استخدام سازمان زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی (اطلاعیه جدید)

۱۰۶۵۷۸ نظر

 استخدام سازمان زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی

آزمون استخدام فراگیر، آزمونی جهت ورود متقاضیان کار در سازمان‌ها، وزارتخانه‌ها و... دولتی است. سازمان زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی نیز به عنوان یکی از سازمان‌های دولتی حاضر در آزمون فراگیر، جذب نیروی انسانی مورد نیاز خود را از طریق این آزمون انجام می‌دهد. متقاضیان محترم استخدام در سازمان زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی می‌توانند تمامی اخبار و آگهی‌ها و اطلاعیه‌های استخدامی مورد نیاز خود را از طریق این صفحه پیگیری نمایند.

 

راهنمای ارزیابی تکمیلی آزمون سازمان زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی

کاربران گرامی، لیست زیر شامل صفحات و راهنمایی‌های لازم برای مرحله مصاحبه و ارزیابی تکمیلی آزمون سازمان زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی است:

 عنوان راهنمایی لینک مشاهده
صفحه راهنمایی مصاحبه و ارزیابی تکمیلی آزمون سازمان زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی به همراه تجربیات واقعی مصاحبه شرکت کنندگان مشاهده
خرید بسته تکمیلی و تخصصی مصاحبه و گزینش «ای استخدام» مشاهده
خرید کتاب از آگهی استخدام تا مصاحبه و گزینش «ای استخدام» مشاهده
تجربیات مصاحبه و ارزیابی آزمون‌های گذشته سازمان زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی مشاهده
مشاهده بسته‌های مناسب برای آزمون استخدام فراگیر دستگاه‌های اجرایی مشاهده

خبر ۹بهمن ۱۴۰۲-اطلاعیه‌ زمان مراجعه و بررسی مدارک پذیرفته‌شدگان یازدهمین امتحان مشترک فراگیر دستگاه‌های اجرایی

قابل توجه پذیرفته شدگان چند برابر ظرفیت یازدهمین امتحان مشترک فراگیر دستگاه‌های اجرایی بدینوسیله اطلاعیه‌های مرتبط با نحوه مراجعه و بررسی مدارک پذیرفته شدگان یازدهمین امتحان مشترک فراگیر دستگاه‌های اجرایی به شرح ذیل اعلام می‌گردد:

قابل توجه پذیرفته شدگان چند برابر ظرفیت یازدهمین امتحان مشترک فراگیر دستگاه‌های اجرایی

بدینوسیله اطلاعیه‌های مرتبط با نحوه مراجعه و بررسی مدارک پذیرفته شدگان یازدهمین امتحان مشترک فراگیر دستگاه‌های اجرایی بدین شرح ذیل اعلام می‌گردد:

سازمان سنجش و آموزش کشور (لینک دانلود)

دانشگاه فرهنگیان (لینک دانلود) (لینک اطلاعیه در سایت دستگاه)

سازمان بهزیستی کشور (لینک دانلود) (لینک اطلاعیه در سایت دستگاه)

سازمان حفاظت محیط زیست (لینک دانلود) (آدرس سایت سازمان حفاظت محیط زیست)

سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی کشور (آدرس سایت سازمان) (اطلاع رسانی از روز چهارشنبه مورخ ۱۱-۱۱-۱۴۰۲ در سایت سازمان)

صندوق تامین خسارت بدنی (لینک اطلاعیه در سایت دستگاه)

سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان (لینک دانلود)

 مشاهده اطلاعیه

خبر ۹ بهمن ۱۴۰۲-اطلاعیه سازمان زندان‌ها درخصوص پذیرفته‌شدگان مرحله اول آزمون استخدامی

پذیرفته‌شدگان مرحله اول آزمون فراگیر سازمان زندان‌ها جهت ارایه و بررسی مدارک خود از ۱۴ بهمن‌ماه ۱۴۰۲ با همراه داشتن مدارک به اداره‌کل زندان­‌های استان محل خدمت مراجعه کنند.

به گزارش سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور، در اطلاعیه شماره یک سازمان آمده است:

ضمن عرض تبریک و آرزوی موفقیت برای داوطلبانی که به عنوان پذیرفته شدگان ۳ برابر ظرفیت، یازدهمین آزمون مشترک فراگیر دستگاه های اجرایی مورخه ۱۴۰۲/۱۰/۰۸ در سایت جهاد دانشگاهی برای استخدام در سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور معرفی شده اند به استحضار میرساند؛ جهت ارایه و بررسی مدارک خود از روز شنبه مورخ ۱۴۰۲/۱۱/۱۴ لغایت ۱۴۰۲/۱۱/۲۵ با همراه داشتن مدارک ذیل به اداره کل زندانهای استان محل خدمت پذیرفته‌شده مراجعه و پس از تحویل مدارک، رسید دریافت نمایند.

مدارک مورد نیاز:

۱- کارنامه قبولی در آزمون

۲-دو قطعه عکس ۴ ×۳ که در سال جاری گرفته شده باشد

۳-اصل شناسنامه و تصویر از تمام صفحات آن

۴-اصل کارت ملی و تصویر پشت و روی آن

۵-اصل کارت پایان خدمت یا معافیت دائم و تصویر آن (برای آقایان)

لازم به ذکر است نخبگانی که پروژه تحقیقاتی جایگزین خدمت مورد تایید مرکز نخبگان و استعدادهای برتر نیروهای مسلح را شروع نموده و دوره آموزش نظامی خود را طی نمودهاند، میبایست حداکثر تا ۱۲ ماه پس از تاریخ برگزاری آزمون (۸/۱۰/۱۴۰۲) نسبت به ارایه گواهی پایان خدمت خود به دستگاه اجرایی اقدام نمایند.

۶-اصل دانشنامه یا گواهی موقت تحصیلی در مقطع تحصیلی ثبتنام شده در آزمون، ممهور به مهر دانشگاه و تصویر آن

۷-اصل کارت شناسایی ایثارگری یا معرفی نامه از بنیاد شهید وامور ایثارگران و مراجع ذیصلاح (برای مشمولین سهمیه ایثارگری)

۸-ارائه مدارک و مستندات لازم از مراجع ذیربط جهت اصلاح حداکثر سن مقرر

۸-۱- ارایه اصل و کپی شناسنامه همسر و فرزندان (بر اساس قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت – موضوع مصوبه شماره ۶۹۳۸۵/۲۷۸ مورخ ۱۴۰۰/۸/۱۹ مجلس شورای اسلامی)

۸-۲- ارایه اصل و کپی قرارداد و لیست سوابق بیمه با نام کارگاه (در خصوص معرفیشدگانی که سابقه اشتغال به صورت غیررسمی وتماموقت در وزارتخانهها و موسسات و شرکتهای دولتی، بانکها و شرکتهای تحت پوشش آنها، شرکتهای بیمههای دولتی، شهرداری و موسسات و شرکتهای دولتی که مشمول قانون بر آنها مستلزم ذکر نام است، موسسات و شرکتهای ملی و مصادرهشده که به نوعی از بودجه و کمک دولت استفاده میکنند، نهادهای انقلاب اسلامی و شرکتهای تحت پوشش آنها از تاریخ ۲۲/۱۱/۱۳۵۷ تاکنون)

۹- ارایه مدرک برای استفاده از اولویت بومی شهرستانی به استثنای شهرستان تهران و شهرستان مراکز استانها

۹-۱: شهرستان محل تولد مندرج در شناسنامه داوطلب با شهرستان مورد تقاضا یکی باشد.

تذکر: با توجه به تغییرات تقسیمات کشوری در سالهای مختلف، در صورت اختلاف نظر یا ابهام در خصوص شهرستان محل تولد، ملاک عمل نظر اداره کل ثبت احوال استان مربوطه خواهد بود.

۹-۲: استفاده از اولویت بومی از طریق سکونت به موجب تایید ساکن بودن و حداقل ده سال سکونت با ارایه استشهاد محلی (بر اساس فرم پیوست) ممهور به مهر نیروی انتظامی پاسگاه یا کلانتری محل شهرستان مورد تقاضا با ارایه مدارک و مستندات ذیل امکانپذیر خواهد بود:

۹-۲-۱: داشتن گواهی تحصیل در مقاطع تحصیلی ابتدایی، راهنمایی یا دبیرستان در شهرستان محل مورد تقاضا با تایید اداره آموزش و پرورش شهرستان مربوطه

۹-۲-۲: گواهی اشتغال به کار رسمی، پیمانی و قراردادی در بخش دولتی و عناوین مشابه در بخش خصوصی مشروط به پرداخت حق بیمه

تذکر: عدم مراجعه داوطلب و تحویل مدارک فوقالاشاره در موعد مقرر به منزله انصراف از ادامه روند استخدام تلقی گردیده و داوطلب حق هیچ گونه اعتراضی در این خصوص نخواهد داشت.

لازم به ذکر است این مرحله صرفا جهت بررسی اطلاعات خوداظهاری داوطلبان و مدارک آنها بوده و داوطلبان واجد شرایط بر اساس دفترچه راهنمای ثبت نام یازدهمین امتحان مشترک فراگیر دستگاههای اجرایی کشور که مدارک آنها توسط دستگاه تایید میگردد و متعاقبا پس از اعلام نتیجه نهایی (۳برابر ظرفیت) از سوی جهاد دانشگاهی کشور جهت شرکت در مصاحبه تخصصی استخدامی دعوت خواهند شد. ضمنا زمان و مکان مصاحبه تخصصی استخدامی از طریق سایت سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور به اطلاع پذیرفتهشدگان نهایی (۳ برابر ظرفیت) خواهد رسید.

جهت کسب اطلاعات لازم در خصوص آدرس و شماره تلفن استان موردنظر از اطلاعات مندرج در ذیل «صفحات استان‌ها» در سایت سازمان زندان‌ها استفاده نمایید.

مشاهده اطلاعیه

خبر ۵ بهمن ۱۴۰۲-اعلام نتایج کتبی یازدهمین امتحان مشترک فراگیر دستگاه‌های اجرایی کشور

ضمن آرزوی موفقیت تیم «ای استخدام» برای کاربران شرکت کننده در آزمون استخدام یازدهمین امتحان مشترک فراگیر دستگاه‌های اجرایی کشور به اطلاع می رسانیم، نتایج کتبی آزمون اعلام شد.

مشاهده نتایج

لینک ها و صفحات مرتبط با ثبت نام در آزمون

 

شرایط عمومی و اختصاصی

 

زمان آزمون استخدامی سازمان زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی

زمان آزمون فراگیر استخدامی دستگاه های اجرایی و آزمون استخدام سازمان زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی به شرح زیر است:

 

 مرحله زمان برگزاری
ثبت‌نام آزمون ۴ الی ۱۷ آذرماه ۱۴۰۲
دریافت کارت آزمون از ۵ دی ماه ۱۴۰۲
زمان برگزاری آزمون ۸ دی ماه ۱۴۰۲



آخرین اخبار مربوط به سازمان زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی

منابع مطالعاتی آزمون استخدامی سازمان زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی

دارا بودن منابع مطالعاتی متناسب با رشته شغلی در آزمون استخدامی یکی از نیازهای تمام شرکت کنندگان آزمون استخدامی سازمان زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی است. به همین منظور متقاضیان محترم می‌توانند با مراجعه به صفحه منابع مطالعاتی آزمون استخدامی فراگیر، نسبت به مشاهده منابع مطالعاتی پیشنهادی پرتکرار برای این آزمون اقدام نمایید.

منابع مطالعاتی برای مصاحبه
در این بخش تمام منابع مطالعاتی برای مصاحبه آزمونهای استخدامی شامل مصاحبه عقیدتی و سیاسی، روانشناختی، تخصصی و ... گردآوری شده است. شما میتوانید با مراجعه به هر لینک مورد نظر مطالب موجود را مطالعه نمایید.

لیست سازمان‌های حاضر در ِیازدهمین آزمون استخدام فراگیر دستگاه‌های اجرایی

 

آرشیو مطالب پیشین
آگهی‌های پیشین آزمون استخدامی سازمان زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی ، در این قسمت بایگانی شده‌اند. برای مطالعه‌ی آن‌ها روی سال مورد نظر کلیک کنید.
سوالات متداول
ای استخدام

از تجربیات دیگران استفاده کنید!

مطالعه تجربیات شرکت کنندگان آزمون‌های استخدامی سازمان‌های مختلف در دوره های گذشته می تواند نقش بسزایی در قبولی شما در سازمان مورد نظر داشته باشد.

۱۰۶٬۵۷۸ نظر برای استخدام سازمان زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی (اطلاعیه جدید)

