نتیجه آزمون نئو | NEO
گزارش تست شخصیتشناسی نئو
این متن گزارشی درباره ۵ شاخص کلیدی شخصیتشناسی فرد ارزیابی شده است. این شاخصها عبارتند از:
گزارش خلاصه
وضعیت شما در هر یک از ۵ شاخص کلیدی شخصیتشناسی در مقایسه با سایر افراد شرکت کننده به صورت زیر است.

کمتر از میانگین جامعه
مطمئن، بردبار و به طور کلی حتی در شرایط پر اضطراب آرام هستید.

خیلی بیشتر از میانگین جامعه
برونگرا، معاشرتی، فعال و با روحیه بالا هستید. شما ترجیح میدهید بیشتر اوقات در کنار مردم باشید.

خیلی بیشتر از میانگین جامعه
پذیرای تجربیات جدید هستید. شما علایق گسترده و قوه تخیل قوی دارید.

خیلی بیشتر از میانگین جامعه
دلسوز، خوش اخلاق و مشتاق به همکاری و پرهیز از درگیری هستید.

خیلی بیشتر از میانگین جامعه
وظیفهشناس و منظم هستید. معیارهای والایی دارید و همیشه برای رسیدن به اهدافتان تلاش میکنید.
گزارش تفصیلی
هر یک از شاخصهای کلیدی شخصیتشناسی شامل ۶ جنبه متمایزند. در این بخش برای هر یک از آنها یک نمودار به همراه شرحی کوتاه آورده شده است تا خواننده چارچوب تفسیری نمره را بهتر متوجه شود. هر چه نمره فرد بالاتر باشد، این توصیفات برای او بارزتر است.
عملکرد رفتاری شما در جنبههای شاخص «رواننژندی»
نمودارهای زیر عملکرد رفتاری شما را در جنبههای ششگانهی شاخص رفتاری «رواننژندی» نشان میدهند.
در محدوده میانگین جامعه
افراد مضطرب اغلب خجالتی، عصبی، پرتنش و بیقرار اند. این مقیاس ترسها یا فوبیاهای خاصی را اندازهگیری نمیکند، اما افراد با امتیاز بالا به احتمال بیشتری چنین ترسها و اضطرابهای فراگیری دارند. از سوی دیگر، افراد با امتیاز کم، راحت و آرام هستند.
خیلی کمتر از میانگین جامعه
این جنبه نشان دهنده تمایل به تجربه خشم و احساسات منفی مانند ناامیدی و تلخی است. این شاخص میزان آمادگی فرد برای تجربه خشم را میسنجد. بیان آن به سطح سازگاری افراد بستگی دارد. افراد ناسازگار اغلب در این مقیاس نمره بالایی میگیرند. افرادی که امتیاز کمتری دارند، راحت اند و دیر عصبانی میشوند.
بیشتر از میانگین جامعه
این مقیاس، گرایش افراد را به افسردگی اندازهگیری میکند. افرادی که امتیاز بالایی دارند، مستعد احساس گناه، غم، اندوه، ناامیدی و تنهایی اند. آنها به راحتی دلسرد و اغلب افسرده میشوند. افرادی که امتیاز کمتری دارند به ندرت چنین احساساتی را تجربه میکنند، البته به ضرورت شاد و سرزنده نیستند. (این ویژگیهای مثبت با عامل برونگرایی سنجیده میشوند.)
خیلی کمتر از میانگین جامعه
احساسات شرم و دستپاچگی رکن اساسی این عامل را تشکیل میدهند. افراد خودآگاه در اطراف دیگران ناراحت هستند، نسبت به تمسخر حساس و مستعد احساس حقارت اند. خودآگاهی شبیه کمرویی و اضطراب اجتماعی است افراد کمامتیاز لزوماً مهارتهای اجتماعی خوبی ندارند، اما از موقعیتهای اجتماعیِ ناخوشایند، کمتر آشفته میشوند.
در محدوده میانگین جامعه
تکانشگری به ناتوانی در کنترل هوسها و تمایلات اشاره دارد. برای فردی با امتیاز بالا، امیال یا اشتیاق (برای غذا، سیگار، دارایی، و غیره) آنقدر قوی است که نمیتواند در برابرشان مقاومت کند، اگرچه ممکن است بعدها از رفتارش پشیمان شود. افرادی که امتیاز کمتری دارند، مقاومت در برابر چنین وسوسههایی برایشان آسانتر است، زیرا تحمل ناامیدیشان بالا و توانایی به تعویق انداختن لذتها را دارند.
