آشنایی با شغل مهندس برق

کار مهندس برق چیست

 مهندسی برق یکی از مشاغل مهم و کلیدی صنعت برق و مخابرات به شمار می‌رود. انرژی یکی از مهم‌ترین سرمایه‌های هر کشور به حساب می‌آید. در میان آن‌ها انرژی برق از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است تا جایی که میزان تولید و مصرف آن در بخش تولید از  شاخص‌های رشد اقتصادی کشورها محسوب می‌شود.

 

 

گرایش‌های رشته مهندسی برق
داشتن تحصیلات دانشگاهی و آکادمیک از الزامات ورود به شغل مهندسی برق است. در کشور ما گرایش‌های تخصصی مختلفی برای مهندسی برق تعریف شده است که اگر فارغ‌التحصیلان مهندسی برق متناسب با گرایش تخصصی خود مشغول به کار شوند، مطمئنا بازدهی بیشتری خواهند داشت. در ادامه توضیحی در مورد زمینه‌های شغلی این گرایش‌ها ارائه می‌شود:

ساعت‌های کاری مهندس برق چگونه است

 مهندس الکترونیک (مهندس برق) بسته به محل کار خود، ساعات کاری متفاوتی می‌تواند داشته باشد. مثلا اگر به عنوان کارشناس در سازمان و یا شرکتی مشغول به کار باشد، ساعت کاری او به روال اداری معمول از ۸ صبح تا ۵ بعدازظهر است. اما اگر در پروژه خاصی فعالیت کند، شاید بتوان گفت ساعات کاری مشخص و معینی ندارد و وضعیت پروژه آن را تعیین می‌کند. حتی مهندس برق گاهی شب‌ها و گاهی روزهای تعطیل مجبور می‌شود سر کار خود باشد. در انجام برخی پروژه‌ها باید یا مدتی در محل پروژه بماند و دور از خانواده زندگی کند یا چندین بار باید سفر کند و از محل پروژه بازدید کند.

وظایف مهندس برق

کار مهندس برق تحقیق، طراحی و توسعه ابزار و تجهیزات الکترونیکی در صنایع مختلف است، مانند:

  • مخابرات و ارتباطات: موبایل، رادیو، تلویزیون و ارتباطات ماهواره‌ای
  • ارتباطات داده‌ای: کامپیوتر خانگی، لب تاپ، کامپیوترهای جیبی و ماشین های خودپرداز بانک ها
  • پژوهش‌های علمی: آکوستیک، اپتیک، فیزیک و فناوری نانو
  • وسایل پزشکی: دستگاه های پزشکی و آزمایشگاهی
  • نظامی: ارتباطات، ناوبری و سیستم های تسلیحاتی
  • هوا و فضا: رادار، سیستم های هوانوردی و ارتباطی
  • حمل و نقل: سیستم های الکترونیکی خودرو، سیستم های رد یابی و مسافت سنج
  • لوازم خانگی: اعم از وسایل آشپزخانه تا اتاق پذیرایی
  • ساخت و تولید: ماشین‌آلات صنعتی و کنترل کننده‌های منطقی قابل برنامه‌ریزی

 

مهندس برق معمولا با گروهی از مهندسان و تکنسین‌های مختلف روی پروژه کار می‌کند. بنابراین وظایف یک مهندس برق در یک پروژه را می‌توان به شرح زیر بیان کرد:

  • بررسی کاربردی بودن و قابل استفاده بودن جدیدترین تکنولوژی‌ها و نوآوری‌های حوزه برق و الکترونیک برای به کارگیری در روند پروژه
  • طراحی اجزا، نرم افزار، محصولات و سیستم‌های الکترونیکی برای کاربردهای تجاری، صنعتی، پزشکی، نظامی و علمی
  • تست نمونه‌های آزمایشگاهی و تجزیه و تحلیل داده‌ها
  • تهیه برنامه‌های فنی و عملی با استفاده از نرم‌افزارهای طراحی و مهندسی کامپیوتری
  • تخمین هزینه‌ها و نیروی انسانی مورد نیاز و انجام زمان‌بندی پروژه
  • هماهنگی فعالیت‌های تکنسین‌ها و کارگران
  • اطمینان از رعایت شدن مقررات مربوطه در پروژه‌ها
  • برنامه‌ریزی و نظارت بر برنامه‌های بازرسی، تعمیر و نگهداری