  • آ
    آراد
    ۲۸ آبان ۱۳۹۸، ۰۷:۰۹
    اصلاحیه سال 89 آیین نامه اجرایی سازمان
    فصل سوم: مرخصی زندانیان
    ‌ماده213ـ به منظور کمک به تحکیم مبانی و روابط خانوادگی و اجتماعی زندانیان، رفع مشکلات ضروری فردی، خانوادگی و قضائی، بازتوانی اجتماعی و فراهم نمودن زمینه بازگشت مجدد به جامعه و همچنین مشارکت فعال در برنامه‌های اصلاحی، تربیتی، فرهنگی و ورزشی، حرفه‌آموزی و اشتغال، به زندانیان در چهارچوب مواد مربوط به این فصل مرخصی اعطاء می‌گردد.
    ‌تبصره ـ اعطای مرخصی به زندانیان به عنوان یک حق تلقی نمی‌گردد و برخورداری از آن موکول به رعایت مقررات زندان و کسب امتیازات لازم می‌باشد.
    ماده214ـ شرایط اعطای مرخصی:
    ‌الف) محکومین به حبس تا 15 سال باید حداقل ‌یک ‌ششم‌ از مدت حبس و محکومین بیش از 15 سال و حبس ابد حداقل سه سال از مدت محکومیت خود را سپری کرده باشند. محکومینی که دارای سابقه محکومیت در جرائم عمدی باشند، به ازای هر سابقه محکومیت یک ماه به نصاب مذکور اضافه می‌شود.
    ‌ب) محکومینی که به لحاظ عدم پرداخت جزای نقدی یا عدم تادیه محکومیت مالی (موضوع مادتین 1 و 2 قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی) و یا هر دو در زندان بسر می‌برند، در صورتی که حداقل یک ماه بابت محکومیت مذکور تحمل حبس نموده باشند.
    ‌ج) کسب حداقل 200 امتیاز برای هر نوبت مرخصی با توجه به معیارهای زیر:
    1ـ رعایت مقررات و امور انضباطی در زندان در هر ماه 10 امتیاز
    2ـ همکاری در برقراری نظم و انضباط و پیشگیری از تخلفات داخلی در هر ماه 20 امتیاز
    3ـ همکاری در انجام فعالیت‌های فرهنگی در هر ماه 10 امتیاز
    4ـ اهتمام به شرکت در نماز جماعت و سایر مراسم مذهبی، در هر ماه 30 امتیاز
    5 ـ شرکت در برنامه‌های مربوط به تلاوت، آموزش روخوانی، ترجمه، درک مفاهیم، حفظ قرآن یا نهج‌البلاغه، اخلاق و عقاید، هر برنامه در هر ماه 20 امتیاز
    6 ـ قبولی در آزمون دوره‌های مربوط به روخوانی، ترجمه، درک مفاهیم و حفظ قرآن یا نهج‌البلاغه، اخلاق و عقاید، هر دوره 30 امتیاز
    7ـ شرکت در دوره احکام سطح 1 و 2 هر کدام در هر ماه 10 امتیاز
    8 ـ قبولی در آزمون احکام سطح 1و 2 هر یک 30 امتیاز
    9ـ شرکت در هر دوره کتابخوانی 20 امتیاز
    10ـ حفظ قرآن به ازاء هر جزء 200 امتیاز
    11ـ انتخاب در جشنواره قرآنی شهرستان، استان و یا کشور و یا کسب رتبه در آن، هر کدام 100 امتیاز
    12‌ـ اشتغال به تحصیل در هر یک از مقاطع تحصیلی هر ماه 20 امتیاز
    13ـ قبولی در هر دوره تحصیلی 30 امتیاز
    14ـ شرکت در کلاس‌های فرهنگی، هنری و ورزشی در هر ماه 20 امتیاز
    15ـ شرکت در هر یک از دوره‌های تربیت معلم، آموزشیاری یا مربیگری درون زندان 10 امتیاز
    16ـ اخذ گواهی در هر یک از دوره‌های تربیت معلم، آموزشیاری یا مربیگری 30 امتیاز
    17ـ تدریس در هر یک از امور آموزشی، فرهنگی و ورزشی در هر ماه 20 امتیاز
    18ـ کسب رتبه در هر یک از جشنواره‌های فرهنگی، هنری یا مسابقات ورزشی اعم از شهرستان، استان یا کشور 30 امتیاز
    19ـ پذیرش در دانشگاه 50 امتیاز
    20ـ شرکت در کلاس‌های فنی و حرفه‌ای در هر ماه 10 امتیاز
    21ـ اخذ گواهی فنی و حرفه‌ای در هر رشته 50 امتیاز
    22‌ـ اشتغال به کار در کارگاه‌ها و انجام امور خدماتی داخل زندان در هر ماه 40 امتیاز
    23ـ شرکت در دوره مهارت‌های اساسی زندگی هر مهارت 5 امتیاز حداکثر 50 امتیاز
    24ـ اخذ گواهی مربوط به مهارت‌های اساسی زندگی هر مهارت 10 امتیاز حداکثر 100 امتیاز
    25ـ شرکت در جلسات و کلاسهای مشاوره و روان درمانی هر ماه 20 امتیاز
    26ـ ترک کامل اعتیاد به تائید بهداری زندان 200 امتیاز
    27ـ پرداخت جزای نقدی به ازاء یک‌درصد از مبلغ جریمه 5 امتیاز
    28ـ اخذ رضایت شاکی یا شاکیان حداکثر 200 امتیاز(در صورت تعدد شکات میزان امتیازات به تعداد آنها تقسیم خواهد شد.)
    29ـ سایر اقدامات و فعالیت‌های پیش‌بینی نشده در این بند به تشخیص شورای طبقه‌بندی 100 امتیاز
    ‌تبصره1ـ تحصیل هر یک از امتیازات مذکور حسب مورد، منوط به اخذ گواهی از سوی واحدهای ذیربط و تائید رئیس زندان می‌باشد.
    ‌تبصره2ـ محکومین ذکور دارای بیش از 60 سال و اناث بیش از 55 سال و همچنین زنان سرپرست خانوار (براساس گواهی مستند) و مادران دارای فرزند کمتر از ده سال و یا افراد دارای سابقه ایثارگری، با کسب حداقل 150 امتیاز با رعایت سایر شرایط از مرخصی بهره‌مند می‌گردند.
    ‌تبصره3ـ محکومین دارای حبس بیش از 10 سال هرگاه با تلاش فوق‌العاده موفق به کسب 1000 امتیاز گردند به شرط تحمل حداقل یک سال حبس از مرخصی بهره‌مند خواهند شد.
    ‌تبصره4ـ کلیه محکومین به استثنای مشمولین ماده 221 در صورت ازدواج یا فوت یکی از بستگان درجه یک آنان (پدر، مادر، فرزند، همسر، برادر، خواهر) بدون لحاظ شرایط مذکور در این ماده از یک نوبت مرخصی بهره‌مند می‌گردند.
    ماده215ـ میزان مرخصی:
    لف ـ به محکومین حبس جرائم غیرعمدی و محکومینی که صرفاً به دلیل عدم پرداخت جزای نقدی، دیه و یا محکومیت‌های مالی غیرکیفری در زندان نگهداری می‌شوند در صورت کسب امتیازات لازم به ازای هر دو ماه، سه تا پنج روز مرخصی تشویقی اعطاء می‌گردد.
    ‌ب ـ به محکومین سایر جرائم که امتیازات لازم را کسب نمایند در صورت فقدان سابقه محکومیت در جرائم عمدی به ازای هر سه ماه و در صورت وجود سابقه محکومیت در جرائم عمدی به ازای هر چهار ماه، سه تا پنج روز مرخصی تشویقی اعطاء می‌گردد.
    ‌ج ـ زنان سرپرست خانوار و مادران دارای فرزند کمتر از ده سال در صورت کسب امتیازات لازم و فقدان سابقه عمدی محکومیت به ازای هر دو ماه سه تا پنج روز مرخصی تشویقی اعطاء می‌گردد.
    ‌د ـ کسب امتیاز بیشتر از سقف تعیین شده، موجب تمدید مرخصی تشویقی برای زندانیان محکوم در پایان هر دوره مرخصی خواهد بود. تعیین مدت تمدید مرخصی به عهده شورای طبقه‌بندی بوده و در هر صورت نباید این مدت بیشتر از سقف مرخصی در هر دوره باشد.
    ‌ه‍ ـ چنانچه فاصله محل سکونت زندانی تا محل تحمل کیفر وی بیش از صد کیلومتر باشد، به تشخیص شورای طبقه‌بندی و به تناسب فاصله راه بین یک تا چهار روز برای ایاب‌وذهاب به مدت مرخصی افزوده خواهد شد.
    ماده216ـ محکومینی که بنا به تشخیص پزشک زندان نیاز به بستری شدن در مراکز درمانی خارج از زندان را دارند بدون در نظر گرفتن شرایط مذکور در ماده 214 می‌توانند برای یک دوره معالجه، جهت بستری‌شدن از مرخصی استفاده نمایند و در صورت نیاز به ادامه بستری بیش از یک ماه بنا به تشخیص بیمارستان و تائید پزشکی قانونی قابل تمدید است در این صورت باید تاریخ و محل بستری مشخص گردد تا در صورت لزوم از طرف یگان حفاظت زندان بازدید و سرکشی بعمل آید.
    ماده217ـ اعطای مرخصی به محکومین، موکول به تصویب شورای طبقه‌بندی زندان و اخذ تامین مناسب توسط مقام قضایی مربوطه می‌باشد. اخذ تامین و اقدامات مربوط به آن با التفات به رای وحدت رویه شماره 680 مورخ 25 / 5 / 1384 هیات عمومی دیوان عالی کشور از هر حیث تابع احکام مربوط به قرارهای تامین در قانون آئین دادرسی کیفری می‌باشد.
    ‌تبصره ـ تامین ماخوذه برای اعطاء مرخصی محکومین، حسب مورد پس از تفهیم به زندانی یا وثیقه‌گذار و یا کفیل برای مرخصی‌های بعدی نیز دارای اعتبار بوده و ملاک عمل می‌باشد.
    ماده218ـ دادستان محل و یا رئیس حوزه قضایی بخش که عهده‌دار وظایف دادستان می‌باشد می‌توانند با رعایت شرایط پیش‌بینی شده در این فصل با اخذ تامین مناسب راساً نسبت به اعطای مرخصی اقدام نمایند.
    ماده219ـ شورای طبقه‌بندی موظف است ضمن بررسی پرونده شخصیت رفتاری محکومین، چنانچه باقیمانده حبس آنها حداکثر معادل ‌یک‌ دهم‌ کل محکومیت آنان بوده مشروط بر اینکه مدت مزبور از شش ماه تجاوز ننماید، با در نظر گرفتن وضعیت جسمانی یا معیشت خانواده، اصلاح‌پذیری، شخصیت محکوم و لحاظ امتیازات مکتسبه و در صورت استحقاق با اخذ تعهد کتبی و بدون اخذ تامین نسبت به اعطای مرخصی به‌آنان اقدام نماید.
    ماده220ـ در مواقع اضطراری و بروز حوادث غیرمترقبه متهمین و محکومینی (که واجد شرایط اعطای مرخصی نمی‌باشند) می‌توانند بنا به تشخیص شورای طبقه‌بندی و موافقت قاضی مجری حکم یا رئیس حوزه قضایی و یا مقام بازداشت‌کننده حداکثر به‌مدت 12 ساعت در روز به صورت تحت‌الحفظ به مرخصی اعزام گردند.
    ماده221ـ مستثنیات اعطای مرخصی:
    محکومین زیر از شمول اعطای مرخصی مستثنی می‌باشند:
    ‌الف ـ محکومین جرائم سرقت مسلحانه و یا مقرون به آزار، ربودن مال دیگری از طریق کیف‌زنی، جاسوسی، اقدام علیه امنیت کشور، آدم‌ربائی، جرائم باندی و سازمان یافته، تجاوز به عنف، دائرکردن مراکز فساد و فحشاء، اسیدپاشی، اخلال در نظام اقتصادی، ورود، تولید، توزیع و فروش مشروبات الکلی، قاچاق مسلحانه و یا عمده مواد مخدر و روانگردان‌ها.
    ب ـ محکومین دارای سه سابقه محکومیت به ارتکاب همان جرم.
    ‌ج ـ محکومینی که به شرارت مشهورند.
    ‌د ـ محکومین به قصاص و اعدام.
    ‌تبصره1ـ منظور از قاچاق عمده مواد مخدر و روانگردان‌ها مواردی است که مجازات قانونی جرم حبس ابد یا اعدام باشد.
    ‌تبصره2ـ اعطای مرخصی به محکومین جرائم سرقت در ایام نوروز ممنوع می‌باشد.
    ماده222ـ محکومین مذکور در ماده فوق به جز محکومین به قصاص و اعدام در صورت کسب امتیازات مندرج در ماده 214 و پس از تحمل 2/1 (یک‌دوم) از مدت محکومیت خود با تائید دادستان مربوط می‌توانند از مرخصی استفاده نمایند.
    تبصره ـ مدت تحمل اولیه در مورد محکومین به حبس ابدی که مشمول ماده 221 می‌باشند معادل 10 سال خواهد بود.
    ماده223ـ چنانچه زندانیان مشمول ماده 221 و نیز محکومین حبسهای بیش از ده سال به مرخصی اعزام شوند لازم است مراتب حسب مورد توسط مقام اعطاءکننده مرخصی، به یگانهای انتظامی مربوطه اعلام تا به نحو مقتضی تحت مراقبت و نظارت قرار گیرند.
    ماده224ـ زندانیان محکومی که به هر دلیل واجد شرایط لازم برای برخورداری از مرخصی نباشند در مواقع اضطراری و یا خاص به پیشنهاد شورای طبقه‌بندی و موافقت دادستان محل می‌توانند از یک نوبت مرخصی بهره‌مند شوند.
    ماده225ـ مدت مرخصی زندانیان جزء مدت محکومیت آنان محسوب گردیده، لیکن در صورت غیبت، ایام غیبت جزء مدت محکومیت احتساب نمی‌گردد و چنانچه زندانی پس از اعطای مرخصی غیبت نماید علاوه بر مجازات قانونی برای بار اول به مدت 6 ماه و برای بار دوم یک سال و برای نوبت سوم تا پایان مدت محکومیت از مرخصی محروم خواهد شد و در صورتی که زندانی پس از پایان مرخصی به زندان مراجعت ننماید و توسط مامورین دستگیر و تحویل زندان شود تا پایان مدت محکومیت از مرخصی محروم خواهد شد.
    تبصره ـ چنانچه غیبت زندانی به تائید دادستان محل، رئیس حوزه قضایی بخش که عهده‌دار وظایف دادستان می‌باشد و یا شورای طبقه‌بندی، موجه تشخیص داده شود، زندانی غائب از مرخصی مشمول حکم این ماده نخواهد بود.
    ماده226ـ زندانیانی که در حین مرخصی و یا اشتغال خارج از زندان مرتکب جرم عمدی می‌شوند، برای بار اول تا یک سال و برای بار دوم تا دو سال و برای بار سوم تا سه سال از مرخصی محروم خواهند شد.
    ماده227ـ دادستان یا شورای طبقه‌بندی می‌توانند برای زندانیانی که به مرخصی اعزام می‌شوند تکالیفی از قبیل معرفی نوبه‌ای به مراجع انتظامی، عدم حضور در برخی از اماکن در حین مرخصی مقرر دارد و چنانچه زندنیان دستورات صادره را رعایت ننمایند، باقیمانده مرخصی آنان ملغی و از یک نوبت مرخصی بعدی محروم خواهند شد.
    ماده228ـ چنانچه زندانی در خاتمه مدت مرخصی به زندان مراجعه ننماید، رئیس زندان باید ضمن اقدام لازم برای دستگیری زندانی و عودت وی به زندان مراتب غیبت را بلافاصله برای تشریفات مربوط به ضبط تامین ماخوذه به مقام قضایی مربوط اعلام نماید. مقام قضایی ذیربط نیز باید نتیجه اقدامات مربوط به ضبط تامین ماخوذه را برای درج در پرونده به زندان منعکس نماید.
    ماده229ـ دستورالعملهای اجرائی این فصل توسط رئیس سازمان زندانها تهیه و ابلاغ می‌‌گردد.
    اصلاحیه فصل سوم از بخش سوم آئین‌نامه اجرایی سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور مشتمل بر (17) ماده و (10) تبصره در اجرای ماده 9 قانون تبدیل شورای سرپرستی زندان‌ها به سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور مصوب 1364 در تاریخ 21 / 2 / 1389 به تصویب رئیس قوه قضائیه رسید و از تاریخ 1 / 4 / 1389 لازم‌الاجراء می‌باشد. همچنین کلیه آئین‌نامه‌ها، بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌های مغایر با این اصلاحیه از تاریخ لازم‌الاجرا شدن آن لغو می‌گردد.
    • د
      دانیال
      ۲۷ آبان ۱۳۹۸، ۲۲:۲۰
      برای قسمت مرخصی باید اصلاحیه رو بخونیم یا قبل اصلاحیه رو؟
      • آ
        آراد
        ۲۷ آبان ۱۳۹۸، ۲۳:۳۳
        اصلاحیه رو بخون
        • ف
          فاطمه
          ۲۸ آبان ۱۳۹۸، ۱۰:۲۵
          آقا آراد سلام
          ماده 175 چیه میشه بگین
          • آ
            آراد
            ۲۸ آبان ۱۳۹۸، ۱۱:۰۲
            همون تنبیهات انضباطی هست که توی ایین دادرسی کیفری گفته شده.
            محرومیت از ملاقات حداکثر سه نوبت
            محرومیت از مرخصی تا 3 ماه
            عدم پیشنهاد عفو و ازادی مشروط حداکثر تا 6 ماه
            نگهداری در واحدهای تکنفره حداکثر تا 20 روز
            دوتا هم تبصره داره
            • ف
              فاطمه
              ۲۸ آبان ۱۳۹۸، ۱۱:۱۷
              پس چرا برا من نوشته عدم پیشنهاد عفو یا ازادی مشروط تا بیست روز
              • ب
                بانکدار
                ۲۸ آبان ۱۳۹۸، ۱۱:۴۹
                توی آیین دادرسی کیفری عدم پیشنهاد عفو شش ماهه
                توی آیین نامه بیست روز.
                توی آیین دادرسی نگهداری در واحدهای تک نفره نیست ولی توی آیین نامه هست. باید ببینیم سوال مال کدوم درسه، با توجه به این مساله جواب بدیم. نظر شما چیه؟
                • آ
                  آراد
                  ۲۸ آبان ۱۳۹۸، ۱۲:۰۰
                  شاید آیین نامه سال 80 خوندید؟؟؟؟
                • آ
                  آراد
                  ۲۸ آبان ۱۳۹۸، ۱۱:۵۲
                  حتما آیین نامه شما مشکل داره چون آیین نامه من دقیق همیناس که گفتم
                  • ب
                    بانکدار
                    ۲۸ آبان ۱۳۹۸، ۱۲:۳۵
                    آقا آراد
                    من آیین نامه ای که توی سایت سازمان زندان ها هست رو خوندم. شما از کجا گرفتین؟ مال من نوشته مربوط به سال 84 هست و فصل مرخصی ها هم اصلاحیه سال 89
                    خواهش میکنم جواب بدین خیلی نگران شدم.نکنه اشتباه خوندم
                    • آ
                      آراد
                      ۲۸ آبان ۱۳۹۸، ۱۲:۴۴
                      خودمم همونجا گرفتم درسته فقط فصل مرخصی ها رو باید اصلاحیه خوند.
                      • آ
                        آراد
                        ۲۸ آبان ۱۳۹۸، ۱۲:۴۵
                        توی سایت سازمان زندانها که برید ماده 175 دقیق اونی هست که نوشتم
                        • آ
                          آراد
                          ۲۸ آبان ۱۳۹۸، ۱۲:۴۶
                          نه درست میگی توی سایت سازمان اشتباه نوشته
                          • ب
                            بانکدار
                            ۲۸ آبان ۱۳۹۸، ۱۲:۵۰
                            خب 2 تا نکته:
                            اول اینکه توی همین صفحه عدم پیشنهاد عفو برای من بیست روزه برای شما چطور؟
                            دوم اینکه آخر فصل سوم نوشته که این اصلاحیه سال 89 هست. درسته؟
                        • ع
                          عاطفه
                          ۲۸ آبان ۱۳۹۸، ۰۷:۰۶
                          سلام اصلاحیه رو از کجا بیارم؟؟؟
                          • آ
                            آراد
                            ۲۸ آبان ۱۳۹۸، ۱۱:۵۱
                            ادمین جان اگه لینک اصلاحیه بذارم لطف میکنین تایید کنین؟
                        • آ
                          آقا وحید
                          ۲۷ آبان ۱۳۹۸، ۱۹:۲۹
                          من ایین نامه اجرایی زندانها رو ندارم میشه کمکم کنید
                          • م
                            محمود
                            ۲۷ آبان ۱۳۹۸، ۱۹:۵۱
