آشنایی با شغل مهندس هسته‌ای

آشنایی با شغل مهندس هسته‌ای

اگر عاشق علم و فناوری‌های نو هستید و در تحلیل و حل مسائل توانمندید، شغل مهندسی هسته‌ای برای شما مناسب است.

 

 

مهندسی هسته‌ای چیست

دنیای امروز با بحران انرژی روبه‌رو است، انرژی هسته‌ای یکی از انرژی‌های نو است که به میزان زیادی این بحران را حل می‌کند. انرژی هسته‌ای کاربردهای بسیار زیادی در زمینه‌های مختلف دارد. برای مثال از انرژی شکافت هسته‌ای در نیروگاه‌های هسته‌ای می‌توان برای تولید الکتریسیته استفاده کرد. برای کاربردی کردن انرژی هسته‌ای، نیاز به متخصصان و کارشناسانی از جمله مهندس هسته‌ای است که به دانش و تخصص این حوزه تسلط داشته باشند.

مهندسی هسته‌ای را می‌توان طراحی و گسترش راکتورهای شکافتی پیشرفته، تحقیقات بنیادی در گسترش و تعمیق استفاده از انرژی همجوشی،‌ گسترش انرژی هسته‌ای هم در زمینه تئوری و هم کاربردی برای مدیریت پسماند زباله‌های رادیواکتیو،‌ مدیریت مواد هسته‌ای،‌ تولید رادیو ایزوتوپ‌ها برای کاربردهای پزشکی و دیگر کاربردهای صنعتی، ‌با تاکید بر افزایش رفاه بشریت درحال حاضر و حفظ بهتر محیط زیست برای آیندگان تعریف کرد. مهندسی هسته‌ای به مسایل مربوط به ایجاد انرژی هسته‌ای، مدیریت و استفاده از آن می‌پردازد. حوزه مهندسی هسته‌ای ارتباط زیادی با  تکنولوژی راکتورهای هسته‌ای، نحوه ساخت و استفاده از آن‌ها دارد.

مهندس هسته‌ای می‌تواند مسئول راه‌اندازی ایمن و بهره‌ور نیروگاه‌های اتمی، بازفرآوری سوخت، مدیریت مواد زائد، انهدام نیروگاه‌های هسته‌ای قدیمی و حفاظت و ایمنی (در برابر تشعشعات رادیواکتیو) باشد. در واقع مهندس هسته‌ای با تکنولوژی روز آشنا است و قدرت طراحی و بهینه‌سازی سیستم‌ها و نیز راه‌اندازی و نگهداری آن‌ها را دارد. همچنین مهندس هسته‌ای قادر است با مواد و تشعشعات رادیو اکتیو به صورت صحیح و بی‌خطر کار کند و در جابجایی آن‌ها و نگهداری و محافظت کارکنان در مقابل پرتوها توانمند است.

کار مهندس هسته‌ای چیست

مهندس هسته‌ای باید در برنامه‌ریزی و سازماندهی قوی و در ریاضیات، فیزیک و کار با کامپیوتر مسلط باشد. به دلیل نوظهور بودن این مهندسی ممکن است در مراحل مختلف کاری نیاز به انجام تحقیقات و پژوهش باشد. بنابراین مهندس هسته‌ای باید توانایی انجام تحقیقات مختلف را داشته باشد. در بخش‌های عملیاتی، مهندس هسته‌ای معمولا به صورت نوبتی حتی در تعطیلات و شب‌ها کار می‌کند. در بخش تحقیق و توسعه عمدتا مطابق با ساعات کاری معمول فعالیت می‌کند. محل کار مهندس هسته‌ای در آزمایشگاه‌ها، اتاق‌های کنترل، محیط نیروگاه یا دفاتر کاری است. او هنگام کار با مواد رادیو اکتیو در آزمایشگاه یا نیروگاه بایستی از لباس‌های محافظ ایمن استفاده کند.