مهارت و توانمندی های مورد نیاز مهندسی برق

داشتن مهارت و تخصص از مهم ترین عوامل موفقیت شغلی محسوب می شود. امروزه تعداد فارغ التحصیلان دانشگاهی افزایش زیادی یافته ولی تعداد افرادی که در حوزه تخصصی خود مهارت و تخصص خوبی داشته باشند، بسیار کم است. به عبارتی حتی در شرایط فعلی بازارکار نامناسب کشور، مهندس برقی که با علاقه وارد این حوزه شده و مهارت و تخصص خوب و مناسبی کسب کرده است، به راحتی می تواند موقعیت های شغلی بسیار مناسب همراه با درآمدی عالی را پیدا کند. برخی از مهارت‌ها و توانمندی‌های کلی لازم برای یک مهندس برق عبارتند از:

  • استعداد خوب در ریاضیات، فیزیک و کامپیوتر: زیرا پایه اصلی شغل مهندسی برق بر این علوم بنا شده است.
  • توانایی تحلیل مشکلات و ارزیابی راه‌حل‌ها: مهندس برق در پروژه‌های مختلف دائما در معرض اتفاقات و مشکلات مختلف قرار دارد که باید بتواند به خوبی آن‌ها را شناسایی، تحلیل و رفع کند.
  • مهارت خوب در تصمیم‌گیری: مهندس برق معمولا در کار خود مسئول واحد یا پروژه‌ای است که برای بخش‌های مختلف آن‌ها باید در زمان مناسب بهترین تصمیم را بگیرد تا کارها به خوبی پیش برود.
  • مهارت‌های ارتباطی عالی: برای ارتباط مناسب و همکاری با مدیران و تکنسین‌های شرکت و پروژه‌ها
  • توانایی برنامه‌ریزی و اولویت‌بندی موثر کارها: به دلیل حساس بودن و پراهمیت بودن شغل مهندسی برق، باید برای کارها و وظایف با توجه به حساسیت و اولویت آن‌ها به درستی برنامه‌ریزی و انجام شود.
  • مهارت‌های کار تیمی: برای کار با همه افراد درگیر در یک پروژه و پیش‌برد آن
  • آگاهی کامل از قوانین ایمنی و سلامت در این حوزه: حوزه برق و الکترونیک با خطرات زیادی برای افراد پیش رو است. بنابراین مهندس برق برای حفظ سلامت خود و سایرین باید با همه قوانین و دستورالعمل‌های حفاظتی و ایمنی آشنا باشد و آن‌ها را بخ کار گیرد.

مهارت‌های مربوط به نرم‌افزارهای تخصصی مهندسی برق

نرم‌افزارهای رایانه‌ای یکی از مهم‌ترین ابزارهای کمکی مهندس برق است که  اهداف او را سریع‌تر محقق می‌کنند. اگر به بررسی اجمالی آگهی‌های استخدامی مهندس برق بپردازید، متوجه خواهید شد اکثر کارفرماها، شرکت‌ها و سازمان‌ها یکی از شرایط جذب مهندس برق را تسلط بر نرم‌افزارهای مربوط به حوزه مهندسی برق قرار داده‌اند. بنابراین اگر می‌خواهید در شغل مهندسی برق موفق باشید، به راحتی و سریعا بتوانید شغل مناسب و پردرآمدی را در حوزه تخصصی خود یعنی مهندسی برق پیدا کنید یا اگر شاغل در این حوزه هستید و می‌خواهید پله‌های ترقی را سریع‌تر طی کنید، مطمئن باشید یادگیری نرم‌افزارهای تخصصی مهندسی برق یکی از راه‌های اصلی و مطمئن برای شماست. مهم‌ترین نرم‌افزارهای تخصصی و کاربردی مهندسی برق عبارتند در جدول زیر خلاصه شده‌اند:

 

