آشنایی با شغل مهندس عمران

شغل مهندسی عمران چیست

اگر شما عاشق طراحی و ساخت اشیا و مصنوعات مختلف هستید و به ریاضی و فیزیک هم علاقه دارید، شغل مهندس عمران مناسب شماست.

 

 

معرفی اجمالی مهندسی عمران

مهندسی عمران از جمله مشاغلی است که هدف آن کاربرد علم در ایجاد سازندگی و عمران است. یعنی هر چیزی که به آبادی یک کشور باز می‌گردد مانند سد، فرودگاه، جاده، راه‌آهن، برج، تونل، دکل‌های مخابراتی، ساختمان‌های مقاوم در برابر زمین‌لرزه، سیل و آتش و نیروگاه‌های  برق و مصالح سبک، ارزان و با کیفیت مناسب برای ساخت و ساز، در حیطه کار مهندس عمران قرار می‌گیرد. برای آغاز پروژه‌های عمرانی به یک مهندس کارآمد عمران نیاز داریم تا علاوه بر رعایت جنبه‌های فنی و اجرایی، اقتصادی نیز عمل کند. چون اقتصادی بودن یک اصل در مهندسی عمران است. 

مهندس عمران به طراحی و مدیریت انواع پروژه‌های ساختمانی از تعمیر پل گرفته تا ساخت یک استادیوم ورزشی جدید می‌پردازد. عملکرد او در انجام محاسبات ریاضی و مهارت‌های فناوری اطلاعات عالی است. همچنین باید بتواند به خوبی طرح‌ها و ایده‌هایش را برای دیگران بیان کند و در نتیجه باید مهارت‌های ارتباطی بسیار خوبی داشته باشد. یک مهندس عمران بایستی در پروژه‌های مختلف عمرانی در زمینه‌های ساختمان‌سازی، راه‌سازی، پل‌سازی، برج‌سازی، سازه‌ها و بناهای آبی، جمع‌آوری و دفع فاضلاب و غیره مسئولیت طراحی، محاسبه، اجرا و نظارت بر اجرا را بر عهده گیرد.

وظایف مهندس عمران

زمینه‌های تخصصی مهندسی عمران شامل موارد زیر است:

  • سازه: سدها، ساختمان‌ها، سکوهای دریایی و خطوط لوله
  • حمل و نقل: جاده‌ها، راه‌آهن، کانال‌ها و فرودگاه‌ها
  • محیط زیست: شبکه‌های تامین آب، سیستم‌های آب‌رسانی زیر زمینی و ساخت موانع سیل
  • دریایی: بنادر و سیستم‌های دفاعی دریایی
  • ژئوتکنیک: استخراج از معدن، عملیات خاکی و ساخت پایه

 

مهندس عمران معمولا در کنار متخصصانی مانند معماران، مهندسان نقشه‌کشی، ناظران و پیمان‌کاران ساختمان کار می‌کند. وظایف مشترک او در همه زمینه‌های تخصصی ذکر شده و در ارتباط با سایر مهندسان عبارتند از:

  • بحث و گفتگو درباره تجهیزات لازم با مشتری، کارفرما یا همکاران
  • تحلیل داده‌های ارسالی توسط ناظران، نقشه‌کشی و آزمایش مواد و مصالح با استفاده از نرم‌افزار مدل‌سازی کامپیوتری
  • آزمایش خاک برای تعیین کیفیت و قدرت پایه سازه مهندس عمران
  • تهیه نقشه‌ها با کمک نرم‌افزار طراحی کامپیوتری
  • قضاوت در خصوص امکان‌پذیری پروژه‌ها با ارزیابی مواد، هزینه‌ها، زمان و نیروی کار موجود
  • ارزیابی ریسک‌ها و اثرات محیطی پروژه‌ها
  • تهیه پیشنهاد برای مناقصه‌ها، گزارش به مشتریان، مراکز دولتی و سازمان‌های برنامه‌ریز
  • مدیریت، هدایت و نظارت بر پیشرفت هر مرحله از تولید
  • اطمینان از مجهز بودن بخش‌های مختلف به تجهیزات ایمنی و سلامت و رعایت شدن قوانین و زمان‌بندی‌ها

