کار چشمپزشک چیست
اگر شما علاقمند به حوزه سلامت هستید و میخواهید کیفیت زندگی افراد بهبود یابد، از این شغل لذت خواهید برد.
چشمپزشکی چیست
چشمپزشکی شاخهای از پزشکی است که با آناتومی، فیزیولوژی و بیماریهای چشم سر و کار دارد. یک متخصص چشم در تشخیص و درمان بیماریهای طبی و جراحی چشم انسان مهارت دارد. این عضو از بدن میتواند دچار حوادث و بیماریهای مختلفی مانند نزدیکبینی ، پیرچشمی، کوررنگی، گلمژه، دکولمان شبکیه شود. متخصص چشمپزشک نوعی جراح متخصص نیز هست زیرا گاهی اوقات او بایستی بر روی چشم عمل جراحی انجام دهد. با توجه به دانشی که چشمپزشک درباره بیماریهای چشمی دارد در صورت مشاهده نوعی از بیماریهای دیابت یا فشار خون بالا، بایستی فرد را به متخصصان مربوطه ارجاع دهد. کار چشمپزشک معمولا به صورت تمام وقت است هر چند که انجام کار پاره وقت نیز امکانپذیر است. محل کار او در مطبها، بیمارستانها، مراکز درمانی یا مطب شخصی است.
وظایف چشمپزشک
چشم پزشک بایستی قادر باشد به بیماران مضطرب، آرامش دهد و با استفاده از ابزارهای مخصوص سنجش بینایی مشکل بیماران را تشخیص، توصیههای لازم را ارائه و اقدامات لازم را برای رفع مشکل بیمار انجام دهد. خلاصه وظایف چشمپزشک عبارتند از:
- انجام معاینات دقیق چشمی
- بررسی و تشخیص نقصها، صدمات و بیماریهای چشم
- درمان بیماریها و نقصهای چشمی با کمک دارو یا انواع عمل های جراحی
- دادن آرامش به بیماران و راهنماییهای تخصصی لازم به آنها
مهارت و دانش مورد نیاز شغل چشمپزشک
- استعداد در درک علوم و ریاضی
- دقت و توجه به جزئیات
- به روز بودن و آگاهی از جدیدترین روشها و ابزارها
- قابلیت حفظ تمرکز برای کارهای پی در پی
- توانایی توضیح دستورات و علائم به کودکان
تحصیلات و فرصتهای شغلی چشمپزشک
فارغالتحصیلان رشته چشم پزشکی که از تخصصهای پزشکی است میتوانند به این شغل وارد شوند. بازار کار چشمپزشکان نیز خاص است زیرا اغلب آنان به صورت مستقل کار میکنند. البته برخی نیز در بیمارستانها یا کلینیکها استخدام میشوند. در صورت علاقه به مباحث علمی و آموزش، چشمپزشک میتواند در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی تدریس کند و در کنار آن به تحقیقات علمی نیز بپردازد.
شخصیتهای مناسب شغل چشم پزشکی
در یک انتخاب شغل صحیح و درست، عوامل مختلفی از جمله ویژگیهای شخصیتی، ارزشها، علایق، مهارتها، شرایط خانوادگی، شرایط جامعه برای هر فرد باید در نظر گرفته شوند. یکی از مهمترین این عوامل ویژگیهای شخصیتی است. شناخت درست شخصیت هر فرد فرآیندی پیچیده و محتاج به تخصص و زمان کافی است. البته هر فرد ویژگیهای منحصر به فرد خود را دارد، حتی افرادی که به نوعی تیپ شخصیتی مشابه دارند، باز هم در برخی موارد با یکدیگر متفاوت اند. به طور کلی همیشه افراد موفقی از تیپهای شخصیتی مختلف در همه مشاغل هستند و نمیتوان دقیقا اعلام کرد که فقط تیپهای شخصیتی خاصی در این شغل موفق میشوند. اما طی تحقیقاتی که صورت گرفته تیپهای شخصیتی که برای این شغل معرفی میشوند، عموما این کار را بیشتر میپسندند و رضایت شغلی بیشتری در آن داشتهاند.