    جدول نرم‌افزارهای تخصصی
میکروکنترلر AVR نرم‌افزار ETAP

نرم‌افزار LabVIEW

نرم‌افزار BASCOM

نرم‌افزار Desginer ۵۵۵

نرم‌افزار Proteus نرم افزار Franklin

 نرم‌افزار CYME PSAF

نرم‌افزار Dialux

نرم‌افزار Protel

نرم‌افزار Pspice

نرم‌افزار Orcad

نرم‌افزار Electrical Calculation

نرم‌افزار IC-Databook

نرم‌افزار MATLAB

نرم‌افزار MiscEI

نرم‌افزار ۸۰۵۱ IDE

     

 

تحصیلات لازم برای ورود به شغل مهندسی برق

به دلیل اینکه شغل مهندسی برق کاملا حرفه‌ای و تخصصی است، سازمان‌ها و شرکت‌ها فقط افراد متخصص و تحصیل‌کرده مرتبط را برای آن استخدام می‌کنند. فارغ‌التحصیلان رشته مهندسی برق در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری می‌توانند وارد شغل مهندسی برق و الکترونیک شوند. واضح است که کسب مهارت و تجربه لازم و آشنایی با نرم افزارهای مرتبط حوزه برق در کنار داشتن مدرک دانشگاهی، از مهم‌ترین عوامل موثر در موفقیت هر مهندس برق و یافتن شغلی مناسب است. گفتنی است در مقاطع عالی، فارغ‌التحصیلان مهندسی برق بیشتر به سمت انجام کارهای پژوهشی و مدیریتی در صنعت برق و الکترونیک گرایش پیدا می‌کنند.

آینده شغلی، بازار کار و فرصت‌های استخدامی مهندس برق

مهندس برق با توجه به گرایش‌های تحصیلی خود می‌تواند در نیروگاه‌ها، انواع کارخانجات سیمان، خودروسازی، ذوب آهن و مانند آن‌ها، سازمان‌های حوزه مخابراتی، صنایع نظامی و دفاعی و در بسیاری از موقعیت‌های شغلی بخش دولتی یا خصوصی مشغول به کار شود. البته بنا به گفته متخصصان زمینه‌های زیادی برای کارآفرینی در شغل مهندسی برق و راه‌اندازی کسب و کار مستقل وجود دارد که یک مهندس برق توانمند و ماهر می‌تواند با بررسی و شناخت نیازهای کشور در حوزه صنعت برق و مخابرات، در جهت رفع آن‌ها اقدام کند. در خصوص میزان استخدام مهندس برق در کشور آمار و اطلاعات دقیقی در دسترس نیست. اما با توجه به اهمیت زیاد و رو به رشد بودن این صنعت در کشور پیش‌بینی می‌‌‌شود روند استخدام مهندسان برق رو به افزایش باشد و به نسبت سایر مشاغل بازار کار خوبی داشته باشد. البته این به شرطی است که افراد جویای کار، توانمند و متخصص باشند.

شخصیت‌های مناسب شغل مهندسی برق

در یک انتخاب شغل صحیح و درست، عوامل مختلفی از جمله ویژگی‌های شخصیتی، ارزش‌ها، علایق، مهارت‌ها، شرایط خانوادگی، شرایط جامعه و ... برای هر فرد باید در نظر گرفته شوند. یکی از مهم‌ترین این عوامل ویژگی‌های شخصیتی است. شناخت درست شخصیت هر فرد فرآیندی پیچیده و محتاج به تخصص و زمان کافی است. البته هر فرد ویژگی‌های منحصر به فرد خود را دارد، حتی افرادی که به نوعی تیپ شخصیتی مشابه دارند، باز هم در برخی موارد با یکدیگر متفاوت اند. به طور کلی همیشه افراد موفقی از تیپ‌های شخصیتی مختلف در همه مشاغل هستند و نمی‌توان دقیقا اعلام کرد که فقط تیپ‌های شخصیتی خاصی در این شغل موفق می‌شوند. اما طی تحقیقاتی که صورت گرفته تیپ‌های شخصیتی که برای این شغل معرفی می‌شوند، عموما این کار را بیشتر می‌پسندند و رضایت شغلی بیشتری در آن داشته‌اند.   برخی از شخصیت‌های مناسب شغل مهندسی برق بر اساس تست شخصیت‌شناسی MBTI در زیر فهرست شده‌اند:

 

برای مشاهده سایر مشاغل اینجا کلیک کنید

ای استخدام

از تجربیات دیگران استفاده کنید!