مهارت و توانمندی‌های مورد نیاز مهندسی عمران

  • مهارت عالی در فناوری اطلاعات، ریاضیات و  علم مهندسی: زیرا در غیر این صورت کارفرما نمی‌تواند مسئولیت ساخت یک ساختمان چندین طبقه، یک پل که روزانه هزاران خودرو از روی آن تردد می‌کنند یا ساخت یک تونل را به او بسپارد
  • توانایی شرح درست و واضح ایده‌ها و طرح‌ها: به منظور توان انتقال مفاهیم پیچیده مهندسی به کارگران برای انجام کار یا به کارفرما و یا سرمایه‌گذار برای حمایت مالی و لجستیکی از پروژه
  • توانایی  تحلیل داده‌های زیاد، ارزیابی راه حل‌ها و انجام تصمیم‌گیری درست: به عنوان مثال اگر به تونل نیایش، پل طبقاتی صدر یا بزرگراه امام علی(ع) در تهران سری زده باشید متوجه شده‌اید که مهندسان و مدیران این پروژه‌ها برای انجام موفق آن‌ها از چه پیچیدگی‌هایی عبور کرده‌اند و با چه مسایلی در جریان پروژه روبه‌رو بوده‌اند. وجود موانع مختلف از ساختمان‌های موجود در مسیر گرفته تا لوله‌های آب و گاز و فاضلاب و ماشین‌های در حال حرکت از اطراف محل پروژه بخشی از این موانع است. بی‌گمان بدون تحلیل دقیق داده‌ها و ارزیابی راه حل‌ها و تصمیم‌گیری درست، اجرای این پروژه‌ها با موفقیت همراه نخواهد بود.
  • مهارت مدیریت پروژه: زیرا در بسیاری از پروژه‌های عمرانی مدیران پروژه از بین مهندسان عمران انتخاب می‌شوند.
  • توانایی انجام پروژه‌ها در چارچوب بودجه و زمان تعیین شده
  • مهارت کار تیمی:  به ویژه با اشخاصی که به عنوان کارگر شاید از نظر فرهنگی و اعتقادی با شما تفاوت داشته باشند
  • دانش کامل نسبت به قوانین و مقررات: به ویژه قوانین ایمنی و استاندارد برای پیشگیری از وقوع حادثه 
  • مهارت نوشتاری: برای تهیه گزارش و توضیحات درباره پیشرفت پروژه

مهارت‌های مربوط به نرم افزارهای تخصصی مهندسی عمران

امروزه نرم‌افزارهای رایانه‌ای یکی از مهم‌ترین ابزارهای کمکی مهندس عمران است. اگر به بررسی اجمالی آگهی‌های استخدامی مهندس عمران بپردازید، متوجه خواهید شد بیشتر کارفرمایان، شرکت‌ها و سازمان‌ها یکی از شرایط جذب مهندس عمران را تسلط بر نرم‌افزارهای مربوط به حوزه مهندسی عمران قرار داده‌اند. بنابراین اگر می‌خواهید در شغل مهندسی عمران موفق باشید، و به راحتی بتوانید شغل مناسب و پردرآمدی را در حوزه تخصصی خود بیابید یا اگر در این حوزه شاغل هستید و می خواهید پله‌های ترقی را سریع‌تر طی کنید، مطمئن باشید یادگیری نرم‌افزارهای تخصصی مهندسی عمران یکی از راه‌های اصلی و مطمئن برای شماست. برخی از مهم‌ترین نرم‌افزارهای تخصصی و کاربردی مهندسی عمران در جدول زیر فهرست شده‌اند.

 

