آشنایی با شغل مدیر رستوران

آشنایی با شغل مدیر رستوران

اگر تهیه غذای خوب و ارائه خدمات عالی برای شما مهم است، این شغل مدیریتی مناسب شماست.

 

 

کار مدیر رستوران چیست

رستوران نوعی بنگاه است که در آن خوراک و نوشیدنی ارائه و در همان جا صرف می‌شود .مطلوبیت خوراک ارائه شده، چیدمان مناسب و پاکی و تمیزی در کیفیت رستوران و شهرت آن نقش به سزایی دارد. مدیر رستوران (گاهی با عنوان مدیر تشریفات نیز خطاب می‌شود) مسئول اطمینان یافتن از رضایت مشتریان نسبت به کیفیت غذاها و خدمات ارائه شده است. او باید توانایی مدیریت کارکنان خود را داشته و در ارائه خدمات به مشتریان عالی و قوی باشد. مدیر رستوران باید بر امور رستوران از جمله روند تهیه و کیفیت مواد اولیه، ظاهر کارکنان و برخورد آن‌ها با مشتریان به صورت روزانه نظارت کند.

بر خلاف تصور برخی، مدیر رستوران نه تنها در اتاقش منتظر دریافت گزارش کارکنان و مشتریان نمی‌ماند بلکه فعالانه و روزانه در جریان امور قرار دارد و با بازدید از بخش‌های مختلف، بر آن‌ها نظارت دارد. در رستوران مشتری‌های مختلف با فرهنگ‌های متفاوت وارد می‌شوند که هر کدام انتظارات خاصی از رستوران دارند. مدیر رستوران باید توانایی شناخت انواع سلیقه‌ها را داشته باشد و برای خدمات و غذاها متناسب با آن‌ها برنامه‌ریزی کند. او باید کاری کند تا حد امکان همه انتظارات معقول مشتریان را برآورده شود.

مدیر رستوران می‌تواند مدیریت یک رستوران یا مجموعه‌ای از رستوران‌های زنجیره‌ای را برعهده داشته باشد. گاهی در یک هتل استخدام می‌شود و مسئول رستوران هتل است. او معمولا باید شب‌ها، تعطیلات و آخر هفته‌ها سرکار خود حاضر باشد. مدیر کیترینگ به صورت منظم‌تری در ساعاتی از روز کار می‌کند، چون برنامه کاری منظم و مشخص‌تر دارد.

وظایف مدیریت رستوران

نقش مدیر رستوران این است که از روند کار درست رستوران و رعایت شدن بالاترین استانداردها مطمئن شود. مدیر کیترینگ باید در سطح وسیع به سازمان‌ها، شرکت‌ها، کارخانه‌ها، بیمارستان‌ها و مدارس خدمات بدهد. او نسبت به مدیر رستوران، با مشتری کمتر در ارتباط مستقیم است. به هر حال وظیفه مدیر رستوران یا کیترینگ عبارتند از:

  • تهیه منوها
  • انجام تبلیغات
  • استخدام نیرو اعم از آشپز، گارسون و خدمات
  • اطمینان یافتن از توانمندی و مهارت کارکنان
  • ارائه آموزش یا برگزاری دوره‌های آموزشی برای کارکنان در زمینه‌های کاری آن‌ها. به عنوان مثال برای گارسون‌ها دوره‌های آموزش نحوه برخورد با مشتری را برنامه‌ریزی می‌کند.
  • حفظ انگیزه کاری کارکنان برای رسیدن به بالاترین استانداردها در خدمت‌رسانی
  • سازماندهی نوبت‌های کاری
  • مدیریت و نظارت موجودی، بودجه و کارکنان
  • نظارت بر رعایت قوانین و دستورالعمل‌های بهداشتی و ایمنی در کار
  • تهیه امکانات رفاهی جانبی برای راحتی بیشتر مشتریان مانند محوطه بازی برای کودکان و پارکینگ مناسب

مهارت و دانش مورد نیاز شغل مدیر رستوران

  • داشتن رفتاری مدبرانه و مودبانه
  • توانایی انگیزش و مدیریت کارکنان
  • مهارت عالی در جذب مشتری و ارائه خدمات مناسب به او
  • داشتن سلیقه خوب در کار برای انتخاب نحوه چیدمان سالن، دکور سالن، نوع ظروف مورد استفاده برای سرو غذاها
  • داشتن خلاقیت و نوآوری در تهیه منو غذا، چیدمان و ابزارهای تشویقی
  • مهارت‌های ارتباطی قوی
  • توانایی حفظ آرامش در شرایط کاری پر فشار
  • توانایی خوب در کار تیمی
  • توانایی کار با اعداد و ارقام و مدیریت بودجه
  • توان سازماندهی و برنامه‌ریزی کارها
  • نظارت بر نحوه خدمت‌رسانی به مشتریان و برنامه‌ریزی برای به حداقل رساندن زمان انتظار
  • توانایی مدیریت سلامت، بهداشت، ایمنی و امنیت محیط کار

