آشنایی با شغل مهندس مکانیک

کار مهندس مکانیک چیست

اگر شما تفکر فنی و توانایی خوبی در حل مساله دارید و می‌خواهید در حوزه مهندسی کار کنید، شغل مهندسی مکانیک برای شما مناسب است.

 

 

معرفی اجمالی مهندس مکانیک

مهندس مکانیک، اصول اساسی نیرو، انرژی، حرکت و گرما را می‌آموزد و با دانش تخصصی خود، سیستم‌های مکانیکی و دستگاه‌ها و فرایندهای گرمایی را طراحی می‌کند و می‌سازد. مهندس مکانیک گستره وسیعی از دستگاه‌ها، فرآورده‌ها و فرایندها را تولید می‌کند؛ از قالب ساخت سوزن ته‌گرد تا مدل‌سازی حرکت ماهواره‌ها در فضای خارج از جو، موتورها و سیستم‌های کنترل خودرو و هواپیما، نیروگاه‌های الکتریکی، دستگاه‌های پزشکی و اجزا و قطعه‌های گوناگون و مانند آن‌ها.

مهندس مکانیک، با توجه به تخصص خود توانمندی‌های خاصی را کسب می‌کند. به عنوان مثال برخی از آن‌ها به طراحی اجزا و ساز و کار ماشین‌آلات مختلف می‌پردازند (بیشتر فارغ التحصیلان مهندسی مکانیک گرایش جامدات). گروهی طراحی و محاسبه اجزای سیستم های مبتنی بر تبدیل انرژی، انتقال حرارت و سیالات مانند مولدهای حرارتی، نیروگاه‌های آبی را برعهده دارند (عمدتا فارغ‌التحصیلان مهندسی مکانیک گرایش حرارت و سیالات).

مهندسی مکانیک که از زمان انقلاب صنعتی اروپا به صورت مستقل شناخته شد، ارتباط و اشتراکات زیادی با بسیاری از حوزه‌های مهندسی دیگر دارد. دکتر محمد دورعلی از اساتید مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی شریف در معرفی شغل مهندسی مکانیک می‌گوید: مهندسی مکانیک را شاید بتوان از نقطه‌نظر تنوع موضوعات تحت پوشش، جامع‌ترین مهندسی به شمار آورد. چون در برگیرنده همه علوم و فنونی است که با تولید، تبدیل و استفاده از انرژی، ایجاد و تبدیل حرکت و انجام کار، تولید و ساخت قطعات و ماشین‌آلات و به کارگیری مواد مختلف در ساخت آن‌ها و همچنین طراحی و کنترل سیستم‌های مکانیکی، حرارتی و سیالاتی مرتبط است.

به طور کلی محاسبات فنی، طراحی، تهیه نقشه، روش‌های تولید، ساخت قطعات مختلف، آزمایش ماشین‌آلات مختلف، محاسبه و ساخت خودروها، قطارها، هواپیماها، ساخت و طراحی دستگاه‌های فاضلاب، گرم کننده‌های ساختمان، موتورهای احتراق، فناوری لیزر و ... ساخت تمامی تاسیسات صنعتی در دنیا از جمله مهارت‌های مهندسان مکانیک است.

مهندس مکانیک معمولا یا در دفاتر شرکت‌ها یا در واحدهای تولید کارخانه‌ها کار می‌کند. مهندس مکانیکی که در سازمان، شرکت یا کارخانه‌ای استخدام می‌شود، معمولا به صورت تمام وقت و در ساعات اداری مشغول به کار است. البته گاهی بسته به نوع پروژه‌های کاری و زمان‌بندی آن‌ها (به ویژه در بخش خصوصی) ساعت کاری‌شان می‌تواند تغییر کند. آن مهندس مکانیک که به صورت مستقل فعالیت می‌کند و شرکت شخصی خود را اداره می‌کند، تعیین ساعت کاری بر عهده خودش است.

