آشنایی با رشته حسابداری
حسابداری سامانهای است که در آن فرآیند جمعآوری، طبقهبندی، ثبت، خلاصه کردن اطلاعات و تهیه گزارشهای مالی و صورتهای حسابداری در شکلها و الگوهای خاص انجام میگیرد.
معرفی اجمالی حسابداری
حسابداری سامانهای است که در آن فرآیند جمعآوری، طبقهبندی، ثبت، خلاصه کردن اطلاعات و تهیه گزارشهای مالی و صورتهای حسابداری در شکلها و الگوهای خاص انجام میگیرد. تا افراد ذینفع درون سازمان مانند مدیران و برون سازمانی مانند بانکها، مجتمع عمومی سازمان یا مقامات مالیاتی بتوانند از این اطلاعات استفاده کنند.
فردی که تحصیلات دانشگاهی ندارد بیشتر دفتردار است تا حسابدار! زیرا گزارشهایش مطابق استاندارد نیست و به اندازه کافی پردازش نمیشوند. برای مثال یک حسابدار تجربی نمیتواند بین دارایی کوتاهمدت و بلندمدت تفاوت قائل شود و نمیداند چگونه معاملات ارزی را در دفاتر ثبت کند. از سوی دیگر یک حسابدار متخصص با تکیه بر دانش آکادمیک خود در آینده میتواند به عنوان مدیر مالی به مدیران ارشد سازمانها و شرکتها برای راههای استفاده بهینه از منابع مالی و سرمایهگذاری سودآور و مطمئن و همچنین راههای تامین مالی مشاوره دهد در حالی که این فعالیتها خارج از توانایی یک حسابدار تجربی است.
درسهای این رشته در طول تحصیل
داوطلبان هر سه گروه آزمایشی ریاضی و فیزیک، علوم تجربی و علوم انسانی میتوانند در رشته حسابداری تحصیل کنند. در آزمون هر سه گروه درس ریاضی به عنوان مهمترین درس این رشته مطرح است. در واقع در رشته حسابداری درک عمیق از مباحث ریاضی بسیار بااهمیت است. یک حسابدار باید در نگارش فارسی توانمند باشد تا به خوبی بتواند گزارش کارهایش را ارائه دهد. دانشجوی این رشته باید ساعتها کار در پشت میز و صندلی و سر و کار داشتن با اعداد و ارقام را تحمل کند. همچنین باید دقیق و منظم باشد تا در جمعبندی اعداد و ارقام دچار مشکل نشود. دروس این رشته عبارتند از:
- دروس پایه: روانشناسی عمومی، جامعهشناسی، اصول علم اقتصاد، ریاضیات پایه، ریاضیات کاربردی، آمار کاربردی، مبانی کاربرد کامپیوتر، پژوهش و عملیات، مدیریت تولید، حقوق بازرگانی، پول و ارز بانکداری، مبانی سازمان مدیریت، توسعه اقتصادی، مالیه عمومی، روش تحقیق.
- دروس اصلی و تخصصی: اصول حسابداری، حسابداری میانه، حسابداری پیشرفته، حسابداری صنعتی، حسابرسی، حسابداری مالیاتی، اصول تنظیم و کنترل بودجه، مدیریت مالی، مباحث جاری حسابداری، متون حسابداری.
موقعیت شغلی در ایران
فرصتهای شغلی یک حسابدار بسیار گسترده است و از پایینترین تا بالاترین سطح را در برمیگیرد. با وجود این که در دانشگاههای مختلف کشور اعم از دولتی، غیرانتفاعی و آزاد، دانشجویان بسیاری در رشته حسابداری تحصیل میکنند اما تعداد فارغ التحصیلان بیکار این رشته بسیار کم است زیرا از یک موسسه کوچک تا بزرگترین کارخانههای کشور حداقل برای تهیه اظهارنامه مالیاتی به حسابدار نیازمندند. دانشآموختگان این رشته میتوانند به عنوان حسابدار، حسابرس، کارشناس امور مالیاتی، تحلیلگر مالی و مدیر مالی در شرکتهای خصوصی کوچک، بزرگ و دانشبنیان مشغول به کار شوند.
برای مشاهده سایر رشته ها اینجا کلیک کنید
از تجربیات دیگران استفاده کنید!
مطالعه تجربیات شرکت کنندگان آزمونهای استخدامی سازمانهای مختلف در دوره های گذشته می تواند نقش بسزایی در قبولی شما در سازمان مورد نظر داشته باشد.
۶ نظر برای آشنایی با رشته حسابداری