زمینه‌های فعالیت مهندس هسته‌ای

  • تحقیق و توسعه صنعتی و یا دانشگاهی
  • حوزه پزشکی (زمینه پرتوپزشکی)
  • دفاعی مانند توسعه و ساخت زیردریایی های هسته ای
  • صنعت مانند صنعت تولید برق با انرژی هسته ای
  • کشاورزی و تولید مواد غذایی

وظایف مهندس هسته‌ای

  • طراحی، ساخت و بهره‌برداری از نیروگاه‌های هسته‌ای به شکل ایمن و اقتصادی
  • طراحی  و ساخت تجهیزات اتمی مانند هسته رآکتورها، محافظ‌های تابش و سایر ابزار دقیق مرتبط
  • فرآوری سوخت‌های هسته‌ای
  • نظارت بر تاسیسات هسته‌ای برای شناسایی هر طرح، ساختار یا رویه‌های عملیاتی نقض کننده قوانین و مقررات ایمنی
  • پایش و اندازه‌گیری سطوح تابش
  • برنامه‌ریزی راه‌های ایمن انهدام زباله‌های هسته‌ای
  • انجام تحقیقات کاربردی در صورت نیاز
  • حفظ امنیت و رعایت ایمنی در کار
  • انجام اقدامات اصلاحی یا خاموش کردن نیروگاه در شرایط اضطراری
  • نظارت بر تکنسین‌های نیروگاه
  • شرکت در جلسات و ارائه گزارش

دانش و مهارت مورد نیاز مهندس هسته‌ای

  • علاقه شدید به علم و فناوری
  • علاقه به انجام کارهای تحقیقاتی
  • قدرت تجزیه و تحلیل و حل مساله مناسب
  • توانایی مناسب سازماندهی و برنامه‌ریزی
  • تسلط کافی در ریاضیات، فیزیک و کار با کامپیوتر
  • دقت و توجه به جزئیات
  • مهارت‌های ارتباطی مناسب
  • توانایی کار تیمی
  • اهمیت دادن به ایمنی و محیط زیست و آگاهی از قوانین و دستورالعمل‌های مرتبط

تحصیلات لازم برای شغل مهندسی هسته‌ای

فارغ‌التحصیلان رشته مهندسی هسته‌ای در مقاطع مختلف می‌توانند وارد این حوزه شوند. این رشته در سطح کارشناسی به صورت محدود در دانشگاه‌ها  ارائه می‌شود. همچنین علاقه‌مندان می‌توانند در رشته‌های کارشناسی مانند مهندسی برق یا مهندسی مکانیک تحصیل کنند و در مقاطع ارشد و دکترا به صورت تخصصی وارد حوزه مهندسی هسته‌ای در گرایش‌های مختلف شوند.

امکان تحصیل در خارج از کشور در رشته مهندسی هسته‌ای وجود دارد. البته با توجه به محدودیت‌های ایران در حوزه هسته‌ای، این امکان در کشورهای آمریکا و کانادا تقریبا برای ایرانیان وجود ندارد. به عبارتی به دانشجویان ایرانی بورسیه یا ویزا نمی‌دهند. اما معمولا در کشورهای دیگر اروپایی و آسیایی امکان ادامه تحصیل و بورسیه شدن در رشته مهندسی هسته‌ای به خصوص گرایش پرتوپزشکی وجود دارد.

آینده شغلی، بازار کار و شرایط استخدام مهندسی هسته‌ای

مهندس هسته‌ای می‌تواند در سازمان انرژی اتمی، سایت‌های هسته‌ای، نیروگاه‌های هسته‌ای، شرکت‌های مهندسی مشاور در حوزه طراحی و ساخت نیروگاه‌ها، بیمارستان‌‌ها، مراکز و پژوهشگاه‌های پزشکی هسته‌ای، پژوهشگاه‌ها و موسسات تحقیقاتی دولتی و خصوصی، مراکز هسته‌ای صنعتی و شرکت‌های وارد کننده تجهیزات هسته‌ای استخدام و مشغول به کار شود. همچنین مهندس هسته‌ای در صورت داشتن مدرک دکتری و گاهی کارشناسی ارشد می‌تواند در حوزه آموزش و پژوهش در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی به عنوان استاد دانشگاه و پژوهشگر فعالیت کنند.