در محدوده میانگین جامعه
جنبه نهایی عامل رواننژندی آسیبپذیری در برابر اضطراب است. افرادی که در این مقیاس نمرات بالایی دارند، احساس میکنند نمیتوانند با اضطراب کنار بیایند و در هنگام مواجهه با موقعیتهای اضطراری، وابسته، ناامید یا وحشتزده میشوند. افرادی که امتیاز کمتری دارند، خود را قادر به مدیریت در موقعیتهای دشوار میدانند و اغلب به تواناییهای انطباقی خود حس مثبتی دارند.
عملکرد رفتاری شما در جنبههای شاخص «برونگرایی»
نمودارهای زیر عملکرد رفتاری شما را در جنبههای ششگانهی شاخص رفتاری «برونگرایی» نشان میدهند.
بیشتر از میانگین جامعه
صمیمت جنبهای از برونگرایی است که بیشترین نزدیکی را با کیفیت رابطه بین فردی دارد. افرادِ صمیمی، مهربان و دوستانه هستند. آنها واقعاً مردم را دوست دارند و به راحتی به دیگران وابسته میشوند. افراد کمامتیاز نه کینهتوز هستند و نه لزوماً نامهربان، بلکه آنها رسمیتر و محتاطتر اند و فاصله خود با دیگران را حفظ میکنند. صمیمت یکی از جنبههای برونگرایی است که به شاخص سازگاری نزدیکتر است، اما از نظر احساس عاطفی نزدیک بودن با دیگران، متفاوت از آن است.
بیشتر از میانگین جامعه
دومین جنبه برونگرایی، گروهی بودن است. یعنی اولویت داشتنِ بودن با دیگران. افراد جمعگرا از همراهی با دیگران لذت میبرند و برایشان هر چه بیشتر باشد بهتر است. افرادی که امتیازات پایینی دارند تنها هستند، آنها به دنبال تحریک اجتماعی نیستند یا حتی فعالانه از آن اجتناب میکنند.
در محدوده میانگین جامعه
نمرات بالا در این مقیاس غالب، نیرومند و از نظر اجتماعی برتر هستند. آنها بدون تردید صحبت میکنند و اغلب رهبر گروه میشوند. اما افراد کمامتیاز ترجیح میدهند در «پشت پرده» باشند و از این طریق به دیگران مهلت صحبت کردن، ارائه ایدهها و پیشنهادات، تعیین وظایف و رهبری کارهای گروهی را میدهند.
بیشتر از میانگین جامعه
امتیازهای بالا برای افرادی است که ضربآهنگ بالایی در زندگی دارند. این افراد قوی، پرانرژی هستند و همیشه بایستی مشغول باشند. افراد فعال زندگی پرتحرکی دارند. اما افراد کمامتیاز ضربآهنگ کند و آرامتری دارند، هرچند آنها به ضروت تنبل یا سهلانگار نیستند.
خیلی بیشتر از میانگین جامعه
نمرات بالا در این مقیاس مشتقاق به داشتن هیجان و تحریک شدن هستند. آنها رنگهای روشن و محیطهای پر سر و صدا را دوست دارند. افراد کمامتیاز نیاز چندانی به هیجان ندارند و نوع زندگی را که ترجیح میدهند برای افراد با امتیاز بالا خسته کننده است.
بیشتر از میانگین جامعه
آخرین جنبه برونگرایی تمایل به تجربه احساسات مثبت مانند شادی، لذت، عشق و هیجان را ارزیابی میکند. افراد دارای امتیاز بالا اغلب راحتی و به راحتی میخندند. آنها شاد و خوشبین هستند. افراد با امتیاز کم به ضرورت ناراضی نیستند فقط کمتر سرزنده و با روحیه هستند. تحقیقات نشان داده است شادی و رضایت از زندگی هر دو به عاملهای رواننژندی (N) و برونگرایی (E) مرتبط هستند و احساسات مثبت جنبه برونگرایی بیشترین ارتباط را با پیشبینی شادی دارد.
عملکرد رفتاری شما در جنبههای شاخص «باز بودن به تجربه»
نمودارهای زیر عملکرد رفتاری شما را در جنبههای ششگانهی شاخص رفتاری «باز بودن به تجربه» نشان میدهند.
در محدوده میانگین جامعه
رؤیاپردازان تصورات روشن و زندگی تخیلی فعالی دارند. آنها از رؤیا نه برای فرار بلکه به عنوان راهی برای ساختن دنیای درونی جالب استفاده میکنند. آنها تخیلات خود را با دقت پرورش و شرح میدهند و معتقدند که رؤیا به داشتن یک زندگی غنی و خلاق کمک میکند. افرادی که امتیاز کمتری دارند، افکار عادیتری دارند و ترجیح میدهند ذهنشان را بر روی انجام کار متمرکز کنند.