مطالعه تجربیات شرکت کنندگان آزمون‌های استخدامی سازمان‌های مختلف در دوره های گذشته می تواند نقش بسزایی در قبولی شما در سازمان مورد نظر داشته باشد.

۹۰ نظر برای آشنایی با شغل مهندس برق

  • ن
    نیما محرمخانی
    ۱ فروردین ۱۳۹۷، ۱۱:۲۷
    نیما محرمخانی ارشد برق قدرت و مشاور شرکت نفت
    • ن
      نیما محرمخانی
      ۲۷ اسفند ۱۳۹۶، ۰۹:۵۴
      تبریک عرض می نمایم به مهندس اویسی فر انتخاب ایشان به عنوان مشاور شرکت نفت خوزستان
      • ن
        نیما محرمخانی
        ۲۷ اسفند ۱۳۹۶، ۰۹:۵۶
        مهندس نیما محرمخانی کارشناش برق قدرت و عضو هیت علمی دانشگاه قزوین
      • م
        محمد
        ۲۸ آذر ۱۳۹۶، ۲۳:۱۷
        سلام مهندسی برق بدون گرایش هم وجود دارد چون در استخدامی علوم پزشکی زده بودن رشته مورد قبول مهندسی برق
        • ع
          علی
          ۲۶ آبان ۱۳۹۶، ۲۰:۳۱
          سلام،من برای پایه دهم رشته الکترونیک فنی و حرفه ای انتخاب کردم،میخواستم ببینم واسه کنکور دانشگاه های دولتی مثل امیرکبیر و شریف چقدر شانس قبول شدن رو دارم،ریاضی و دانش فنیم هم خوبه
          • م
            محمد
            ۴ خرداد ۱۴۰۰، ۱۰:۱۶
            سلام
            ریاضی رشته الکترونیک چقدر سخته ؟من امسال انتخاب رشته دارم
            ممنون میشم پاسخ بدی
          • م
            محمد
            ۳۰ مهر ۱۳۹۶، ۲۲:۳۲
            سلام..من ریاضی میخونم الانم پشت کنکوریم..تو انتخاب رشته برق شربف به عنوان هدفم تردید دارم ولی همه میگن این رشته بهتره..میشه یکم توضیح بدین دقیقا تمایزش با بقیه زیر رشته ها چیه؟..سپاس
            • م
              میثم
              ۳۰ شهریور ۱۳۹۶، ۰۰:۰۹
              دوستان من برق سهند روزانه قبول شدم الان دچار تردید شدم نمیدونم چیکار کنمدلطفا کمکم کنین آیا من آینده خوبی میتونم با این رشته داشته باشم یا نه
              • ز
                زهرا
                ۲۰ مرداد ۱۳۹۶، ۱۹:۲۵
                سلام من رتبه خوبی دارم بین رشته برق وکامپیوتر کدوم رو انتخاب کنم بهم گفتن چون دختری برو کامپیوتر ولی ازطرفی گفتن کامپیوتر چیزییه که همه دارن یاد میگیرن وشغل خوبی نداره میشه راهنمایی کنید
                • ا
                  امین
                  ۴ آذر ۱۳۹۶، ۱۲:۲۲
                  سلام
                  هررشته ای جایگاه خودشوداره////کامپیوتربخونم یابرق بستگی به موفقیت شمادرزمینه شغلی داره....همیشه وهمیشه به نقاط قوت وعلاقه کاری توی زمینه شغلی متناسب بارشته تون قدم بردارید.....به نظرمن زیرشاخه برق(آی تی)مناسب ترباشه برای دخترها البته توهین نباشه....
                • A
                  Alireza
                  ۱۷ مرداد ۱۳۹۶، ۱۸:۳۲
                  سلام
                  من هم به رشته برق وهم به مکانیک علاقه دارم،رتبمم خوبه،اولوت اولم برق شریفه که قبول نمشم،اولویت دومم شک دارم بین این دو:مکانیک شریف و برق دانشگاه تهران،کدوم بهتره وآینده بهتری داره؟
                  • a
                    arman
                    ۱۰ مرداد ۱۳۹۶، ۱۴:۲۲
                    سلام.من پایه دهم هستم و میخوام که با ابزار رشته الکتروتکنیک اشنا بشم.ممنون میشم اگه کمکی بهم کنید چون من گشتم ولی پیدا نکردم.
                    • ا
                      امیر پایکاری
                      ۳۰ فروردین ۱۳۹۶، ۲۰:۱۵