 نرم‌افزار توضیح نرم‌افزار 
ETABS نرم‌افزار تحلیل و طراحی انواع سازه‌های ساختمانی
Auto Cad نرم‌افزار طراحی‌های دو بعدی و سه بعدی و علوم مهندسی مرتبط با نقشه‌کشی
CSiBridge نرم‌افزار طراحی پل‌ها
Matlab نرم‌افزاری برای نوشتن برنامه و محاسبات ریاضی در مهندسی
Staad Pro نرم‌افزار آنالیز و طراحی سازه‌های فلزی، بتنی، چوبی، آلومینیومی و سازه‌های ترکیبی
Plaxis Professional نرم‌افزار مهندسی خاک و پی
SAFE نرم‌افزار تحلیل و آنالیز اجزای پی و فونداسیون
Revit نرم‌افزار مدل‌سازی و طراحی نقشه‌های ساختمانی
SAP نرم‌افزار  طراحی و آنالیز سازه
Ansys نرم‌افزاری برای تحلیل مهندسی قطعات در تحلیل‌های دینامیکی
Catia نرم‌افزار طراحی قطعات
Solidworks نرم‌افزار طراحی قطعات
Tekla Structures نرم‌افزار طراحی و مدل‌سازی بسیار پیشرفته و مدرن سازه‌های فلزی و بتونی عظیم
SDR Map نرم‌افزار نقشه‌برداری و تهیه نقشه‌های توپوگرافی

 

تحصیلات لازم و شرایط کار شغل مهندسی عمران

فارغ‌التحصیلان رشته مهندسی عمران در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری می‌توانند وارد این حوزه شوند. البته در خیلی از مواقع فارغ‌التحصیلان رشته‌های دیگری مانند معماری یا شهرسازی نیز می‌توانند در شغل مهندسی عمران شاغل شوند. به طور معمول مهندس عمران به صورت تمام وقت کار می‌کند. در صورت بروز مشکل یا وجود ضرب‌الاجل برای اتمام بعضی از پروژه‌ها، لازم است در خارج از ساعات معمول نیز کار کند. زمان کاری مهندس عمران معمولا بین دفتر کار و محل پروژه تقسیم می‌شود. کار در محل پروژه با شرایط آب و هوایی مختلف و معمولا با سفرهای کاری همراه است.

آینده شغلی، بازار کار و فرصت‌های استخدامی مهندسی عمران

مهندس عمران می‌تواند در پروژه‌های ساخت جاده‌ها، ساختمان‌ها، فرودگاه‌ها، تونل‌ها، سدها، پل‌ها و سیستم‌های آب و فاضلاب در بخش دولتی و خصوصی مشغول کار شود. در صورت داشتن مدارک عالی، مهندسی عمران می‌تواند در دانشگاه‌ها و مراکز علمی و پژوهشی کار کند. مهندس عمران در پروژه‌های ساخت و ساز برای اینکه بتواند کار نظارت بر ساختمان را انجام دهد، باید از سوی نظام مهندسی ساختمان پروانه اشتغال به کار دریافت کند. در واقع باید صلاحیت نظارت و طراحی او از سوی مراجع ذی‌صلاح تایید شود. بسیاری از مراجع مانند شهرداری‌ها و مراکز صدور پروانه ساختمان، برای صدور پروانه ساخت و مجوزهای دیگر، نقشه‌هایی را می‌پذیرند که توسط مهندسان دارای پروانه اشتغال تهیه شده باشد و برای کنترل و نظارت نیز باید از این افراد استفاده شود.

 در ایران آمار دقیقی از میزان اشتغال مهندسان عمران در دسترس نیست اما طبق مصاحبه‌های انجام شده با افراد شاغل در این حوزه و اخبار و تحلیل‌های موجود بازار کار مهندسان عمران نسبت به سایر مشاغل شرایط بهتری دارند هر چند که این شرایط به تناسب میزان بودجه عمرانی دولت تغییر می‌کند. البته موضوع قابل توجه در مورد وضعیت اشتغال و استخدام فارغ‌التحصیلان مهندسی عمران مانند سایر فارغ‌التحصیلان دانشگاهی، عدم تناسب تقاضای بازار کار با تعداد فارغ‌التحصیلان دانشگاهی است. موضوعی که در چند سال اخیر اغلب دانش‌آموختگان از آن رنج می‌برند و در بسیاری از مواقع مجبور می‌شوند در حوزه‌ای خارج از تخصص خود اقدام به کار نمایند. بنابراین وضعیت اشتغال مهندسی عمران در ایران همراه تابعی از قوانین و مقررات دولتی و همچنین بودجه عمرانی دولت در هر سال است و از آنجا که بخش خصوصی نیز تابع قوانین و بودجه دولتی رشد و افول می‌کند، هر گونه تغییر در آن باعث افزایش یا کاهش تقاضای نیروی کار در بازار نیروی انسانی خواهد شد.

