آشنایی با شغل نقاش

آشنایی با شغل نقاش

نقاشی یکی از رشته‌های اصلی هنرهای تجسمی است و قدمت آن پیش از زبان نوشتاری است. نخستین نقاشی‌های یافت شده در غارها نشان می‌دهند انسان‌های اولیه با کشیدن نقش حیوانات، با شکارشان به نوعی ارتباط برقرار می‌کردند.

 

 

معرفی اجمالی هنر نقاشی

هنر نقاشی از بروز احساس و جوشش درون هنرمند و ابلاغ پیام تا بیان موضوعات تعیین شده را در برمی‌گیرد و هنرمند نقاش آنچه را که می‌خواهد، توسط اشکال و رنگ‌ها روی سطوح کوچک و بزرگ با ابزار و شیوه‌های گوناگون، نقاشی و توسط آن با دیگران ارتباط برقرار می‌کند. نقاشی به کار بردن رنگ‌دانه محلول در یک رقیق کننده و یک عامل چسپاننده (چسب) بر روی یک سطح نگهدارنده مانند کاغذ، بوم یا دیوار است. این کار توسط نقاش انجام می‌شود.

در نقاشی سبک‌های مختلفی وجود دارد که هر کدام ویژگی‌های خاص خود را دارند. رئالیسم (واقع گرایی)، امپرسیونیسم (برداشت‌گرایی)، کوبیسم (حجم‌گرایی)، مدرنیسم (نوگرایی)، آبستره (انتزاعی) و پست مدرنیسم (فرا نوین) تعدادی از معروف‌ترین سبک‌های نقاشی هستند. نقاش با آگاهی از اصول هنر نقاشی و زیبایی‌شناسی به آفرینش اثری هنری می‌پردازد. محتوای این اثر می‌تواند چهره افراد (چهره‌نگاری)، مناظر طبیعی (طبیعت‌نگاری)، زندگی روزمره مردم (مردم‌نگاری)، چهره‌های مذهبی (شمایل‌نگاری)، مناظر تاریخی (تاریخ‌نگاری)، ترکیبی از اشیای بی‌جان (طبیعت بی‌جان) یا اینکه تصویری کاملا ذهنی باشد.

ابزارهایی که معمولا توسط نقاش مورد استفاده قرار می‌گیرند مداد، ‌کاغذ، خط‌کش، پایه چوبی، بوم، مداد رنگی، آبرنگ، گواش، پاک کن، قلم مو و پاستل هستند. هنرمند نقاش در زمینه‌های مختلف نقاشی، طراحی، نقاشی متحرک (انیمیشن یا پویانمایی)، پوسترسازی و نقاشی صحنه تئاتر فعالیت می‌کند. او باید ویژگی‌های‌ جسمی‌ و روحی‌ خاصی‌ داشته‌ باشد تا بتواند در کار خود موفق‌ شود. او باید بسیار خلاق، مبدع و دارای ذوق هنری زیاد باشد. نقاش‌ها معمولا افرادی درون‌گرا هستند و ساعات طولانی می‌توانند به تنهایی کار کنند و از کار کردن لذت ببرند.

توانمندی و مهارت‌های مورد نیاز نقاش

  • ذوق و شم هنری فراوان
  • خلاقیت بسیار زیاد
  • دید دقیق و هنری و نگاه موشکافانه به اطراف خود برای پاسخ درست به نیاز مخاطب
  • شناخت خوب از رنگ‌ها (رنگ‌شناسی مناسب) و توانایی تشخیص آن‌ها از یکدیگر
  • آشنایی با تمامی سبک‌ها و ابزارهای نقاشی
  • علاقه‌مندی و توانایی کار فردی (در هنگام کشیدن نقاشی‌ها) و یا به عبارتی داشتن شخصیت درون‌گرا
  • صبر و پشتکار زیاد
  • آشنایی نسبی با سایر هنرهای تجسمی و تصویری
  • علاقه به تدریس و آموزش (وقتی نقاش به کار تدریس نقاشی می‌پردازد)

تحصیلات، آینده شغلی و بازار  کار نقاش

هنرمند نقاش لزومی به گذراندن دوره‌های آموزشی یا تحصیلات آکادمیک و دانشگاهی ندارد. بسیاری از افراد که ذوق هنری خوبی در نقاشی دارند، با علاقه خود به این هنر مشغول هستند. البته برای تبدیل شدن به یک نقاش حرفه‌ای، باید به صورت حرفه‌ای آموزش دید. دانش‌آموزان علاقه‌مند به این هنر پس از گذراندن دوره اول متوسطه می‌توانند در هنرستان در رشته نقاشی تحصیل کنند. زمینه تحصیل در رشته نقاشی در دانشگاه‌های کشور در سطوح فوق دیپلم تا کارشناسی ارشد ارائه می‌شود از این‌رو با تحصیل در هنرستان، دانشگاه یا آموزشگاه‌های آزاد می‌توان آموزش‌های تخصصی را فراگرفت.