مهندسی هسته‌ای از مشاغل نوظهور و جدید است. با توجه به حرکت کشور به سوی استفاده از انرژی هسته‌ای در زمینه‌های مختلف، نیاز بازار کار به مهندس هسته‌ای نیز افزایش یافته است. اما به علت تخصصی بودن این حوزه، در مجموع فرصت‌های شغلی محدودی برای مهندسان هسته‌ای در ایران وجود دارد. البته در بین تخصص‌ها و گرایش‌های مختلف مهندسی هسته‌ای، فرصت‌های شغلی و شرایط استخدامی مناسب‌تری برای گرایش پرتوپزشکی در ایران در بیمارستان‌ها، مراکز پرتوپزشکی و مراکز پزشکی هسته‌ای وجود دارد.

در مجموع اگر کشور با سرعت بیشتری به سمت کاربردی کردن انرژی هسته‌ای در زمینه‌های مختلف برود، پیش‌بینی می‌شود وضعیت بازار کار برای مهندس هسته‌ای نیز بسیار بهتر شود.

شخصیت‌های مناسب شغل مهندس هسته‌ای

در یک انتخاب شغل صحیح و درست، عوامل مختلفی از جمله ویژگی‌های شخصیتی، ارزش‌ها، علایق، مهارت‌ها، شرایط خانوادگی، شرایط جامعه برای هر فرد باید در نظر گرفته شوند. یکی از مهم‌ترین این عوامل ویژگی‌های شخصیتی است. شناخت درست شخصیت هر فرد فرآیندی پیچیده و محتاج به تخصص و زمان کافی است. البته هر فرد ویژگی‌های منحصر به فرد خود را دارد، حتی افرادی که به نوعی تیپ شخصیتی مشابه دارند، باز هم در برخی موارد با یکدیگر متفاوت اند. به طور کلی همیشه افراد موفقی از تیپ‌های شخصیتی مختلف در همه مشاغل هستند و نمی‌توان دقیقا اعلام کرد که فقط تیپ‌های شخصیتی خاصی در این شغل موفق می‌شوند. اما طی تحقیقاتی که صورت گرفته تیپ‌های شخصیتی که برای این شغل معرفی می‌شوند، عموما این کار را بیشتر می‌پسندند و رضایت شغلی بیشتری در آن داشته‌اند.

 

برای مشاهده سایر مشاغل اینجا کلیک کنید

 

ای استخدام

از تجربیات دیگران استفاده کنید!

مطالعه تجربیات شرکت کنندگان آزمون‌های استخدامی سازمان‌های مختلف در دوره های گذشته می تواند نقش بسزایی در قبولی شما در سازمان مورد نظر داشته باشد.