                            • ماده 64: محکومان حداکثر دو ماه در قسمت پذیرش و تشخیص تحت آزمایشگاه‌های پزشکی، روانپزشکی، آزمون‌های روانشناسی و شناخت شخصیت و استعداد قرارگرفته و میزان سلامت جسمی و روانی معلومات و اطلاعات مذهبی و علمی و فنی آنان را در جهت شناخت شخصیت بررسی و تعیین می‌گردد. مددکاران اجتماعی طبق فرمهای تنظیمی که براساس موازین اسلامی از سوی سازمان تهیه می‌شود درمورد پیشینه زندگی تحقیقات لازم به عمل آورده گزارش کاملی از گذشته محکوم یا متهم از دوران طفولیت تا زمان تنظیم گزارش در محیط‌های مختلف خانوادگی، تحصیلی، محلی، حرفه‌ای و غیره را با اظهارنظر خود تهیه می‌نمایند. در انقضاء مدت اقامت آنان در قسمت پذیرش و تشخیص کلیه گزارش‌های متخصصان در پرونده او متمرکز می‌شوند تا در شورای طبقه‌بندی مطرح شود.
                            • ماده 65: در هر زندان، مرکز حرفه‌آموزی و اشتغال یا، شورایی با ترکیب زیر به‌نام شورای طبقه‌بندی زندانیان تشکیل می‌شود: قاضی ناظر زندان به عنوان رییس شورا؛ رییس زندان یا مرکز مربوط به عنوان دبیر شورا ‌مسئولین واحدهای قضایی، بازپروری، انتظامی، رییس اندرزگاه‌مربوط، ‌یک نفر روانشناس و یک نفر مددکار که درقسمت تشخیص فعالیت می‌نمایند با انتخاب رییس مرکز یا زندان.
                            o تبصره 1: شورای طبقه‌بندی در اتخاذ تصمیم‌های مربوط به محکومان یا متهمان در صورت نیاز نظر واحد حفاظت و اطلاعات را اخذ نماید.
                            o تبصره 2: در زندان یا مراکزی که دارای قاضیان ناظر متعدد باشد، انتخاب قاضی ناظر رییس شورا بر عهده‌ی دادستان است.
                            o تبصره 3: در صورت عدم حضور سایر قاضیان ناظر در جلسات شورا؛ مصوبات شورای طبقه‌بندی بایستی به استحضار آنان برسد.
                            • ماده 66: شورای طبقه‌بندی در موارد زیر اتخاذ تصمیم می‌نماید:
                            o الف- تعیین و تقسیم محل استقرار محکومان و متهمان؛
                            o ب- اشتغال یا عدم اشتغال به کار محکومان در مراکز اشتغال داخل و یا خارج موسسه یا زندان؛
                            o ج- اظهار نظر در زمینه احراز شرایط آزادی مشروط و عفو زندانیان با رعایت مقررات مربوطه.
                             تبصره ـ نقل و انتقال محکوم یا متهم در داخل در اختیار رییس موسسه یا زندان می‌باشد.
                            • ماده 67: شورای طبقه‌بندی دست کم هفته‌ای یکبار تشکیل و با حضور اکثریت اعضاء رسمیت می‌یابد، تصمیمات شورا با اکثریت آراء قطعی قابل اجرا است در صورت لزوم به دعوت رییس موسسه یا زندان جلسه فوق العاده تشکیل خواهد شد.
                            • ماده 68: مدیر کل استان یا رییس زندان یا مراکز حرفه‌آموزی و اشتغال با تصویب شورای طبقه‌بندی و به منظور تشویق محکومان، پیشنهاد عفو یا آزادی مشروط آنها را با توجه به علاقه‌ی محکومان و پیشرفت آنان در اشتغال و رعایت مواد مربوط در این آیین‌نامه تقدیم می‌دارند.
                            o تبصره ـ اشتغال به کار محکومان در صورت عدم ممنوعیت در حکم، با تصویب شورای طبقه‌بندی و در صورت نیاز پس از گذراندن یک دوره حرفه‌آموزی و آموزش، بلامانع است.
                            • ماده 69: محکومان حسب پیشینه، سن، جنسیت، تابعیت، نوع جرم، مدت مجازات ، وضع جسمانی و روانی، چگونگی شخصیت و استعداد و میزان تحصیلات و تخصص به یکی از قسمت‌های مراکز حرفه‌آموزی و اشتغال، زندان یا موسسه‌های تامینی و تربیتی معرفی می‌گردند.
                            o تبصره 1: محکومان و متهمان زن می‌توانند اطفال خود را تا سن دو سال تمام به همراه داشته باشند. رییسان و مراکز حرفه‌آموزی و اشتغال می‌توانند در هر موسسه یا زندان نسبت به تفکیک و جداسازی اطفال 2 تا 6 سال در محل مجزا (مهدکودک) اقدام و یا نسبت به انتقال اطفال موصوف ‌به بهزیستی یا موسسه‌های نگهداری اطفال مبادرت نمایند.
                            o تبصره 2: محکومان معرفی شده به زندان یا مراکز حرفه‌آموزی و اشتغال که وضعیت ظاهری آنها ححایت از بیماری‌های روانی و جسمانی دارد، باید پیش از پذیرش توسط پزشک معتمد مورد معاینه قرار گرفته و در صورت نیاز به مراقبت‌های پزشکی و بیمارستانی، مراتب به قاضی مربوط اعلام گردد
                            فصل دوم ـ امور داخلی، برنامه‌های روزانه، تغذیه و بهداشت
                            • ماده 70: درصورت امکان به محکوم ‌یک اتاق با وسایل لازم داده می‌شود و هرگاه محکومان به طور دسته جمعی نگهداری شوند باید منتهای کوشش و دقت را در انتخاب افراد یک گروه از حیث تناسب سن و جهات دیگر بویژه به هنگام خواب به عمل آورده و در شب بازدید و نظارت بیشتری درباره آنان اعمال گردد. برای محکومانی که حسب دستور مقام‌های قضایی صلاحیت‌دار می‌بایست بطور جداگانه نگهداری شوند باید اتاقی با امکانات لازم در نظر گرفته شود.
                            • ماده 71: لوازم آسایشگاه برای هر محکوم عبارت است از: تختخواب، تشک، بالش، دو تخته پتو، ملحفه برای پتو، تشک و بالش (تغییر محل این لوازم در آسایشگاه به دلخواه محکوم ممنوع است).
                            • ماده 72: محکومان مکلفند در حفظ و نگهداری و نظافت کامل لوازم موسسه یا زندان مراقبت‌های لازم را به عمل آورند.
                            • ماده 73: محکومان به هیچ وجه حق روشن کردن آتش و استفاده از چراغ‌های خوراک‌پزی و نگهداری نفت و بنزین و وسایل برقی و سایر مواد محترقه را در داخل موسسه، زندان یا بازداشتگاه ندارند.
                            • ماده 74: برنامه روزانه موسسه، زندان‌ها و بازداشتگاه‌ها بایستی بدون تبعیض و استثناء درباره کلیه محکومان یکسان به مورد اجرا گذاشته شود. برنامه موسسه‌ها، زندان‌ها و بازداشتگاه‌ها به شرح زیر است:
                            o اذان صبح، بیدار باش و تا طلوع آفتاب، انجام امور واجب مذهبی، استحمام، نظافت آسایشگاه، امور شخصی، طلوع آفتاب، ورزش صبحگاهی، صرف صبحانه و سپس شرکت در کلاسها یا کارگاهها، از ظهر تا 2 بعد ازظهر انجام امور واجب مذهبی، صرف نهار و استراحت، 2 بعدازظهر به بعد شرکت در کلاس‌ها یا کارگاه‌ها، مغرب بجای آوردن امور واجب مذهبی، شام و ساعت خاموشی.
                            o تبصره ـ در صورتی که تلویزیون برنامه آموزشی مفیدی برای محکومان داشته باشد، ریاست موسسه یا زندان می‌تواند خاموشی را تا پایان برنامه تلویزیون به تاخیر اندازد.
                            • ماده 75: بیماران و افراد سالخورده با صدور گواهی معذوریت از طرف پزشک زندان و تایید آن توسط مسئول بهداری برای مدتی که در گواهی تصریح می‌گردد از اجرای برنامه‌های روزانه معاف خواهند بود.
                            • ماده 76: در موقع امتحان‌ها و بنا به ضرورت، برای مطالعه و به منظور تشویق محکومان با کسب اجازه کتبی از مسئول موسسه یا زندان، استفاده از روشنایی با رعایت سکوت کامل بدون ایجاد مزاحمت برای دیگران مجاز می‌باشد.
                            • ماده 77: پس از خاموشی باید در محوطه موسسه یا زندان سکوت کامل برقرار باشد. همچنین در موقع کار، تحصیل، گردش، ورزش، تفریحات سالم و انجام وظایف جاری رعایت نزاکت، ادب، احترام و متانت در گفتار، کردار و رفتار در همه جا و تمام ساعت‌های شبانه‌روز الزامی است.
                            • ماده 78: فریاد زدن، آواز خواندن با صدای بلند، جر و بحث و گفتگوهای تند که مخل امنیت موسسه یا زندان گردد، مشاجره و ارتکاب هر عمل فردی یا دسته‌جمعی که نظم و آرامش داخل موسسه یل زندان را مختل سازد، صحبت و اشاره‌کردن به هر نحوی از انحاء از پنجره‌های زندان با خارج بطور مطلق ممنوع است.
                            • ماده 79: بازدید بدنی و لوازم همراه محکومان هنگام ورود و خروج به موسسه یا زندان و آسایشگاه به هر علتی الزامی است.
                            • ماده 80: متهمان و محکومان باید بر اساس موازین اسلامی تحت نظارت مربیان مسئول امور تربیتی زندان بوده و از آنان دست‌کم روزی دو نوبت صبح‌ها پیش از شروع ورزش و شب‌ها هنگان ورود به آسایشگاه سرشماری به عمل آید.
                            • ماده 81: محل کار و آسایشگاه و اشیاء محکوم یا متهم بر اساس دستور رییس زندان یا جانشین او بازرسی می‌شود. تمرد یا مقاومت در برابر ماموران بازرسی و سرپیچی از اجرای دستور آنها موجب تنبیه‌های انضباطی متمرد خواهد شد.
                            • ماده 82: برای حفظ آرامش و امنیت داخل موسسه یا زندان و بازداشتگاه باید دست‌کم ماهی یکبار کلیه اماکن و لوازم و اشیاء محکومان به وسیله گروهی با انتخاب رییس موسسه یا زندان یا جانشین او و تحت تعلیم و نظارت آنان بازرسی شود و با تنظیم صورتمجلس گزارش کار بطور مرتب در پوشه مخصوص بازرسی موسسه یا زندان یا بازداشتگاه بایگانی شود.
                            • ماده 83: میخ زدن یا نوشتن روی دیوارهای موسسه یا زندان یا بازداشتگاه، ترسیم و نقاشی و الصاق عکس و هرگونه نوشته‌ای در آسایشگاه ممنوع است مگر در موارد خاص با اجازه رییس موسسه یا زندان.
                            • ماده 84: دست زدن متهمان یا محکومان به سیم‌کشی و تغییر محل لوازم الکتریکی یا تعویض آن بوسیله آنان در موسسه یا زندان و بازداشتگاه به کلی ممنوع است.
                            • ماده 85: متهم یا محکوم باید هر روز صبح پیش از خروج از آسایشگاه نسبت به نظافت اتاق و لوازم آن و مرتب کردن رختخواب خود اقدام نماید. آویزان کردن لباس و لوازم شخصی در آسایشگاه ممنوع است بدین منظور اشکافهایی مخصوص تهیه و در اختیار زندانیان قرار می‌گیرد.
                            • ماده 86: استعمال دخانیات در اماکن مسقف بطور مطلق ممنوع است، مسئولان مربوط در موسسه یا زندان مکلفند تمهیدهای لازم جهت ترک سیگار را فراهم نمایند.
                            • ماده 87: متهمان و محکومان مجاز به نگهداری و همراه داشتن پول در زندان نمی‌باشند و جهت رفع نیازمندیها و احتیاجاتشان، مسئولان زندان مکلفند با استفاده از روشهای قابل اجرا تمهیدهایی را فراهم نموده تا محکومان بتوانند از محل موجودی خود نسبت به خرید از فروشگاهها و تهیه سایر کالاهای مورد نیاز خود اقدام نمایند. دستورالعمل موضوع این ماده از سوی سازمان به اداره‌های کل زندان‌ها ابلاغ خواهد شد.
                            o تبصره ـ در صورت کشف وجوه نقدی و اوراق بهادار چنانچه محکوم، از وجه نقد استفاده‌های نامشروع از قبیل قماربازی و دادن رشوه نماید، وجوه یاد شده توقیف و مراتب طی گزارشی به قاضی ناظر زندان ارسال می‌گردد و چنانچه استفاده‌های نامشروع از آن بعمل نیامده باشد ضمن طرح موضوع در شورای انضباطی وجوه مزبور به حساب وی منظور گردیده و در مورد اوراق بهادار حسب مورد تصمیم قانونی اتخاذ می‌گردد.
                            • ماده 88: در صورت کشف اشیاء ممنوعه چنانچه صرف نگهداری آنها جرم باشد، موضوع طی گزارشی به قاضی ناظر زندان به منظور اتخاذ تصمیم ارسال می‌گردد و در غیر اینصورت ضمن طرح در شورای انضباطی تا پایان مدت حبس اشیاء یاد شده توقیف و نگهداری و یا طی صورتجلسه تحویل خانواده محکوم می‌شود.
                            • ماده 89: مواد مذکور در دو ماده پیش در سه نسخه صورتجلسه شده یک نسخه نزد قاظی ناظر و یک نسخه در پرونده محکوم بایگانی و نسخه دیگر تحویل خانواده محکوم می‌شود.
                            • ماده 90: پوشیدن لباس ویژه‌ی محکوم، برای محکومان الزامی نیست مگر به تشخیص سازمان زندان‌ها.
                            • ماده 91: به تشخیص دایره مددکاری از سوی زندان سالیانه به متهمان ومحکومان نیازمند به میزان مناسب لباس داده شده و نیازمندی‌های بهداشتی ضروری متهمان و محکومان زن نیز تامین می‌شود.
                            o تبصره ـ استفاده از بند شلوار و کمربند و نظایر آن بجز شرکت در برنامه‌های ورزشی که از سوی سازمان مجاز تشخیص داده می‌شود ممنوع می‌باشد.
                            • ماده 92: برنامه غذایی متهمان و محکومان به تناسب فصل‌های سال به وسیله مدیر کل هر استان تصویب و به زندان‌ها ابلاغ می‌گردد. اداره‌های مالی و تدارکاتی و انبارهای زندان بر اساس برنامه تنظیمی نسبت به تامین اعتبار و تهیه و تحویل مواد اولیه و دقت در مرغوبیت نوع آن اقدام می‌نمایند.
                            o تبصره ـ مدیران کل استان‌ها می‌بایست با توجه به شرایط و احتیاج‌های اقلیمی هر محل نسبت به تغییرات برنامه غذایی درمحدوده اعتبار مصوب اقدام نمایند.
                            • ماده 93: غذای روزانه در سه وعده به ترتیب زیر به زندانیان داده می‌شود. صبحانه، نهار، شام و اغذیه لازم که دارای کالری و ویتامین‌های کافی باشد. براساس برنامه‌های غذایی مصوب و متناسب با شرایط آب و هوا در هر محل با چای و آب آشامیدنی سالم در اختیار زندانیان گذارده می‌شود. در تهیه وسایل ضروری برای جلوگیری از فساد مواد اولیه خواروبار و در تنظیف ظروف و محوطه آشپزخانه از طرف مسئولان مربوطه اهتمام کافی و مستمر به عمل آید.
                            o تبصره 1ـ متهمان و محکومان باید غذای خود را در صورت امکان در سالن غذاخوری زندان صرف نمایند.
                            o تبصره2ـ متهمان و محکومان بیمار طبق برنامه و نظریه پزشک معالج در مدتی که برای آنان تعیین شده است از غذای مخصوص بهداری استفاده خواهند نمود.
                            • ماده 94: برنامه روزانه متهمان و محکومان و برنامه غذایی آنان در ماه مبارک رمضان از سوی سازمان اعلام خواهد شد.
                            • ماده 95: حداقل برنامه غذایی عبارت است از:
                            o نان و پنیر و چای برای صبحانه و نهار یا شام، سبزیجات تازه یا خشک، برنج، سیب زمینی، پیاز، حبوبات، انواع لبنیات، تخم‌مرغ و میوه فصل می‌باشد و در هر هفته حداقل سه بار به محکومان و متهمان نهار یا شام با گوشت داده می‌شود.
                            o تبصره ـ نوع غذا برای کلیه محکومان هر زندان یکسان طبخ و توزیع می‌گردد.
                            • ماده 96: لوازم غذاخوری برای هر محکوم عبارت است از: بشقاب ـ کاسه ـ لیوان و قاشق (در صورت امکان از جنس ملامین).
                            • ماده 97: نظافت آشپزخانه، سالن غذاخوری، شستشو وخشک‌کردن ظروف و لوازم آنها بدون تبعیض و استثناء طبق برنامه موسسه یا زندان به عهده کلیه محکومان می‌باشد.
                            • ماده 98: در داخل موسسه یا زندان‌ها به اندازه احتیاج با سرمایه بنگاه تعاون، حرفه‌آموزی و صنایع زندانیان کشور و یا زندان، فروشگاه‌های لازم تاسیس و رییس موسسه یا زندان از نظر حفاظت و مسئولیتی که به عهده دارد بر آنها نظارت خواهد داشت.
                            o تبصره1: تعیین اجناس و موادمجاز برای فروش در فروشگاه‌های زندان با توجه به ضرورت حفظ بهداشت و امنیت داخلی زندان با رییس زندان و نرخ آنها بر اساس قیمت عادلانه‌ی روز خواهد بود.
                            o تبصره2ـ اجناس و لوازم فروشگاه‌های زندان نباید بیش از قیمت عادلانه روز بوده و در صورت لزوم اجناس تعاونی الزاماً با قیمت تعاونی فروخته می‌شود.
                            o تبصره3ـ صورت‌ریز مواد و اجناس موجود به نرخ عادلانه به امضای مسئول فروشگاههای موسسه یا زندان در تابلویی که به همین منظور در مدخل فروشگاه نصب می‌گردد درج و در معرض دید مشتریان گذارده می‌شود.
                            o تبصره4ـ رییسان زندان‌ها مکلفند نظارت کامل بر نرخ اجناس داشته باشند و چنانچه تخلفی صورت گیرد متخلفان را به مراجع مربوط معرفی نمایند.
                            • ماده 99: محکومان و ملاقات کنندگان می‌توانند اقلام مورد نیاز خود را از فروشگاه‌های داخل زندان تهیه نمایند؛ مگر اینکه زندانی به علت تنیبه انضباطی یا دستور پزشک از این امر منع گردیده باشد.
                            o تبصره ـ فروش لوازم تجملی و مواد محرکه و دارو و وسایل برقی در فروشگاه‌های موسسه یا زندان ممنوع است.
                            • ماده 100: وضع اماکن موسسه یا زندان عموماً و آسایشگاه محکومان بویژه باید بر اساس اصول بهداشتی باشد.
                            • ماده 101: نظافت داخل آسایشگاه، راهروها، حیاط هواخوری، سرویس‌ها، سالن اجتماعات، نمازخانه، کتابخانه، کارگاه‌ها و موسسه‌های صنعتی، کشاورزی و خدماتی و امثال آن تحت برنامه‌ریزی و نظارت به عهده محکومان است. اجیر کردن محکوم توسط محکومی دیگر به هر نحو ممنوع است.
                            o تبصره ـ با محکومان بیمار و سالخوردگان و کسانی که قادر به انجام کارهایی چون موضوع ماده پیش نباشند بر اساس ماده76 رفتار خواهد شد.
                            • ماده 102: بهداری موسسه یا زندان مکلف است دست‌کم ماهی یکبار نسبت به تست پزشکی کلیه محکومان اقدام نماید.
                            • ماده 103: تا جایی که امکان‌پذیر است باید ترتیبی اتخاذ شود که احتیاج‌های درمانی و بهداشتی محکومان بیمار در داخل موسسه یا زندان تامین شود تا به انتقال محکوم به خارج از زندان نیازی نباشد. با این همه در موارد ضروری خروج محکوم از زندان برای معالجه بایستی با تایید بهداری زندان و اجازه رییس موسسه یا زندان و موافقت قاضی ناظر باشد. در موارد فوری محکوم بیمار به دستور پزشک یا بهداری زندان و اجازه رییس موسسه یا زندان یا جانشین او به بیمارستان اعزام می‌گردد و مراتب باید در اسرع وقت به صورت کتبی به قاضی ناظر گزارش شود.
