آشنایی با شغل برقکار
برقکاری انجام امور مربوط به سیمکشی و برق منازل، ادارات و مراکز صنعتی است. اگر در انجام کارهای فنی مهارت و به حوزه برق و الکترونیک علاقه دارید، این شغل برای شما مناسب است.
کار برقکار چیست
برقکار، متخصص سیمکشی الکتریکی ساختمانها، ماشینهای ایستگاهی و تجهیزات مرتبط به آنها است و معمولا با عنوان برقکار عمومی یا برق کار صنعتی شناخته میشود. برق کار عمومی با ساختمانهای مسکونی، اداری و تجاری سر و کار دارد و برقکار صنعتی امور برق کارخانجات و مراکز صنعتی را رسیدگی میکند.
برقکار باید بسیار منظم و دقیق باشد و به جزئیات توجه کند. همچنین باید از دستورالعملهای کاری و مسایل ایمنی آگاه باشد و در حین کار از لباس و کفش مناسب استفاده کند. برقکارها آمادگی جسمانی بالایی دارند و به راحتی میتوانند در ارتفاع کار کنند. برای ورود به این شغل ابتدا باید دورههای فنی موجود در سازمان فنی و حرفهای یا آموزشگاههای آزاد را با موفقیت گذراند و سپس به صورت کارآموزی نزد یک استاد کار ماهر تجربهاندوزی کرد زیرا کسب تجربه در مشاغل فنی بسیار مهم است.
ساعت کاری برق کار، اگر در جایی استخدام شده باشد، به صورت تمام وقت است. در برخی از حوزهها که به صورت شبانهروزی به حضور آنها نیاز است نوبت شبکاری نیز وجود دارد. اگر برق کار به طور مستقل کار کند ساعت کاری منعطفی دارد و خودش آن را تعیین میکند. بسته به نوع کار، محل کار او میتواند داخل ساختمانها، کارخانجات و در فضاهای بیرونی باشد.
وظایف برق کار
متخصصان برق میتوانند امور برقکشی ساختمانها تا کارهای برقی پروژههای بزرگ را انجام دهند. برقکار مسئول نصب، بازرسی و آزمایش تجهیزات، اطمینان یافتن از عملکرد درست سامانههای برقی، یافتن و رفع عیوب تجهیزات است وظایف برقکار عبارتند از:
- طراحی و نصب سامانههای برقی و روشنایی
- بررسی و حفاظت از سامانههای الکتریکی و اطمینان یافتن از درستی و ایمنی آنها
- نصب و سیمکشی مدارهای سیستم دزدگیر و دوربین مداربسته
- طراحی، نصب و سیمکشی سیستم اعلام حریق
- نصب و سیمکشی تجهیزات حفاظتی
- نصب و سیمکشی تابلوهای توزیع برق
- نصب و سیمکشی مدارهای الکتریکی
- راهاندازی و تعمیر موتورهای الکتریکی
- نصب و سیمکشی دستگاههای حفاظتی
- آشنایی با تجهیزات ایمنی و حفاظتی
مهارت و دانش مورد نیاز شغل برقکار
- مهارتهای عملی خوب
- توانایی کار مطابق با نقشههای فنی، طرحهای ساختمانی و نمودارهای سیمکشی
- توانایی کار با دقت و تمرکز زیاد و به صورت سازمانیافته و ایمن
- توان انجام کار در ارتفاع، فضاهای محدود و شرایط آب و هوایی مختلف
- مهارتهای ارتباطی مناسب
- توانایی کار تیمی به خصوص در پروژههای بزرگ
- آگاهی از اصول و دستورالعملهای ایمنی در کار
- توان بدنی مناسب
تحصیلات لازم و نحوه ورود به شغل برقکاری
شما میتوانید این کار را به صورت کاملا تجربی و نزد یک استاد ماهر برقکار بیاموزید یا پس از گذراندن سال اول دبیرستان وارد شاخه کار و دانش (رشتههای برق صنعتی، برق ساختمان، تعمیر ماشینآلات الکتریکی و تابلوسازی برق صنعتی) یا فنی و حرفهای (رشتههای الکترونیک یا برق و الکتروتکنیک) شوید. افراد علاقهمند میتوانند در این رشتهها تا مقطع کاردانی یا کارشناسی به طور ناپیوسته در دانشگاهها ادامه تحصیل دهند.
فرصتهای شغلی و بازار کار برق کار
برق کار با توجه به حوزه تخصصی خود در کارخانهها و مراکز صنعتی، اماکن اداری، تجاری و مسکونی کار میکند. هرچه در کارش ماهرتر باشد، امکان ورود به پروژههای بزرگ برای او بیشتر میشود. همچنین بسیاری از برقکاران به صورت مستقل کسب و کار خودشان را راهاندازی کردهاند.
بازار کار برقکاران با توجه به نیاز همیشگی به صنعت برق در مصارف خانگی، اداری، تجاری و صنعتی، خوب است و میتوان آینده شغلی مناسبی برای آنان متصور شد. البته روشن است هرچه برقکار تخصص و تجربه بیشتری داشته باشد، کار با کیفیتتری انجام دهد و برخورد مناسبی با مشتریان و همکاران داشته باشد، فرصتهای شغلی بهتری برای او وجود خواهد داشت.
شخصیتهای مناسب شغل برق کار
در یک انتخاب شغل صحیح و درست، عوامل مختلفی از جمله ویژگیهای شخصیتی، ارزشها، علایق، مهارتها، شرایط خانوادگی، شرایط جامعه برای هر فرد باید در نظر گرفته شوند. یکی از مهمترین این عوامل ویژگیهای شخصیتی است. شناخت درست شخصیت هر فرد فرآیندی پیچیده و محتاج به تخصص و زمان کافی است. البته هر فرد ویژگیهای منحصر به فرد خود را دارد، حتی افرادی که به نوعی تیپ شخصیتی مشابه دارند، باز هم در برخی موارد با یکدیگر متفاوت اند. به طور کلی همیشه افراد موفقی از تیپهای شخصیتی مختلف در همه مشاغل هستند و نمیتوان دقیقا اعلام کرد که فقط تیپهای شخصیتی خاصی در این شغل موفق میشوند. اما طی تحقیقاتی که صورت گرفته تیپهای شخصیتی که برای این شغل معرفی میشوند، عموما این کار را بیشتر میپسندند و رضایت شغلی بیشتری در آن داشتهاند.
برای مشاهده سایر مشاغل اینجا کلیک کنید
از تجربیات دیگران استفاده کنید!
مطالعه تجربیات شرکت کنندگان آزمونهای استخدامی سازمانهای مختلف در دوره های گذشته می تواند نقش بسزایی در قبولی شما در سازمان مورد نظر داشته باشد.
۱۷ نظر برای آشنایی با شغل برقکار