خیلی بیشتر از میانگین جامعه
نمرات بالا در این شاخص، قدردانی عمیقی از هنر و زیبایی دارند. آنها تحت تأثیر شعر، مجذوب موسیقی و شیفته هنر هستند. این افراد به ضرورت هنرمند نیستند، حتی ممکن است چیزی که بیشتر مردم آن را خوشذوق میدانند، نباشند! اما برای بسیاری از آنها، علاقهشان به هنر باعث میشود تا دانش و قدردانی بیشتری نسبت به افراد عادی در رابطه با هنر داشته باشند. افرادی که امتیاز کمتری دارند نسبت به هنر و زیبایی بیاحساس و بیعلاقه هستند.
در محدوده میانگین جامعه
گشودگی نسبت به احساسات مستلزم پذیرش احساسات و عواطف درونی خود و ارزیابی احساسات به عنوان بخش مهمی از زندگی است. افراد با امتیاز بالا حالتهای عاطفی عمیقتر و متفاوتتری را تجربه میکنند و شادی و ناراحتی را شدیدتر از دیگران احساس میکنند. افرادی که امتیاز کمتری دارند تا حدودی تأثیرات ضعیفی دارند و معتقدند حالات احساسی اهمیت زیادی ندارند.
در محدوده میانگین جامعه
گشادهرویی از نظر رفتاری در تمایل به امتحان کردن فعالیتهای مختلف، رفتن به مکانهای جدید یا خوردن غذاهای غیر عادی دیده میشود. نمرات بالا در این شاخص، تازگی و تنوع را به آشنایی و روزمرگی ترجیح میدهند. با گذشت زمان، آنها ممکن است درگیر سرگرمیهای مختلفی شوند. برای افرادی که امتیاز کمتری دارند، تغییر مشکل است و ترجیح میدهند به موارد آزمایش شده و واقعی پایبند باشند.
بیشتر از میانگین جامعه
کنجکاوی روشنفکرانه یکی از جنبههای باز بودن به تجربه است که از دیرباز شناخته شده است. این ویژگی نه تنها علاقههای روشنفکرانه فعال را فقط برای جنبههای قضیه پیگیری میکند، بلکه در نگرش باز و تمایل به در نظر گرفتن ایدههای جدید و شاید غیر متعارف نیز دیده میشود. افراد با امتیاز بالا، هم از بحثهای فلسفی و هم از بازیهای فکری لذت میبرند. گشودگی به ایدهها لزوماً به معنای هوش بالا نیست، اگرچه میتواند به توسعه ظرفیت فکری کمک کند. افرادی که در این شاخص نمرات پایینی دارند کنجکاوی محدودی دارند و حتی زمانی که بسیار باهوش هستند، منابع خود را روی موضوعات محدود متمرکز میکنند.
بیشتر از میانگین جامعه
گشودگی به ارزشها به معنای آمادگی برای بازنگری ارزشهای اجتماعی، سیاسی و فرهنگی است. افراد بسته تمایل به پذیرش اقتدار و احترام به سنت دارند و در نتیجه صرف نظر از وابستگی به حزب سیاسی، عموماً محافظهکارند. گشودگی به ارزشها را میتوان مخالف جزماندیشی دانست.
عملکرد رفتاری شما در جنبههای شاخص «سازگاری»
نمودارهای زیر عملکرد رفتاری شما را در جنبههای ششگانهی شاخص رفتاری «سازگاری» نشان میدهند.
بیشتر از میانگین جامعه
اولین جنبه سازگاری، اعتماد است. افرادی که در این شاخص امتیاز بالایی دارند، باور میکنند دیگران صادق و خوشنیّت اند در حالی که افراد کمامتیاز، بدبین و شکاک اند و تصور میکنند دیگران ممکن است ناراست یا خطرناک باشند.