۱۱۹ نظر برای آشنایی با شغل مهندس هسته‌ای

  • س
    سمیرا
    ۳۱ شهریور ۱۳۹۵، ۱۱:۳۲
    سلام خسته نباشید کارشناس محترم لطفا پاسخ سوال من رو بدید من امسال کنکور سراسری رشته فیزیک قبول شدم. اگر کارشناسی این مدرک رو بگیرم. برا ارشد بخام یه رشته مهندسی رو انتخاب کنم مثل مهندسی هسته ایی. برای پذیرش کار ایا مدرک فیزیک کارشناسیم دردسر نمیشه.
    • پشتیبان چهار
      ۳۱ شهریور ۱۳۹۵، ۱۱:۵۱
      با سلام
      کاربر عزیز ما صرفا درج کننده آگهی هستیم، شرایط مربوط به استخدام مربوطه را باید در نظر بگیرید.
      با تشکر
    • ع
      علی
      ۲۸ شهریور ۱۳۹۵، ۱۰:۵۵
      سلام . من یک دانش آموز دبیرستانی ام .من ب دو رشته ی خیلی جدا از هم علاقه دارم . یکی همین مهندسی هسته ای و یکی هم پزشکی و مغز واعصاب بگین آینده ی این رشته و درآمدش چجوریه ...
      • آ
        آناهیتا
        ۲۷ تیر ۱۳۹۵، ۰۸:۴۰
        سلام
        دوستان من هفته قیل برای مصاحبه دکتری انرژی هسته ای رفتم با توجه به اینکه لیسانس و فوق لیسانسم فیزیکه البته گرایش جامد برخورد خیلی بدی باهام داشتن که رشته ای که الان می خوای بخونی هیچ ربطی به تحصیلات قبلیت نداشته و از این به بعد نباید بیایی این رشته کلا نا امیدم کردن
        • ف
          فارغ التحصیل ارشد مهندسی هسته ای
          ۱۱ تیر ۱۳۹۵، ۱۹:۵۵
          با سلام.
          مهندسی هسته ای 3 گرایش پرتوپزشکی، کاربرد پرتوها، راکتور و گداخت دارد.
          اولی که توی بیمارستانها و مراکز درمانی کار داره (رقابت با مهندسی پزشکی)
          دومی هم تقریباً مثله اولی بازار داره ولی توی مراکز تحقیقاتی هم (که توی ایران زیاد نیست) کار داره (رقابت با رشته های مهندسی مواد، شیمی وپزشکی)
          سومی توی راکتورها کار داره (رقابت با مهندسی مکانیک)
          چهارمی خیلی محدود و بازار کار بسیار کمی داره توی مراکز تحقیقاتی(رقابت با برق)
          یکی از مشکلاتی که مهندسی هسته ای داره ارتباط مستقیم اون با وضعیت دولته یعنی اصلاً بازار کار آزاد نداره و باید منتظر موند تا استخدامی بیاد و شرایط اقتصادی خوب باشه و .... تا استخدام کنن.
          یه نکته این که اصل کارها رو توی صنایع رشته های مختلف انجام میدن و رشته مهندسی هسته ای کمترین میزان استخدامی رو داره چون این رشته برای توسعه و تحقیق است و ما فعلاً در اون مرحله نیستیم و به تعداد بسیار محدودی از این رشته نیاز است .
          من و تمام فارغ التحصیلان ارشد مهندسی هسته ای ورودی خودم و ورودی قبل از خودم (در همون دانشگاه) بجز 2 نفر بیکار هستیم (گفتم تا درصدی از عرضه و تقاضا رو بدونید)
          • م
            محسن
            ۳۰ خرداد ۱۳۹۵، ۱۵:۱۴
            سلام. من لیسانس مهندسی مواد خوندم. خواهشمندم راهنمایی کنین که برای ارشد مهندسی هسته ای گرایش راکتور قبول بشم بازار کارش چه جوریه؟
            • م
              محمد
              ۳۰ دی ۱۳۹۴، ۱۳:۲۹
              سلام
              یه سوال داشتم
              بنده فوق لیسانس ریاضی هستم اونم تو دانشگاه تبریز تموم کردم و با تمام قوت دارم درس های مهندسی هسته ای رو میخونم ایا شانسی برای قبول شدن تو دوره دکتری دارم با توجه به اینکه رشته خودم نامرتبط هست؟؟
              • ب
                بیکار مهندس هسته ای
                ۱۷ بهمن ۱۳۹۴، ۰۰:۱۷
                داری اشتباه بزرگی و میکنی رشته خودتو ادامه بده مهندسی هسته ای هیچی نداره فقط دهن پر کنه
                • m
                  melika
                  ۲۵ اسفند ۱۳۹۴، ۲۲:۱۰
                  سلام دوست عزیز من واقعا به رشته انرژی هسته ای علاقه دارم میخوام این رشته رو ادامه بدم میتونم نظر شما رو درباره ی این رشته بدونم شما گفتید این رشته هیچی نداره میشه بگید چرا؟
                  • b
                    bahar
                    ۳۱ فروردین ۱۳۹۵، ۱۴:۱۷
                    بهتره شما بفرمایید درستون رو تا چه مقطعی و در چه دانشگاهی خوندید؟
                    اونوقت این طور قاطع در این مورد نظر بدید.
                    اگر کارشناسی دانشگاه آزاد هستید بهتره اول به دانشگاه و بعد هم به مقطعتون فکر کنید!
                • s
                  shireen
                  ۲۳ آذر ۱۳۹۴، ۱۴:۱۶
