آشنایی با شغل مهندس شهرسازی

مهندسی شهرسازی چیست

شهرسازی عبارت است از مطالعه طرح‌ریزی و توسعه شهرها با در نظر گرفتن احتیاجات اجتماعی و اقتصادی با توجه به حداقل رساندن مشکلات شهری و پاسخ‌گویی به نیازهای عمومی جمعیت شهری. آنچه که به طور معمول در شهرسازی صورت می‌گیرد، طراحی، تقویت و تنظیم فضا به منظور ایجاد توسعه‌ای موزون است. دانش شهرسازی‌ به‌ بررسی‌ تحولات‌ اجتماعی‌، اقتصادی‌، سیاسی‌ و فیزیکی‌ یک‌ شهر می‌پردازد و تلاش‌ می‌کند که‌ روابط‌ موجود را در قالب‌ یک‌ نظام‌ هماهنگ‌، مدیریت‌ و سازماندهی‌ کند.

 

 

کار مهندس شهرسازی چیست

مهندس‌ شهرسازی‌ کسی‌ است‌ که‌ با مطالعه‌ و بررسی‌ روابط‌ اجتماعی‌، اقتصادی‌، سیاسی‌ و فرهنگی‌ حاکم‌ در شهر، برنامه‌ای‌ بسامان‌ و مطبوع‌ برای‌ یک‌ شهر ارائه‌ می‌دهد، برنامه‌ای‌ که‌ تصویرگر سیمای‌ شهر در آینده‌ است‌. مهندس شهرسازی می‌تواند در تغییر سیمای شهر، ایجاد بدنه چشم‌نواز و منظری خوب و آرامش‌بخش و پیش‌بینی تمهیدات لازم که تامین خدمات عمومی شهر را منظور کند، فعالیت داشته باشد. مهندس شهرسازی با دید وسیعی که دارد مسائل یک شهر را برنامه‌ریزی و ساختار آن را طراحی می‌کند. او باید شرایط و الزامات مختلف محل مورد نظر از جمله اقلیم و فرهنگ را در نظر بگیرد و با کمک خلاقیت و نوآوری خود آن‌ها را به بهترین شکل در برنامه‌ها و طراحی‌های خود لحاظ کند. شهرسازی در عین تخصصی بودن، با زمینه‌های مختلف مسائل شهری، روستایی، منطقه‌ای و انسانی ارتباط نزدیکی دارد. مهندس شهرسازی معمولا در کار خود با متخصصان مختلف از جمله مهندسان معماری و عمران، جامعه‌شناسان، مردم‌شناسان، متخصصان محیط زیست و جغرافیا ارتباط دارد.

حوزه‌های تخصصی مهندس شهرسازی

فعالیت‌های مهندس شهرسازی حوزه‌های مختلفی را در بر می‌گیرد که معمولا با توجه به تخصص و گرایش تحصیلی، در یک یا چند حوزه مشغول به کار می‌شود. این حوزه‌ها عبارتند از:

  • برنامه‌ریزی‌ شهری‌ که‌ عمدتا بر روی‌ کاربری‌ اراضی‌ متمرکز است‌؛ یعنی بررسی‌ می‌کند که‌ چگونه‌ می‌توان فضا و پهنه‌ شهر را به‌ فعالیت‌های‌ مختلف‌ اعم‌ از صنعتی‌، تجاری‌ و مسکونی‌ اختصاص‌ داد
  • برنامه‌ریزی‌ حمل‌ و نقل
  • برنامه‌ریزی‌ اقتصادی‌ و اجتماعی‌؛ زیرا مهم‌تر از مسائل فیزیک شهری، جامعه‌ شهری‌ و انسان‌هایی‌ اند که‌ در این‌ محیط‌ زندگی‌ می‌کنند. به‌ عبارت‌ دیگر برای‌ اقشار مختلف‌ که‌ امکانات‌ اجتماعی‌، اقتصادی‌ و فرهنگی‌ دارند یا برای‌ اقوام‌ مختلفی‌ که‌ در مکان‌های‌ مختلف‌ یک‌ شهر زندگی‌ می‌کنند، باید برنامه‌ریزی‌ شود.
  • برنامه‌ریزی‌ شبکه‌های‌ زیرساختی‌ مانند آب‌، برق‌ و تلفن
  • برنامه‌ریزی‌ محیط‌ زیست‌ که‌ به‌ بررسی‌ خطرات‌ محیط‌ زیست‌ مانند سیل‌ و زلزله‌ می‌پردازد و برای‌ مقابله‌ با این‌ سوانح‌ برنامه‌ریزی‌ می‌کند و تاثیرات‌ سویی‌ را که‌ انسان‌ بر محیط‌ زیست‌ می‌گذارد مطالعه‌ می‌کند.
  • طراحی‌ شهری‌ که‌ به‌ طراحی‌ سه‌بعدی‌ شهر می پردازد و محور توجه‌ آن‌ مناسبات‌ انسان‌ با محیط‌ فیزیکی‌ خود است‌. در واقع‌ در طراحی‌ شهری‌ انسان‌ با همه خصوصیات‌ جسمی‌، روحی‌ و معنویش‌ مطرح‌ است‌ و هدف‌ آن‌ نیز ارتقای‌ کیفیت‌ شهر است