خیلی بیشتر از میانگین جامعه
افرادی که در این شاخص، تراز بالایی دارند صریح، صمیمی و زیرک هستند. در حالی که افراد با امتیاز پایین تمایل بیشتری به جلب رضایت دیگران از طریق تعریف کردن از آنها را دارند. آنها این شگردها را مهارتهای ضروری اجتماعی میبینند و ممکن است افراد سادهتر را کوتهفکر تلقی کنند. هنگام تفسیر این مقیاس (و همچنین سایر مقیاسهای A و C)، این نکته ضروری را یادآور میشویم که این نمرات نشان دهنده وضعیت فرد نسبت به سایر افراد است. فردی با امتیاز پایین در این شاخص، به احتمال زیاد از بیان حقیقت طفره میرود و با نشان دادن احساسات درونی خود، مقاومت میکند اما این به این معنی نیست که او فردی ناصادق یا فریبکار است. به ویژه، این شاخص نباید به عنوان مقیاس دروغ تلقی شود، چه برای ارزیابی اعتبار آزمون و چه برای پیشبینی صداقت در استخدام یا سایر شرایط مشابه.
خیلی بیشتر از میانگین جامعه
افراد نمرات بالا در این شاخص، نگرانی زیادی برای رفاه دیگران دارند و تمایل دارند له افراد نیازمند کمک کننپ و توجه نشان دهند. افراد کم امتیاز در این شاخص تا حدودی خود محورتر هستند و تمایلی به درگیر شدن در مشکلات دیگران ندارند.
خیلی بیشتر از میانگین جامعه
این جنبه از سازگاری به واکنشهای مشخص به تعارض بین فردی مربوط میشود. فرد دارای امتیاز بالا تمایل دارد به دیگران احترام بگذارد، از پرخاشگری جلوگیری کند، و ببخشد و فراموش کند. افراد مطیع، صبورط و ملایمی هستند. فردی که امتیاز پایینی دارد پرخاشگر است، به جای همکاری ترجیح میدهد رقابت کند و در صورت لزوم از ابراز خشم خود اکراهی ندارد.
در محدوده میانگین جامعه
نمرات بالا در این شاخص افرادی فروتن و متواضع اند و لزوماً فاقد اعتماد به نفس نیستند. افراد کمامتیاز معتقدند افراد برتری هستند و ممکن است توسط دیگران مغرور یا متکبر در نظر گرفته شوند. جنبههای بیمارگونه این ویژگی در اشخاص خودشیفته مشاهده میشود.
در محدوده میانگین جامعه
این شاخص میزان همدردی و توجه به دیگران را اندازهگیری میکند. افراد با امتیاز بالا تحت تأثیر نیازهای دیگران قرار میگیرند و بر جنبههای انسانی سیاستهای اجتماعی تأکید میکنند. افراد با امتیار کم، سرسختتر هستند و کمتر تحت تأثیر ترحم قرار میگیرند. آنها خود را واقعگرا میدانند که صرفا بر اساس منطق، تصمیم میگیرند.
عملکرد رفتاری شما در جنبههای شاخص «وظیفهشناسی»
نمودارهای زیر عملکرد رفتاری شما را در جنبههای ششگانهی شاخص رفتاری «وظیفهشناسی» نشان میدهند.
بیشتر از میانگین جامعه
شایستگی به این احساس اشاره دارد که فرد، توانا، معقول، محتاط و مؤثر است. افرادی که امتیاز بالایی در این شاخص دارند احساس میکنند برای مقابله با زندگی آمادگی خوبی دارند. افرادی که امتیاز کمتری دارند، نظر کمتری نسبت به تواناییهای خود دارند و اذعان میکنند که اغلب ناآماده و ناتوان هستند. در بین همه مقیاسهای جنبه C، شایستگی، بیشتر با عزت نفس و خود اتکایی مرتبط است.
خیلی بیشتر از میانگین جامعه
افراد با نمرات بالا در این شاخص، مرتب و منظم اند. آنها اشیا را در جای مناسبشان قرار میدهند. افراد کمامتیاز نمیتوانند سازماندهی کنند و خود را بدون برنامهریزی توصیف میکنند. فرد با امتیاز بسیار بالا در این مقیاس، ممکن است به اختلال شخصیت دچار شده باشد.
خیلی بیشتر از میانگین جامعه
وظیفهشناسی از یک منظر یعنی «نظارت وجدان». افرادی که در این شاخص امتیاز بالایی دارند به شدت به اصول اخلاقی پایبند هستند و تعهدات اخلاقی خود را با دقت انجام میدهند. افرادی که امتیاز کمتری دارند در مورد چنین موضوعاتی معمولیتر هستند و ممکن است تا حدودی غیر قابل اعتماد یا غیر قابل اطمینان باشند.
