رشته‌های تحصیلی اولویت‌دار برای استخدام مشخص شد

۵ نظر

رشته‌های تحصیلی اولویت‌دار و مورد درخواست دستگاه‌های اجرایی در بخش دولتی برای استخدام بر اساس گزارش سهم و جایگاه رشته‌های تحصیلی در آزمون‌های استخدامی سال‌های گذشته مشخص شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان اداری و استخدامی کشور، علیرضا مهدی‌نیا؛ رئیس امور مدیریت مشاغل معاونت سرمایه ‌انسانی این سازمان، با اعلام این خبر گفت: هدف اصلی از انتشار این گزارش، راهبری دستگاه‌ها در فرایند بازنگری شرایط احراز مشاغل با مدنظر قراردادن حوزه‌های دارای اولویت و هدایت نظام آموزش عالی به سمت نیازهای بخش دولتی به جذب نیروهای متخصص مورد نیاز در حوزه‌های اولویت‌دار است.
وی در توضیح میزان به کارگیری رشته‌های تحصیلی در آزمون‌های استخدامی، گفت: نتایج این گزارش نشان می‌دهد که ۲۸.۶ درصد از مجموع رشته‌های تحصیلی مصوب وزارت علوم، فناوری و تحقیقات در آزمون‌های استخدامی متمرکز سازمان سنجش آموزش کشور از سال ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۲ مورد تقاضای دستگاه‌های اجرایی برای ۵۵۷ عنوان شغلی بوده است.
رئیس امور مدیریت مشاغل معاونت سرمایه انسانی سازمان در مورد نسبت تعداد رشته‌های تحصیلی مورد درخواست ذیل هر گروه تحصیلی به کل رشته‌های تحصیلی مندرج در دفترچه آزمون‌های استخدامی، گفت: رشته‌های تحصیلی ذیل گروه علوم انسانی با ۶۵۴ رشته تحصیلی در میان کل رشته‌های مندرج در دفترچه‌های استخدامی دارای بیشترین سهم کاربرد در آزمون‌ها بوده؛ به‌گونه‌ای که ۲۴.۷ درصد از کل رشته‌های درخواستی در آزمون‌های استخدامی از این گروه تحصیلی بوده است.
مهدی‌نیا ادامه داد: از سویی دیگر رشته‌های تحصیلی ذیل گروه فنی و مهندسی با ۵۹۰ رشته با سهم به میزان ۲۲.۲۸ درصد از کل رشته‌های تحصیلی مندرج در دفترچه، در رتبه دوم قرار دارد. البته این گروه در میزان بکارگیری رشته‌های تحصیلی نسبت به کل گرو‌های تحصیلی مصوب وزارت علوم در رتبه اول قرار دارد
وی افزود: ۳۷.۶ درصد از کل رشته‌های تحصیلی ذیل گروه فنی و مهندسی مصوب وزارت علوم در آزمون‌های استخدامی مورد استفاده قرار گرفته است.
مهدی‌نیا در ادامه گفت: بر اساس گزارشی که تهیه شده، گروه‌های تحصیلی علوم اجتماعی با ۳۲۲ رشته، علوم پایه با ۲۵۲ رشته، علمی و کاربردی با ۲۵۱ رشته، پزشکی با ۲۰۳ رشته، کشاورزی با ۱۸۷ رشته و هنر و معماری با ۱۱۳ رشته، در رتبه‌های بعدی قرار داشتند.
وی در توضیح نسبت میزان به کارگیری هر گروه تحصیلی در آزمون‌های استخدامی نسبت به رشته‌های تحصیلی مصوب وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: رشته‌های تحصیلی ذیل گروه علوم انسانی، علیرغم تعداد بالاتر نسبت به گروه فنی و مهندسی، در رتبه دوم میزان بکارگیری به نسبت رشته تحصیلی مصوب در آن گروه قرار دارد و ۳۵.۶ درصد از رشته‌های تحصیلی علوم انسانی در آزمون‌های استخدامی مورد تقاضا بوده است.
وی افزود: گروه تحصیلی علوم اجتماعی با وجود اینکه تنها ۱۲.۱۶ درصد از کل رشته‌های تحصیلی مندرج در دفترچه آزمون‌های استخدامی را شامل می‌شود؛ اما بکارگیری ۳۷ درصد از رشته‌های تحصیلی در این گروه تحصیلی نشان می‌دهد که به نسبت تعداد بیشتری از رشته‌های تحصیلی مصوب‌شده توسط وزارت علوم در این گروه، در آزمون‌های استخدامی استفاده شده است.
رئیس امور مدیریت مشاغل در ادامه، در توضیح نتایج بررسی زیرگروه‌های تحصیلی گفت: نتایج گزارش نشان می‌دهد که زیرگروه تحصیلی مدیریت در گروه تحصیلی علوم انسانی، دارای بیشترین سهم در رشته‌های تحصیلی مورد استفاده در آزمون و بیشترین ارتباط با شرایط احراز مشاغل مورد عمل دستگاه‌های اجرایی بوده است.
وی افزود: در رتبه دوم پرکاربردترین رشته تحصیلی در عناوین شغلی، زیرگروه صنعت در گروه علمی و کاربردی با ۱۰۲ رشته تحصیلی و ۹۸ عنوان شغلی مرتبط قرار دارد. روند افزایشی کاربرد این زیرگروه تحصیلی در سال‌های اخیر نشان از اهمیت علوم کاربردی برای دستگاه‌های اجرایی و حرکت به سمت مهارت‌افزایی دارد.
مهدی‌نیا در پایان با یادآوری اینکه گزارش حاضر صرفا بررسی داده‌های مرتبط با آزمون‌های استخدامی فراگیر چندساله اخیر است که توسط سازمان آموزش سنجش کشور برای دستگاه‌های اجرایی کشور به صورت متمرکز برگزار شده، تاکید کرد: به دلیل وجود محدودیت زمانی، رشته‌های تحصیلی شاغلان دستگاه‌های اجرایی و ارتباط آن با عناوین شغلی در وضعیت فعلی درنظر گرفته نشده است.

ای استخدام

از تجربیات دیگران استفاده کنید!

مطالعه تجربیات شرکت کنندگان آزمون‌های استخدامی سازمان‌های مختلف در دوره های گذشته می تواند نقش بسزایی در قبولی شما در سازمان مورد نظر داشته باشد.

۵ نظر برای رشته‌های تحصیلی اولویت‌دار برای استخدام مشخص شد

  • آ
    آنیسا
    ۲۵ شهریور ۱۴۰۳، ۱۳:۰۵
    ببخشید چه رشته هایی در این آزمون می توانند شرکت کنند .گروه زبان انگلیسی هم می تونن
    • پشتیبان سه
      ۲۵ شهریور ۱۴۰۳، ۱۵:۵۷
      کاربرعزیز
      دقیقا کدام آزمون مدنظر شماست؟
    • م
      محمدرضا
      ۱۹ شهریور ۱۴۰۳، ۰۰:۰۸
      الان این یعنی چی؟
      • ع
        علی اکبر
        ۱۸ شهریور ۱۴۰۳، ۱۵:۰۶
        چرا تاریخ برگزاری رو نمیگن؟ مسخرمون کردن دو ماهه
        • ا
          احسان زارع
          ۲۴ شهریور ۱۴۰۳، ۱۸:۵۲
          این قدر زیاد درس خوندین که فقط می خواین سریع امتحان بدین؟اجازه بدین ملت هم درس بخونن...چطور می شه دیرتر برگزاربشه

        لطفا سوالات و نظرات خود را بیان کنید

        ثبت پاسخ