وظایف مهندس شهرسازی

  • تهیه طرح‌ها و نقشه‌های شهری و منطقه‌ای
  • انجام پروژه‌های طراحی، ساخت محوطه‌ها و تفکیک اراضی
  • تایید نقشه‌های ساخت و ساز
  • نظارت بر اجرای پروژه‌های ساختمانی و شهرسازی
  • دادن مشاوره به مدیران و مسئولان در امور شهری
  • طراحی و برنامه‌ریزی برای ایجاد انواع شهرک‌های مسکونی، تجاری و صنعتی
  • برنامه‌ریزی و طراحی شهرهای جدید
  • بررسی نتایج و اثرات انواع پروژه‌های عمرانی روی مسائل شهری و شهرنشینی
  • برنامه‌ریزی و مدیریت سیستم حمل و نقل شهری و تلاش برای توسعه آن
  • طراحی اولیه یا مجدد خیابان‌ها و معابر با هدف افزایش ایمنی و راحتی همه افراد جامعه و کاهش ترافیک و ازدحام
  • برنامه‌ریزی و اخذ تدابیری برای کاهش اثرات سوء زندگی شهری
  • مکان‌یابی عناصر و کاربری‌های گوناگون شهری

مهارت و توانمندی‌های مورد نیاز مهندس شهرسازی

  • علاقه به فعالیت‌های مهندسی و مباحث شهرسازی
  • داشتن درک و ذوق هنری (زیرا حوزه کاری مهندس شهرسازی تلفیقی از هنر و مهندسی است)
  • داشتن اطلاعات کافی در حوزه‌های مختلف شهری، انسانی، اجتماعی و اقتصادی
  • توان تجزیه و تحلیل مناسب
  • توان انجام کار گروهی
  • مهارت‌های ارتباطی و مذاکره‌ای مناسب
  • توان خوب در سازماندهی و مدیریت زمان
  • داشتن خلاقیت و نوآوری
  • توان خوب در طراحی و شناخت روانشناسی رنگ‌ها (به خصوص برای مهندسان طراحی شهری)
  • آشنایی با زبان انگلیسی

نرم‌افزارهای تخصصی و کاربردی مهندسی شهرسازی

امروزه نرم افزارهای رایانه‌ای یکی از مهم‌ترین ابزارهای کمکی مهندس شهرسازی است. اگر به بررسی اجمالی آگهی‌های استخدامی مهندس شهرسازی بپردازید، متوجه خواهید شد بیشتر کارفرمایان، شرکت‌ها و سازمان‌ها یکی از شرایط جذب مهندس شهرسازی را تسلط بر نرم‌افزارهای مربوط به حوزه مهندسی شهرسازی قرار داده‌اند. بنابراین اگر می‌خواهید در شغل مهندسی شهرسازی موفق باشید، به راحتی و به سرعت بتوانید شغل مناسب و پردرآمدی را در این حوزه  بیابید یا اگر در این حوزه شاغل هستید و می‌خواهید پله‌های ترقی را سریع‌تر طی کنید، مطمئن باشید یادگیری نرم‌افزارهای تخصصی مهندسی شهرسازی یکی از راه‌های اصلی و مطمئن برای شماست. برخی از مهم‌ترین نرم‌افزارهای تخصصی و کاربردی مهندسی شهرسازی عبارتند از:

جدول نرم‌افزارهای تخصصی  
CityEngine نرم‌افزار ایجاد مدل‌سازی سه بعدی شهری
Auto Cad نرم‌افزار  طراحی‌های دو بعدی و سه بعدی و علوم مهندسی مرتبط با نقشه‌کشی
Revit نرم‌افزار مدل‌سازی و طراحی نقشه‌های ساختمانی
GeoShow۳D نرم‌افزاری قوی برای مدیریت اطلاعات جغرافیایی سه بعدی

 

تحصیلات، بازار کار و فرصت‌های استخدامی مهندس شهرسازی

برای ورود به شغل مهندسی شهرسازی حداقل مدرک کارشناسی مهندسی شهرسازی لازم است. علاقه‌مندان می‌توانند در مقطع کارشناسی ارشد و دکترای این رشته در گرایش‌های مختلف ادامه تحصیل دهند.

