اشتغال ۲۱۰ هزار صنعت‌گر در کردستان

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان گفت: در حال حاضر 210 هزار صنعت‌گر در این استان فعالیت می‌کنند.

فرهاد میمنت‌آبادی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در سنندج، اظهار کرد: در حال حاضر 210 هزار صنعت‌گر فعال و آموزش‌دیده در 32 رشته صنایع‌دستی در استان فعالیت می‌کنند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان تصریح کرد: تنها 6 هزار و 850 نفر از کل صنعتگران استان از خدمات بیمه‌ اجتماعی بهره‌مند هستند.

میمنت‌آبادی با بیان اینکه 87 درصد از صنعتگران استان خانم هستند که بخشی از آنها زنان سرپرست خانوار هستند، گفت: 13 درصد از جامعه صنعتگران را مردان تشکیل می‌دهند.

به گفته وی، تمایل نداشتن از صنعتگران به دلیل سکونت اکثر آنها در روستاها و سیکل اداری مهم‌ترین عامل بهره‌مند نبودن صنعتگران استان از بیمه‌های اجتماعی است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان از فعالیت 20 مجتمع کارگاهی در سطح استان خبر داد و افزود: صنایع‌دستی نان سفره خیلی از صنعتگران استان است اما متاسفانه با مشکلات زیادی مواجه هستند.

به گفته میمنت‌آبادی، در حال حاضر در حوزه صنایع‌دستی 34 رشته پویا در استان وجود دارد که بیش از 20 رشته آن بومی و خاص استان است.

وی در زمینه اعطای تسهیلات به منظور کمک به صنعتگران استان نیز اظهار کرد: در سال گذشته با وجود اختصاص میلیاردها ریال تسهیلات به مشاغل خانگی سهم میراث فرهنگی با وجود اینکه به صورت مستقیم با صنعتگران صنایع‌دستی درگیر است، تنها 100 میلیون تومان بود.

میمنت‌آبادی با بیان اینکه تاکنون تنها 50 نفر از صنعتگران استان موفق به دریافت تسهیلات شده‌اند، خاطرنشان کرد: این تعداد صنعت‌گر نیز از طریق سازمان‌ها و نهادهای حمایتی همچون کمیته امداد امام خمینی، بهزیستی و صندوق مهر امام رضا (ع) توانسته‌اند تسهیلات دریافت کنند.

وی در مورد نحوه حمایت اداره‌کل میراث فرهنگی از فعالین این عرصه نیز بیان داشت: برگزاری نمایشگاه‌های عرضه صنایع‌دستی در ایام تعطیلات عید و واگذاری یک حمام قدیمی به اتحادیه صنعتگران و برگزاری فروشگاه دائمی صنایع‌دستی در خانه کرد از جمله اقدامات این اداره‌کل در راستای حمایت از صنعتگران استان بوده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان افزود: استان کردستان در تعطیلات نوروزی امسال در زمینه برگزاری نمایشگاه عرضه صنایع‌دستی رتبه سوم کشوری را به خود اختصاص داده است.

میمنت‌آبادی در پایان تصریح کرد: از ابتدای سال تاکنون 9 اثر صنایع‌دستی استان به ثبت یونسکو رسیده و دارای کارنامه و مهر اصالت جهانی شده‌اند

درحال آماده‌سازی نظرات کاربران ...