                            o تبصره- قاضی ناظر و مسئولان مراکز حرفه‌آموزی و زندان‌ها موظفند وضع محکومان بیمار صعب‌العلاج یا غیرقابل علاج را رسیدگی کرده، حسب مورد بر اساس مقررات قانون آیین‌دادرسی کیفری اقدام کنند.
                            • ماده 104: هزینه درمان عوارض و بیماریهایی که ضرورت یا فوریت درمان ندارد و یا در اثر تقصیر ناشی شده است به عهده محکوم و یا مقصر است.
                            • ماده 105: کلیه اماکن زندان‌ها و اماکن وابسته باید دست‌کم ماهی یکبار ضدعفونی شود مگر اینکه به علت ظهور حشرات یا بروز اپیدمی و اشاعه ویروس، بیماری‌هایی موسومی و محلی ایجاب نماید زودتر از موعد مقرر نسبت به گندزدایی لوازم مربوطه و سمپاشی اتاقها در محوطه زندان اقدام شود.
                            • ماده 106: در کارگاه‌ها و اماکنی که محکومان در آن به کار اشتغال دارند پنجره‌ها باید به اندازه کافی وسیع باشد تا نور و هوای آزاد به مقدار کافی داخل شود و در صورت لزوم برای کار و مطالعه آنها نور مصنوعی فراهم گردد. مجاری فاضلاب همیشه باید باز باشد و در رفع عفونت و آلودگی در محوطه و اماکن زندانها مراقبت و اقدام لازم و دائم به عمل آید.
                            • ماده 107: در هر موسسه یا زندان باید وسایل استحمام محکومان فراهم بوده، محکوم به محض ورود به زندان استحمام نماید.
                            • ماده 108: گرمابه و مستراح و دستشویی زندان باید همیشه تمیز و نظیف باشد و به اندازه کافی دوش سرد و گرم در دسترس محکومان گذاشته شود تا بتوانند با توجه به فصول سال در هفته یکبار استحمام نمایند.
                            • ماده 109: تراشیدن موی سر محکوم الزامی نیست، ولی به لحاظ رعایت مسایل بهداشتی کوتاه کردن موی سر آنان در حد متعارف الزامی است.
                            • ماده 110: بهداری موسسه یا زندان مکلف است برای پیشگیری از سرایت بیماریهای واگیردار مانند بیماریهای آمیزشی و سل و نظایر آن وارد عمل شده، با استفاده از همکاری و کمک‌های مالی و فنی وزارتخانه‌ها و موسسه‌ها و انجمنها نسبت به تهیه محل و دارو برای درمان کامل بیماران یاد شده و همچنین معتادان مواد مخدر یا الکل اقدام نماید.
                            • ماده 111: بهداری موسسه یا زندان موظف است از زندانی تازه وارد معاینه‌های کامل پزشکی به عمل آورده، در صورت لزوم با انجام آزمایشهای تشخیص طبی برنامه‌ریزی و حسب مورد نسبت به درمان یا معرفی وی به مراکز مربوطه اقدام و کلیه اقدام‌های پزشکی در پرونده زندانی درج گردد.
                            • ماده 112: هرگاه محکومی تازه وارد نسخه یا دارویی همراه داشته باشد اخذ و در اختیار بهداری زندان قرار می‌گیرد تا به تجویز پزشک به او داده شود و هرگاه دارو جنبه حیاتی برای وی دارد بایستی فوراً پس از معاینه و تجویز پزشک در اختیار وی قرار گیرد.
                            • ماده 113: محکوم به محض احساس کسالت جریان را به مسئول امور نگهبانی زندان اطلاع داده و با اخذ معرفینامه به بهداری موسسه یا زندان اعزام و دارو و دستورهای لازم پزشکی را دریافت می‌دارد.
                            • ماده 114: محکوم باید در حضور پزشک یا پزشکیار و یا سایر مسئولان داروی مورد احتیاج را مصرف نماید. نگهداری دارو در آسایشگاه جز به هنگام ضرورت ممنوع است.
                            o تبصره: تشخیص هنگام ضرورت به عهده پزشک زندان یا موسسه گذران محکومیت می‌باشد.
                            • ماده 115: با تشخیص پزشک بهداری موسسه یا زندان در صورت ضرورت، محکوم بیمار در بیمارستان زندان بستری خواهد شد. گواهی تشخیص ضرورت باید بطور کتبی در پرونده بیمار قید گردد.
                            • ماده 116: محکومان مبتلا به بیماریهای روانی، واگیردار و پرخطر باید با لحاظ نظر پزشک متخصص و نیز سیاستهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی‌ به صورت مجزا نگهداری و معالجه شوند.
                            o تبصره: افزون بر بیماری‌های روانی، در صورتی که بیماری شخص جزء بیماری‌های خاص باشد رییس زندان مکلف است پیشنهاد عفو او را با رعایت سایر قوانین با قاضی ناظر، یا کمیسیون عفو و بخشودگی تصمیم نماید.
                            • ماده 117: سازمان می‌تواند در صورت لزوم نسبت به بیمه درمانی محکومان و یا انعقاد قرارداد با وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی اقدام نماید.
                            • ماده 118: معاینه و در صورت نیاز معالجه محکومان بیمار به عهده اداره زندان یا مراکز حرفه‌ا«وزی و اشتغال است.
                            o تبصره ـ در صورت نیاز محکومان بی‌بضاعت، به دندان مصنوعی، عصا، اعضای مصنوعی، صندلی چرخدار و عینک، انجمن حمایت از زندانیان مکلف به تامین آن می‌باشد.
                            • ماده 119: تمارض محکومان به تشخیص پزشک زندان موجب تنبیه انضباطی خواهد بود.
                            • ماده 120: رییس بهداری زندان موظف است همه روزه اول وقت از کلیه محکومان بیمار که در بیمارستان زندان بستری هستند عیادت نموده و پس از پرسش از وضعیت آنان و حصول اطمینان از حسن مراقبت پزشکان و پرستاران نسبت به معالجه و تغذیه صحیح بیماران نظارت کامل و مستمری بعمل آورد.
                            o تبصره ـ رییس بهداری هر زندان باید پزشک باشد و در مراکزی که این امکان وجود ندارد فرد مطلع و آشنا به مسایل پزشکی عهده‌دار این مسئولیت خواهد بود.
                            • ماده 121: در صورت فوت محکوم، رییس زندان مکلف است مراتب را فوری به پزشک قانونی، قاضی ناظر ومرجع قضایی اعلام داشته، پس از صدور مجوز از سوی مرجع قضایی مربوط جنازه را حسب مورد به بستگان او تحویل داده یا پس از تشییع، دفن نموده و وجوه و لوازم شخصی او با نظر قاضی ناظر بر طبق صورتمجلس و رعایت نکات لازم به ورثه قانونی وی تحویل و رسید اخذ گردد.
                            هرگاه متوفی بدون وارث باشد باید در اسرع وقت با نظر مقام قضایی صلاحیت‌دار نسبت به تعیین تکلیف لوازم شخصی او در زندان اقدام شود و در صورت امکان تجهیز متوفی با اذن اولیاء باشد
                            • ف
                              فاطمه
                              ۲۷ آبان ۱۳۹۸، ۲۱:۱۶
                              ماده 175 برا شما چی نوشته
                              • م
                                محمود
                                ۲۷ آبان ۱۳۹۸، ۲۲:۱۸
                                ماده 175: تنبیه‌های انضباطی عبارتند از:
                                1. محرومیت از ملاقات حداکثر سه نوبت.
                                2. محرومیت از مرخصی تا 3 ماه.
                                3. عدم پیشنهاد عفو و آزادی مشروط حداکثر تا بیست روز
                                4. نگهداری در واحدهای تک نفره حداکثر تا بیست روز.
                                o تبصره 1: اعمال 3/1 از هر یک از تنبیه‌های ذکر شده بطور مستقیم از سوی شورای انضباطی امکان‌پذیر بوده و بیش از ان موکول به موافقت قاضی ناظر می‌باشد.
                                o تبصره 2: رییس زندان و در غیاب وی بالاترین مقام مسئول در موسسه یا زندان می‌تواند خارج از وقت اداری و یا در ایام تعطیل نسبت به معرفی محکومانی که در ظم اخلال نموده‌اند به واحدهای تک نفره تا آغاز وقت اداری اقدام نموده؛ مراتب را به منظور اتخاذ تصمیم مناسب به شورای انضباطی منعکس نماید.
                            • م
                              محمود
                              ۲۷ آبان ۱۳۹۸، ۱۹:۵۳
                              بخش سوم ـ رابطه محکوم با خارج از مراکز حرفه‌آموزی و اشتغال یا زندان
                              • فصل نخست- ملاقات
                              • فصل دوم ـ ارسال مراسله‌های پستی
                              • فصل سوم ـ مرخصی
                              • فصل چهارم ـ انتقال، اعزام و بدرقه محکوم
                              فصل نخست- ملاقات
                              • ماده 180: کلیه محکومان و متهمان تحت نظارت کامل و طبق مقررات این آیین‌نامه مجاز به داشتن ارتباط با بستگان و آشنایان خود می‌باشند و این ارتباط بوسیله ملاقات و مکاتبه‌ها انجام می‌پذیرد.
                              o تبصره ـ چنانچه ملاقات یا مکاتبه متهمی خلاف حسن جریان محاکمه باشد قاضی مربوط می‌بایست به طور کتبی ملاقات با محکوم یا مکاتبه وی را ممنوع اعلام کند. در این صورت و در مدت ممنوعیت حسب مورد ملاقات با محکوم و یا مکاتبه او تنها با اجازه کتبی مراجع قضایی صلاحیت‌دار مجاز می‌باشد. تخلف از مفاد این تبصره موجب تعقیب انتظامی یا اداری متخلف خواهد بود ولی پس از آغاز محاکمه وکیل مدافع شخص بازداشت شده حق خواهد داشت که با او ملاقات نماید و هیچ یک از ماموران انتظامی یا اداری و قضایی نمی‌توانند به هیچ وجه از این ملاقات جلوگیری نمایند.
                              • ماده 181: محل ملاقات عمومی محکومان دست‌کم بایستی مجهز به دیوارهای شیشه‌ای نشکن و وسایل تلفن و لوازم ضد صوت باشد و وسایل ذکر شده باید طوری تعبیه گردد که هنگام ملاقات و مکالمه محکومان با اشخاص، مزاحمت برای سایر اشخاص فراهم نگردد و مکالمه‌ها به سهولت انجام پذیرد.
                              o تبصره ـ مسئولان موسسه‌ها و زندانها می‌توانند برای بنای چنین محلهایی که در جهت رفاه خانواده محکومان احداث می‌گردد از اعتبارات انجمنهای حمایت از زندانیان محل استفاده نمایند.
                              • ماده 182: زوج یا زوجه، پدر، مادر، برادر، خواهر و فرزندان محکوم یا متهم و همچنین پدر و مادر همسر وی حق دارند بر اساس شرایط ملاقاتهای هفتگی با محکوم ملاقات کنند و سایر بستگان و دوستان محکوم در صورت درخواست با کسب اجازه از طرف رییس موسسه یا زندان یا قاضی ناظر می‌توانند ملاقات کنند.
                              • ماده 183: محکومانی که حسن رفتار و کردار داشته باشند با صلاحدید رییس موسسه یا قاضی ناظر می‌توانند با همسر و فرزندان و پدر و مادر و برادر و خواهر و پدر و مادر همسر خود با حضور مامور مراقب ملاقات حضوری نمایند.
                              • ماده 184: محکومان کارگاه‌های حرفه‌آموزی خارج از زندان نیز می‌توانند دست‌کم هفته‌ای یک بار با اشخاص ذکر شده در ماده 182 ملاقات نمایند. محل ملاقات این گروه از محکومان در محل مناسبی که به این منظور اختصاص داده می‌شود انجام خواهد شد در این صورت حضور یک مامور مراقب ضروری است.
                              • ماده 185: محکومان یا متهمان با موافقت رییس زندان یا قاضی ناظر در مواردی می‌توانند ملاقات خصوصی بدون حضور مراقب با همسر و فرزندان خود داشته باشند.
                              • ماده 186: اداره کل شوراهای حل اختلاف کشور می‌تواند در هر مرکز حرفه‌آموزی و اشتغال یا زندان با نظر سازمان و در چارچوب قانون و آیین‌نامه اجرایی شوراهای حل اختلاف، شعبه‌ای برای حل اختلاف محکومان و شاکیان خصوصی آنان ایجاد نماید. رییسان زندان‌ها، بازداشتگاهها و مراکز حرفه‌آموزی اشتغال نیز مکلفند برای انجام این امر اقدام و در حد توانایی‌ها همکاری لازم بعمل آورند.
                              • ماده 187: وکلای دادگستری در صورت داشتن وکالتنامه رسمی برای حفظ حقوق موکل خود می‌توانند با اخذ مجوز کتبی از قاضی مربوط یا قاضی ناظر در ساعت‌های اداری به زندان مراجعه و با ارایه وکالتنامه رسمی به رییس زندان، در صورت امکان در اتاق مخصوص و مجزا از اتاق ملاقات عمومی با موکلان خود ملاقات نمایند و در صورت ممنوع‌الملاقات بودن محکوم، ملاقات با نظر مقام‌های قضایی مربوط انجام می‌گیرد. بدیهی است مقدمات تنظیم وکالتنامه رسمی توسط مسئولان زندان فراهم خواهد شد.
                              o تبصره1ـ کانون وکلا می‌تواند در هر زندان به هزینه خود با نظر سازمان اتاقی بسازد که برای ملاقات وکلای دادگستری با موکلان موکلان آنها اختصاص داده شود.
                              o تبصره2ـ مفاد این ماده نسبه به وکلا و مشاوران حقوقی قوه‌قضاییه نیز قابل تسری است.
                              • ماده 188: برنامه ملاقات عمومی در هر موسسه یا زندان از نظر روز و ساعت متناسب با فصل‌های سال و نیاز هر محل بوسیله رییس موسسه یا زندان تهیه و با تصویب مدیرکل مربوط آگهی می‌شود.
                              o تبصره1ـ برنامه ملاقات باید به گونه‌ای تنظیم شود که زنان و مردان ملاقات کننده و ملاقات شونده بتوانند به طور جداگانه با یکدیگر ملاقات نمایند.
                              o تبصره2ـ برنامه ملاقات عمومی باید به گونه‌ای تنظیم شود که هر محکوم دست‌کم هفته‌ای یکبار ملاقات داشته باشد و مدت آن کمتر از 20دقیقه نباشد.
                              • ماده 189: افزون بر مقام‌های قضایی صلاحیت‌دار رییس موسسه یا زندان و مدیرکل زندانهای استان نیز در صورت تشخیص ضرورت می‌توانند اجازه ملاقات با محکوم را با اشخاص مجاز در آیین‌نامه صادر نمایند.
                              o تبصره ـ در صورتی که برای محکوم از سوی شورای انضباطی محدودیت ملاقات در نظر گرفته شود و قاضی ناظر نیز تایید نموده باشد، موضوع با ذکر دلیل به مراجع ذکر شده در ماده پیش اعلام می‌گردد تا از دادن ملاقات خودداری نمایند.
                              • ماده 190: رییس زندان می‌تواند تسهیلات ملاقات محکومان بیمار را که در بیمارستان بستری بوده یا قادر به حرکت نیستند با نظر پزشک فراهم آورد.
                              • ماده 191: رد و بدل کردن نامه و اشیاء مجاز بدون اجازه رییس زندان یا نماینده وی به هرگونه که باشد، میان ملاقات کننده و محکوم به کلی ممنوع است و مامور ملاقات موظف به حفظ انتظام، انضباط کامل و اجرای دقیق ملاقات خواهد بود.
                              o تبصره ـ تخلف مامور ملاقات و یا قصور و تقصیر وی موجب تعقیب انتظامی یا اداری خواهد بود
                              • ماده 192: ملاقات اتباع بیگانه با خانواده و غیر آن باید با حضور یک نفر مترجم مورد اعتماد انجام شود مگر آنکه مکالمات به زبان فارسی انجام گیرد، پرداخت دستمزد با سازمان است.
                              • ماده 193: ملاقات نماینده سیاسی و کنسولی با اتباع محکوم خود با معرفی وزارت امور خارجه و با اجازه دادستان، قاضیان ریدگی کننده یا ناظر زندان می‌باشد.
                              o تبصره ـ محکومانی که کشور آنها در ایران نماینده سیاسی ندارند می‌توانند با رعایت ماده فوق با نماینده سیاسی و کنسولی دولتی که حافظ منافع آنان می باشد ملاقات نمایند.
                              • ماده 194: در تمام مواردی که شخص خارجی با محکوم یا متهم ملاقات می‌نماید باید با حضور یک نفر از کارکنان زندان که دست‌کم به زبان محکوم آشنایی داشته باشد صورت گیرد و صحبت باید بدون نجوا و با صدای بلند باشد. اگر مامور مسئول ملاقات موضوع مذاکره طرفین را بر خلاف مقررات و نظام‌نامه‌های داخلی موسسه یا زندان تشخیص دهد باید فوری به ملاقات خاتمه دهد و چگونگی امر را به رییس زندان گزارش نماید .
                              • ماده 195: رییسان مراکز حرفه‌آموزی و اشتغال یا زندان‌ها باید ترتیبـــی ‌اتخاذ نمـــایند تا سالــن انتظار جـــهت‌ استقرار ملاقات‌کنندگان مجهز به سرویس، فروشگاه وسایر وسایل رفاهی باشد و تدابیری اتخاذ گردد تا ملاقات کنندگان از مسیر مخصوص جدای از محوطه عمومی موسسه یا زندان به قسمت محل ملاقات هدایت شوند.
                              • ماده 196: در تمامی موارد تنظیم برنامه ملاقات از نظر روز و ساعت و طول مدت ملاقات و چگونگی کیفیت آن با نظر رییس موسسه یا زندان خواهد بود.
                              • ماده 197: در صورت وجود امکانات، قاضیان ناظر باید در مراکز حرفه‌اموزی و اشتغال و زندان‌ها مستقر گردند تا از نزدیک نسبت به انجام وظایف خود منجمله رفع مشکلات محکومان اقدام نمایند. در غیر اینصورت باید دست‌کم در هفته سه بار برای بازدید از موسسه یا زندان محل خودمت خود سرکشی نمایند.
                              فصل دوم ـ ارسال مراسله‌های پستی
                              • ماده 198: متهم یا محکومی که ممنوع‌الملاقات نباشد می‌تواند در هر هفته دو نامه به عنوان همسر و فرزندان، والدین، وکیل رسمی و یا به دیگر بستگان، دوستان و مقام‌های قضایی و در هر ماه یک نامه به عنوان مقام‌های رسمی کشور، با رعایت موازین شرعی و قانونی نوشته و ارسال دارد. این نامه‌ها با حضور مسئول قسمت ارسال نامه‌ها امضاء و انگشت زده شده و پس از گواهی مسئول یاد شده به مهر قسمت مربوط ممهور گشته، پس از ثبت در دفتر مراسله‌ها ارسال می‌گردد.