زمینه‌های کاری مهندس شهرسازی در کشور بسیار متفاوت و متنوع است. مهندس شهرسازی می‌تواند در سازمان‌های وابسته به مسائل سکونتی و شهری از جمله وزارت مسکن، راه و شهرسازی، سازمان ملی زمین و مسکن، شرکت عمران شهرهای جدید، مراکز تحقیقاتی مسکن و شهرسازی، استانداری‌ها، بنیاد مسکن، شهرداری‌های مناطق و نواحی شهری و سازمان‌های وابسته به آن‌ها مانند دفاتر نوسازی بافت‌های فرسوده، سازمان نوسازی، سازمان زیباسازی شهری و سازمان‌های پیشگیری از مدیریت بحران استخدام شوند. همچنین به عنوان کارشناس رسمی دادگستری می‌تواند به حل پرونده‌های مرتبط به حوزه کاری خود بپردازد. برای این کار بایستی در آزمون مربوطه که در هر نوبت شرایط آن اعلام می‌شود، شرکت و مدرک کارشناس رسمی از دادگستری دریافت کند.

 در بخش خصوصی نیز فعالیت در شرکت‌های مهندسین مشاور شهرسازی، معماری و برنامه‌ریزی منطقه‌ای امکان‌پذیر است. در صورت داشتن سرمایه، تجربه و سایر شرایط لازم، نیز می‌توان به طور مستقل به تاسیس شرکت مهندسی مشاور شهرسازی اقدام کرد.

مهندس شهرسازی برای دریافت مجوزهای فعالیت در بسیاری از بخش‌ها باید از سازمان نظام مهندسی پروانه اشتغال به کار دریافت کند. او  ۳ سال پس از فارغ‌التحصیلی می‌تواند در آزمون حرفه‌ای سازمان نظام مهندسی که به صورت سراسری در استان‌ها برگزار می‌شود، شرکت کند و به شرط قبولی در آزمون و ارائه سوابق کارآموزی مناسب پروانه اشتغال به کار مهندسی دریافت کند.

با توجه به روند رو به رشد توسعه شهرها در کشور و لزوم به کارگیری متخصصان شهرسازی برای برنامه‌ریزی، طراحی و اجرای پروژه‌های مرتبط، پیش‌بینی می‌شود در سال‌های آتی بازار کار  و فرصت‌های شغلی مناسبی پیش روی مهندسان شهرسازی باشد.

 

شخصیت‌های مناسب شغل مهندسی شهرسازی

در یک انتخاب شغل صحیح و درست، عوامل مختلفی از جمله ویژگی‌های شخصیتی، ارزش‌ها، علایق، مهارت‌ها، شرایط خانوادگی، شرایط جامعه برای هر فرد باید در نظر گرفته شوند. یکی از مهم‌ترین این عوامل ویژگی‌های شخصیتی است. شناخت درست شخصیت هر فرد فرآیندی پیچیده و محتاج به تخصص و زمان کافی است. البته هر فرد ویژگی‌های منحصر به فرد خود را دارد، حتی افرادی که به نوعی تیپ شخصیتی مشابه دارند، باز هم در برخی موارد با یکدیگر متفاوت اند. به طور کلی همیشه افراد موفقی از تیپ‌های شخصیتی مختلف در همه مشاغل هستند و نمی‌توان دقیقا اعلام کرد که فقط تیپ‌های شخصیتی خاصی در این شغل موفق می‌شوند. اما طی تحقیقاتی که صورت گرفته تیپ‌های شخصیتی که برای این شغل معرفی می‌شوند، عموما این کار را بیشتر می‌پسندند و رضایت شغلی بیشتری در آن داشته‌اند.

 

برای مشاهده سایر مشاغل اینجا کلیک کنید

 

ای استخدام

از تجربیات دیگران استفاده کنید!

مطالعه تجربیات شرکت کنندگان آزمون‌های استخدامی سازمان‌های مختلف در دوره های گذشته می تواند نقش بسزایی در قبولی شما در سازمان مورد نظر داشته باشد.

