آشنایی با شغل نقاش ساختمان

آشنایی با شغل نقاش ساختمان

اگر کارهای عملی و فنی را دوست دارید و تا حدی ذوق هنری دارید، این شغل  برای شما مناسب است.

 

 

کار نقاش ساختمان چیست

نقاش از رنگ‌های مختلف برای رنگ‌آمیزی سطوح دیوارهای داخلی (و گاهی بیرونی)، سقف‌ها، درب‌ها و پنجره‌های ساختمان استفاده می‌کند. او پیش از آغاز باید سطوح را به کمک سنباده، بتونه‌کاری یا گچ کاری صاف و یکدست کند. برخی از ابزارهای نقاش عبارتند از:  رنگ، گچ، قلم مو یا غلتک، سنباده، تینر و نردبان. یک نقاش باید خلاق و در کار خود دقت زیادی داشته باشد. همچنین باید به جزئیات توجه کند و از ارتفاع نترسد. مشتریان معمولا به دنبال نقاش‌های ماهر و با تجربه هستند. بنابراین در آغاز باید در پروژه‌های کوچک مانند منازل شخصی یا در پروژه‌های بزرگ مانند ساختمان‌ها و برج‌های عظیم به صورت کارآموز مشغول به کار شد تا به مرور تجربه‌اندوزی کرد.   ساعت کاری نقاش بسته به نوع کار و سفارش مشتری دارد. هنگام پذیرفتن سفارش باید تمام وقت و حتی گاهی در روزهای تعطیل کار کنند  تا سفارش را به موقع آماده کنند. ممکن است نقاش مدتی بین سفارشات مختلف بیکار باشد. محل کار نقاش ساختمان معمولا در منازل، ادارات یا سازمان های مختلف است.

وظایف نقاش ساختمان

نقاش ساختمان با استفاده از رنگ، روغن، تینر و سایر مواد محل مورد نظر را مطابق با خواسته و نظر مشتری رنگ‌آمیزی می‌کند. وظایف اصلی او عبارتند از:

  • اندازه‌گیری سطوح برای تخمین میزان رنگ و وسایل مورد نیاز
  • کندن رنگ یا پوشش قدیمی سطوح
  • پرکردن سوراخ‌ها و ترک‌ها و کاملا صاف کردن سطوح به کمک بتونه‌کاری و گچ‌کاری
  • زدن رنگ آستری
  • ترکیب رنگ‌های مختلف برای رسیدن به رنگ مورد نظر
  • رنگ زدن نهایی

نقاش در انجام این وظایف گاهی باید با گچ‌برها، متخصصان دکوراسیون و سایر افراد مرتبط همکاری کند. به دلیل استفاده از مواد شیمیایی بهتر است در حین کار، از لباس‌های مخصوص کار و ماسک‌های مناسب استفاده کند.

مهارت و دانش مورد نیاز نقاش ساختمان

  • توان کار عملی خوب
  • داشتن ذوق هنری در ترکیب رنگ‌ها و نوع نقاشی که انجام می‌دهد
  • شناخت کافی نسبت به رنگ‌ها
  • توانایی انجام کار با حوصله و دقت زیاد همراه با توجه کافی به جزئیات
  • توانایی کار انفرادی و تیمی
  • نداشتن ترس از ارتفاع و توان حفظ تعادل
  • اطلاع از مسائل بهداشتی و ایمنی کار

تحصیلات، فرصت‌های شغلی و بازار کار نقاش ساختمان

علاقه‌مندان برای ورود به این شغل می‌توانند مدتی در کنار یک نقاش ساختمان ماهر به عنوان کارگر و دستیار کار کنند تا با همه جوانب این شغل آشنا شوند. در آموزشگاه‌های دولتی و آزاد زیر نظر سازمان فنی و حرفه‌ای کشور، دوره‌های آموزش نقاشی ساختمان تدریس می‌شود که علاقه‌مندان به آموزش حرفه‌ای می‌توانند در آن‌ها شرکت کنند. البته کسب تجربه و مهارت در این کار بسیار مهم است.

نقاش ساختمان می‌تواند در شرکت‌های ساختمانی، خدماتی، طراحی و دکوراسیون استخدام شود. البته بسیاری از نقاشان به صورت مستقل و قراردادی با سازمان‌ها، شرکت‌ها و افراد کار می‌کنند. در خصوص وضعیت بازار کار نقاش ساختمان اطلاعات دقیقی در دسترس نیست. اما با توجه به روند موجود ساختمان‌سازی و اهمیتی که مردم به بازسازی و تغییر چیدمان داخل منزل خود می‌دهند، نیاز به نقاش ساختمان تقریبا همیشه وجود دارد. البته نکته مهمی که به یافتن سفارش کار متعدد و مناسب برای نقاش ساختمان می‌انجامد، نوع و کیفیت کار بالا همراه با برخود خوب و تحویل به موقع سفارش‌ها است. اگر نقاشی این عوامل را داشته باشد، می‌توان گفت همیشه برای او کار وجود دارد.

شخصیت‌های مناسب نقاش ساختمان

در یک انتخاب شغل صحیح و درست، عوامل مختلفی از جمله ویژگی‌های شخصیتی، ارزش‌ها، علایق، مهارت‌ها، شرایط خانوادگی، شرایط جامعه برای هر فرد باید در نظر گرفته شوند. یکی از مهم‌ترین این عوامل ویژگی‌های شخصیتی است. شناخت درست شخصیت هر فرد فرآیندی پیچیده و محتاج به تخصص و زمان کافی است. البته هر فرد ویژگی‌های منحصر به فرد خود را دارد، حتی افرادی که به نوعی تیپ شخصیتی مشابه دارند، باز هم در برخی موارد با یکدیگر متفاوت اند. به طور کلی همیشه افراد موفقی از تیپ‌های شخصیتی مختلف در همه مشاغل هستند و نمی‌توان دقیقا اعلام کرد که فقط تیپ‌های شخصیتی خاصی در این شغل موفق می‌شوند. اما طی تحقیقاتی که صورت گرفته تیپ‌های شخصیتی که برای این شغل معرفی می‌شوند، عموما این کار را بیشتر می‌پسندند و رضایت شغلی بیشتری در آن داشته‌اند.

 

برای مشاهده سایر مشاغل اینجا کلیک کنید

 

ای استخدام

از تجربیات دیگران استفاده کنید!

مطالعه تجربیات شرکت کنندگان آزمون‌های استخدامی سازمان‌های مختلف در دوره های گذشته می تواند نقش بسزایی در قبولی شما در سازمان مورد نظر داشته باشد.

۲ نظر برای آشنایی با شغل نقاش ساختمان

  • پ
    پیمان خدایی کمان
    ۱۶ آذر ۱۴۰۰، ۰۲:۱۲
    بله
    • ع
      عباس
      ۱۰ مرداد ۱۳۹۸، ۲۳:۱۹
      هر چقدر

      لطفا سوالات و نظرات خود را بیان کنید

      ثبت پاسخ