آشنایی با شغل کارشناس آموزش

آشنایی شغل کارشناس آموزش

مدیر آموزش به طراحی، هدایت و هماهنگ کردن برنامه‌های آموزشی برای افزایش دانش و مهارت کارکنان می‌پردازد. او تلاش می‌کند برنامه‌های آموزشی متناسب با اهداف شرکت باشد. همچنین بر کار کارکنان بخش آموزش و روند اجرای برنامه‌های آموزشی نظارت دارد.

 

 

 

مدیر آموزش چه کار می‌کند

در دنیای پیچیده امروزه متناسب با تغییرات زیادی که اتفاق می‌افتد، کارکنان سازمان‌ها و شرکت‌ها باید دانش و مهارت‌های لازم را بیاموزند و به روز باشند. زیرا سازمان‌ها فقط در این صورت می‌توانند به خوبی در مسیر اهداف‌شان حرکت کنند. آموزش باعث  می‌شود کارکنان با تغییرات و محیط پویای سازمان سازگار شوند از این‌رو افراد ماهرتر و آموزش دیده‌تر در افزایش کارآیی و بهره‌وری سازمانی نقش مهم‌تر و موثرتری دارند.

نظریه‌پردازان مدیریت می‌گویند با وجود هزینه‌های سنگین تربیت نیروی کار، آموزش همراه با اعمال صحیح مدیریت، در مدتی کوتاه هر کشور عقب مانده‌ای را در زمره کشورهای پیشرفته و برخوردار از بهره‌وری بالا قرار می‌دهد.

کارشناس آموزش که زیر نظر مدیر آموزش کار می‌کند، نیازهای آموزشی را تشخیص و محتویات دوره‌های آموزشی را تعریف می‌کند. بیشتر آموزش‌ها در کلاس، لابراتوار کامپیوتر یا مرکز آموزش هر سازمان داده می‌شود اما برخی نیز به شکل ویدئویی، برنامه‌های تحت وب و خودآموزهای موجود صورت می‌گیرد.

در شرکت‌های کوچک معمولا برای بخش آموزش یک موقعیت شغلی وجود دارد اما در شرکت‌های بزرگ اموقعیت‌های شغلی کارشناس و مدیر آموزش به طور جداگانه تعریف می‌شوند. مدیر یا کارشناس آموزش رابطه نزدیکی با سایر بخش‌ها و مدیران ارشد دارد تا بتواند به خوبی به شناسایی و تطبیق  اولویت‌های آموزشی با اهداف شرکت بپردازد.

وظایف بخش آموزش

  • ارزیابی نیازهای آموزشی کارکنان:  کارشناس یا مدیر آموزش با بررسی بخش‌های مختلف سازمان و مشورت با مدیران آن‌ها، نیازهای آموزشی‌شان را شناسایی می‌کنند تا برای رفع آن‌ها برنامه‌ریزی  کنند. به عنوان مثال یک شرکت، نرم‌افزار جدیدی برای انبارداری خریده است. بخش آموزش با دانستن این موضوع و کسب اطلاعات لازم، نیازهای آموزشی مدیران و کارکنان بخش انبار در خصوص نحوه استفاده از این نرم افزار را شناسایی می‌کند.
  • تعیین بودجه آموزشی و تعیین دوره‌های آموزشی متناسب با آن‌ها: کارشناس یا مدیر آموزش با هماهنگی مدیران ارشد بودجه لازم برای این دوره‌های آموزشی را محاسبه و برای اجرای دوره‌ها برنامه‌ریزی می‌کند.
  • تعیین محتوای آموزشی، روش آموزشی، زمان، مکان و مدرسین دوره‌ها
  • برنامه‌ریزی و نظارت بر برگزاری صحیح و به موقع دوره‌های آموزشی
  • ارزیابی دوره‌های آموزشی و انجام تغییرات لازم در صورت نیاز – در هنگام برگزاری دوره‌های آموزشی به کمک ابزارهای مناسب از جمله نظر سنجی، مسئول آموزش بررسی می‌کند که دوره مورد نظر از کیفیت خوبی برخوردار است و پاسخگوی نیازهای آموزشی تعیین شده هست یا خیر.