۷۷ نظر برای آشنایی با شغل مهندس شهرسازی

  • م
    مهدی
    ۱۱ خرداد ۱۳۹۶، ۰۶:۱۴
    سلام رشته شهرسازی رشته بسیار عالی است بشرطی که بتونید دکترای پیشرفته اون را از کانادا یا امریکا بگیرید، در این رشته سواد و بلد بودن انواع نرم افزار داخلی وخارجی میتونه از دیگران متمایزتون کنه. به شرط اطلاعات عمومی از تقریبا تمامی رشته های اصلی نظام مهندسی ونرم ازارای اونا وسابقه با بیمه میتونید 5 ساله میلیاردی بشید وتوی جامعه جای عالی داشته باشید عزیزان توصیه من فقط سواد زیاد از هر لحاظه، به مشکل بیکاری وکار نیست و...اصلا فکر نکنید باسواد کارم میاد قول میدم که باتلاش جاتونو باز کنید حتی به عنوان شهردار وفرماندار واستاندار فقط تلاش وتوکل،حرفای جهان سومی خواهشا نزنید، من خودم فوق دکترا از کانادا وانگلستان دارم، تلاش تلاش تلاش
    موفق باشید...
    • ف
      فرگل
      ۳ مهر ۱۴۰۰، ۰۰:۰۳
      سلام امکانش هست مشاوره بگیرم ازتون راجب این رشته؟ هزینه ام هر چقدر بشه مشکلی نیست
    • س
      ستا
      ۲۵ فروردین ۱۳۹۶، ۱۳:۲۴
      سلام. من دانشجوی شهرسازی غیر انتفاهی هستم.از همون ترم أول اساتید معماری ب ما مبگفتن که این رشته خیلی بیهوده است خوندنش و علنا ما از همون روز اول منصرف شدیم ولی با توجه به عقب موندن های مکرر و هزینه ها موندیم .گروه خود ما کلا 15 نفر بود که الان ترم 5 به شش نفر رسیده و هر ترم ریزش داره.از طرفی اساتید شهر سازی هم مبگفتن که خوبه و کار هست و فقط شهر سازی فرق داره باید تاپ و خوب باشی تا کاربکنی.اما تا همین ترم 5 ما فقط ی سری دروس نظری و سه کارگاه گذرونریم که بنظر خود من که تقریبا تا حالا 7 تومن خرج کردم کار درستی نکردم و اگر یکم از همین هزینه رو میرفتم بیرون یه موصوف دیگه با نرم افزار یاد میگرفنم برد بیشتری داشتم و در ضمن فقط من نیستم که این رو میگم اکثر دختر های شهرسازی دانشگاه ما همین رو میگن. واقعا حیطه مشخصی نداره حتا نمیشه هدف گذاری کرد نوشتن طرح و برنامه چشم انداز واقن هدف جالبی نیست.در مورد کار های دولتی هم بنده تو این دو سال و نیمه توی هر جایی برای جمع آوری اطلاعات رفتم شهرداری و....
      پرس و جو کردم برای چ تعداد فرد داره تو شهرداری کار میکند و شهرسازی خونده و به تعداد انگشت شمار هم نمیرسه. و واقعا ترسم از آینه که این همه وقت و هزینه هدر بره و آخرش مجبور شم برم سمت شغل های که الان دوران دانشجویی انجام میدم. بنظرم کسانی که نیومدن تو این رشته نیان.چون من خودم علاقه هم داشتم و بخاطر شهرسازی و اینکه مهندسی درآمدزا تره هنر نخوندم و الان با این اوصاف جدا پشیمونم اما اگه همین الان اطمینان پیدا کنم که واقعا سرانجام خوبی داره ازیاسم کاسته میشه.
      • پ
        پرهام
        ۳۰ فروردین ۱۳۹۶، ۱۹:۱۱
        همسرم دانشگاه تهران درس خونده استاداش تعریف میکردن از رشته و استادای رشته های دیگه میگفتن کار نیست. خوب معلومه ماست فروش نمیگه ماستم ترشه ولی چیز دردناک اینه که یه نفر آدمی که رتبه خیلی خوبی داره همراه بیست نفر دیگه میاد تو این رشته یه عده آدم نابغه با تراز بالا اونوقت کار براش نیست. من جای استاداش بودم کاری میکردم نام این رشته از دانشگاه تهران برداشته بشه. الان پنج ساله دنبال کار میگرده و کار نیست براش حتی کار مشابه هم نیست.
        این رشته شرکت نکنید یا اگه رفتید توش زود تغییر رشته بدید.
      • ی
        یکتا
        ۵ فروردین ۱۳۹۶، ۲۳:۵۰
        سلام.منم دانشجوی رشته شهر سازیم ولی اطرافیان آدمو کلا دلسرد میکنن
        آخه دانشگاه آزادم.میگن بازار کارم نداره الکی پولت خرج میکنی
        من واقعا ناامید شدم از ادامه این رشته
        • م
          محسن
          ۲۷ فروردین ۱۳۹۶، ۱۸:۲۰
          داس گفتن من مهندسیشو دارم هیچ وقتم کار پیدا نکردم با این رشته واقعا بیهودس
        • م
          مصطفی
          ۲۴ آذر ۱۳۹۵، ۰۹:۱۶
          شهرسازی جذابه خوندش ولی کار نیست براش
          • ف
            فرزاد احمدی
            ۲۳ آبان ۱۳۹۵، ۱۷:۰۴
            سلام به همه ی دوستان وهمکاران...من دکترای شهرسازی دارم...اولویت برای ورود به هنرشهرسازی..1علاقه.2..ذهن معمارانه خلاق ..درک فضا...
            • M
              Maryam
              ۱۹ آبان ۱۳۹۵، ۲۳:۰۶
              سلام من دانشجوی رشته مهندسی شهرسازی، ترم هفت هستم.. از ابتدا که وارد دانشگاه میشید درس های متنوع که حتی جغرافیا جامعه شناسی مبانی معماری (طراحی) و خیلی از درس های دیگ را دارید که میشه گفت این رشته یه تنه درخت ک با کلی شاخه که خیلی از نرم افزار های کاربری هم دارید که میشه گفت شامل
              Gis,auto cad,photo shop,spas,expert chois
              Google sketch upو...هست...به صورت کلی خیلی از موارد یاد میگیرید و باهاش آشنا میشید ضمن اینکه در خارج از کشور هم داریم این رشته را حتی در Wikipedia هم بزنید توضیحات این رشته میاد و بازار کار هم حتما داره اون هم بخاطر اینکه با کلی مبحث های متنوع آشنا میشید و حتما در آینده کاربری خواهند. شد...با علاقه وارد این رشته بشید واقعا رشته خوبی هست و ضمن اینکه سختی خودش را هم دارد...