                  سلام می خواستم بدونم فیزیک با مهندسی هسته ای رشته متناجس یا همنام حساب میشن ؟
                  • b
                    bahar
                    ۳۱ فروردین ۱۳۹۵، ۱۴:۱۹
                    ببینید فیزیک علوم پایه محسوب میشه و شما پایه تمام اندرکنش ها و... رو یاد میگیرید ولی در مهندسی هسته ای شما بیش از پایه با کارهای محاسباتی و پزوهشی سروکار خواهید داشت.
                  • s
                    sabrie
                    ۱۶ آذر ۱۳۹۴، ۰۹:۰۱
                    سلام. من کارشناسی فیزیک هسته ای و کارشناس ارشد فیزیک هسته ای رو خوندم. دنبال کارم .و بسیار نا امید در یافتن کاری مناسب .اصلا نمیدونم کاری برای من پیدا میشه یا نه. به رشته ه ما کجا نیاز دارن.
                    • پشتیبان هفت
                      ۱۶ آذر ۱۳۹۴، ۰۹:۴۵
                      کاربر عزیز برای اطلاع از آخرین آگهی های مربوط به رشته و شهر و یا موقعیت شغلی مورد نظر خود اینجا کلیک کنید.
                    • ف
                      فاطمه
                      ۲۱ آبان ۱۳۹۴، ۰۷:۱۳
                      خداییش عالی بود استفاده کردم
                      • .
                        .....
                        ۱۳ مهر ۱۳۹۴، ۲۰:۵۵
                        ببخشید من میخوام این رشترو بخونم و سال نهم هستم باید کدوم درس هام خوب تر از همه باشه ؟یا نمراتم باید چند باشه نمرات مستمرم هم درش تاثیر داده میشه؟ لطفا در این باره کمکم کنید خیلی ممنون
                        • ع
                          علیرضا
                          ۲۴ آذر ۱۳۹۴، ۱۸:۳۵
                          منم سال نهمی هستم. متاسفانه همین مشکل رو دارم.
                          • د
                            دانش امور
                            ۵ دی ۱۳۹۸، ۱۸:۵۷
                            سلام منم نهمی ام .باید برید رشته ی ریاضی فزیک از اونجایی که باید معلد بالای نوزده و نمره ریاضی14وعلوم13 باشد تمام.
                        • H
                          HOSSEIN
                          ۸ مهر ۱۳۹۴، ۱۸:۰۱
                          منظورم تلاش برای کنکور بود.
                          • H
                            HOSSEIN
                            ۸ مهر ۱۳۹۴، ۱۸:۰۰
                            سلام
                            میخواستم بدونم اگه کسی با معدل ۱۸تا۲۰ در ریاضی و فیزیک باشد با چه مقدار تلاش میتواند به دانششگاه های خوب همچون دانشگاه شریف ٬تهران و... قبول شود.
                            لطفا اگر کسی می تواند٬به من کمک کند.
                            • b
                              bahar
                              ۳۱ فروردین ۱۳۹۵، ۱۴:۲۳
                              برای کارشناسی باید یکی از رشته هایی که ذکر شد رو بخونید تا از طریق کنکور ارشد در همون رشته ها بتونید مهندسی هسته ای دانشگاه سراسری رو قبول بشی.
                              من با توجه به تجربه ای که دارم خوندن مهندسی هسته ای دانشگاه آزاد رو پیشنهاد نمیکنم.
                              شما با کمی بیشتر میتوانید در مقطع کارشناسی دانشگاه سراسری تحصیل کنید و بعد از این طریق به ارشد مهندسی هسته ای بروید
                            • س
                              سمانه
                              ۱۹ شهریور ۱۳۹۴، ۱۳:۲۲
                              سلام وخسته نباشید خدمت شما...من امسال رشته ی مهندسی هسته ای دانشگاه علوم تحقیقات قبول شدم ..میخواستم بدونم بازار کار این رشته برای یه دختر چی جوریه
                              • س
                                سعید
                                ۲۱ شهریور ۱۳۹۴، ۲۰:۲۸
                                سلام من پارسال این رشته علوم تحقیقات قبول شدم رفتم نه بازار کار داره نه اینده فقط گرایش پرتوپزشکی خوبه که کارشناسی ارشد داره ای دانشگاه سطح بالایی داره این رشته رو فقط به خاطر پول دانشجو میگیره
                                • ب
                                  بیکار مهندس هسته ای
                                  ۱۷ بهمن ۱۳۹۴، ۰۰:۱۹
                                  بازاره کار صفره پول خودتو حروم نکن