                      با عرض سلام و خسته نباشید خدمت همه مهندسان الکترونی میخواستم به شما پیشنهاد کنم همان طرحی که در ماهواره ها در فضا پیاده شده روی اتومبیلها پیاده شود که با یک نیروی الکتریکی و بدون اصطحلاک ماشین حرکت کند و اگر کمی دقت کنید میتوان چنین کاری کرد ببینید بیشتر توضیح میدهم اگر شما در چهار چرخ ماشین گویهای دارای بارالکتریکی خیلی زیاد در حدی که برآیند نیروی بارهای الکتریکی به سمت بالا باشد و در به کاررفتن اجزای ماشین که آن را به طور مثال 1500 کیلو میباشد ما اگر چهار عدد گوی دارای بار الکتریکی بسیار زیاد را که در چهار چرخ ماشین طوری به آنها بار بدهیم که چهار چرخ ماشین به سمت بالا هل دهد یعنی ما کمک فنرهای الکترونیکی بسازیم که در برابر ضربات وارده از زمین به چرخ برنامه ریزی کامپیوتری انجام شود که متناسب با ضربه وارد شده بار زیاد وکم شود و حالت سفتی و شل بودن فنرهای بالای چرخ با بزرگ بودن دست انداز خیابانها و کوچک بودن دست اندازها طوری برنامه ریزی کامپیوتری شود که با بالا رفتن اندازه بار الکتریکی دو عدد گویهای بالای هر چرخ ماشین کمک فنرها مرتب جلوی ضربه به اتاقک ماشین را بگیرد مثلا دست اندازهای بزرگ با بارالکتریکی .... بقیه اگر توانستم کاملتر میکنم اگر نتوانستم بر عهده مهندسان و متخصصان الکتونیک در کارخانه ها با تشکر
                      • ا
                        امیرحسین
                        ۱۲ فروردین ۱۳۹۶، ۰۳:۵۲
                        سلام. میشه راجبه رشته ی plc یه کم توضیح بدید.از چه رشتهای باید واردش شد؟
                        • م
                          محمد حسین
                          ۱۸ مهر ۱۳۹۶، ۱۱:۰۶
                          با سلام به شما دوست عزیز رشته ای به نام پی ال سی وجود نداره پی ال سی فقط یکی از کنترل کننده های قابل برنامه نویسی هست برای فعالیت با این کنترل کننده باید به صورت جدا کار کنید ولی اگر به سیستم های کنترل علاقه دارید باید رشته کنترل ابزار دقیق را انتخاب کنید ولی برای کارایی بیشتر در زمینه اتوماسیون صنعتی باید بیرون از دانشگاه کار کنید و دوره ببینید
                          دوره های فستو / دوره های فنی و حرفه ای البته برای بازار کار اتوماسیون سعی کنید زیاد سیستم های سنگین یاد نگیرید چون برای شروع و وارد بازار شدن قیمت دادن از هر چیزی مهم تره هرچه قدر بتونید با پی ال سی های مانند دلتا /فاتک/اسمارت کار کنید راحت می تونید پروژه بگیرید ولی با پی ال سی های زیمنس 300 یا 400 برای افراد معمولی بدون داشتن رزومه قوی امکان پذیر نیست
                        • ر
                          رامیارجهانگیری
                          ۱۴ اسفند ۱۳۹۵، ۲۳:۱۵
                          سلام من کلاس نهم هستم و میخواهم ریاضی بخونم ایا تا ۱۰ الی۱۵ سال اینده وضعیت برق خوب میشه یا نه؟برق صنعتی هم میخوام بخونم چون بهش علاقه دارم ؟لطفا راهنمایی کنید ممنون میشم........با تشکر
                          • و
                            وحید
                            ۵ فروردین ۱۳۹۶، ۰۲:۰۷
                            سلام دوست عزیز٬اگه میخوای برق بخونی تلاشتو زیاد کن٬ریاضیات و فیزیکتو قوی کن٬در موردش تحقیق کن٬با عشق و علاقه رشتتو انتخاب کن که آیندت وابسته به اون انتخابته٬از من به تو نصیحت کل تلاشتو بکن که یکی از دانشگاه های سطح یک قبول شی٬موفق و پیروز باشی
                          • e
                            ehsan
                            ۳ دی ۱۳۹۵، ۱۲:۲۷
                            سلام من الکتروتکنیک دانشگاه ازاد کرمان میخونم برای اینکه تجربه کاری تو رشته برق بدست بیارم باید چکار کنم.جایی هست که بتونم کار اموز باشم؟
                            • س
                              سجاد
                              ۲۶ دی ۱۳۹۵، ۲۳:۰۵
                              سلام احسان جان من میخوام بیام دانشگاه ازاد کرمانیم همین رشته چطوره به نظرت اوضاع دانشگاه شرایطیش!!!!!!!!
                              • م
                                مرتضی
                                ۲۸ اسفند ۱۳۹۵، ۰۹:۵۸
                                سلام
                                بهترین کار برای تو الان این که بری توی شرکت های اعلام حریق کار کنی تجربه به دست بیاری هم راحته هم کارش زیاده هم پر درامده