              • M
                Maryam
                ۱۹ آبان ۱۳۹۵، ۲۳:۰۷
                نرم افزار کاربردی
                • م
                  محدثه
                  ۱۴ مهر ۱۴۰۲، ۱۴:۴۷
                  سلام عزیزم
                  من دانشگاه دولتی رشته مهندسی شهرسازی قبول شدم
                  میخواستم بدونم هزینه‌ی دوران تحصیل چقدر میشه بدون احتساب هزینه خوابگاه؟؟؟؟کلا هزینه‌هایی که باید انجام بدی مثلا خرید وسایل و اینا؟هرترم چقدر میشه؟
                • ا
                  احمدی
                  ۴ مهر ۱۳۹۵، ۱۱:۰۵
                  سلام
                  من شهرسازی قبول شدم پیام نور کسی میدونه هزینه هاش رو چه محدوده ای هست تقریبا؟؟؟
                  بین شهرسازی و عمران کدومش بهتره و چرا؟
                  • ع
                    عالیه
                    ۱۵ آبان ۱۳۹۵، ۱۹:۵۴
                    دوست عزیز رشته شهرسازی در دانشگاه پیام نور یک رشته ههزینه بری هست.درواقع بخاطر واحدهای عملی که داره هزینه های شهریه متغییر زیاد میشه نسبت به رشته های دیگه.تقریبا ترمی ۷۰۰ الی ۸۰۰.من خودم تو پیام نور شهرسازی خوندم و سال آخرهستم.از نظر مقایسه رشته عمران و شهرسازی خیلی نمیتونم نظری بدم چون ازعمران خیلی اطلاعات ندارم ولی شهرسازی نسبت به رشته های مهندسیه دیگه حتی معماری کمتر اشباع شده.موفق باشید
                  • ن
                    نیلوفر
                    ۳ مهر ۱۳۹۵، ۱۷:۵۶
                    بنظرتون تربیت بدنی بهتره یا مهندسی شهرسازی؟
                    • ی
                      یکتا
                      ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۴:۳۰
                      تربیت بدنی
                    • ر
                      رضا
                      ۱ مهر ۱۳۹۵، ۲۱:۱۰
                      سلام. من هم رشته شهرسازی غیر اتتفاعی شیخ بهایی قبول شدم هم معماری داخلی آزاد نجف آباد نمیدونم کدومش بهتره غیر انتفاعی یا آزاد؟؟ میشه راهنماییم کنید . تشکر.
                      • س
                        سارا
                        ۳ مهر ۱۳۹۵، ۰۰:۴۸
                        برو داخلی. بعدا راحت تر در ایران پولسازه چون آگهی دهنده شخصی داره اما کارهای شهرسازی آگهی دهنده دولتی داره و کمتر کسی توان ساخت شهرک داره توی این شرایط اقتصادی. فعلا برو داخلی تا گلیم خودتو بالا بکشی
                      • ا
                        امی
                        ۱۱ شهریور ۱۳۹۵، ۱۵:۱۲
                        سلام من ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دارم. با این مدرک چه کاری رو میتونم شروع کنم؟ منتظر استخدامی تو ارگانی نیستم چون نیست. خودم جه کاری رو میتونم انجام بدم.ممنون میشم اکه کسی میدونه بهم کمک کنه
                        • م
                          مریم
                          ۲۷ مرداد ۱۳۹۵، ۱۱:۲۳
                          سلام
                          ممنون از نظرات همه
                          ولی من واقعا گیج شدم.
                          ???
                          امیدوارم ب درد بقیه بخوره حداقل
                          ?موفق باشید
                          • ن
                            نسرین
                            ۲۶ مرداد ۱۳۹۵، ۱۱:۱۰
                            سلام من لیسانس معماری دارم...برای ارشد میخام شهرسازی یا مدیریت پروزه بخونم امانظرات متفاوتی درباره ی بازارکار این دو رشته میشنوم ممنون میشم اگه دوستان شاغل تو این دو رشته راهنماییم کنن.
                            • ز
                              زهرا
                              ۲۱ مرداد ۱۳۹۵، ۲۳:۵۴
                              سلام میشه یه نفر بگه بدون سابقه کار میشه از نظام مهر گرفت؟؟ و مثل رشته معماری خود نظام پروژه ارائه میده؟؟ من لیسانس شهرسازیم ولی نه شهرداری نه دفترهای خصوصی نتونستم برم سرکار،،امیدم به نظام مهندسی
                              • ع
                                عاطفه
                                ۲۲ مرداد ۱۳۹۵، ۱۴:۵۸
                                سلام.شماباچه رتبه ای شهرسازی قبول شدید؟
                                • ا
                                  امید
                                  ۱ مهر ۱۳۹۵، ۱۰:۲۲
                                  27000منطقه ی3 مهندسی شهرسازی پیام نور همدان قبول شدم.
                                • ب
                                  باران
                                  ۲۰ آبان ۱۳۹۵، ۰۰:۳۹
                                  بله. این سوابقی که نظام مهندسی میخواد فرمالیته هست. و فقط احتیاج به تایید دونفر مهندس داره