                                • s
                                  sadra
                                  ۱۸ شهریور ۱۳۹۴، ۱۶:۴۶
                                  با عرض سلام خدمت همه دوستان من امسال در رشته مهندسی هسته ای دانشگاه علوم تحقیقات برای کارشناسی قبول شدم میدونم که با لیسانس بازار کار نداره ولی میخوام بدونم اگر تویه این رشته کارشناسی ارشد بگیرم و تلاش کنم بازار کار وجود داره یا ن؟؟
                                  • ف
                                    فاطمه
                                    ۱۹ شهریور ۱۳۹۴، ۱۵:۱۳
                                    من دقیقن شرایط شمارو دارم و سوال شمارو
                                  • ا
                                    امیرعلی
                                    ۱ شهریور ۱۳۹۴، ۱۰:۰۷
                                    دیپلم و پیش دانشگاهی رشته ریاضی و فیزیک.لیسانس فیزیک (تمامی گرایش هاش..فرقی ندارن) -برق(تمامی گرایش ها ...فرقی ندارن)-مکانیک(تمامی گرایش ها.. فرقی ندارن)-م.شیمی که من پیش نهادم اینه که اگر مهندسی هسته ای میخواهید...لیسانس فیزیک بهترین گزینه است و بعد به ترتیب برق -م. شیمی و مکانیک .چون دید یک لیسانس فیزیک به اندازه دید دو مهندس (برق و مکانیک) است فیزیک یعنی برق و مکانیک با هم.... و اون هایی که مهندسی هسته ای خوندند قریب به 80 درصد کارشناسی فیزیک دارند و 15 درصد برق الترونیک و 5 درصد بقیه...
                                    • ع
                                      عسل
                                      ۳۰ مرداد ۱۳۹۴، ۲۳:۱۳
                                      سلام خیلی ممنون از اطلاعات خوبتون
                                      • پ
                                        پیمان
                                        ۳۰ تیر ۱۳۹۴، ۱۰:۴۲
                                        با سلام. من رشته مهندسی شیمی تو دانشگاه آزاد بودم. و تصمیم دارم هر طور شده مهندسی هسته ای شریف قبول بشم آیا برای فارغ التحصیلان این دانشگاه تضمینی برای اشتغال وجود داره یا اونا هم باید دنبال کار بگردن؟
                                        • a
                                          armin
                                          ۲۶ مرداد ۱۳۹۴، ۰۳:۱۶
                                          این دو سال که مشکل کار واسه راکتوری ها نبوده اگه مشکل سربازی نباشه کارش خوبه
                                        • م
                                          محمد
                                          ۲۰ تیر ۱۳۹۴، ۱۷:۱۳
                                          آیا از کارشناسی عمران هم می توان وارد این رشته شد؟
                                          • b
                                            bahar
                                            ۳۱ فروردین ۱۳۹۵، ۱۴:۰۷
                                            سلام نه فقط فیزیک برق مکانیک مهندسی شیمی و مواد.
                                            در ضمن دوستانی که در مقطع کارشناسی و اون هم از دانشگاه آزاد دنبال کارن باید توجه کنن که سایر رشته ها هم با تحصیلات کارشناسی دانشگاه آزاد همین شرایط رو دارن.
                                            برای موفقیت در این رشته باید اون رو تا تحصیلات تکمیلی دنبال کنی و اون هم در دانشگاه سراسری.
                                            که دانشگاه شهید بهشتی، شریف، امیرکبیر و شیراز این رشته رو برای ارشد و دکتری دارن.
                                            که در این بین دانشکده مهندسی هسته ای شهید بهشتی بهترین در ایران است.
                                            • ا
                                              امین
                                              ۱۶ دی ۱۳۹۶، ۱۸:۵۷
                                              فیزیک مهندسی هم میشه یا فقط فیزیک؟
                                          • h
                                            hamidreza.ghazi
                                            ۱۱ تیر ۱۳۹۴، ۰۵:۳۴