                              • ا
                                امیر
                                ۱۵ مهر ۱۳۹۵، ۲۲:۰۱
                                سلام .. میخواستم نظرتون رو بدونم که ایا درس خواندن در هر دانشگاه ملی روزانه تاثیری بر اینده ی شغلی داره ..یا نه فقط باید مهندسه کار بلدی باشی و مهارت لازم رو داشته باشی
                                • f
                                  fereshte
                                  ۱۴ آذر ۱۳۹۵، ۱۸:۰۷
                                  در مورد رشته مهندسی فقط کار بلد بودن خیلی مهمتر از هرچی دیگه ست شما کافیه با کاردانی کلی علم وبرنامه های فنی مرتبط بلد باشی دیگه به چیزی فک نکنید .
                                  • م
                                    میلاد
                                    ۱۱ مرداد ۱۳۹۶، ۱۱:۴۳
                                    سلام
                                    تاثیر دانشگاه روزانه برای ورود به دنیای کار زیاده و در ابتدای کار راحتتر جذبت می کنن، ولی برای ادامه تنها چیزی که مهمه مهارت خودته نه مدرکت.
                                  • ا
                                    الهام
                                    ۸ مهر ۱۳۹۵، ۱۳:۲۵
                                    سلام من دانشکده صنعت نفت اهواز قبول شدم رشته ی برق بنظرتون آینده کاریش چطوره؟مرسی
                                    • ا
                                      امین
                                      ۱۲ مهر ۱۳۹۵، ۱۷:۰۵
                                      به نظر من همه رشته ها خوبه و فقط به خود آدم بستگی داره که چقدر تلاش میکنه . اگه در هر رشته ای که هستی میخوای درآمد خوبی کسب کنی باید در اون رشته جز بهترینها باشی . باید خیلی خیلی تحقبق کنی مطالعه کنی . خلاصه برای موفقیت در هر رشته ای باید به مرحله استادی برسی که مسیر سختیه ولی نشد نداره . انتخاب خواسته چیزی رو عوض نمیکنه . شما فقط از خودت بپرسی من چه رنجی را حاظرم برای رسیدن به هدفم تحمل کنم . شما نمیتونی گنج رو بخوای و درد رو نخوای . و علاوه بر اینها به نظرم گرایش الکترونیک خیلی بهتره . چون هم گرایش انعطاف پذیری هست و هم اینکه صنعت داره به سمت الکترونیک میره . برات آرزوی موفقیت دارم دوست عزیز
                                      • a
                                        amirhosseini
                                        ۲۷ آذر ۱۳۹۵، ۱۷:۵۵
                                        شما که دانشگاه نفت هستین دیگه هیچ امیدی برای اینده شغلی ندارین حتی برای ارشد هم قبلی در رشته برق در دانشگاه های خوب کشور کاری تقریبا نشدنیه برای شما فکر مکنم که کلا بیخیال درس بشین بهتره
                                      • ع
                                        علی
                                        ۳ مهر ۱۳۹۵، ۲۱:۵۷
                                        سلام
                                        من امسال برق دانشگاه تهران جنوب قبول شدم به نظر تون برم یا نه
                                        • ش
                                          شایان
                                          ۲ مهر ۱۳۹۵، ۲۲:۱۸
                                          سلام اگر کسی از دانشگاه عالی تهران با معدل خوب دکتری برق الکترونیک بگیره حقوقش تقریبا چقدر میشه
                                          بعد سوالم اینه که کسی که دکتری برق الکترونیک داره باید هر روز بره سر کار یا جور دیگه ای هست ؟؟
                                          چون من شنیدم دکتری برق هفته ای یک بار میره سر کار و میتونه چند روز بره تو شرکت های مختلف و حقوقش چند برابر بشه ؟؟؟
                                          لطفا سریع جواب بدین
