‌توانند واحد تولید صنایع غذایی ایجاد کنند و اگر افراد خلاق و کوشایی باشند می‌توانند با دستیابی به فرآورده‌های جدید و عرضه آن‌ها به بازار، ضمن اینکه از ضایعات در تولیدات کشاورزی جلوگیری می‌کنند، خود را نیز از لحاظ مالی تامین کنند. شاید بعضی از جوانان فکر کنند که چنین کاری نیاز به سرمایه  بسیار زیادی دارد، اما باید گفت که یک کارخانه  تولید مواد غذایی را می‌توان در سطحی کوچک اما با کیفیت خوب راه‌اندازی کرد.

 

برای مشاهده سایر رشته ها اینجا کلیک کنید

 

ای استخدام

از تجربیات دیگران استفاده کنید!

مطالعه تجربیات شرکت کنندگان آزمون‌های استخدامی سازمان‌های مختلف در دوره های گذشته می تواند نقش بسزایی در قبولی شما در سازمان مورد نظر داشته باشد.

۴ نظر برای آشنایی با رشته مهندسی کشاورزی علوم و صنایع غذایی

  • م
    مریم
    ۱۳ بهمن ۱۴۰۲، ۰۰:۲۴
    یعنی میشه مهندسی کشاورزی با گرایش صنایع غذایی یا خودش یک سرگروه با گرایشهای مختلف؟؟؟
    • ه
      هستی
      ۲۱ خرداد ۱۴۰۲، ۱۴:۲۶
      10 ساله این رشته یعنی مهندسی کشاورزی گرایش صنایع غذایی رو فارق التحصیل شدم بجان خودم بیکارتر از این رشته پیدا نمیشه همش الکیه هیچ جا راتون نمیدن همش دروغه
      • M
        Maryam
        ۲ اسفند ۱۴۰۰، ۲۲:۱۸
        سلام ببخشید رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی با مهندسی علوم و صنایع غذایی چه فرقی دارن؟؟؟
        • ح
          حدیث
          ۱۱ آبان ۱۳۹۵، ۱۷:۴۹
          سلام من دانشجو مهندسی صنایع غذایی در دانشگاه غیر انتفاعی هستم.میخوام امسال هم کنکور بدم تا در دانشگاه روزانه این رشته رو قبول بشم من خودم رشتم تجربی بود ولی امسال میخوام کنکور ریاضی بدم ایاگروه ریاضی رشته صنایع غذایی دارد؟اوبرای قبولی در این رشته حدودا چه رتبه ای لازم است گر لطف بفرمایید جواب بدید

          لطفا سوالات و نظرات خود را بیان کنید

          ثبت پاسخ