هنرمند نقاش با تهیه مجموعه‌ای از نقاشیٰ‌هایش هر چند وقت یکبار نمایشگاه نقاشی برگزار می‌کند و کارهای خود را به فروش می رساند. او همچنین می‌تواند به طور سفارشی برای برخی از مشتریانش نقاشی بکشد. کارهایی از جمله برقراری ارتباط با افراد مختلف و شرکت در نمایشگاه‌ها و جشنواره‌های مختلف در پیشرفت کاری هر نقاش  بسیار موثر خواهد بود.

یکی از کارهایی که بیشتر نقاشان انجام می‌دهند، تدریس و آموزش نقاشی است. آن‌ها می‌توانند یا به طور خصوصی در هنرستان‌ها‌، آموزشگاه‌های‌ آزاد یا دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی هنر خود را به علاقه‌مندان آموزش دهند. همچنین زمینه‌های کاری مناسبی برای نقاشان در مطبوعات‌ و نشریات‌، صدا و سیما، فرهنگ‌سراها، وزارت‌ فرهنگ‌ و ارشاد اسلامی‌، شهرداری‌ها (به‌ عنوان‌ طراح‌ و مجری‌ نقاشی‌های‌ دیواری) و موسسات تبلیغاتی وجود دارد.

شخصیت‌های مناسب شغل نقاشی

در یک انتخاب شغل صحیح و درست، عوامل مختلفی از جمله ویژگی‌های شخصیتی، ارزش‌ها، علایق، مهارت‌ها، شرایط خانوادگی، شرایط جامعه برای هر فرد باید در نظر گرفته شوند. یکی از مهم‌ترین این عوامل ویژگی‌های شخصیتی است. شناخت درست شخصیت هر فرد فرآیندی پیچیده و محتاج به تخصص و زمان کافی است. البته هر فرد ویژگی‌های منحصر به فرد خود را دارد، حتی افرادی که به نوعی تیپ شخصیتی مشابه دارند، باز هم در برخی موارد با یکدیگر متفاوت اند. به طور کلی همیشه افراد موفقی از تیپ‌های شخصیتی مختلف در همه مشاغل هستند و نمی‌توان دقیقا اعلام کرد که فقط تیپ‌های شخصیتی خاصی در این شغل موفق می‌شوند. اما طی تحقیقاتی که صورت گرفته تیپ‌های شخصیتی که برای این شغل معرفی می‌شوند، عموما این کار را بیشتر می‌پسندند و رضایت شغلی بیشتری در آن داشته‌اند.

 

برای مشاهده سایر مشاغل اینجا کلیک کنید

 

ای استخدام

از تجربیات دیگران استفاده کنید!

مطالعه تجربیات شرکت کنندگان آزمون‌های استخدامی سازمان‌های مختلف در دوره های گذشته می تواند نقش بسزایی در قبولی شما در سازمان مورد نظر داشته باشد.

۴ نظر برای آشنایی با شغل نقاش

  • س
    سنا
    ۱۸ بهمن ۱۴۰۰، ۱۶:۴۵
    خوب 🙂
    • م
      محمد
      ۱۲ دی ۱۳۹۵، ۱۰:۳۹
      کارا های در رابطه با مداد و مداد HB 12 و در زمینه انیمیشن طراحی شخصیت تخیلی و ابر قهرمان ایرانی با همیه موارد و فضا سازی مورد نیاز برای آن کار ا هم از سلح چا گذشته و چه حال و آینده اشیاء مورد نیاز ابر قهرما نان و موارد مورد نیاز مذهبی مثا حضرت علی (ع) در نبرد با ابدو د در صحنه خندق وا راد ابر قهرمان پیشنهادی خودم با طرح های جالب و فوق عالی این ابر قهرمان راد دارای نسل داستان و پیشه و قدرت های ما وراست به همراه هفت 7 یار گران مایه که اگر نیاز داشتید برایتان می فرستم خواهش مندم مشاهده و پیگیری کنید و لینک ارسال تصاویر را برای من بفرستید ؟تا برایتان کار هایم را بفرستم خالی از لطف نیست بلکه زیبا و به یاد ماندنی خواهند بود ..متشکر م سپاس فراوان از شما و سایت شما نام دیگر من میراد است و نام بالا محمد !؟منتضر پیامتان هستم ...
      • ح
        حدیثه سجادی
        ۱۶ شهریور ۱۳۹۵، ۰۰:۵۷
        با سلام و احترام
        اینجانب حدیثه سجادی متولد 1372 و دانشجو ترم آخر رشته مهندسی نرم افزار (کامپیوتر) از دانشگاه آزاد شهر قدس میباشم و بهمن مدرک کارشناسی خود را دریافت میکنم.بنده از سن 10 سالگی قادر به نقاشی کشیدن به صورت حرفه ای بوده ام بدون هیچ آموزشی .و اینک بیکار میباشم .لذا از شما تقاضامندم در صورت امکان اگر استخدامی وجود داشت اینجانب را در جریان قرار دهید .ممنون از سایتی که در اختیار ما گذاشتین
        با تشکرسجادی
        • پشتیبان چهار
          ۱۶ شهریور ۱۳۹۵، ۰۷:۵۶
          با سلام
          کاربر عزیز برای اطلاع از آخرین آگهی های مربوط به رشته،تخصص و موقعیت شغلی در شهر خود اینجا را کلیک کنید.
          با تشکر

        لطفا سوالات و نظرات خود را بیان کنید

        ثبت پاسخ