وظایف مهندس مکانیک

زمینه‌های مختلف فعالیت یک مهندس مکانیک عبارتند از:

  • طراحی: ماشین‌ها و دستگاه‌هایی که هر نوع محصولی را ساخته و بسته‌بندی می‌کنند، تجهیزات گردنده مانند پمپ‌ها، فشرده‌سازها (کمپرسورها)، دمنده‌ها، توربوماشین‌ها (توربین‌ها و ...)، موتورهای درون‌سوز، مخزن‌های تحت فشار، رآکتورها، مبادله‌کن‌های گرمایی، دیگ‌های بخار، سامانه‌های لوله‌کشی، وسیله‌های نقلیه مانند خودرو، کامیون اتوبوس، هواپیما، قطار و غیره، تجهیزات حمل مواد مانند تسمه‌نقاله‌ها، روبات‌ها و طراحی کنترلر برای سیستم‌های دینامیکی
  • تحلیل: شکست و فرسودگی دستگاه‌ها، بهبود عملکرد و قابلیت اطمینان قطعات، سیستم‌های انتقال حرارت، ارتعاشات مکانیکی، آکوستیک و پیزوالکتریک.
  • ساخت و تولید: فرایندهای ماشین‌کاری سنتی، فرایندهای ماشین‌کاری غیر سنتی، فرایندهای شکل‌دهی شامل شکل‌دهی ورقی و حجمی، طراحی و ساخت قالب‌ها و قیود، روش‌های اتصال و جوشکاری، عملیات حرارتی، روش‌های ریخته‌گری، مترولوژی و سیستم‌های اندازه‌گیری
  • کنترل کیفیت: آزمایش کیفیت، امنیت و قابلیت اطمینانِ فرآورده‌ها، دستگاه‌ها و فرایندها
  • زمینه‌های نوین: فناوری نانو، سیستم‌های میکروالکترومکانیکی (حسگری و عملگری)، سیستم‌های دارو‌رسانی در ابعاد نانو، سیستم‌های میکرو و نانو سیالاتی، نانو‌روبات‌ها

 

مهندسان مکانیک از بسیاری از ابزارها، موتورها و ماشین‌ها استفاده می‌کنند. نمونه‌ای از آن‌ها عبارتند از:

  • ماشین‌های تولید برق مانند ژنراتورها، موتورهای احتراق داخلی و توربین‌های گاز و بخار
  • ماشین‌های برقی مانند یخچال‌ها و تهویه‌های هوا
  • تجهیزات تولید صنعتی مانند روبات‌های مورد استفاده در تولید
  • سایر ماشین‌های داخل ساختمان‌ها مانند آسانسورها و پله های برقی
  • ابزارهای ماشین‌آلات و ابزار سایر موتورها
  • سیستم‌های حمل و نقل مواد از قبیل سیستم‌های نقاله مکانیکی و ایستگاه‌های انتقال خودکار
  • مهندس مکانیک می‌تواند در پروژه‌های مقیاس وسیع مانند توسعه راه‌های مهار امواج و قدرت جزر و مد و یا در پروژه‌های مقیاس کوچک مانند ساخت پروتزهای ایمپلنت مشغول به کار شود

دانش و مهارت مورد نیاز مهندس مکانیک

  • قوی بودن در ریاضی و فیزیک: زیرا اساس مهندسی مکانیک بر این دروس بنا شده است
  • داشتن خلاقیت و قدرت تجسم خوب: از آنجا که طراحی و رفع عیوب سیستم‌ها و دستگاه‌ها از وظایف اصلی مهندس مکانیک است، داشتن خلاقیت و تجسم قوی لازم و ضروری است
  • دانش و علاقه فراوان به امور فنی
  • مهارت کار تیمی: برای همکاری با سایر مهندسان، تکنسین‌ها و مدیران ارشد
  • توانایی اولویت‌بندی و برنامه‌ریزی موثر
  • توانایی کار با کامپیوتر و تسلط بر نرم‌افزارهای مرتبط: از آنجا که بسیاری از امور مهندسی مکانیک مانند طراحی‌ها و شبیه‌سازی‌ها و بسیاری از تشخیص عیوب به کمک کامپیوتر و نرم‌افزارهای تخصصی انجام می‌شود، مهندس مکانیک باید آشنایی و تسلط کافی روی آن‌ها داشته باشد
  • توانایی تحمل شرایط کاری پرفشار: به خصوص در پروژه‌های بزرگ
  • تسلط بر زبان انگلیسی: آشنایی با زبان انگلیسی یکی از شرایط استخدامی بسیاری از شرکت‌ها (به ویژه شرکت‌های خصوصی) است

نرم‌افزارهای تخصصی مهندسی مکانیک

مانند سایر مهندسان، گروه مهندسان مکانیک هم به میزان زیادی از کامپیوتر استفاده می‌کنند. کامپیوترها به آنان در کارهای زیر کمک می‌کنند:

  • ایجاد و تحلیل طرح‌ها
  • شبیه‌سازی و آزمایش اینکه یک ماشین چگونه کار خواهد کرد
  • ایجاد مشخصات قطعات
  • نظارت بر کیفیت محصولات
  • کنترل ساخت و تولید

برخی از نرم‌افزارهای تخصصی مهندسی مکانیک عبارتند از:

 

نام نرم‌افزار  توضیح 
pro-engineer نرم‌افزار طراحی قطعات
Working Model نرم‌افزار تحلیل و مونتاژ مدل‌های سه بعدی و ترسیمات دوبعدی
Marc نرم‌افزار تحلیل نیروها و تنش‌ها
Ansys نرم‌افزاری برای تحلیل مهندسی قطعات در تحلیل‌های دینامیکی
Catia نرم‌افزار طراحی قطعات
Fluent نرم‌افزار تحلیل و بررسی حرکت سیالات
Gambit نرم‌افزاری برای مدل‌سازی و ایجاد مدل ریاضی برای  Fluent
Matlab نرم‌افزاری برای نوشتن برنامه و محاسبات ریاضی در مهندسی
Solidworks نرم‌افزار طراحی قطعات
C-Mold نرم‌افزار طراحی قالب‌های صنعتی
 Power shape  نرم‌افزار مدل‌سازی
 EdgeCAM  نرم‌افزار طراحی و عملیات ساخت و تولید
 Cosmos  نرم‌افزار تحلیل نیروها و تنش‌ها
 Carrier  نرم‌افزار طراحی سیستم‌های تهویه مطبوع

 

تحصیلات لازم برای ورود به شغل مهندسی مکانیک

از آنجا که شغل مهندسی مکانیک، کاری کاملا حرفه‌ای و تخصصی است، برای استخدام این شغل از فارغ‌التحصیلان رشته مهندسی مکانیک در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا استفاده می‌شود. البته گفتنی است داشتن تجربه و سابقه کاری یکی از عوامل کلیدی در استخدام مهندس مکانیک به حساب می‌آید. همچنین آشنایی و تسلط بر نرم‌افزارهای مرتبط نیز برای موفق شدن در شغل مهندسی مکانیک بسیار مهم است.

آینده شغلی، بازار کار و فرصت‌های استخدامی مهندسی مکانیک

از آنجا که مهندس مکانیک در زمینه‌های مختلفی از جمله‌ طراحی‌ و ساخت‌ ماشین‌آلات‌ و قطعات‌ آن‌ها، طراحی‌ و ساخت‌ تجهیزات‌ مکانیکی‌ نیروگاه‌ها، طراحی‌ و ساخت‌ تجهیزات‌ و سیستم‌های‌ انتقال‌ و تصفیه‌ آب‌، سیستم‌های‌ مکانیکی‌ وکنترلی‌ پالایشگاه‌ها و کارخانجات‌ شیمیایی‌، طراحی‌ و ساخت‌ تاسیسات‌ حرارتی‌ و برودتی‌ ساختمان‌ها، ساخت‌ ماشین‌آلات‌ تغلیظ‌ و بازیافت‌ مواد مثل‌ کارخانجات‌ قند، کاغذسازی‌، سیمان‌، نساجی‌، نمک‌ و کنسانتره‌، طراحی‌ و ساخت‌ وسایل‌ و تجهیزات‌ حمل‌ و نقل‌ زمینی‌، دریایی‌ و هوایی‌، ساخت‌ تجهیزات‌ دفاعی‌ و ساخت‌ ربات‌ها، بازوهای‌ مکانیکی‌ و سیستم‌های‌ تولید می‌تواند فعالیت کند، امکان کار در صنایع نظامی، هوافضا، پزشکی و داروسازی، شرکت‌های مشاوره‌ای و پیمانکاری، شرکت‌های نفتی (هر سال بخش عظیمی از فارغ‌التحصیلان مکانیک جذب صنایع وابسته به نفت و پتروشیمی می‌شوند) و معدنی داخلی و خارجی برای او وجود دارد. همچنین مهندس مکانیک می‌تواند به عنوان کارشناس و مشاور فنی در بانک‌ها ، شرکت‌های سرمایه‌گذاری و بیمه و شرکت‌های بازرسی و نظارت امور بین‌المللی فعالیت کند. با کسب تجربه بیشتر هم می‌تواند به مشاغل سطح بالاتری مانند مدیریت پروژه، متخصص تحقیقات و مشاور دست پیدا کند.