                                  • ب
                                    باران
                                    ۹ آذر ۱۳۹۵، ۱۵:۳۰
                                    مهندس معمار هم میتونه تایید کنه؟؟
                                • ع
                                  عاطفه
                                  ۱۸ مرداد ۱۳۹۵، ۱۶:۵۰
                                  سلام.
                                  واسه رشته شهر سازی چه رتبه ای نیازه؟
                                  • ف
                                    فری فری
                                    ۲۷ مرداد ۱۳۹۵، ۰۱:۳۹
                                    من با رتبه 50000 شهرسازی پیام نور خوندم
                                    • گ
                                      گودینی
                                      ۱۲ مهر ۱۳۹۵، ۰۱:۰۴
                                      شما تغریبا نیتونید با هر رتبه ای شهر سازی قبول بشین،موفق باشین...
                                  • ک
                                    کیارش
                                    ۱۹ تیر ۱۳۹۵، ۱۶:۵۳
                                    سام عزیز عنوان اصلیش مهندسی شهرسازی هستش. تو ارشد میشه برنامه ریزی شهری و طراحی شهری. و رشته ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری مختص بچه هایی هست که کارشناسی جغرافی خوندن. ارشد شهرسازی اولش جغرافیا نداره و عنوانش برنامه ریزی شهری بدون پیشوند و پسونده.
                                    ولی در کل به نظر بنده شما که کارمند شهرداری هستی نیازی نداری به اینکه مجدد کارشناسی بگیری چون خودتون بهتر میدونید برای ارتقای گروه مدرک ارشدی که دارید کارتونو راه میندازه. بازم اگه نوع قراردادتونو میدونستم بهتر میتونستم راهنماییتون کنم
                                    • a
                                      ahmad
                                      ۱۵ خرداد ۱۳۹۵، ۱۷:۲۸
                                      در این مورد که هر کسی ی چیزی میدونه از رشته شهر سازی شکی ندارم اما تو هر رشته و مقطعی که هستی یا داری ادامه میدی موفق بودن یا نبودن تو رشته مورد نظرت به خودت بستگی داره
                                      • ز
                                        زیبا
                                        ۱۹ فروردین ۱۳۹۵، ۰۹:۳۵
                                        سلام
                                        درمورد رشته شهرسازی باید بگم که یه رشته فراگیر و میان زشته ای است که شامل هنر و معماری ، جامعه شناسی ، اقتصاد و .... می باشد عامیانه تر بگم یه رشته کلی هست بازار کار در ایران نداره دلیلی بر خذف شدنش نیست در کشورهای خارجه جزء مهم ترین رشته های تحصیلی محسوب میشه وو بازار کارخوبی هم داره این و برای دوست عزیزی گفتم که گفتن خارج از کشور اسمشم معنی نداره . شهرسازی رشته ای هست که باید از پایه شهرسازی خونده باشید و ارشد به زیرمجموعه تقسیم میشه اگر از پایه شهرسازی نخونده باشید امکان بورسیه و اشتغال در خارج از کشور ندارید پس در خارج رشته مهمی هست اما در داخل کشو متاسفانه به این رشته تحصیلی اهمیت نمی دهند .
                                        • س
                                          سجاد
                                          ۱۹ فروردین ۱۳۹۵، ۲۰:۲۱
                                          بله بازار خوبی نسبت به دیگر رشته ها داره چون جای اونهارو اشغال کرده.اگر شما میفرمایید که در دیگر کشورها هم رشته شهرسازی وجود داره فقط یک نمونه نام ببرید.
                                          • س
                                            سجاد
                                            ۱۹ فروردین ۱۳۹۵، ۲۰:۲۳
                                            البته در ضمن رشته کلی جغرافیا است نه شهرسازی و تمام آنهایی که گفتید معماری محیط زیست ...همشونو در ارشد داره.
                                            • س
                                              سوگند
                                              ۱۴ خرداد ۱۳۹۵، ۲۰:۳۴
                                              در خارج از کشور به عنوان برنامه ریزی شهری و طراحی شهری شناخته شده است. urban planning and urban design
                                              • م
                                                محمدرضا
                                                ۱ تیر ۱۳۹۵، ۰۰:۱۵