                              o تبصره ـ متهم یا محکوم ممنوع‌الملاقات می‌تواند با اجازه دادستان یا مقام قضایی رسیدگی کننده در صورت لزوم نامه سرگشاده به خانواده و وکیل رسمی نوشته و پس از تایید مقام قضایی ارسال دارد.
                              • ماده 199: در مواقع ضروری و فوق العاده محکوم یا متهم می‌تواند با اجازه قاضی ناظر یا رییس زندان بیش از حد مقرر با بستگان خود یا مقام‌های صلاحیتدار قانونی یا کسانی که به نحوی از انحاء در تعلیم و تربیت و حل مشکلات شخصی و خانوادگی و اجتماعی او صالح و موثر باشند با رعایت مقررات مربوطه مکاتبه نماید.
                              • ماده 200: نامه‌های صادره شده و وارده محکوم یا متهم باید بوسیله مسئول ارسال نامه‌های محکومان که از بین ماموران مجرب و مورد اعتماد موسسه زندان انتخاب می‌شود دقیقاً بررسی و مطالعه شده و پس از امضاء و مهر قسمت مذکور به مقصد ارسال شود.
                              • ماده 201: نامه‌هایی که نوشته‌های آن مفسده‌انگیز یا مخالف با آیین‌نامه‌های موسسه یا زندان یا خلاف نظم و عفت عمومی و اخلاق حسنه بوده یا موجب هتک حرمت اشخاص شود یا متضمن الفاظ رکیک و مستهجن و ناسزا، تهدید و یا تهمت و افترا باشد و همچنین عرض‌ حالهای ناموجه و مکرر درباره موضوع‌هایی که از پیش مورد رسیدگی قرار گرفته و تهیه و ارسال آنها صرفاً به منظور مزاحمت باشد به دستور رییس موسسه یا زندان ضبط شده و نویسنده نامه بر اساس مقررات این آیین‌نامه تنبیه انضباطی و یا تحت تعقیب جزایی قرار خواهد گرفت.
                              • ماده 202: متن نامه‌ها باید با خط خوانا و روشن و به زبان فارسی نوشته شده و موضوع آن درباره بیان حقایق مربوط به اوضاع و احوال خانوادگی و شخصی و جریان دعوا مربوط به نویسنده نامه باشد.
                              • ماده 203: کلیه نامه‌های ‌صادر شده باید در دفتر مخصوص ثبت ونام ونام‌خانوادگی و مشخصات کامل، شماره قرار یا دادنامه، شماره محکوم، شماره آسایشگاه نویسنده نامه و نشانی و عنوان گیرنده با خط خوانا روی پاکت نوشته شده تا در صورت برگشت آن با استفاده از نوشته‌های دفتر ذکر شده عیناً به نویسنده نامه مسترد شود.
                              • ماده 204: نامه‌هایی که به زبان خارجی نوشته می‌شود اگر در محل برای ترجمه و بررسی آن وسیله‌ای موجود نباشد بایستی عیناً به اداره کل زندانها و نهایتاً به سازمان ارسال گردد تا پس از بررسیهای لازم چنانچه ارسال آن به مقصد بدون مانع باشد به منظور ارسال به زندان مربوط اعاده شود .
                              • ماده 205: متهمان و محکومان اتباع خارجه می‌توانند بوسیله وزارت امور خارجه با نماینده سیاسی و کنسولی خود مکاتبه نمایند و نامه‌های آنها باید بنابر مقررات این آیین‌نامه بررسی و به مقصد فرستاده شود.
                              • ماده 206: در مواقع ضروری ارتباط محکوم بوسیله تلگراف یا تلفن با اشخاص یا مقام‌های رسمی با رعایت مقررات آیین‌نامه با هزینه شخصی محکوم بی‌اشکال است .
                              o تبصره ـ مکالمه تلفنی محکومان اتباع خارجی با حضور مترجم مورد اعتماد سازمان بلامانع می‌باشد.
                              • ماده 207: واحدهای بازرسی اداره‌های کل موظفند برای هر زندان صندوق شکایت‌ها تهیه و در دسترس محکومان قرار دهند تا در صورتی‌که محکومان از امور بازداشتگاه یا موسسه یا زندان شکایت داشته باشند بتوانند شکایت خود را با ذکر دلیل ضمن نامه‌ای که هویت دقیق محکوم روی پاکت قید شده باشد بصورت مستقیم در صندوق ذکر شده قرار دهند این صندوق هر هفته یک بار توسط بازرس اداره کل باز و شکایت آن به وسیله واحد بازرسی مورد بررسی قرار می‌گیرد.
                              • ماده 208: توزیع و قبول نامه‌های محکومان از ساعت 11 صبح الی 14 می‌باشد. جز در موارد اضطراری، با وصول تلگراف و یا هر نامه بایستی حداکثر ظرف 2 روز از تاریخ وصول بدست محکوم یا مرجع مربوط برسد .
                              • ماده 209: در صورتی که محکوم از نحوه اجرای بازداشت یا حبس خود و یا هر امر دیگر از امور بازداشتگاه، موسسه و زندان شکایت داشته باشد می‌تواند شکایت خود را با ذکر دلیل ضمن نامه‌ای سربسته بطور مستقیم به موسسه یا رییس زندان اعلام نماید و نامبرده مکلف است این قبیل نامه‌‌ها را به مراجع مربوط ارسال دارد.
                              • ماده 210: متهم یا محکوم می‌تواند کتاب‌های مذهبی، علمی، تحصیلی و هر کتاب یا نشریه مجاز را با نظر مسئول بازپروری دریافت و مطالعه نماید.
                              • ماده 211: ورود لباس‌ها و پتو و مواد خوراکی توسط متهمان و محکومان براساس دستورالعمل صادره از سازمان خواهد بود.
                              o تبصره ـ هر محکوم می‌تواند 10 روز پیش از آزادی از خارج از زندان لباس دریافت نماید و این لباس به انبار تحویل می‌گردد تا محکوم هنگام خروج از آن استفاده نماید.
                              • ماده 212: مرسوله‌هایی که توسط پست برای متهم یا محکوم ارسال می‌شود به وسیله ماموران مجرب و مورد وثوق زندان بازدید و تحویل گرفته می‌شود. چنانچه مرسوله‌ها از اشیایی باشد که نگهداری آن جرم محسوب می‌گردد، مراتب ضمن‌گزارش جهت اتخاذ تصمیم به مقام قضایی صلاحیت‌دار اعلام و در صورتی که نگهداری آنها در داخل زندان ممنوع باشد به خانواده متهم یا محکوم مسترد و یا جزو اموال محکوم محسوب و تا آزادی وی ضبط خواهد شد.
                              فصل سوم: مرخصی زندانیان
                              ‌ماده213ـ به منظور کمک به تحکیم مبانی و روابط خانوادگی و اجتماعی زندانیان، رفع مشکلات ضروری فردی، خانوادگی و قضائی، بازتوانی اجتماعی و فراهم نمودن زمینه بازگشت مجدد به جامعه و همچنین مشارکت فعال در برنامه‌های اصلاحی، تربیتی، فرهنگی و ورزشی، حرفه‌آموزی و اشتغال، به زندانیان در چهارچوب مواد مربوط به این فصل مرخصی اعطاء می‌گردد.
                              ‌تبصره ـ اعطای مرخصی به زندانیان به عنوان یک حق تلقی نمی‌گردد و برخورداری از آن موکول به رعایت مقررات زندان و کسب امتیازات لازم می‌باشد.
                              ماده214ـ شرایط اعطای مرخصی:
                              ‌الف) محکومین به حبس تا 15 سال باید حداقل ‌یک ‌ششم‌ از مدت حبس و محکومین بیش از 15 سال و حبس ابد حداقل سه سال از مدت محکومیت خود را سپری کرده باشند. محکومینی که دارای سابقه محکومیت در جرائم عمدی باشند، به ازای هر سابقه محکومیت یک ماه به نصاب مذکور اضافه می‌شود.
                              ‌ب) محکومینی که به لحاظ عدم پرداخت جزای نقدی یا عدم تادیه محکومیت مالی (موضوع مادتین 1 و 2 قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی) و یا هر دو در زندان بسر می‌برند، در صورتی که حداقل یک ماه بابت محکومیت مذکور تحمل حبس نموده باشند.
                              ‌ج) کسب حداقل 200 امتیاز برای هر نوبت مرخصی با توجه به معیارهای زیر:
                              1ـ رعایت مقررات و امور انضباطی در زندان در هر ماه 10 امتیاز
                              2ـ همکاری در برقراری نظم و انضباط و پیشگیری از تخلفات داخلی در هر ماه 20 امتیاز
                              3ـ همکاری در انجام فعالیت‌های فرهنگی در هر ماه 10 امتیاز
                              4ـ اهتمام به شرکت در نماز جماعت و سایر مراسم مذهبی، در هر ماه 30 امتیاز
                              5 ـ شرکت در برنامه‌های مربوط به تلاوت، آموزش روخوانی، ترجمه، درک مفاهیم، حفظ قرآن یا نهج‌البلاغه، اخلاق و عقاید، هر برنامه در هر ماه 20 امتیاز
                              6 ـ قبولی در آزمون دوره‌های مربوط به روخوانی، ترجمه، درک مفاهیم و حفظ قرآن یا نهج‌البلاغه، اخلاق و عقاید، هر دوره 30 امتیاز
                              7ـ شرکت در دوره احکام سطح 1 و 2 هر کدام در هر ماه 10 امتیاز
                              8 ـ قبولی در آزمون احکام سطح 1و 2 هر یک 30 امتیاز
                              9ـ شرکت در هر دوره کتابخوانی 20 امتیاز
                              10ـ حفظ قرآن به ازاء هر جزء 200 امتیاز
                              11ـ انتخاب در جشنواره قرآنی شهرستان، استان و یا کشور و یا کسب رتبه در آن، هر کدام 100 امتیاز
                              12ـ اشتغال به تحصیل در هر یک از مقاطع تحصیلی هر ماه 20 امتیاز
                              13ـ قبولی در هر دوره تحصیلی 30 امتیاز
                              14ـ شرکت در کلاس‌های فرهنگی، هنری و ورزشی در هر ماه 20 امتیاز
                              15ـ شرکت در هر یک از دوره‌های تربیت معلم، آموزشیاری یا مربیگری درون زندان 10 امتیاز
                              16ـ اخذ گواهی در هر یک از دوره‌های تربیت معلم، آموزشیاری یا مربیگری 30 امتیاز
                              17ـ تدریس در هر یک از امور آموزشی، فرهنگی و ورزشی در هر ماه 20 امتیاز
                              18ـ کسب رتبه در هر یک از جشنواره‌های فرهنگی، هنری یا مسابقات ورزشی اعم از شهرستان، استان یا کشور 30 امتیاز
                              19ـ پذیرش در دانشگاه 50 امتیاز
                              20ـ شرکت در کلاس‌های فنی و حرفه‌ای در هر ماه 10 امتیاز
                              21ـ اخذ گواهی فنی و حرفه‌ای در هر رشته 50 امتیاز
                              22ـ اشتغال به کار در کارگاه‌ها و انجام امور خدماتی داخل زندان در هر ماه 40 امتیاز
                              23ـ شرکت در دوره مهارت‌های اساسی زندگی هر مهارت 5 امتیاز حداکثر 50 امتیاز
                              24ـ اخذ گواهی مربوط به مهارت‌های اساسی زندگی هر مهارت 10 امتیاز حداکثر 100 امتیاز
                              25ـ شرکت در جلسات و کلاسهای مشاوره و روان درمانی هر ماه 20 امتیاز
                              26ـ ترک کامل اعتیاد به تائید بهداری زندان 200 امتیاز
                              27ـ پرداخت جزای نقدی به ازاء یک‌درصد از مبلغ جریمه 5 امتیاز
                              28ـ اخذ رضایت شاکی یا شاکیان حداکثر 200 امتیاز(در صورت تعدد شکات میزان امتیازات به تعداد آنها تقسیم خواهد شد.)
                              29ـ سایر اقدامات و فعالیت‌های پیش‌بینی نشده در این بند به تشخیص شورای طبقه‌بندی 100 امتیاز
                              ‌تبصره1ـ تحصیل هر یک از امتیازات مذکور حسب مورد، منوط به اخذ گواهی از سوی واحدهای ذیربط و تائید رئیس زندان می‌باشد.
                              ‌تبصره2ـ محکومین ذکور دارای بیش از 60 سال و اناث بیش از 55 سال و همچنین زنان سرپرست خانوار (براساس گواهی مستند) و مادران دارای فرزند کمتر از ده سال و یا افراد دارای سابقه ایثارگری، با کسب حداقل 150 امتیاز با رعایت سایر شرایط از مرخصی بهره‌مند می‌گردند.
                              ‌تبصره3ـ محکومین دارای حبس بیش از 10 سال هرگاه با تلاش فوق‌العاده موفق به کسب 1000 امتیاز گردند به شرط تحمل حداقل یک سال حبس از مرخصی بهره‌مند خواهند شد.
                              ‌تبصره4ـ کلیه محکومین به استثنای مشمولین ماده 221 در صورت ازدواج یا فوت یکی از بستگان درجه یک آنان (پدر، مادر، فرزند، همسر، برادر، خواهر) بدون لحاظ شرایط مذکور در این ماده از یک نوبت مرخصی بهره‌مند می‌گردند.
                              ماده215ـ میزان مرخصی:
                              لف ـ به محکومین حبس جرائم غیرعمدی و محکومینی که صرفاً به دلیل عدم پرداخت جزای نقدی، دیه و یا محکومیت‌های مالی غیرکیفری در زندان نگهداری می‌شوند در صورت کسب امتیازات لازم به ازای هر دو ماه، سه تا پنج روز مرخصی تشویقی اعطاء می‌گردد.
                              ‌ب ـ به محکومین سایر جرائم که امتیازات لازم را کسب نمایند در صورت فقدان سابقه محکومیت در جرائم عمدی به ازای هر سه ماه و در صورت وجود سابقه محکومیت در جرائم عمدی به ازای هر چهار ماه، سه تا پنج روز مرخصی تشویقی اعطاء می‌گردد.
                              ‌ج ـ زنان سرپرست خانوار و مادران دارای فرزند کمتر از ده سال در صورت کسب امتیازات لازم و فقدان سابقه عمدی محکومیت به ازای هر دو ماه سه تا پنج روز مرخصی تشویقی اعطاء می‌گردد.
                              ‌د ـ کسب امتیاز بیشتر از سقف تعیین شده، موجب تمدید مرخصی تشویقی برای زندانیان محکوم در پایان هر دوره مرخصی خواهد بود. تعیین مدت تمدید مرخصی به عهده شورای طبقه‌بندی بوده و در هر صورت نباید این مدت بیشتر از سقف مرخصی در هر دوره باشد.
                              ‌ه‍ ـ چنانچه فاصله محل سکونت زندانی تا محل تحمل کیفر وی بیش از صد کیلومتر باشد، به تشخیص شورای طبقه‌بندی و به تناسب فاصله راه بین یک تا چهار روز برای ایاب‌وذهاب به مدت مرخصی افزوده خواهد شد.
                              ماده216ـ محکومینی که بنا به تشخیص پزشک زندان نیاز به بستری شدن در مراکز درمانی خارج از زندان را دارند بدون در نظر گرفتن شرایط مذکور در ماده 214 می‌توانند برای یک دوره معالجه، جهت بستری‌شدن از مرخصی استفاده نمایند و در صورت نیاز به ادامه بستری بیش از یک ماه بنا به تشخیص بیمارستان و تائید پزشکی قانونی قابل تمدید است در این صورت باید تاریخ و محل بستری مشخص گردد تا در صورت لزوم از طرف یگان حفاظت زندان بازدید و سرکشی بعمل آید.
                              ماده217ـ اعطای مرخصی به محکومین، موکول به تصویب شورای طبقه‌بندی زندان و اخذ تامین مناسب توسط مقام قضایی مربوطه می‌باشد. اخذ تامین و اقدامات مربوط به آن با التفات به رای وحدت رویه شماره 680 مورخ 25 / 5 / 1384 هیات عمومی دیوان عالی کشور از هر حیث تابع احکام مربوط به قرارهای تامین در قانون آئین دادرسی کیفری می‌باشد.
                              ‌تبصره ـ تامین ماخوذه برای اعطاء مرخصی محکومین، حسب مورد پس از تفهیم به زندانی یا وثیقه‌گذار و یا کفیل برای مرخصی‌های بعدی نیز دارای اعتبار بوده و ملاک عمل می‌باشد.
                              ماده218ـ دادستان محل و یا رئیس حوزه قضایی بخش که عهده‌دار وظایف دادستان می‌باشد می‌توانند با رعایت شرایط پیش‌بینی شده در این فصل با اخذ تامین مناسب راساً نسبت به اعطای مرخصی اقدام نمایند.
                              ماده219ـ شورای طبقه‌بندی موظف است ضمن بررسی پرونده شخصیت رفتاری محکومین، چنانچه باقیمانده حبس آنها حداکثر معادل ‌یک‌ دهم‌ کل محکومیت آنان بوده مشروط بر اینکه مدت مزبور از شش ماه تجاوز ننماید، با در نظر گرفتن وضعیت جسمانی یا معیشت خانواده، اصلاح‌پذیری، شخصیت محکوم و لحاظ امتیازات مکتسبه و در صورت استحقاق با اخذ تعهد کتبی و بدون اخذ تامین نسبت به اعطای مرخصی به‌آنان اقدام نماید.
                              ماده220ـ در مواقع اضطراری و بروز حوادث غیرمترقبه متهمین و محکومینی (که واجد شرایط اعطای مرخصی نمی‌باشند) می‌توانند بنا به تشخیص شورای طبقه‌بندی و موافقت قاضی مجری حکم یا رئیس حوزه قضایی و یا مقام بازداشت‌کننده حداکثر به‌مدت 12 ساعت در روز به صورت تحت‌الحفظ به مرخصی اعزام گردند.
                              ماده221ـ مستثنیات اعطای مرخصی:
                              محکومین زیر از شمول اعطای مرخصی مستثنی می‌باشند:
                              ‌الف ـ محکومین جرائم سرقت مسلحانه و یا مقرون به آزار، ربودن مال دیگری از طریق کیف‌زنی، جاسوسی، اقدام علیه امنیت کشور، آدم‌ربائی، جرائم باندی و سازمان یافته، تجاوز به عنف، دائرکردن مراکز فساد و فحشاء، اسیدپاشی، اخلال در نظام اقتصادی، ورود، تولید، توزیع و فروش مشروبات الکلی، قاچاق مسلحانه و یا عمده مواد مخدر و روانگردان‌ها.
                              ب ـ محکومین دارای سه سابقه محکومیت به ارتکاب همان جرم.
                              ‌ج ـ محکومینی که به شرارت مشهورند.
                              ‌د ـ محکومین به قصاص و اعدام.
                              ‌تبصره1ـ منظور از قاچاق عمده مواد مخدر و روانگردان‌ها مواردی است که مجازات قانونی جرم حبس ابد یا اعدام باشد.
                              ‌تبصره2ـ اعطای مرخصی به محکومین جرائم سرقت در ایام نوروز ممنوع می‌باشد.
                              ماده222ـ محکومین مذکور در ماده فوق به جز محکومین به قصاص و اعدام در صورت کسب امتیازات مندرج در ماده 214 و پس از تحمل 2/1 (یک‌دوم) از مدت محکومیت خود با تائید دادستان مربوط می‌توانند از مرخصی استفاده نمایند.