شخصیت‌های مناسب شغل مهندسی عمران

در یک انتخاب شغل صحیح و درست، عوامل مختلفی از جمله ویژگی‌های شخصیتی، ارزش‌ها، علایق، مهارت‌ها، شرایط خانوادگی، شرایط جامعه برای هر فرد باید در نظر گرفته شوند. یکی از مهم‌ترین این عوامل ویژگی‌های شخصیتی است. شناخت درست شخصیت هر فرد فرآیندی پیچیده و محتاج به تخصص و زمان کافی است. البته هر فرد ویژگی‌های منحصر به فرد خود را دارد، حتی افرادی که به نوعی تیپ شخصیتی مشابه دارند، باز هم در برخی موارد با یکدیگر متفاوت اند. به طور کلی همیشه افراد موفقی از تیپ‌های شخصیتی مختلف در همه مشاغل هستند و نمی‌توان دقیقا اعلام کرد که فقط تیپ‌های شخصیتی خاصی در این شغل موفق می‌شوند. اما طی تحقیقاتی که صورت گرفته تیپ‌های شخصیتی که برای این شغل معرفی می‌شوند، عموما این کار را بیشتر می‌پسندند و رضایت شغلی بیشتری در آن داشته‌اند.

 

برای مشاهده سایر مشاغل اینجا کلیک کنید

ای استخدام

از تجربیات دیگران استفاده کنید!

مطالعه تجربیات شرکت کنندگان آزمون‌های استخدامی سازمان‌های مختلف در دوره های گذشته می تواند نقش بسزایی در قبولی شما در سازمان مورد نظر داشته باشد.