                                                میشه بفرمایید جای کدوم رشته هارو تو بازار کار گرفته؟ شما کاملا برعکس گفتید! به دلیل کم بودن فارق التحصیلان شهرسازی سالها بچه های عمران و معماری جای شهرسازارو گرفتن همچنین بچه های جغرافیا که خدارو شکر با پیگیریهایی که شد این قضیه داره حل میشه و دیگه به بچه های جرایم و برنامه ریزی شهری اشتغال به کار شهرسازی نمیدن و در مورد ساختمونهای بالای 6 طبقه قراره که مهر تائید مهندس شهرساز لحاظ بشه. مشکل خیلیا که سعی میکنن رشته شهرسازی رو بی ارزش جلوه بدن همینه که بجه های شهرساز دارن حقشونو میگیرن و جایگاه خودشونو پیدا کردن و به مرور بهترم میشه. شما که میگی جای رشته های دیگرو گرفته به نظرت کدوم رشته میتونه کار طراحی شهری که خیلی هم پیچیده و گستردس و باید با حساب و کتاب و ضوابط باشه انجام بده یا در مورد طراحی شهرهای جدید! مثلا رشته روانشناسی، حسابداری مدیریت یا جغرافیا؟ اینکه بچه های جغرافیا خودشونو به شهرسازی میچسبونن مفهومش این نیست که میتونن کار بچه های شهرسازو انجام بدن.دوستان نظرات من از روی تعصب نیست بنده برای رشته معماری و عمران هم ارزش خاصی قائلم فقط میخوام افرادی که نیاز به راهنمایی دارن تحت تاثیر اطلاعات اشتباه دلسرد نشن.
                                            • ا
                                              ایسودا
                                              ۲۲ اسفند ۱۳۹۴، ۰۰:۵۸
                                              سلام، دوستان این رشته مثل رشته های دیگه اشباه نشده و به راحتی میتونید درآمد بالایی داشته باشید...حداقل کاری که میتونید بکنید آینه که استاد دانشگاه باشید با ساعتی 40000ت درآمد. موفق باشید
                                              • س
                                                سجاد
                                                ۸ اسفند ۱۳۹۴، ۱۶:۲۶
                                                رشته شهرسازی گفتن که از سال 96 از لیست رشته های دانشگاهی حذف خواهد شد چون فقط در ایران این رشته وجود داره و دیگر کشورها اصلا اسمشم معنی نداره و میگن که جاشو جغرافیا و بدنامه ریزی شهری عمران و معماری پر خواهد کرد.این رشته هیچ آینده ای نداره توصیه میکنم که به جای این رشته برید جغرافیا و برنامه ریزی شهری بخونید مخصو صا گرایشات ارشدش عالیه برای نمونه بهسازی و نوسازی سهری
                                                • ا
                                                  امیر
                                                  ۱ فروردین ۱۳۹۵، ۰۰:۵۸
                                                  واقعا قراره حذف شه؟ منبع تون کجاست؟ آخه چرا باید حذف شه؟
                                                  • س
                                                    سجاد
                                                    ۱۹ فروردین ۱۳۹۵، ۲۰:۱۹
                                                    سازمان مدیریت
                                                    • X
                                                      Xosha
                                                      ۲۰ مرداد ۱۴۰۲، ۱۷:۴۴
                                                      حتی اگر اینطور باشه که با جست‌وجو کردن مثل اینکه نیست دانشجویان کشورهای مختلف میتونن رشته هاشون به رشته های مشابه خارجی "تطبیق" بزنند
                                                      مثلا کسی میتونه صنایع نخونده باشه و مدیریت صنعتی که میان رشته بین بازرگانی و صنایع هست اما با توجه به شرایط و علاقه اش در اون زمان برای مهاجرت تطبیق بزنه و اسم ملاک نیست ابن واحدهای و سواد شماست که ملاکه
                                                  • ع
                                                    عالیه
                                                    ۱۵ آبان ۱۳۹۵، ۲۰:۰۳
                                                    دوست عزیز در خارج از کشور برنامه ریزی شهری و طراحی شهری هست فقط اسمش فرق میکنه.توی کارشناسی در ایران ما هم برنامه ریزی شهری میخونیم هم طراحی شهری.بعد تو دوره ارشد تخصی میشه و بعضیا بر حسب علاقه برنامه ریزی شهری میخونن و بعضیای دیگه طراحی شهری و دوباره توی مقطع دکترا عنوان عوض میشه و تبدیل به دکترای شهرسازی میشه.فقط بازی با عناوین هست.
                                                    • م
                                                      مصطفی
                                                      ۱۵ آذر ۱۳۹۸، ۱۸:۵۴
                                                      واقعا اذیت نمیشی اینقدر دروغ میگی؟ اتفاقا برعکس شهرسازی جایگزین جغرافیا و برنامه ریزی شهری شده و دیگه به اونا مهر نمیدن
                                                    • م
                                                      مهسا
                                                      ۱۴ آذر ۱۳۹۴، ۱۶:۲۰
                                                      رشته خوبی نیست بازار کار نداره من خودم شهرسازی خوندم
                                                      • ک