شخصیت‌های مناسب شغل مهندس مکانیک

در یک انتخاب شغل صحیح و درست، عوامل مختلفی از جمله ویژگی‌های شخصیتی، ارزش‌ها، علایق، مهارت‌ها، شرایط خانوادگی، شرایط جامعه برای هر فرد باید در نظر گرفته شوند. یکی از مهم‌ترین این عوامل ویژگی‌های شخصیتی است. شناخت درست شخصیت هر فرد فرآیندی پیچیده و محتاج به تخصص و زمان کافی است. البته هر فرد ویژگی‌های منحصر به فرد خود را دارد، حتی افرادی که به نوعی تیپ شخصیتی مشابه دارند، باز هم در برخی موارد با یکدیگر متفاوت اند. به طور کلی همیشه افراد موفقی از تیپ‌های شخصیتی مختلف در همه مشاغل هستند و نمی‌توان دقیقا اعلام کرد که فقط تیپ‌های شخصیتی خاصی در این شغل موفق می‌شوند. اما طی تحقیقاتی که صورت گرفته تیپ‌های شخصیتی که برای این شغل معرفی می‌شوند، عموما این کار را بیشتر می‌پسندند و رضایت شغلی بیشتری در آن داشته‌اند.

 

برای مشاهده سایر مشاغل اینجا کلیک کنید

ای استخدام

از تجربیات دیگران استفاده کنید!

مطالعه تجربیات شرکت کنندگان آزمون‌های استخدامی سازمان‌های مختلف در دوره های گذشته می تواند نقش بسزایی در قبولی شما در سازمان مورد نظر داشته باشد.