۷۹ نظر برای آشنایی با شغل مهندس عمران

  • ا
    امیرحسین
    ۱۹ آذر ۱۳۹۵، ۰۰:۰۰
    باسلام
    من ترم یک رشته مهندسی عمران هستم رشته سختی میخواستم بدونم بازار کار داره یانه
    • م
      محمدرضا
      ۱۹ بهمن ۱۳۹۵، ۰۱:۱۶
      فعلا خیلی خرابه --من ارشد عمران با 7 سال سابقه هستم -خیلی خوش شانسم کار دارم و ماهی1.5 و 5-6 ماهه حقوق نگرفتم-روش حساب باز نکن
      • ی
        یاسین راستی
        ۲۷ شهریور ۱۳۹۸، ۲۰:۳۱
        ببخشید دایی کی گفته رشته عمران رشته افتتاحیه و تمام وقت وکم حقوق هست کسایی هم که میگن الکی میگن تا متقاضیان این رشته کم بشه و درآمد این رشته بره و بره بالا درآمد مهندس عمران بالای هفت میلیون هست تازه درآمد امویی من که نگهبان عسلویه هست که 2.500 هست با مدرک دیپلم
      • ی
        یاسین راستی
        ۲۷ شهریور ۱۳۹۸، ۲۰:۳۴
        اره درآمدش بالای هفت میلیون هست اونم در شرکت بزرگ
      • م
        محمد قاسمی
        ۲۲ آبان ۱۳۹۵، ۱۲:۱۴
        لطفا راهنمایی ام کنید با تشکر
        • پشتیبان سه
          ۲۲ آبان ۱۳۹۵، ۱۲:۲۳
          با سلام
          کاربر عزیز برای اطلاع از آخرین آگهی های مربوط به رشته، تخصص و موقعیت شغلی در شهر و استان خود اینجا را کلیک کنید.
          با تشکر
        • م
          محمد قاسمی
          ۲۲ آبان ۱۳۹۵، ۱۲:۱۲
          سلام من سال سوم دبیرستان رشته تجربی ام میتونم برم رشته عمران ؟؟؟؟؟؟
          • ح
            حسین
            ۲۹ آبان ۱۳۹۵، ۱۰:۳۶
            با سلام خدمت دوست گرامی ، من هم قبلا رشته ام تجربی بود میخواستم برق قبول بشم ، کنکور ریاضی امتحان دادم و خدا رو شکر هم قبول شدم ، باز هم از دیگران بپرسید
            • م
              محمدرضا
              ۱۹ بهمن ۱۳۹۵، ۰۱:۱۹
              نمیدونم و لی اشتباه نکن--تجربی خیلی بهتره--بازار کار عمران داغونه --من ارشد عمران دارم و لی دارم کار غیر مرتبط میکنم--با این که 6-7 سال سابقه کار عمرانی دارم کار برام نیست-برو پزشکی و یا حتی پرستاری کمتر از 4-5 تومن نمیگیری --بیای عمران مغازه دار میشی
              • م
                ملیکا
                ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۰:۱۰
                کاملا موافقم پرستاری و پزشکی فقط خوبه و در اولویت بعدی دبیری برای خانم ها. منم ارشد عمران دارم و بیکارم
                • B
                  Bahar
                  ۱۲ بهمن ۱۳۹۹، ۱۴:۲۰
                  ارشد عمران از دانشگاه سراسری دارم کنکور دبیرستان رشته ریاضی با رتبه 400 قبول شدم عمران بازار کار نداره نتونستم کار پیدا کنم
                  الان دوباره کنکور تجربی دادم دارم پرستاری میخونم دانشگاه آزاد
            • ا
              اسیه
              ۱۱ مهر ۱۳۹۵، ۲۱:۱۲
              من سال دوم عمرانم خیلی رشته سنگینیه مخت میترکه..میخام تغییر رشته بدم به حسابداری بنظرتون کاردرستیه یانه؟ کدوم رشته بهتره؟ کارودرامدش بیشتره؟
              • م
                مرضیه
                ۲۹ شهریور ۱۳۹۵، ۰۰:۴۷
                سلام
                سپاسگزارم از مطلب مفیدتون
                به عقیده من هم کار هست...در صورتی که تخصص و سواد باشد...نه صرفا مدرک دانشگاهی!
                من که امیدوارم?
                • م
                  محمدرضا
                  ۱۹ بهمن ۱۳۹۵، ۰۱:۲۳
                  سلام--چرا دارین بیخودی بچه رو امیدوار میکنین--من از مهندسای زرنگ عمرانم--با 7 سال سابقه و ارشد هم دارم ولی به زور 2 تومن بگیرم اونم با 4-5 ماه عقب بودن حقوق--تازه اکثر همکلاسیام اصلا کار غیر مرتبط دارن--مغازه دارن --یا با برجی 1.200 و یا 1.5 در ماه حقوق کار میکنند--کار نیست
                  • م
                    محمدرضا
                    ۱۹ بهمن ۱۳۹۵، ۰۱:۲۷
                    سلام–چرا دارین بیخودی بچه رو امیدوار میکنین–من از مهندسای زرنگ عمرانم–با 7 سال سابقه و ارشد هم دارم ولی به زور 2 تومن بگیرم اونم با 4-5 ماه عقب بودن حقوق–تازه اکثر همکلاسیام اصلا کار غیر مرتبط دارن–مغازه دارن –یا با برجی 1.200 و یا 1.5 در ماه حقوق کار میکنند–کار نیست
                • م
                  میلاد
                  ۱۰ شهریور ۱۳۹۵، ۱۰:۱۵
                  سلام دوستان ....
                  لطفا قبل از اینکه بگید فارغ التحصیلید و بیکار کمی فکر کنید ک ایا واقعا تمامی شاخصه های موفقیت رو در دوران تحصیل و حتی از لحاظ فکری و تفکری داشته اید یا نه ....
                  باید بگم که درسته وضعیت اشتغال نامناسبه اونم کمی ولی یه قانونی هست ک بهترین مشاغل و موقعیت ها مختص کسانی هست ک از لحاظ تلاش شایسته باشن ....
                  هر رشته ای اگر بهترین باشید توش قطعا موفق خاهید بود .....
                  تلاش امید تلاش امید
                  • م
                    مهدی
                    ۲۲ مرداد ۱۳۹۶، ۱۲:۰۴
                    عالی گفتی
                    • م
                      ملیکا
                      ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۰:۱۲
                      حرفتون درسته ولی تلاش توی یه سری رشته ها پاسخ خوبی بهتون پس میده که به همون میزان تلاش توی رشته رشته عمران اون بازخورد را نمیگیرین
                    • م
                      محمد
                      ۱۶ خرداد ۱۳۹۵، ۱۶:۵۷