                                            سلام عرض میکنم.سوالی دارم و از شما کارشناس محترم خواهش میکنم پاسخ بدید.من به شدت علاقه مند به رشته ی مهندسی هسته ای(گرایش راکتور)هستم اما همونطور که آگاهی دارید این رشته مقطع کارشناسی نداره و باید در رشته ی دیگری این مقطع رو تحصیل کرد. من تحقیقات گسترده ای رو انجام دادم که چه رشته ای بهتره در این مقطع تحصیل بشه و نتایج مختلفی هم بدست اومد که اکثرا به برق(گرایش الکترونیک) یا مکانیک اشاره داشت. حالا درخواست من از شما اینه که بفرمایید کدام رشته مناسب تر است و برای مهندس هسته ای قوی تر است که در این رشته تحصیل کند. لطفا فقط یک رشته رو معرفی بفرمایید میدانم که گزینه های مختلفی از قبیل برق٬مکانیک٬ فیزیک هسته ای٬فیزیک محض٬شیمی و.. وجود دارد . باور بفرمایید من به شدت سردرگم هستم. لطفا به این سردرگمی بنده پایان بدید و بهترین رشته ی ممکن رو به آدرس ایمیل بنده ارسال کنید.
                                            خداخیرتان بدهد. متشکرم و خدانگهدار
                                            • و
                                              وحید
                                              ۱۷ تیر ۱۳۹۴، ۱۶:۱۷
                                              اگه میخوای با دید باز و قوی وارد این رشته بشی بهترین و کاملترین رشته که هم علمتو بالا ببره و هم درک درستی از انرژی هسته ای داشته باشی فیزیک بهترین انتخابه
                                              • ا
                                                امیر
                                                ۷ مرداد ۱۳۹۴، ۱۸:۳۶
                                                با توجه به شرایط کشور برای ورود به رشته ی مهندسی هسته ای حتما در دوره ی کارشناسی رشته های مهندسی خوانده شود این کار دو مزیت دارد:
                                                1- کسب مدرک مهندسی و راحتی بیشتر برای ورود به بازار کار
                                                2- راحت بودن قبولی در کارشناسی ارشد مهندسی هسته ای
                                                تفاوتی در بازار کار مهندسی برق و مکانیک وجود ندارد تنها مورد در انتخاب این رشته ها علاقه خواهد بود.
                                                موفق باشید
                                                • a
                                                  armin
                                                  ۲۶ مرداد ۱۳۹۴، ۰۳:۱۳
                                                  البته اگه فقط بخوای فقط با کاربرد پرتوها سروکار داشته باشی و هیچوقت وارد وادی مهندسی نیروگاه و راکتور نشی فیزیک کافیه چون اکثر کسانی که از فیزیک وارد میشن اصلا با نیروگاهها کار ندارند و همه دنیال چیزایی هستن که از فیزیک بلد بودن و دنبال ترموهیدرولیک نمیرن مگه میشه تو یه نیروگاه فقط به سوخت توجه کرد؟
                                                  • و
                                                    ویدا
                                                    ۱۹ شهریور ۱۳۹۴، ۰۹:۱۷
                                                    آیا رشته فیزیک هسته ای در مقطع کارشناسی بازکار داره با همون مدرک کارشناسیش؟!!میتونه ورود پیدا کنه به بیمارستانا؟!
                                                • a
                                                  armin
                                                  ۲۶ مرداد ۱۳۹۴، ۰۳:۰۵
                                                  سلام من خودم کارشناسی مکانیک بودم ارشد رشته راکتور ادامه دادم به نظر من بهترین گزینه است چون پیشنیازکار نیروگاه و راکتورهسته ای علم مکانیک و انرژی هست که باید از قبل زمینه اش رو داشته باشی و مقداری فیزیک هسته ای بر حسب نیاز اول کارشناسی ارشد ارائه میشه پس خیلی به لیسانس فیزیک نیازی نیست
                                                  • ج
                                                    جمشید
                                                    ۱۴ مهر ۱۳۹۴، ۱۳:۴۱
                                                    سلام
                                                    منم کارشناسی مکانیک خوندم امسال مهندسی هسته ای گرایش راکتور تو دانشگاه شهید بهشتی قبول شدم.