۴۴ نظر برای آشنایی با شغل مهندس مکانیک

  • ا
    امیرمحمد
    ۲۳ تیر ۱۳۹۹، ۱۸:۱۱
    سلام در رشته ی مکانیک چه چیز هایی میشود شد ؟؟
    • م
      مهدی
      ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۰۳:۰۱
      من تجربی میخونم چون بابام یه فرد صنعتیه و سی ان سی داریم
      میخوام‌ تو دانشگاه ساخت تولید و برنامه نویسی سی ان سی بخونم و مهندس فنی شرکت باشم البته زبان فنی هم‌بخونم لطفا راهنماییم کنید
      • k
        kimia
        ۲۳ آبان ۱۳۹۸، ۱۶:۰۲
        سلام.....میخواستم بدونم طراحی جامدات ، گرایش مکانیک برای خانم ها خوبه؟یعنی میتونم به آینده ی شغلیش بدون مشکل فکر کنم؟خوده مکانیک چطور؟ من برای تایین رشتم مکانیک رو بزنم بنظرتون میتونم آینده ی شغلی داشه باشم یا ؟...
        • س
          ساعدی
          ۵ مهر ۱۳۹۹، ۱۸:۱۰
          رشته مکانیک در داخل کشور با وجود اینکه برای همه ارائه میشه منتها معمولا یک رشته مردانه محسوب میشه چون علاوه بر نیاز قدرت بدنی کافی در دوران دانشگاهی به هنگام استخدام در کارخانجات بزرگ پالایشگاه ها و پروژه های برون شهری برای خانم ها ممکنه جای خیلی مناسبی نباشه . ولی از نظر علمی میتونه بهترین رشته جامع علوم باشه چون بیشتر مباحث ریاضی جبر هندسه فیزیک شیمی را شامل می شود .
        • ا
          امید
          ۳ مهر ۱۳۹۸، ۱۹:۴۱
          ببخشید من رفتم رشته الکترو تکنیک گفتم ویرایشش بدم به مکانیک یا همون بهتره لطفا راهنمایی کنید
          • م
            مهلا
            ۲۱ مرداد ۱۳۹۷، ۰۰:۳۹
            سلام لطفا راهنمایی کنید از بین این رشته ها کدوم بهتره ؟ از چه لحاظ؟
            مهندسی مکانیک
            مهندسی صنایع
            مهندسی هوافضا
            مدیریت صنعتی
            مهندسی ساخت و تولید
            • م
              مهدی پاشایی
              ۷ دی ۱۳۹۶، ۰۳:۵۳
              من خودرو و مکانیکی ماشین رو خیلی دوست دارم میخواستم بدونم تا کجا میشه این رشته رو ادامه داد و دکترا مهندس ماشین رو گرفت ممنون میشم اگه جواب سوال های مرا بدهید
              • م
                محمد امین
                ۲۳ آبان ۱۳۹۶، ۱۴:۳۴
                سلام من امسال میخوام انتخاب رشته کنم میخوام برم مکانیک آیا از فنی برم بهتره یا از ریاضی؟از نظر آینده کاری
                یا کلا نرم مکانیک برم صنایع و صنایع از چه رشته ای باید بری؟
                لطفا جوابمو بدید خیلی گیج شدم
                • م
                  محمد
                  ۱۹ مهر ۱۳۹۷، ۱۸:۵۹
                  سلام. رفیق من مهندسی مکانیک سیالات دارم. اونم از دانشگاه تهران جنوب.....دارم اسنپ کار میکنم. بنظرِ من دیپلم که گرفتی، برو دوره های فنی و حرفه ای رو ببین. حدود 18 ماهه. از نظرِ کار تامین هستی دیگه
                  • س
                    ساعدی
                    ۲۳ آذر ۱۴۰۰، ۲۱:۵۲
                    چه دوره هایی مد نظرتونه؟
                  • ن
                    نرگس
                    ۲۱ مهر ۱۴۰۲، ۱۲:۴۴
                    من دانشجوی مکانیک هستم اگه نظر منو بخوای فنی همیشه از نظری یه قدم جلوتر هستش.مخصوصا برای کار!
                    شما فنی شرکت کنی و جدای دروس خودت یه مقداری مهارت های ریاضی (محاسبات) رو یاد بگیری یک پله از همه جلوتر خواهی بود
                  • ر
                    رضا
                    ۱۱ آبان ۱۳۹۶، ۲۲:۲۴
                    میشه با رشته مکانیک توی بانک استخدام شد؟
                    • ر
                      رضا
                      ۱۱ آبان ۱۳۹۶، ۲۲:۲۲
                      من رشته مکانیک تو دانشگاه تبریز میخونم ولی خیلی نا امیدم از آینده شغلی یا شاید هم آشنایی ندارم
                      • ع
                        عسل
                        ۲۴ شهریور ۱۳۹۶، ۱۵:۰۴
                        سلام به نظرتون تو ارشد،برای استخدام تو شرکتهای مهندسین مشاور یا شرکتهای مربوط به نفت و گاز،مکانیک طراحی کاریردی بهتره یا تبدیل انرژی؟
                        • A
                          AMIRM
                          ۱ شهریور ۱۳۹۶، ۲۳:۵۸
                          سلام خسته نباشید…من چند روزی هست انتخاب رشته کردم و رشتمو زدم مکانیک..حالا بعضیا میگن صنایع خوبه..میخاستم ببینم بین مکانیک و صنایع کدوم بهتره و فرصت شغلی و درامدش بیشتره..لطفا راهنماییم کنید خیلی استرس دارم و وقتمم کمه..اگه صنایع بهتره که برم رشتمو ویرایش کنم..نظر شما چیه؟
                          • ح
                            حنا
                            ۱۹ مرداد ۱۳۹۷، ۱۳:۵۸
                            مکانیک خیلی بهتره و بازار کارش بیشتره. البته هم میتونی مکانیک و هم صنایع انتخاب کنی
                          • ح
                            حمید
                            ۲۰ مرداد ۱۳۹۶، ۱۶:۱۳
                            سلام. بازار کار مهندسی مکانیک چگونه است. ممنون میشم جواب دهید.
                            • ح
                              حمید
                              ۲۰ مرداد ۱۳۹۶، ۱۶:۱۲
                              سلام. بازار کار مهندسی کامپیوتر چگونه است. ممنون میشم جواب دهید.
                              • A
                                Alireza
                                ۱۷ مرداد ۱۳۹۶، ۱۸:۴۲
                                آیا اسم دانشگاه تحصیل من درآینده شغلیم اثرداره؟
                                • A
                                  ALI
                                  ۱۹ مرداد ۱۳۹۶، ۱۳:۳۴
                                  مسلمه.شما فرض کن شرکتی دارین.کسیکه دانشگاه شریف فارغ التحصیل شده باشه رو می پذیرین یا دانشگاه آزاد؟