                                          • ب
                                            بهنام
                                            ۱ مهر ۱۳۹۵، ۲۱:۰۹
                                            سلام
                                            من دانشگاه آزاد برق قبول شدم واحد تهران جنوب میخواستم ببینم شهریه هر ترم چقدر میشه ؟؟؟؟
                                            حداقل در هفته چندبار باید برم دانشگاه چون شاغلم ؟؟؟؟؟؟
                                            • م
                                              مریم
                                              ۳۰ شهریور ۱۳۹۵، ۰۲:۳۳
                                              سلام دوستان من امسال کنکور دادم و برق بهشتی قبول شدم با تعریفایی که شنیدم خیلی دچار تردید شدم که برم یا تغییر رشته بدم میشه لطفا یکم راهنماییم کنید ممنون
                                              • ع
                                                علیرضا
                                                ۲۵ آذر ۱۳۹۵، ۱۱:۵۲
                                                جای شک داره اخه؟کاش من قبول میشدم?
                                              • a
                                                abolfazl
                                                ۲۵ مرداد ۱۳۹۵، ۱۸:۵۹
                                                سلام من امسال کنکور دادم با توجه به رتبه ام بین5تا انتخاب زیر موندم خواهشا راهنمایم کنید با دلیل و منطق میخوام بعد از 6سال درس خوندن درامد خوبی داشته باشم اینم از انتخاب هام (درضمن پسر هستم کدومش برام بهتره)
                                                1-صنایع دانشگاه علم و صنعت
                                                2-مکانیک صنعتی اصفهان
                                                3-برق صنعتی اصفهان
                                                4-مکانیک خواجه نصیر
                                                5-مکانیک شهید بهشتی
                                                • ر
                                                  رضا
                                                  ۱۷ شهریور ۱۳۹۵، ۲۰:۲۰
                                                  سلام
                                                  هیچ کدومش خوب نیست البته این نظر خودمه ها چون دارم مهندسی برق میخونم .خیلی خیلی خیلی سختهو به نسبت سختی ای که داره اصلا درامد خوبی نداره البته اینم بگم که تاپ ترین رشته در دنیا هست ولی سختی های خاص خودشو داره.اگه علاقه به برق داری برو ولی ن برق صنعتی که داره کم کم به تاریخ میپیونده.
                                                  گرایش های الکترونیک.کنترل ابزار دقیق.مخابرات.مهندسی پزشکی فوق العاده هستند و فوق العاده هم سخت
                                                  موفق و پیروز باشی
                                                  • ر
                                                    رضا
                                                    ۲۱ شهریور ۱۳۹۵، ۰۰:۴۴
                                                    سلام دوست عزیز.من فارغ التحصیل برق قدرت هستم.(البته کلمه ی فارغ التحصیل در مورد علم زیاد جالب به نظر نمیاد.)با این اوضاعی که برای برق میبینم و همچین رشته های دیگه الان به نظرم رشته ای که خیلی عالی توی ایران جواب میده کامپیوتر و it هستن.بازم بسته به علاقه ای که داری انتخاب کن و حتما هم دنبال یادگیری اون رشته باش نه اینکه یه سری مطلب رو فقط بخونی و بری امتحان بدی.یا حق

                                                  لطفا سوالات و نظرات خود را بیان کنید

                                                  ثبت پاسخ