                                                        کیارش
                                                        ۱ تیر ۱۳۹۵، ۰۰:۰۵
                                                        چرا اطلاعات اشتباه میدید من شهرسازی خوندم هم تو استخدام شهرداری اولویت با من بود وهم در مهندسین مشاور دارم فعالیت میکنم.درآمدم هم از تفکیک زمینه هم تو زمینه طراحی شهرکهای صنعتی و مسکونی دادم کار میکنم. اگر شما یه مدرک گرفتید و نشستید که دعوتنامه براتون بیاد کوتاهی از خودتونه. در ضمن یه رشته ای مثه معماری طوریه که بیرون میشه 2 تا دوره گذروند و کار یه فوق لیسانس معماری رو انجام داد اما شهرسازی علاوه بر نقشه کشی ساختمون که تو ترمای اول یاد میدن مطالب گسترده تری داره. شما مطمئنا شهرسازی نخوندی وگرنه انقدر اطلاعاتت پایین نبود
                                                        • س
                                                          سام
                                                          ۱۲ تیر ۱۳۹۵، ۱۳:۲۹
                                                          کیارش اطلاعات خوبی دادی ممنونم. من کارمند شهرداری هستم ارشد الهیات دارم و ربطی به شهرداری نداره. میخوام کارشناسی مهندسی شهرسازی بخونم از دانشگاه آزاد به نظرتان چجوریه؟ عنوان اصلیش چیه چون اکثراً با معماری قاطیش می کنن. با تشکر
                                                          • ش
                                                            شقایق
                                                            ۲۸ تیر ۱۳۹۵، ۱۲:۰۰
                                                            سلام خیلی ممنون از اطلاعاتتون
                                                            من تازه کنکور دادمو حدود رتبم 1500تا 2000
                                                            میتونم با این حدود وارد این رشته در دانشگاه فردوسی بشم؟
                                                            • ز
                                                              زهرا
                                                              ۲۸ مهر ۱۳۹۵، ۱۲:۵۱
                                                              خسته نباشید..رشته ی مورد علاقه ی من در مقطع فوق لیسانسه..من باید ی رشته بخونم تا لیسانس بعد رشته ی دلخواهمو بخونم.‌.و اینکه میخام دانشگاه خیلی خوبی قبول شم..و تمرکزم رو دانشگاه تهرانه..بین رشته های محدودش از شهرسازی خوشم اومد..درسته جربزه و تلاش خیلی دخیله اما ی سری رشته ها واقعا سخته ک بتونی کار پیدا کنی..و اینکه کار گیرم بیاد خیلییی برام مهمه..میخام بدونم اگ تو بهترین دانشگاه تحصیل کرده باشم وتلاشمو کنم میتونم ب راحتی کار پیدا کنم؟!
                                                              • س
                                                                ساناز
                                                                ۱۵ آبان ۱۳۹۵، ۰۲:۴۸
                                                                سلام با تشکر از اطلاعاتون، ببخشید من دانشجوی ارشد برنامه ریزی و فارغ التحصیل از رشته شهرسازی هستم، خیلی وقت هست که دنبال کار در رشته ی خودم میباشم ، میتونم از شما در رابطه با کار و نحوه ی ورود به آن و مشغول شدن در حیطه ای مشورت بگیرم؟ با تشکر
                                                              • ن
                                                                ناشناس
                                                                ۴ مرداد ۱۳۹۵، ۱۲:۲۹
                                                                فوق لیسانس شهرسازی -بیکار بعد شما با مدرک الهیات کارمند شهرداری؟
                                                                • ب
                                                                  باران
                                                                  ۹ آذر ۱۳۹۵، ۱۶:۱۰
                                                                  اخه اصلا شهرداری تحت عنوان رشته شهرسازی نیرو نمیگیره!! اصلا نیرو نمیگیره
                                                                  • م
                                                                    محسن
                                                                    ۲۷ فروردین ۱۳۹۶، ۱۸:۱۳
                                                                    داداش مهندسیه شهرسازی دارم سه ساله بیکارم فقط میدونم تو شهرداری منطقه ی ما با دیپلم هم سر کارن

                                                                لطفا سوالات و نظرات خود را بیان کنید

                                                                ثبت پاسخ