                                  • ا
                                    امیر
                                    ۷ بهمن ۱۳۹۷، ۱۹:۳۳
                                    خیر. شما مهارت مد نظر را داشته باشید مشکلی نخواهید داشت حتی اگر تحصیلات نداشته باشید
                                  • A
                                    Alireza
                                    ۱۷ مرداد ۱۳۹۶، ۱۸:۳۰
                                    سلام
                                    من هم به رشته برق وهم به مکانیک علاقه دارم،رتبمم خوبه،اولوت اولم برق شریفه که قبول نمشم،اولویت دومم شک دارم بین این دو:مکانیک شریف و برق دانشگاه تهران،کدوم بهتره وآینده بهتری داره؟
                                    • ع
                                      علی اکبر
                                      ۱۶ مرداد ۱۳۹۶، ۱۹:۲۳
                                      سلام دوستان میخاستم بین رشته معدن و مکانیک منو راهنمایی کنید کدوم برم بهتره؟در ضمن کدوم گرایش از مکانیک رشته ریاضی کار بهتر داره.باتشکر
                                      • م
                                        محمد
                                        ۲۹ مهر ۱۳۹۶، ۱۳:۱۱
                                        مکانیک گستره کار وسیع تری داره
                                      • ح
                                        حامد
                                        ۵ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۰۵:۰۷
                                        سلام
                                        رشتم ریاضیه
                                        می خواستم بدونم که باید چه رشته و چه گرایشی توی دانشگاه قبول بشم و درسش را بخونم تا در آینده بتونم مثلا یه خودرو بسازم؟
                                        • ح
                                          حمید
                                          ۸ خرداد ۱۳۹۶، ۲۱:۵۵
                                          رشته ای که در مورد خودرو باشه مهندسی خودرد هست.اگه به به انتقال نیرو و سیستم متحرکت علاقه داری مهندسی مکانیک و خودرو خوبه.اگه فیزیک دوست داری مهندسی مکانیک.کلا مهندس مکانیک جاندات به تولید ماشین ابزار و دستگاه های موجود توی کارخونه میپردازه.اگه به خودرو علاقه داریباید بری مهندسی خودرو
                                        • ح
                                          حسین
                                          ۲۰ آبان ۱۳۹۵، ۱۲:۴۶
                                          از مطالب مفید و عالی تون واقعا متشکرم
                                          • پشتیبان چهار
                                            ۲۰ آبان ۱۳۹۵، ۱۲:۴۹
                                            با سلام
                                            کاربر عزیز از لطف شما سپاسگزاریم و امیدواریم بتوانیم پاسخگوی اعتماد شما باشیم
                                            با تشکر
                                          • a
                                            abolfazl
                                            ۲۵ مرداد ۱۳۹۵، ۱۹:۰۵
                                            سلام من امسال کنکور دادم با توجه به رتبه ام بین5تا انتخاب زیر موندم خواهشا راهنمایم کنید با دلیل و منطق میخوام بعد از 6سال درس خوندن درامد خوبی داشته باشم اینم از انتخاب هام (درضمن پسر هستم کدومش برام بهتره)
                                            1-صنایع دانشگاه علم و صنعت
                                            2-مکانیک صنعتی اصفهان
                                            3-برق صنعتی اصفهان
                                            4-مکانیک خواجه نصیر
                                            5-مکانیک شهید بهشتی
                                            • م
                                              مهدی
                                              ۳ خرداد ۱۳۹۶، ۱۵:۰۵
                                              شما به رشته برق صنعتی بروید که رشته خیلی خوبیه و بازار کار و در آمد خوبی هم داره
                                            • ع
                                              علی
                                              ۱۹ خرداد ۱۳۹۵، ۰۸:۲۲
                                              ممنونم خیلی کمکم کرد. اگه میشه درباره ی خوبی یا بدی مدرک مهندسی مکانیک در رشته فنی و حرفه ای بنویسید.بازم ممنون
                                              • م
                                                مبين شهني
                                                ۷ آبان ۱۳۹۵، ۰۶:۲۲
                                                با سلام،دوست عزیز اون مهندسی مکانیک خودرو هستش ماله فنی از زیر تا اسمون با مکانیکی که از ریاضی میری متفاوته
                                                • .
                                                  .........
                                                  ۲۲ شهریور ۱۳۹۶، ۱۶:۳۱
                                                  داداچ،تو دانشگاه،درساشون یکیه،
                                                  • a
                                                    ali
                                                    ۱۵ آذر ۱۳۹۸، ۱۲:۰۹
                                                    کدوم بهتره ؟

                                                لطفا سوالات و نظرات خود را بیان کنید

                                                ثبت پاسخ