                              تبصره ـ مدت تحمل اولیه در مورد محکومین به حبس ابدی که مشمول ماده 221 می‌باشند معادل 10 سال خواهد بود.
                              ماده223ـ چنانچه زندانیان مشمول ماده 221 و نیز محکومین حبسهای بیش از ده سال به مرخصی اعزام شوند لازم است مراتب حسب مورد توسط مقام اعطاءکننده مرخصی، به یگانهای انتظامی مربوطه اعلام تا به نحو مقتضی تحت مراقبت و نظارت قرار گیرند.
                              ماده224ـ زندانیان محکومی که به هر دلیل واجد شرایط لازم برای برخورداری از مرخصی نباشند در مواقع اضطراری و یا خاص به پیشنهاد شورای طبقه‌بندی و موافقت دادستان محل می‌توانند از یک نوبت مرخصی بهره‌مند شوند.
                              ماده225ـ مدت مرخصی زندانیان جزء مدت محکومیت آنان محسوب گردیده، لیکن در صورت غیبت، ایام غیبت جزء مدت محکومیت احتساب نمی‌گردد و چنانچه زندانی پس از اعطای مرخصی غیبت نماید علاوه بر مجازات قانونی برای بار اول به مدت 6 ماه و برای بار دوم یک سال و برای نوبت سوم تا پایان مدت محکومیت از مرخصی محروم خواهد شد و در صورتی که زندانی پس از پایان مرخصی به زندان مراجعت ننماید و توسط مامورین دستگیر و تحویل زندان شود تا پایان مدت محکومیت از مرخصی محروم خواهد شد.
                              تبصره ـ چنانچه غیبت زندانی به تائید دادستان محل، رئیس حوزه قضایی بخش که عهده‌دار وظایف دادستان می‌باشد و یا شورای طبقه‌بندی، موجه تشخیص داده شود، زندانی غائب از مرخصی مشمول حکم این ماده نخواهد بود.
                              ماده226ـ زندانیانی که در حین مرخصی و یا اشتغال خارج از زندان مرتکب جرم عمدی می‌شوند، برای بار اول تا یک سال و برای بار دوم تا دو سال و برای بار سوم تا سه سال از مرخصی محروم خواهند شد.
                              ماده227ـ دادستان یا شورای طبقه‌بندی می‌توانند برای زندانیانی که به مرخصی اعزام می‌شوند تکالیفی از قبیل معرفی نوبه‌ای به مراجع انتظامی، عدم حضور در برخی از اماکن در حین مرخصی مقرر دارد و چنانچه زندنیان دستورات صادره را رعایت ننمایند، باقیمانده مرخصی آنان ملغی و از یک نوبت مرخصی بعدی محروم خواهند شد.
                              ماده228ـ چنانچه زندانی در خاتمه مدت مرخصی به زندان مراجعه ننماید، رئیس زندان باید ضمن اقدام لازم برای دستگیری زندانی و عودت وی به زندان مراتب غیبت را بلافاصله برای تشریفات مربوط به ضبط تامین ماخوذه به مقام قضایی مربوط اعلام نماید. مقام قضایی ذیربط نیز باید نتیجه اقدامات مربوط به ضبط تامین ماخوذه را برای درج در پرونده به زندان منعکس نماید.
                              ماده229ـ دستورالعملهای اجرائی این فصل توسط رئیس سازمان زندانها تهیه و ابلاغ می‌‌گردد.
                              اصلاحیه فصل سوم از بخش سوم آئین‌نامه اجرایی سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور مشتمل بر (17) ماده و (10) تبصره در اجرای ماده 9 قانون تبدیل شورای سرپرستی زندان‌ها به سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور مصوب 1364 در تاریخ 21 / 2 / 1389 به تصویب رئیس قوه قضائیه رسید و از تاریخ 1 / 4 / 1389 لازم‌الاجراء می‌باشد. همچنین کلیه آئین‌نامه‌ها، بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌های مغایر با این اصلاحیه از تاریخ لازم‌الاجرا شدن آن لغو می‌گردد.
                              • د
                                دانیال
                                ۲۷ آبان ۱۳۹۸، ۲۰:۲۹
                                این که 229 تا ماده هست
                                مگه 247 تا نبود؟؟
                                • م
                                  محمود
                                  ۲۷ آبان ۱۳۹۸، ۲۲:۱۹
                                  247 ماده و 108 بند. من همه موارد رو طی چند بخش فرستادم، نمیدونم چرا بقیش نیست! شاید تایید نشده !!!!
                                • د
                                  دانیال
                                  ۲۷ آبان ۱۳۹۸، ۲۰:۴۴
                                  منبع آزمون آیین نامه سال 84 هست نه اینی که جنابعالی فرستادین!
                                  مدیریت محترم خواهش از سردرگمی داوطلبان جلوگیری نمایید با تشکر
                                  • آ
                                    آراد
                                    ۲۷ آبان ۱۳۹۸، ۲۱:۰۰
                                    عزیزم این بخش اصلاحیه مربوط به سال 89 هست درسته
                                    • د
                                      دانیال
                                      ۲۷ آبان ۱۳۹۸، ۲۱:۳۵
                                      یعنی برای قسمت مرخصی باید اصلاحیه رو بخونیم یا همون قبلیه رو؟
                                      • م
                                        محمود
                                        ۲۷ آبان ۱۳۹۸، ۲۲:۲۳
                                        من قصد سردرگم کردن کسی رو نداشتم! مواردی که دوستمون خواسته بود رو قسمت قسمت فرستادم، حالا یه سری هاش نمایش داده شده، یه سری هاش نه! اتفاقا پیشنهاد میکنم کسی به این موارد اهمیتی نده!! بخاطر پراکنده نمایش دادنشون دوستان گیج میشن! از ادمین هم خواهش میکنم یا مطالب رو کامل بذاره یا همین چندتا رو هم برداره.
                                        با سپاس
                                    • م
                                      محمود
                                      ۲۷ آبان ۱۳۹۸، ۱۹:۵۴
                                      تعداد مواد این درس زیاد بود برای همین نمیشد یکباره فرستاد. قسمت قسمت کردم. امیدواردم ادمین تایید کنه و به دستت بره
                                      • ف
                                        فاطمه
                                        ۲۸ آبان ۱۳۹۸، ۰۵:۱۱
                                        کاره خیلی خوبی کردین
                                    • آ
                                      آقا وحید
                                      ۲۷ آبان ۱۳۹۸، ۱۹:۲۸
                                      سلام کارت ورود به جلسه رو دادن
                                      تعداد سوالات عمومی 105
                                      تعداد سوالات اختصاص 60
                                      در ضمن افراد دارای مدرک دیپلم باید هم عمومی و هم تخصصی رو بزنن
                                      عجب شانسی
                                      موفق باشید
                                      • ف
                                        فاطمه
                                        ۲۷ آبان ۱۳۹۸، ۲۱:۱۲
                                        ینی چی که دیپلم هم باید عمومی بزنه هم تخصصی
                                        • ف
                                          فاطمه
                                          ۲۸ آبان ۱۳۹۸، ۰۵:۱۲
                                          کجا نوشته
                                        • م
                                          من
                                          ۲۷ آبان ۱۳۹۸، ۱۷:۴۵
                                          خدا کنه نیفته هفته بعد، آزمون وکالت داریم
                                          • س
                                            سامان
                                            ۲۷ آبان ۱۳۹۸، ۱۶:۵۲
                                            میشه خواهش کنم این مقررات زندان رو بزارین اینجا تا بتونم دانلود کنم آخه همه سایت ها قطعا نمیدونم چکار کنم
                                            • ف
                                              فاطمه
                                              ۲۷ آبان ۱۳۹۸، ۱۷:۱۰
                                              تازه میخوای بخونی
                                              کجا زدی
                                              • س
                                                سامان
                                                ۲۷ آبان ۱۳۹۸، ۱۹:۰۶
                                                اه‍واز زدم ،میشه برام بفرستین هزینش هم هرچی باشه تقبل میکنم
                                                • م
                                                  محمود
                                                  ۲۷ آبان ۱۳۹۸، ۲۰:۰۵
                                                  هنوانی که میخوای رو دقیقا تایپ کن. نیازی به هزینه نیست. همینجا برات می ذارم
                                            • س
                                              سامان
                                              ۲۷ آبان ۱۳۹۸، ۱۶:۰۷
                                              پس کارت ورود به جلسه چی شد ؟چرا اینکار میکنن بخدا هرچی خوندم پرید از مغزم
                                              • ف
                                                فاطمه
                                                ۲۷ آبان ۱۳۹۸، ۱۶:۵۸
                                                نیوفته عقب من دیگه حوصلم نمیشه بخونم
                                              • ز
                                                زهرا
                                                ۲۷ آبان ۱۳۹۸، ۱۴:۳۴
                                                آقا عارف شما کجا شرکت کردی؟
                                                • آ
                                                  آراد
                                                  ۲۷ آبان ۱۳۹۸، ۱۵:۳۳
                                                  مرودشت
                                                  • م
                                                    محمد
                                                    ۲۷ آبان ۱۳۹۸، ۲۲:۲۴
                                                    مراقب یا گارد؟
                                                    • س
                                                      سامان
                                                      ۲۸ آبان ۱۳۹۸، ۰۰:۲۶
                                                      میگم چطور اصلاحیه رو بگیرم ،روشی هست،فعلا تو خود سآیت زندان مال سال 84هست
                                                    • آ
                                                      آراد
                                                      ۲۷ آبان ۱۳۹۸، ۱۸:۲۶
                                                      از بس خوندم قاطی کردم اراد و عارف رو یجور میخونم
                                                    • ز
                                                      زهرا
                                                      ۲۷ آبان ۱۳۹۸، ۱۴:۳۳
                                                      آقا هارف شما کجا شرکت کردی؟
                                                      • آ
                                                        آراد
                                                        ۲۷ آبان ۱۳۹۸، ۱۰:۳۹
                                                        کدام یک از جهات تخفیف محسوب میشود؟
                                                        الف) اعلام متهم و اقرار موثر وی حین تقیب یا رسیدگی
                                                        ب) اعلام متهم یا اقرار موثر وی قبل از تعقیب یا حین رسیدگی
                                                        ج) اعلام متهم قبل از تعقیب یا اقرار موثر وی حین تحقیق و رسیدگی
                                                        د) همه موارد
                                                        • م
                                                          مژگان
                                                          ۲۷ آبان ۱۳۹۸، ۱۱:۱۴
                                                          ج
                                                          • ر
                                                            رضا
                                                            ۲۷ آبان ۱۳۹۸، ۱۱:۱۹
                                                            ج
                                                            یعنی اینجوری گیج کننده سوال میدن
                                                            • م
                                                              مژگان
                                                              ۲۷ آبان ۱۳۹۸، ۱۱:۴۳
                                                              کاش سوالا اینجور باشن و از متن ماده دقیقا سوال بیاد... ن اینکه مفهومی باشن
                                                            • ع
                                                              عسل
                                                              ۲۷ آبان ۱۳۹۸، ۱۲:۵۷
                                                              درسته ج دقیقا عین ماده است ولی ظاهرن همش درسته....گزینه درست همه موارد نیست؟؟؟؟
                                                            • F
                                                              Fa
                                                              ۲۵ آبان ۱۳۹۸، ۲۱:۵۱
                                                              منم تخصصی خوب خوندم ولی عمومی ها رو لنگم توش..
                                                              • م
                                                                م
                                                                ۲۵ آبان ۱۳۹۸، ۱۹:۱۰
                                                                چند روز بعد از ازمون جواب رو میدن؟
                                                                • آ
                                                                  آراد
                                                                  ۲۵ آبان ۱۳۹۸، ۲۰:۵۵
                                                                  خدا میدونه
                                                                  • ع
                                                                    عارف
                                                                    ۲۵ آبان ۱۳۹۸، ۲۱:۴۹
                                                                    یعنی حدنصاب26بودتقریبامیشه امیدواربود....
                                                                    مرودشت6نفرآزادمیخوادخیلی خوبه .
                                                                    • ب
                                                                      بانکدار
                                                                      ۲۶ آبان ۱۳۹۸، ۰۸:۱۰
                                                                      جهاد سوالاتش آسون بود سطح نمره ها بالا بود. من با نمره 48 تک ظرفیتی قبول نشدم. ولی سنجش فرق میکنه و نمره ها افت خیلی زیادی داره.آزمون پنجم طرف با نمره 20 قبول شده بود
                                                                  • .
                                                                    .........
                                                                    ۲۷ آبان ۱۳۹۸، ۱۳:۵۲
                                                                    فراگیر 6 مجریش جهاد بود حدودا 50 روز طول کشید تا نتایج اعلام شد.فکر کنم سنجش زودتر اعلام کنه.
                                                                  • آ
                                                                    آراد
                                                                    ۲۵ آبان ۱۳۹۸، ۱۴:۰۰
                                                                    احساس می کنم نمی تونم زبان انگلیسی بخونم.