                                                    از نظر کاری وضعم چطوره؟ کار گیر میاد؟
                                                  • b
                                                    bahar
                                                    ۳۱ فروردین ۱۳۹۵، ۱۴:۱۴
                                                    سلام ببنید اگر کارشناسی شما غیر ازفیزیک باشه در مقطع ارشد باید برای فهمیدن درس ها دوبرابر یک کارشناسی فیزیک تلاش کنید.
                                                    ولی اگر کارشناسی شما فیزیک باشه در مقطع ارشد باید الکترونیک و برنامه نویسی خود رو تقویت کنید که خوب برای بچه های برق مشکلی وجود ندارد.
                                                    به طور کلی این رشته از آنجا که میان رشته ای محسوب میشه باید دانش کافی در زمینه فیزیک و دید کلی در زمینه برق، مکانیک، مهندسی شیمی و مواد داشته باشید و در این بین کسی که واقعا فیزیک رو یاد گرفته باشه نه صرفا لیسانس گرفته باشه کارش در فهم مطالب راحت تره.
                                                    ولی بازهم میگم چنانچه شما در سایر رشته هایی که ذکر کردم دانش کافی کسب کنید از همه رشته ها انشاالله موفق خواهید بود.
                                                    • ع
                                                      علي محبوبي
                                                      ۱۷ مهر ۱۳۹۵، ۰۱:۰۹
                                                      علوم تحقیقات کارشناسیسو داره
                                                    • m
                                                      mojtaba
                                                      ۲ تیر ۱۳۹۴، ۲۰:۴۷
                                                      سلام خسته نباشی من سال اول دبیرستانم رو ب تازگی تموم کردم و ب این رشته علاقه دارم ولی متاسفانه نمیدونم در موقع تحصیل چ چیزی را باید مورد مطالعه قرار بدم و چ چیزی در موقع تحصیل چ چیزی باید یاد بگیرم لطفا راهنمایی کنید ممنون
                                                      • س
                                                        سامان
                                                        ۴ تیر ۱۳۹۴، ۱۷:۲۸
                                                        سلام دوست عزیز
                                                        شما باید در سال دوم دبیرستان رشته ریاضی فیزیک رو انخاب کنید
                                                        بعد از کنکور , میتونی توسط رشته ی فیزیک یا رشته های مهندسی وارد این شاخه بشی
                                                        البته همون طو که نوشته فکر کنم در حال حاضر فقط دانشگاه آزاد در مقطع کارشناسی این رشته رو داره و برای تحصیل تو دانشگاه های تاپ باید کارشناسی رو تموم کنی و در ارشد وارد این رشته بشی
                                                        فعلا تمام کاری که باید بکنید اینه که درس های خودتون رو بهتر از همه یاد بگیرید, مخصوصا ریاضی و فیزیک
                                                        • a
                                                          armin
                                                          ۲۶ مرداد ۱۳۹۴، ۰۳:۲۰
                                                          دبیرستان ریاضی فیزیک دانشگاه یکی از رشته های مهندسی مکانیک مهندسی شیمی و یا فیزیک برای مقطع لیسانس
                                                          • م
                                                            محمد کریمی
                                                            ۲۱ آبان ۱۳۹۴، ۰۱:۲۶
                                                            شما باید برای ارشد با کد 1272 با مهندسان مواد.امتحان بدید برای ورود به راکتور.مهندسی مواد بهترین رشته در مقاطع کاردانی و کارشناسی هست

                                                          لطفا سوالات و نظرات خود را بیان کنید

                                                          ثبت پاسخ