خیلی بیشتر از میانگین جامعه
افرادی که از این جنبه امتیاز بالایی کسب میکنند، آرزوهای بلندپروازانه دارند و برای رسیدن به اهداف خود سخت تلاش میکنند. آنها کوشا و هدفمند هستند و در زندگی حس جهتگیری دارند. با این حال، ممکن است آنها بیش از حد روی شغل خود سرمایهگذاری کنند و به اصطلاح معتاد به کار اطلاق شوند. افرادی که امتیازات پایینی دارند، ضعیف و شاید تنبل هستند. آنها به سمت موفقیت سوق داده نمیشوند، جاهطلبی ندارند و ممکن است بیهدف به نظر برسند، اما اغلب از سطح پایین موفقیت خود کاملاً راضی هستند.
خیلی بیشتر از میانگین جامعه
آنها مشتاق نیستند و برنامهها یا اهداف کمی برای ایجاد انگیزه دارند. تمایل دارند منفعل باشند و فقط به فوریترین خواستهها پاسخ دهند. آنها به ندرت شروع به فعالیت میکنند و در فعالیتهای گروهی و بازیها اغلب عقب میافتند.
بیشتر از میانگین جامعه
جنبه پایانی وظیفهشناسی، مشورت است، یعنی تمایل به تفکر دقیق قبل از اقدام. امتیازآوران بالا در این جنبه محتاط و اهل کنکاش اند. افراد کمامتیاز عجول هستند و اغلب بدون در نظر گرفتن عواقب آن صحبت یا عمل میکنند. در بهترین حالت، افراد کمامتیاز خودجوش اند و میتوانند در صورت لزوم تصمیمات فوری بگیرند.
نمودارهای سبک شخصیتی
از کنار هم قرار دادن دوبهدوی هر یک از شاخصهای کلیدی شخصیت، میتوان ۱۰ نمودار دایرهای تعریف کرد. یک ضربدر روی هر نمودار قرار میگیرد تا جایگاه پاسخ دهنده را در مدار دایرهای نشان دهد. هر چه ضربدر دور از مرکز باشد تفسیر نوشته شده کنار نمودار برای فرد ارزیابی شده بارزتر است. این ۱۰ نمودار شخصیتی عبارتند از:
- میزان خوب زیستن
- میزان پایداری
- میزان مهار خشم
- میزان خویشتنداری
- میزان اشتیاق
- میزان تعامل
- میزان فعالیت
- میزان نگرش
- میزان یادگیری
- میزان شخصیت
میزان خوب زیستن
N : 43
E : 66
خوشبینان شادکام
این افراد معمولاً شاد هستند، زیرا مشکلات آزارشان نمیدهد. آنها از لذتهای زندگی قدردانی میکنند. هنگامی که ناامید یا دلشکسته میشوند، ممکن است عصبانی یا غمگین شوند، اما به سرعت این احساسات را پشت سر میگذارند. آنها ترجیح میدهند روی آینده تمرکز کنند، آیندهای که با چشمانتظاری به آن مینگرند. آنها از زندگی لذت میبرند.
میزان پایداری
N : 43
O : 67
سازگار
افراد سازگار به شدت از تعارض، اضطراب و تهدید آگاه هستند، اما از این موقعیتها برای تحریک سازگاریهای خلاقانه استفاده میکنند. آنها از نظر فکری با مشکلات درونروانی خود دست و پنجه نرم میکنند و ممکن است به اضطراب زندگی به عنوان منبع طنز یا الهام هنری واکنش نشان دهند.
میزان مهار خشم
N : 43
A : 66
آسانگیر
افراد آسانگیر دیر عصبانی میشوند و در هنگام بروز آن تمایلی به اظهار ندارند. آنها میدانند چه زمانی به آنها توهین شده است و ممکن است اعتراض کنند، اما ترجیح میدهند فراموش کنند و ببخشند. آنها درک میکنند که در هر موضوعی دو طرف وجود دارد و میکوشند در حل اختلافات به سمت یک زمینه مشترک کار کنند.
میزان خویشتنداری
N : 43
C : 73
جهتدار
این افراد درک روشنی از اهداف خود و توانایی کار در آن جهت حتی در شرایط نامساعد دارند. آنها عقبنشینیها و ناامیدیها را به آرامی میپذیرند و میتوانند نیازهای ارضا نشده را بدون کنار گذاشتن برنامه عمل خود تحمل کنند.
میزان اشتیاق
E : 66
O : 67
تعاملکنندگان خلاق
علایق آنها حول محور موارد جدید و متفاوت میچرخد و دوست دارند اکتشافات خود را با دیگران به اشتراک بگذارند. آنها از سخنرانی و تدریس در جمع لذت میبرند و به خوبی در گروههای بحث شرکت میکنند. آنها از ملاقات با افراد با پیشینههای مختلف لذت میبرند. شغل احتمالی: انسانشناس.