تحصیلات لازم و نحوه ورود به شغل مدیر رستوران

علاقه‌مندان برای ورود به این شغل باید استانداردهای عمومی آموزشی و تجربه مرتبط داشته باشند. برای رسیدن به این شغل ابتدا باید از سطوح پایین شروع کنند. با کسب تجربه و توانمندی‌های بیشتر و گذراندن دوره‌های آموزشی لازم (در صورت نیاز) کم‌کم پیشرفت می‌کنند و مدیر رستوران می‌شوند. برای کسب دانش لازم علاقه‌مندان می‌توانند در رشته هتل‌داری تحصیل کنند. همچنین دوره‌های مدیریت رستوران در برخی از آموزشگاه‌های آزاد برگزار می‌شود. البته مدیران رستوران بهتر است در زمینه‌های آشپزی و کافی شاپ دوره‌های لازم را ببینند تا بهتر بتوانند بخش‌های مختلف رستوران را مدیریت کنند. برخی افراد به دلیل علاقه و داشتن سرمایه، رستوران، فست فود و یا کیترینگ تاسیس و مدیریت آن را برعهده می‌گیرند. البته در دنیای امروز که رقبا زیادی وجود دارند، برای موفق شدن تنها داشتن سرمایه کافی نیست. مدیر رستوران باید تجربه کار در این بخش را داشته و با برخی از اصول و فنون مدیریتی نیز آشنایی کافی داشته باشد.

بازار کار و آینده شغلی مدیر رستوران

مدیر رستوران در رستوران‌ها، هتل‌های بزرگ و کوچک، فست‌فودها و مراکز تهیه غذا استخد ام می‌شود. با کسب تجربه بیشتر و سرمایه لازم می‌تواند به طور مستقل رستوران راه‌اندازی کند. با توجه به روند رشد صنعت رستوران‌داری در جهان و افزایش تمایل مردم به استفاده از رستوران‌ها و فست‌فودها پیش‌بینی می‌شود آینده خوبی پیش روی بازار کار مدیران رستوران خواهد بود. البته هر مدیری که تجربه، مهارت و توانمندی بیشتری داشته باشد، فرصت‌های بهتری پیش روی او خواهد بود و به احتمال زیاد به موفقیت خواهد رسید.

رستوران‌داری شغلی سخت است که در صورت موفقیت از مشاغل پردرآمد محسوب می‌شود. این شغل جزو مشاغل جذاب و مورد نیاز در کشورهای دیگر است و زمینه کار در خارج از کشور برای آن به خوبی فراهم است. بسیاری از کشورهای بزرگ دنیا به راحتی به مدیران رستوران توانمند اقامت می‌دهند و آنها را در مکان‌های خوبی استخدام می‌کنند.

 

شخصیت‌های مناسب شغل مدیر رستوران

در یک انتخاب شغل صحیح و درست، عوامل مختلفی از جمله ویژگی‌های شخصیتی، ارزش‌ها، علایق، مهارت‌ها، شرایط خانوادگی، شرایط جامعه برای هر فرد باید در نظر گرفته شوند. یکی از مهم‌ترین این عوامل ویژگی‌های شخصیتی است. شناخت درست شخصیت هر فرد فرآیندی پیچیده و محتاج به تخصص و زمان کافی است. البته هر فرد ویژگی‌های منحصر به فرد خود را دارد، حتی افرادی که به نوعی تیپ شخصیتی مشابه دارند، باز هم در برخی موارد با یکدیگر متفاوت اند. به طور کلی همیشه افراد موفقی از تیپ‌های شخصیتی مختلف در همه مشاغل هستند و نمی‌توان دقیقا اعلام کرد که فقط تیپ‌های شخصیتی خاصی در این شغل موفق می‌شوند. اما طی تحقیقاتی که صورت گرفته تیپ‌های شخصیتی که برای این شغل معرفی می‌شوند، عموما این کار را بیشتر می‌پسندند و رضایت شغلی بیشتری در آن داشته‌اند.

 

برای مشاهده سایر مشاغل اینجا کلیک کنید

 

ای استخدام

از تجربیات دیگران استفاده کنید!

مطالعه تجربیات شرکت کنندگان آزمون‌های استخدامی سازمان‌های مختلف در دوره های گذشته می تواند نقش بسزایی در قبولی شما در سازمان مورد نظر داشته باشد.

۱ نظر برای آشنایی با شغل مدیر رستوران

  • ا
    ابوطالب توفیق
    ۲۳ مهر ۱۴۰۱، ۲۳:۱۱
    عالی بود

    لطفا سوالات و نظرات خود را بیان کنید

    ثبت پاسخ