                      سلام من رشتم معماری هست دیپلم از هنرستان گرفتم میشه برم عمران؟؟
                      • م
                        محمدرضا
                        ۱۳ مهر ۱۳۹۵، ۱۳:۰۷
                        بله ولی دانشگاه آزاد
                        • ح
                          حسین
                          ۱۷ آبان ۱۳۹۵، ۲۲:۳۰
                          البته به شرط انکه کاردانی را که خوندید کارشناسی تغییر رشته بدهید
                        • م
                          محمد
                          ۱۶ خرداد ۱۳۹۵، ۱۶:۵۵
                          سلام من رشتم معماری هست دیپلم از هنرستان گرفتم میشه برم عمران؟؟؟
                          • م
                            محمد
                            ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۲۰:۵۲
                            مرسی از مطلبتون، استفاده کردم
                            میخواستم اینو بگم که کار واسه همه هست کار خوبم پیدا میشه تو حیطه عمران ولی چیزی که هست اینه که کسی دنبال کار نمیره همه میخوان کار بیاد سراغشون بدون پارتی کار هست واسه تازه کار کار هست فقط واسه شروع نباید زیاد توقع داشت و کلی سختی به جون خرید.
                            میشه پیشرفت کرد.
                            ممنون.
                            • ج
                              ج ج
                              ۳ اسفند ۱۳۹۴، ۱۱:۲۵
                              lمن 20 ساله مهندس عمرانم اگه خوندن این رشته در حد تیوری و درس باشه خوبه - ولی وقتی پای عمل و کار میاد و عضو نظام مهندسی بشی و پروانه بگیری این کار مساوی دو حرفه گ و ه ویا تو تررکی پ و خ میشه-بیچاره میشی سر وکارت همیشه با شورای انتظامی و دادگاه می افته من حاضرم همه چیمو بدم الان فقط مهندس نبودم حیف شد این همه مسولیت تا آخر عمر بر گردنمان افتاد با یه زلزله کوچک تنت می لرزه که شب از دادگاه بیاند دنبالت افسوس افسوس ....
                              • j
                                javad
                                ۲ آذر ۱۳۹۴، ۲۲:۰۷
                                مطالبتون مفید بود .ولی یه مشکلی که هست وقتی به عنوان تازه کار جایی میخوای بری اصلا هیچ اهمیتی به آموزش دادن تازه کار نمیدن.با تشکر
                                • ا
                                  امید
                                  ۲۶ شهریور ۱۳۹۴، ۰۱:۵۸
                                  سلام میخواستم بگم رشته عمران خوبه یا بده از نظر شغل و درامد.
                                  • r
                                    reza
                                    ۲۲ شهریور ۱۳۹۴، ۰۰:۰۴
                                    همه دارن عمران میخونن، از دوستانی که دارن انتخاب رشته می نمایند خواهشمند است دقت لازم را نمایند. رشته ی خوبی است ولی دانشگاه آزاد آن را یکی از بی ارزش ترین رشته ها کرده است.
                                    • ا
                                      امید
                                      ۲۶ شهریور ۱۳۹۴، ۰۱:۵۱
                                      سلام راست می گی
                                      • م
                                        محمدرضا
                                        ۱۳ مهر ۱۳۹۵، ۱۳:۱۱
                                        خیر شما دانشگاه آزاد کاشان رو ببینید سخت گیری هایی که روی رشته عمران داره توی کمتر دانشگاهی دیده میشه و به همین دلیل دانشجویان کارشناسی عمران آزاد کاشان ارشد دانشگاه های معتبر قبول میشوند و توی ایران چهارمین دانشگاه موفق در رشته عمران هستش
                                      • پ
                                        پوریا
                                        ۴ مرداد ۱۳۹۴، ۱۳:۳۶
                                        آقایون دانشجو رشته مهندسی عمران من میخواهم انتخاب رشته کنم آیا رشته خوبیه وکار داره؟
                                        • م
                                          مسعود
                                          ۱۱ شهریور ۱۳۹۴، ۱۶:۳۱
                                          سلام من حدود یه سال هست که فارغ التحصیل شذم
                                          اصلا کار نیست
                                          اگه هم باشه با حقوق زیر 600 تومن و کلی منت
                                          • s
                                            saeed
                                            ۱۸ آبان ۱۳۹۴، ۱۲:۵۸
                                            دوستان دبیرستانی به هیچ عنوان رشته عمران رو دیگه انتخاب نکنند، وضع بازار کار این رشته خراب شده ، من خودم از سال 92 که فارغ التحصیل شده ام تا الان بیکارم
                                            • م
                                              محمدرضا
                                              ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۱:۲۶
                                              بله رشته خوبیه البته بستگی به همت خودت داره هرچقدرتوریاضی قوی باشی تواین رشته موفق تری.اگه توریاضی ضعیفی توصیه میکنم نیا.به هرحال موفق باشی.
                                            • a
                                              atn
