کمبود ۱۰ هزار معلم در خراسان‌رضوی

 در خراسان رضوی با کمبود ۱۰ هزار معلم روبرو هستیم.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما،مرکز خراسان رضوی،مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: ۶۰۰ نفر براساس ماده ۲۸ و هزارکمبود ۱۰ هزار معلم در خراسان‌رضوی معلم از طریق دانشگاه فرهنگیان به بدنه آموزش و پرورش اضافه می‌شوند که کمتر از ۲ هزار نفر بوده و این درحالی است که نیاز استان حداقل ۱۲ هزار معلم برای تدریس است.

قاسم‌علی خدابنده افزود: در سال ۹۷، ۵ هزار و ۲۰۰ نفر از نیروهای آموزش و پرورش استان شرایط بازنشستگی را دارند و سعی بر این است با استمرار خدمت ۲۵ درصد نیروهای بازنشسته موافقت شود و ۴ هزارنفر بازنشسته شوند.

وی افزود: در حال حاضر استان به ۵ هزار نفر نیروی آموزشی نیاز دارد و در سال آینده ۴ هزار نفر نیروی بازنشسته به این نیاز اضافه می‌شود که مجموعا ۹ هزار نیرو فقط برای تدریس نیاز است وعلاوه بر این با استقرار پایه دوازدهم در سال آینده ۳ هزار و ۸۰۰ نفر نیرو برای تدریس در پایه دوازدهم مورد نیاز است که به ۹ هزار نفر اضافه می‌شود و به ۱۲ هزار و ۸۰۰ نفر نیرو می‌رسد.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان‌رضوی درباره تعداد نیروهای استخدامی فارغ‌التحصیل دانشگاه فرهنگیان و ماده ۲۸ در سال جاری بیان کرد: براساس ماده ۲۸ حدود ۶۰۰ نفر سهمیه استان است که به بدنه آموزش و پرورش اضافه می‌شوند همچنین هزار نفر در دانشگاه فرهنگیان مشغول تحصیل هستند که خرداد و تیرماه فارغ‌التحصیل می‌شوند و از اول مهر به مدارس استان ورود پیدا می‌کنند.

وی افزود: بنابراین کمتر از ۲ هزار نفر ورودی ما برای سال آینده است و این در حالی است که حداقل نیاز ما حدود ۱۲ هزار نیرو برای تدریس خواهد بود که این غیر از نیروهای است که برای خدمات ، انبارداری، سرپرست بخش ، سرپرست کارگاه و همچنین برای مشاوره، مراقبین سلامت مورد نیاز است.

خدابنده به راهکارهای آموزش و پرورش برای جبران کمبود نیرو اشاره کرد و گفت: برای تامین نیروی انسانی مورد نیاز راهکارهایی پیش بینی شده است که استمرار خدمت بازنشسته‌ها و خرید خدمات آموزشی از جمله این راهکارها است و برای خرید خدمات آموزشی در مناطق محروم که با کمبود نیرو مواجه است با کمک موسسین مدارس غیر انتفاعی و پرداخت شهریه توسط دولت بخشی از دانش آموزان را می‌توان از این طریق پوشش داد و نیروی انسانی را تامین کرد که در حال حاضر ۳۲ هزار دانش آموز در سطح استان از طریق خرید خدمات با به کارگیری هزار و ۳۰۰ نیرو در استان وجود دارد که برای سال آینده این ظرفیت افزایش می‌یابد.

وی ادامه داد: سومین راهکار از طریق برون سپاری است که با استفاده از ظرفیت دستگاه‌ها، ادارات، وزارتخانه‌های مختلف، شرکت‌های دولتی و خصوصی، شرکت های تعاونی، سازمان‌های فنی و حرفه ای، شهرداری، آتش‌نشانی و بخش‌های مختلفی که امکان ارائه خدمات آموزشی برای هنرجویان فنی و حرفه ای و کار و دانش را دارند که با بستن قرارداد و امضای تفاهمنامه بخشی از آموزش فنی و مهارتی را این افراد به عهده می‌گیرند که این اتفاق در سال جاری برای ۱۰ هزار دانش‌آموز در سطح استان اجرایی می‌شود.

خدابنده ادامه داد: همچنین استفاده از تکمیل ظرفیت هنرستان‌ها و کارگاه‌ها راهکار دیگری است که در شیفت بعد از ظهر و نوبت عصر بتوانیم با حق التدریس این بخش را پوشش دهیم و در حال حاضر ۱۲۴ هزار ساعت حق‌التدریس در استان داریم که برآورد می‌شود این مقدار به دو برایر افزایش یابد یعنی به ۲۵۰ هزار ساعت حق‌التدریس می‌رسد.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان‌رضوی تصریح کرد: مسیر بعدی استفاده از ظرفیت مدارس غیرانتفاعی و توسعه مشارکت‌ها است ، با خرید صندلی و کلاس‌های آموزش از موسسین غیر انتفاعی برای پر کردن ظرفیت این کلاس‌ها و افزایش ثبت نامی بتوانیم بخشی از دانش آموزان را به مدارس غیر انتفاعی هدایت کنیم همچنین استفاده از نیروی حق‌التدریسی استان و ۶ ساعت تدریس موظف معاونین مدارس و معاونین پرورشی راهکاری دیگری برای جبران کمبود نیرو در استان است.

خدابنده متذکر شد: از اولویت‌های کاری وزارتخانه و اداره آموزش و پرورش خراسان‌رضوی کیفیت و عدالت آموزشی است و برنامه‌های خوبی برای کیفیت بخشی در مدارس و مقاطع ابتدایی و متوسطه اول و دوم اجرا می‌شود و در تلاش هستیم کیفیت آموزشی کلاس‌ها با برگزاری کلاس‌های مهارت آموزی و دوره‌های آموزش ضمن خدمت حفظ شود تا نیروها به روز شوند و کیفیت آموزشی لطمه نبیند.

منبع : خبرگزاری صدا و سیما

برای مشاهده اخبار لحظه به لحظه استخدام آموزش و پرورش اینجا کلیک کنید

لطفا سوالات و نظرات خود را بیان کنید

ثبت پاسخ