دانش و مهارت مورد نیاز کارشناس آموزش

  • مهارت‌های ارتباطی عالی برای برقراری ارتباط مناسب با مدیران ارشد، کارکنان و مدیران بخش‌های مختلف
  • مهارت برنامه‌ریزی و سازمان‌دهی برای تعیین و اجرای درست دوره‌های آموزشی متناسب با اهداف شرکت
  • مهارت مدیریت زمان برای تهیه برنامه زمان‌بندی مناسب دوره‌های آموزشی
  • توان کار تیمی برای همکاری مناسب با بخش‌های دیگر، سایر کارکنان بخش آموزش و مدرسان دوره‌ها
  • آشنایی با اینترنت و نرم‌افزارهای کاربردی زیرا با گسترش عرصه کامپیوتر و فناوری اطلاعات در حوزه آموزش و پیدایش روش‌های آموزشی جدید، کارشناس یا مدیر آموزش باید از آخرین روش‌ها و ابزارهای آموزشی مطلع و توان کار با اینترنت و نرم‌افزارهای کاربردی لازم را داشته باشد

مدرک تحصیلی و بازار  کار کارشناس آموزش

برخی شرکت‌ها و سازمان‌ها برای استخدام کارشناس یا مدیر آموزش به تجربه آن‌ها اهمیت بیشتری نسبت به رشته تحصیلی می‌دهند. در بسیاری از آگهی‌های استخدامی دیده می‌شود داشتن مدرک لیسانس یا فوق لیسانس (بدون بیان نام رشته تحصیلی) همراه با چند سال سابقه کاری از شرایط استخدام کارشناس یا مدیر آموزش است. اما معمولا در مواردی که به تخصص و رشته تحصیلی فرد اهمیت کافی داده می‌شود،  فارغ‌التحصیلان مجموعه رشته‌های علوم تربیتی و مدیریت می‌توانند به عنوان کارشناس یا مدیر آموزش مشغول به کار شوند.

مدیر و کارشناس آموزش در بخش آموزش  شرکت‌ها و سازمان‌های دولتی یا خصوصی کار می‌کند. آمار دقیقی از میزان استخدام کارشناس و مدیر آموزش در شرکت‌ها و سازمان‌های خصوصی و دولتی در دسترس نیست اما از آنجا که شرکت‌ها و سازمان‌ها پیوسته در معرض تغییرات فنی و فناورانه هستند، نیاز به آموزش مداوم کارکنان وجود دارد. بنابراین پیش‌بینی می‌شود روند استخدام کارشناس یا مدیر آموزش در کشور رو به افزایش باشد.

 

شخصیت‌های مناسب شغل کارشناس آموزش

در یک انتخاب شغل صحیح و درست، عوامل مختلفی از جمله ویژگی‌های شخصیتی، ارزش‌ها، علایق، مهارت‌ها، شرایط خانوادگی، شرایط جامعه برای هر فرد باید در نظر گرفته شوند. یکی از مهم‌ترین این عوامل ویژگی‌های شخصیتی است. شناخت درست شخصیت هر فرد فرآیندی پیچیده و محتاج به تخصص و زمان کافی است. البته هر فرد ویژگی‌های منحصر به فرد خود را دارد، حتی افرادی که به نوعی تیپ شخصیتی مشابه دارند، باز هم در برخی موارد با یکدیگر متفاوت اند. به طور کلی همیشه افراد موفقی از تیپ‌های شخصیتی مختلف در همه مشاغل هستند و نمی‌توان دقیقا اعلام کرد که فقط تیپ‌های شخصیتی خاصی در این شغل موفق می‌شوند. اما طی تحقیقاتی که صورت گرفته تیپ‌های شخصیتی که برای این شغل معرفی می‌شوند، عموما این کار را بیشتر می‌پسندند و رضایت شغلی بیشتری در آن داشته‌اند.

 

برای مشاهده سایر مشاغل اینجا کلیک کنید

 

ای استخدام

از تجربیات دیگران استفاده کنید!

مطالعه تجربیات شرکت کنندگان آزمون‌های استخدامی سازمان‌های مختلف در دوره های گذشته می تواند نقش بسزایی در قبولی شما در سازمان مورد نظر داشته باشد.

۳ نظر برای آشنایی با شغل کارشناس آموزش

  • م
    مستانه
    ۱۰ آبان ۱۴۰۲، ۱۶:۲۸
    چه مطلب خوبی بود، اتفاقا یکی از نیاز های شرکت ما بحث آموزش هست. ممنونم ازتون
    • ف
      فاطمه محسنی
      ۲۹ شهریور ۱۴۰۲، ۰۱:۲۵
      با سلام ممنون بابت اطلاعاتتون که در اختیارمون گذاشتین
      • ف
        فرامرزجباری
        ۲۱ تیر ۱۴۰۲، ۱۱:۳۱
        مفید بود و مختصر
        خداوند مهربان خیرتون بده

        لطفا سوالات و نظرات خود را بیان کنید

        ثبت پاسخ