                                              ۲۱ تیر ۱۳۹۴، ۱۱:۳۱
                                              سلام من دوم دبیرستان هستم ونمره ی ریاضیم همیشه بیسته ایا مهندسی عمران برای من شغل خوبیه؟؟
                                              • م
                                                محمدرضا
                                                ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۱:۳۰
                                                اگه ریاضیتو عالیه وازپس تمامی مسائل ریاضی وفیزیک مختلف عمران برمیاین بله که رشته خوبیه،البته عمران تنها ریاضی ملاک نیست باید علاوه برریاضی قدرت درک تونم بالا باشه برای نقشه کشی میگم.هم به صورت دستی هم به صورت نرم افزاری.موفق باشید
                                              • ش
                                                شهرزاد
                                                ۱۱ خرداد ۱۳۹۴، ۰۴:۳۴
                                                سلام،من مهندس عمرانم دانشجوی ارشدهستم،بیکارم ودنبال کاردرارگان دولتی هستم،
                                                ممنون
                                                • پشتیبان هفت
                                                  ۱۱ خرداد ۱۳۹۴، ۰۸:۳۱
                                                  کاربر عزیز برای اطلاع از آخرین آگهی های استخدام بانکها و سازمانهای دولتی اینجا کلیک کنید.
                                                  • n
                                                    nikan
                                                    ۱۶ مهر ۱۳۹۴، ۲۰:۳۲
                                                    عالی
                                                • ح
                                                  حمید
                                                  ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۲:۳۳
                                                  سلام بهترین ارگان های دولتی برای مهندسی عمران از نظر حقووق را برام ایمیل کنید لطفا بنده ارشد عمران از دانشگاه دولتی و شاکرد اول و.. هستم تو رو خدا راهنماییم کنید ممنون
                                                  • s
                                                    sama
                                                    ۴ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۶:۰۵
                                                    آیا این شغل برای خانم ها شغل خوبی است؟؟؟
                                                    لطفا جواب دهید.
                                                    در ضمن مطالب خوبی نوشتید ممنون.
                                                    • ا
                                                      امید
                                                      ۲۶ شهریور ۱۳۹۴، ۰۱:۵۶
                                                      سلام رشته عمران معمولا بیشتر برای آقایان تخصص دارد.نه خانوم ها.
                                                    • ل
                                                      لیلا
                                                      ۸ فروردین ۱۳۹۴، ۲۳:۴۹
                                                      مطالبتون خوب بود،ولی یه سوال دارم ایا مهندسی عمران برای خانم ها شغل یا رشته ی خوبی هست یا ن؟؟؟؟
                                                      • غ
                                                        غریبه
                                                        ۲۸ فروردین ۱۳۹۴، ۱۴:۲۵
                                                        بله شما می تونید تو حیطه ی محاسبات برید مهندس محاسب تو ایران کمه
                                                        • م
                                                          محمد
                                                          ۱۲ آذر ۱۳۹۴، ۰۳:۱۵
                                                          نه اینقدرا هم فکر میکنی کم نیست،پروانه ها هم اشباع شده ،کار کمه
                                                      • م
                                                        مهدی
                                                        ۴ فروردین ۱۳۹۴، ۱۵:۴۶
                                                        خدا خیرتون بده با این مطلب خوبی که گذاشتید
                                                        یه دنیا تشکر
                                                        • پشتیبان هفت
                                                          ۴ فروردین ۱۳۹۴، ۱۶:۰۴
                                                          با سلام
                                                          مهدی جان از لطف شما سپاسگزاریم امیدواریم که مفید واقع شود
                                                          با تشکر

                                                        لطفا سوالات و نظرات خود را بیان کنید

                                                        ثبت پاسخ