                                                                    تخصصیا عالی خوندم اما عمومیا زبان و کامپیوتر مونده.
                                                                    • م
                                                                      مژگان
                                                                      ۲۵ آبان ۱۳۹۸، ۱۵:۰۸
                                                                      ایشالا این سری هم اول میشین و همه مراحل رو با موفقیت میگذرونین...
                                                                      اختصاصی شما فقط قانون ها رو خوندین یا منبع دیگه ای هم در کنارش خوندین؟
                                                                      • آ
                                                                        آراد
                                                                        ۲۵ آبان ۱۳۹۸، ۱۵:۱۷
                                                                        قانون ها بعلاوه نکته ای هر ماده
                                                                        • آ
                                                                          آراد
                                                                          ۲۵ آبان ۱۳۹۸، ۱۵:۵۲
                                                                          ممنونم . انشالله موفقیت همه ی دوستان
                                                                        • ع
                                                                          عارف
                                                                          ۲۵ آبان ۱۳۹۸، ۱۹:۲۳
                                                                          ارادنکنه میخوای رتبه یک کشوروبزنی؟؟؟آزمون قبل باوجوداینکه جهادمجری بودنمرت چندشده بود؟؟؟؟
                                                                          • آ
                                                                            آراد
                                                                            ۲۵ آبان ۱۳۹۸، ۲۰:۵۵
                                                                            شده بود 52
                                                                            • آ
                                                                              آراد
                                                                              ۲۵ آبان ۱۳۹۸، ۲۱:۴۰
                                                                              امیدوارم قبول بشم و زود مراحل استخدامی و ... طی بشه چون واقعا توی هزینه های زندگی گیر کردم اونم بدرقم
                                                                          • م
                                                                            م
                                                                            ۲۴ آبان ۱۳۹۸، ۱۶:۳۶
                                                                            کسی تا حالا تو ازمون های دیگه شرکت کرده که بگه برا هر درس حدودا" چند سوال میاد؟
                                                                            • م
                                                                              م
                                                                              ۲۴ آبان ۱۳۹۸، ۱۶:۰۶
                                                                              اقا اراد شما قبلا" برا چه استخدامی ازمون دادی و اول شدی؟ دلیل رد شدنت؟
                                                                              • آ
                                                                                آراد
                                                                                ۲۴ آبان ۱۳۹۸، ۱۷:۲۴
                                                                                دلیلش نمیدونم توی مصاحبه رد شدم
                                                                                • ع
                                                                                  عارف
                                                                                  ۲۴ آبان ۱۳۹۸، ۲۰:۳۸
                                                                                  نفراول شدی ردت کردن ؟؟؟خدایارحم کن..
                                                                                  • آ
                                                                                    آراد
                                                                                    ۲۴ آبان ۱۳۹۸، ۲۰:۵۳
                                                                                    اره عارف جان هم نفر اول شدم هم بومی بودم.
                                                                                    • ع
                                                                                      عارف
                                                                                      ۲۴ آبان ۱۳۹۸، ۲۱:۳۰
                                                                                      کدوم استانی اراد؟؟
                                                                                      • آ
                                                                                        آراد
                                                                                        ۲۴ آبان ۱۳۹۸، ۲۲:۲۴
                                                                                        خودم اهل کدوم استاهل یاسوجم اما برای آزمون زندان مرودشت انتخاب کردم
                                                                                  • م
                                                                                    مژگان
                                                                                    ۲۴ آبان ۱۳۹۸، ۱۴:۰۸
                                                                                    با سلام به همه چندتا سوال از آیین نامه دادرسی کیفری:
                                                                                    1-حکم قطعی کیفری باید فورس یه موقع اجرا گذاشته شود مگر؟
                                                                                    الف- در مواردی که قانون اجازه داده باشد
                                                                                    ب-در مواردی که به مصلحت جامعه باشد
                                                                                    ج-در مواردی که دادستان کل دستور دهد
                                                                                    د-در مواردی که محکوم علیه درخواست مهلت کند
                                                                                    2-از حکم کیفری قابل اجرا کدام مرجع رفع ابهام می نماید؟
                                                                                    الف-دادسرای عمومی و انقلاب مجری حکم
                                                                                    ب-دادستان و دادیار اجرای حکم کیفری
                                                                                    ج-دادگاه صادرکننده حکم قطعی
                                                                                    د-قاضی اجرای حکم
                                                                                    3-هرگاه بعد از صدور حکم معلوم شود محکومیت قطعی دیگری دارد و اعمال مقررات تعدد در میزان مجازات قابل اجرا موثر است......
                                                                                    الف-در صورتیکه یکی از احکام در دیوان عالی کشور مورد تایید قرار گرفته باشد دیوان صلاحیت رسیدگی دارد
                                                                                    ب-در صورت تساوی دادگاه پرونده همان دادگاه پس از نقض تمام احکام با رعایت مقررات مربوط به تعدد جرم حکم واحد صادر میکند
                                                                                    ج-در اینصورت قاضی اجرای احکام کیفری صرفا به اجرای کیفر موردنظر در حکم می پردازد
                                                                                    د-پرونده در دادگاه تجدید نظر استان رسیدگی میگردد
                                                                                    4-در صورتیکه قاضی اجرای احکام متوجه گردد محکوم محکومیت قطعی دیگری دارد و اعمال مقررات تعدد در میزان مجازات قابل اجرا موثر است و یکی از این احکام مورد تایید دیوان عالی کشور تایید شده باشد در اینصورت....
                                                                                    الف-دیوان پس از نقض احکام خود به پرونده رسیدگی میکند
                                                                                    ب-پس از نقض حکم توسط دیوان عالی کشور برای رسیدگی به دادگاه تجدید نظر ارسال میگردد
                                                                                    ج-پس از نقض حکم توسط دیوان عالی کشور در صورت تساوی دادگاه پرونده به دادگاه آخرین حکم صادره ارسال میگردد
                                                                                    د-در شعبه خاصی در این خصوص در دیوان عالی کشور تشکیل میگردد به این موضوع رسیدگی می شود
                                                                                    5-در صورتیکه قاضی اجرای احکام متوجه گردد محکوم محکومیت قطعی دیگری از دادگاه های با صلاحیت ذاتی مختلف دارد و اعمال مقررات تعدد موثر در مجازات است در اینصورت چه اقدامی باید صورت گیرد؟
                                                                                    الف-پس ار نقض حکم در دیوان عالی کشور در دادگاهی که آخرین حکم را صادر نموده است رسیدگی میشود
                                                                                    ب-پس از نقض حکم در صورت تساوی دادگاه ها در دادگاهی که صلاحیت بالاتری دارد رسیدگی میشود
                                                                                    ج-در دیوان عالی کشور رسیدگی میگردد
                                                                                    د-این مشکل توسط قاضی اجرای احکام کیفری مرتفع میگردد
                                                                                    6-کدام یک از گزینه های زیر صحیح میباشد؟
                                                                                    الف-دادگاهی که در خصوص صدور حکم واحد در حکومیت های قطعی متعدد رسیدگی میکنند میتواند وارد ماهیت محکومیت گردد
                                                                                    ب-در صورتیکه محکوم علیه دارای محکومیت های متعدد باشد که موثر در مجازات باشد آخرین دادگاه ، صادرکننده حکم واحد میباشد
                                                                                    ج-در صورتیکه یکی از آرای متعدد در دیوان عالی کشور مورد تایید قرار گرفته شده باشد دیوان عالی کشور صرفا حکم را نفض می کند و دیوان خود با آن رسیدگی خواهد نمود
                                                                                    د-تمام موارد صحیح است
                                                                                    7-هرگاه هنگام اجرای حکم معلوم شود محکوم علیه محکومیت های قطعی دیگری داشته که در مقررات حکم موثر است کدام مرجع به این امر رسیدگی میکند؟
                                                                                    الف-قاضی اجرای احکام کیفری پرونده را برای دیوان عالی کشور ارسال میدارد
                                                                                    ب-قاضی اجرای احکام کیفری پرونده را نزد دادگاه صادرکننده حکم قطعی ارسال میکند
                                                                                    ج-قاضی اجرای احکام کیفری در صورت تساوی دادگاه ها پرونده را نزد آخرین دادگاه صادرکننده حکم ارسال میدارد
                                                                                    د-قاضی اجرای احکام کیفری در صورتیکه دادگاه مساوی نباشند پرونده را نزد دادگاهی که صلاحیت بالاتر دارد ارسال مینمیاد.
                                                                                    8-شخصی که بموجب حکم دادگاه کیفری به تحمل مجازات تعزیری محکوم شده است محکوم علیه پس از صدور حکم به جنون مبتلا می شود دایره اجرای احکام کیفری او را دستگیر ولی محکوم علیه در حین اجرای حکم فرار میکند در اینصورت؟
                                                                                    الف-بعلت جنون از اجرای حکم معاف میشود
                                                                                    ب-بجای اجرای حکم در بیمارستان برای معالجه بستری میشود
                                                                                    ج-مجازات تعزیری از او ساقط نمیشود
                                                                                    د-بعلت فرار در حین اجرای حکم از مجازات معاف میشود
                                                                                    9-عملیات اجرای حکم پس از صدور دستور دادگاه؟
                                                                                    الف-جز در حدود مقررات متوقف نمیشود
                                                                                    ب-جز با دستور دادستان مجری حکم متوقف نمیشود
                                                                                    ج-با دستور رییس حوزه قضایی پس از اطلاع دادگاه صادرکننده حکم متوقف میشود
                                                                                    د-با دستور رییس حوزه قضایی پس از اطلاع رییس حوزه قضایی و دادگاه صادرکننده حکم متوقف میشود
                                                                                    10-محاسبه و کسرمدت بازداشت قبل از محکومیت از محکومیت های قطعی جزای نقدی نسبت به محکومان کدامیک از مراجع قضایی ذیل جایز است؟
                                                                                    الف-محکومان دادگاه های عمومی و انقلاب
                                                                                    ب-کلیه محکومان دادگاه های نطامی عمومی کیفری و انقلاب
                                                                                    ج-محکومان دادگاه های عمومی کیفری و نظامی
                                                                                    د-محکومان دادگاه های انقلاب و نظامی
                                                                                    11-در جمهوری اسلامی ایران پس ار صدور حکم محکومیت قطعی به حبس توام با جزای نقدی و دیه چنانچه محکوم علیه فوت کند؟
                                                                                    الف-حکم کلا اجرا نمیشود
                                                                                    ب-حکم اجرا میشود
                                                                                    ج-فقط جزای نقدی اجرا میشود
