افزایش تخت های بیمارستانی در کشور، یکی از دستاوردهای وزارت بهداشت دولت سیزدهم است؛ اما مشکلی که وجود دارد، نبود نیروی انسانی متخصص برای مراقبت از بیماران بستری بر روی این تخت ها است.
به گزارش خبرنگار مهر، بهرام عیناللهی وزیر بهداشت، با بیان اینکه ظرفیت تختهای بیمارستانی در دولت سیزدهم افزایش یافت، گفت: ۱۷ هزار تخت به ظرفیت تختهای بیمارستانی کشور اضافه شد که معادل ۱۵ درصد تختهای بیمارستانی کشور است.
به نظر میرسد وزارت بهداشت در دولت سیزدهم، بر توسعه تختهای بیمارستانی در کشور اصرار دارد و از همین رو، شاهد تسریع در تکمیل پروژههای نیمه کاره بیمارستانی هستیم.
بهره برداری از چند کلان بیمارستان در پایتخت، باعث شد سرانه تخت بیمارستانی در سه سال عمر دولت سیزدهم افزایش یاید. در همین حال، شاهد تکمیل پروژههای نیمه تمام بودیم که سالهای زیادی از شروع ساخت آنها گذشته بود.
در حالی که وزارت بهداشت اعلام کرده است، ۱۷ هزار تخت به ظرفیت بیمارستانی کشور اضافه شده، اما فقط ۸ هزار پرستار از ظرفیت ۲۵ هزار نیروی استخدامی وزارت بهداشت در سال گذشته، به ظرفیت نیروی پرستاری کشور اضافه شده اند.
سازمان نظام پرستاری بر این باور است که ضریب استاندارد نیروی انسانی کادر پرستاری نسبت به تخت بیمارستانی همزمان با افزایش ظرفیت تختهای بیمارستانی، میبایست افزایش یابد که چنین اتفاقی رخ نداده است.
بررسیها نشان میدهد کشور با مشکل کمبود حداقل ۱۰۰ هزار نفر نیروی پرستار مواجه است. استاندارد در نظر گرفته شده برای گروه پرستاری، ۲.۵ نفر به ازای هر تخت بیمارستانی است اما در زمان حاضر، به طور میانگین کمتر از یک پرستار به ازای هر تخت بیمارستانی در کشور داریم.
در همین حال، وزیر بهداشت معتقد است که اگر ۷۵ هزار پرستار جذب شوند، مشکل کمبود نیروی پرستاری در کشور برطرف میشود.
وزارت بهداشت در سال گذشته یک آزمون استخدامی برای جذب ۲۵ هزار برگزار کرد که سهم پرستاری، کمی بیشتر از ۸ هزار نفر بود. این در حالی است که وعده برگزاری دو آزمون دیگر برای استخدام ۵۰ هزار نفر در وزارت بهداشت پیش بینی شده است که هنوز اطلاعاتی از روند برگزاری این آزمونها در دست نیست.
عدم تناسب تعداد تختهای بیمارستانی با تعداد پرستاران باعث میشود در ارتقای کیفیت خدمات پرستاری دچار مشکل شویم و پرستاران نیز دچار آسیبهای ناشی از فشار کاری زیاد شوند که این امر، یکی از دلایل ترک خدمت نیروهای پرستاری به شمار میرود.
در همین حال، سالانه بیش از ۲۷۰۰ پرستار درخواست خود را برای دریافت گواهی مهاجرت به سازمان نظام پرستاری ارائه میدهند. البته معضل خروج نیروهای پرستاری از نظام سلامت تنها به مهاجرت و کمبود جذب نیرو ختم نمیشود و کشور با معضل بازنشستگی نیروهای پرستاری و عدم جایگزینی نیروهای جدید نیز مواجه است.
به نظر میرسد، افزایش تعداد تختهای بیمارستانی در دولت سیزدهم، نمره قبولی گرفته است؛ اما عدم تامین نیروی پرستاری برای راه اندازی این تختها، مشکلی است که متاسفانه حل نشده و همین عدم تناسب بین تعداد تختهای بیمارستانی و نیروی پرستاری، مشکلاتی را برای نظام سلامت کشور ایجاد کرده است
از تجربیات دیگران استفاده کنید!
مطالعه تجربیات شرکت کنندگان آزمونهای استخدامی سازمانهای مختلف در دوره های گذشته می تواند نقش بسزایی در قبولی شما در سازمان مورد نظر داشته باشد.
۳ نظر برای وعده برگزاری آزمون استخدام جدید وزارت بهداشت به کجا رسید؟!