                                                                                    د-تنها حکم به پرداخت دیه اجرا میشود
                                                                                    12-کدام مرجع نسبت به پیشنهاد قاضی اجرای احکام کیفری در خصوص کاهش مدت تعلیق محکوم علیه یا تمام یا برخی از دستورات تعیین شده میباشد؟
                                                                                    الف-دادگاه صادرکننده حکم نخستین
                                                                                    ب-دادگاه تجدیدنظر
                                                                                    ج-دادگاه صادرکننده حکم قطعی
                                                                                    د-رییس زندان تصمم میگیرد و به تایید دادگاه صادرکننده حکم قطعی میرسد
                                                                                    13-در کدامیک از جرایم زیر قاضی اجرای احکام کیفری میتواند پس از گزارش شورای طبقیه بندی و نظریه مددکاران اجتماعی معاونت اجرای احکام کیفری مبنی بر اینکه اجرای یکی از فعالیت های شغلی برای اصلاح وی موثر است دادگاه نظام نیمه آزادی را در خصوص وی به اجرا در میاورد؟
                                                                                    الف-در جرایم تعزیری درجه هفت
                                                                                    ب-در جرایم تعزیری درجه چهار
                                                                                    ج-در جرایمی که مشمول تخفیف مجازات میشود
                                                                                    د-در جرایمی که مشمول تعلیق مجازات می گردد
                                                                                    • ع
                                                                                      عسل
                                                                                      ۲۴ آبان ۱۳۹۸، ۱۴:۵۹
                                                                                      چقد شبیه هم هستند سوالات، جزوه جلو دست باشه میشه راحت جواب داد ولی تو آزمون، یاااا امام حسین خودت ب ما رحم کن😔
                                                                                      • م
                                                                                        مژگان
                                                                                        ۲۴ آبان ۱۳۹۸، ۱۵:۵۳
                                                                                        من از رو جزوه هم بین دو گزینه شک دارم :)))
                                                                                        • م
                                                                                          مریم
                                                                                          ۲۴ آبان ۱۳۹۸، ۱۶:۵۲
                                                                                          مژگان خانم سلام شمابراکجاشرکت کردید
                                                                                      • آ
                                                                                        آراد
                                                                                        ۲۴ آبان ۱۳۹۸، ۱۹:۰۵
                                                                                        خوب راحت هستن
                                                                                        • م
                                                                                          مژگان
                                                                                          ۲۴ آبان ۱۳۹۸، ۱۹:۵۵
                                                                                          میشه بگین جوابارو ممنون
                                                                                          • آ
                                                                                            آراد
                                                                                            ۲۴ آبان ۱۳۹۸، ۲۱:۱۰
                                                                                            البته سئوالات بعضا مشکل دارن و درست و کامل تایپ نشدن.
                                                                                            من صحیحترین گزینه های موجود هر سئوال انتخاب کردم.
                                                                                            به ترتیب.
                                                                                            الف .ج . ب .ج .الف . ج البته اخرش باید بشه نخواهد نمود . ب درباره تکرار جرم . ب . الف . ب . د . ج . الف
                                                                                        • ع
                                                                                          علیرضا
                                                                                          ۲۴ آبان ۱۳۹۸، ۱۹:۳۶
                                                                                          خیلی ممنونم
                                                                                          • م
                                                                                            مژگان
                                                                                            ۲۴ آبان ۱۳۹۸، ۱۹:۵۶
                                                                                            مریم جان من واسه شهرری شرکت کردم
                                                                                            • ع
                                                                                              علی
                                                                                              ۲۴ آبان ۱۳۹۸، ۲۲:۳۰
                                                                                              سوال 3 جوابش الف نمیشه؟
                                                                                              • آ
                                                                                                آراد
                                                                                                ۲۴ آبان ۱۳۹۸، ۲۲:۵۵
                                                                                                نه چون دیوان فقط حکم رو نقض میکنه و وارد ماهیت دعوا نمیشه.
                                                                                                در واقع رسیدگی در دیوان بصورت شکلی هست نه ماهوی
                                                                                            • م
                                                                                              م
                                                                                              ۲۴ آبان ۱۳۹۸، ۱۱:۰۹
                                                                                              نمونه کارنامه زندانها چرا جز یکی نیست توسایت؟اقای nشما برا کجا شرکت کردید
                                                                                              • م
                                                                                                محمود
                                                                                                ۲۴ آبان ۱۳۹۸، ۱۷:۳۸
                                                                                                همون یکی رو هم من ندیدم!!! میشه سال آزمون و اینکه چندمین کارنامه هست رو اعلام بفرمایید؟؟ ممنون میشم
                                                                                                اگه کلا درصدهاش رو تایپ کنید که بی نهایت ممنون تا بقیه هم ببینن
                                                                                              • م
                                                                                                م
                                                                                                ۲۴ آبان ۱۳۹۸، ۱۰:۲۴
                                                                                                بخشددوستان ایا کسی اگه زبان و کامپیوتر رو سفید تحویل بده ولی درصدهای دیپش خوب باشه امکانش هست قبول بشه؟ لطفا" جواب بدید. پشتیبان لطفا" جواب بده
                                                                                                • N
                                                                                                  N
                                                                                                  ۲۴ آبان ۱۳۹۸، ۱۰:۴۸
                                                                                                  اگه فقط همین دو تا رو سفید بزارید بقیه رو بالای سی جواب بدید احتمال قبولی هست،اکثرا زبان و ریاضی و هوش رو نمیتونن جواب بدن
                                                                                                  • آ
                                                                                                    آراد
                                                                                                    ۲۴ آبان ۱۳۹۸، ۱۱:۴۴
                                                                                                    دیگه به این صورت هم که شما میفرمایید نه.
                                                                                                    اما خب همه چیز بستگی به رقیباتون داره.
                                                                                                    تخصصی ها بتونی بالای 60 بزنی و عمومیا غیر از این موارد بالای 40 جای امیدواری هست .
                                                                                                    البته بازم تاکید میکنم همچیز بستگی به سایر رقبا داره.
                                                                                                    • م
                                                                                                      مراقب
                                                                                                      ۲۴ آبان ۱۳۹۸، ۱۳:۲۵
                                                                                                      دوست عزیز تخصصی 60 و عمومی 40 بزنی نفر اول کشور میشی کهD:
                                                                                                      • آ
                                                                                                        آراد
                                                                                                        ۲۴ آبان ۱۳۹۸، ۱۷:۲۳
                                                                                                        من آزمون قبلی زدم فقط تونستم نفر اول شهر انتخابی بشم
                                                                                                        • م
                                                                                                          مراقب
                                                                                                          ۲۴ آبان ۱۳۹۸، ۱۹:۴۸
                                                                                                          آزمون ششم؟
                                                                                                      • آ
                                                                                                        آراد
                                                                                                        ۲۴ آبان ۱۳۹۸، ۱۱:۴۶
                                                                                                        من خودم آزمون قبلی زبان سفید تحویل دادم اما نفر اول کد شدم واسه اون شغل.
                                                                                                        اما خب بلاخره نشد بریم یا نخواستن بریم سرکار.
                                                                                                        بومی هم بودم.
                                                                                                        • F
                                                                                                          Fa
                                                                                                          ۲۴ آبان ۱۳۹۸، ۱۲:۴۹
                                                                                                          کارنامه قبول شده ها رو ببیند اکثرا عمومی سی درصد بوده
                                                                                                        • م
                                                                                                          م
                                                                                                          ۲۴ آبان ۱۳۹۸، ۰۹:۵۰
                                                                                                          سلام. کسی وقت برا icdlگذاشته؟خوندید؟
                                                                                                          • م
                                                                                                            محمود
                                                                                                            ۲۴ آبان ۱۳۹۸، ۱۷:۳۹
                                                                                                            نمونه سوالات سال های قبل چارچوب رو میده دستت
                                                                                                            نه فقط برای این، بلکه همه ی سوال ها
                                                                                                          • ع
                                                                                                            عارف به فاطمه
                                                                                                            ۲۳ آبان ۱۳۹۸، ۲۱:۱۸
                                                                                                            فاطمه جان منبع سوالاتت کجابود؟؟؟

                                                                                                            لطفا سوالات و نظرات خود را بیان کنید

                                                                                                            ثبت پاسخ