اخبار و جزئیات رتبه بندی دانشگاه ها

اخبار و جزئیات رتبه بندی دانشگاه ها

برای دریافت اخبار و اطلاع از آگهی های استخدام بانک ها و سازمانهای دولتی و خصوصی در ایمیل و گوشی همراه خود اینجا کلیک کنید.

در این صفحه اخبار لحظه به لحظه اخبار و جزئیات رتبه بندی دانشگاه ها اعلام میشود

خبر ۳ خرداد ۹۵ - طرح رتبه‌بندی مراکز دانشگاه جامع اجرا می‌شود

باشگاه خبرنگاران جوان: رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: تبادل استاد و دانشجو با کشورهای حوزه قفقاز و آسیای مرکزی با هدف بالا بردن سطح تعاملات علمی برای بین‌المللی شدن این دانشگاه صورت می‌گیرد.
به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمد اخباری رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی در سی و هشتمین گردهمایی روسای واحد استانی دانشگاه علمی کاربردی که صبح امروز در سالن ۹ دی این دانشگاه برگزار شد با اشاره به تصویب برنامه راهبردی به وسیله هیات امنا اظهار داشت: دانشگاه علمی کاربردی برای بالا بردن سطح مهارتی در کل کشور، رشد و بالندگی شغل قدم‌های موثری برداشته و امسال با توجه به نامگذاری به سال اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل در جهت اجرای برنامه‌های ششم زمینه کسب و کار و فضای آموزش‌های مهارتی را ایجاد کرده است.
وی بیان کرد: کارآفرینی و تجاری سازی علمی در این دانشگاه یکی از اقدامات موثر در سال گذشته بود زیرا دانشگاه علمی کاربردی از دل صنعت، خدمات، فرهنگ و هنر بیرون آمده و برای رشد اقتصاد و رونق تولید کارهای موثری را انجام می‌دهد.
رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی در خصوص اینکه این دانشگاه اقدامات موثری را برای تاسیس دانشگا‌های کارآفرینی در کنار آموزش فناوری و اشتغال دارد، گفت: هدف از گردهمایی روسای دانشگاه‌ها هم اندیشی، فهم مشترک در برنامه‌ریزی‌های آموزشی و علمی همچنین رسیدن به نقشه راه سالانه دانشگاه علمی کاربردی است.
بالا بردن سطح کیفیت آموزش‌های مهارتی در مراکز دانشگاه علمی کاربردی
رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی با بیان  اجرای برنامه راهبردی دانشگاه و تصویب سیاست‌های اجرایی در سال ۹۵ ادامه داد: ما تلاش می‌کنیم با بهره‌برداری از ظرفیت استان‌ها و نیازسنجی آموزشی، آموزش‌های مهارتی را به دانشجویان این دانشگاه بیاموزیم.
وی با اشاره  به اینکه دانشگاه علمی کاربردی یک میلیون و ۲۰۰ هزار فارغ‌التحصیل دارد، یادآور شد: ۸۰ درصد هم اکنون شاغل هستند که دلیل اصلی آن فراگیری آموزش‌های مهارتی در طول تحصیل است.
وی اظهار داشت: هدف ما در این دانشگاه صرفا مدرک تحصیلی نبوده بلکه آموزش مهارت یکی از برنامه‌های جدی دانشگاه علمی کاربردی محسوب می‌شود.
اجرای طرح رتبه‌بندی مراکز با هدف بالا بردن آموزش‌های مهارتی دانشگاه علمی کاربردی
اخباری گفت: این دانشگاه با رتبه‌بندی مراکز خود در سطح کشور در جهت کارآفرینی و بالا بردن کیفیت بسته‌های آموزشی اقدامات موثری را انجام داده است.
وی با بیان اینکه یکی از اقدامات موثر در سال ۹۵ در حوزه پژوهشی ایجاد کمپ‌های کارآفرینی است ، افزود: این کار با هدف حفظ شایستگی‌های شغلی، کارآفرینی، بسترسازی و ایجاد زمینه‌های اشتغال بوده است.
رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی عنوان کرد: در این دانشگاه ۱۰ خوشه فناوری راه‌اندازی شده که امیدواریم تا پایان سال این تعداد به ۳۰ خوشه افزایش یابد.
وی تصریح کرد: در حوزه فرهنگی آمایش و آسیب شناسی‌های فرهنگی و اجتماعی با هدف ارائه خدمات فرهنگی و بالا بردن سطح سواد اجتماعی دانشجویان انجام شده در این زمینه بودجه فرهنگی خوبی در نظر گرفته شده است.
اخباری ادامه داد: تاسیس خبرگزاری مهارت و کارآفرینی با هدف خدمت آموزشی، دانشجویی و اطلاع رسانی بنگاه‌های اقتصادی امسال انجام می‌شود و این دانشگاه مصمم است تا طرح بازبینی و استانداردسازی کلیه فرآیندهای علمی کاربردی را با هدف چابک‌سازی مسیر تحصیلی یک دانشجو انجام می‌‍شود.
وی عنوان کرد: جایگاه ویژه دانشگاه علمی کاربردی به عنوان تامین کننده نیروی انسانی و مهارتی کشور، افزایش سطح کیفیت آموزش های مهارتی بوده و در این جهت سعی در بالا بردن سطح تعاملات بین‌المللی است.
رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی متذکر شد: این دانشگاه در سال ۹۴ اقدامات خوبی در جهت دیپلماسی علمی انجام داده و تاکنون در اتحادیه‌های دانشگا‌ه‌های بزرگ دنیا، دانشگاه‌های حوزه قفقاز عضویت دارد و با کشورهای عراق، ترکیه، پاکستان، افغانستان، آسیای مرکزی و قفقاز توافقنامه‌هایی امضا کرده و این توافقات تا مهر ماه عملیاتی می‌شود.
وی ادامه داد: تبدیل دانشگاه علمی کاربردی به دانشگاه علمی با هدف اصلاح روش‌ها و تربیت منابع انسانی و تمرکز زدایی است و رعایت اصل صرفه‌جویی جزو اقدامات موثر دانشگاه علمی کاربردی محسوب می‌شود.
اخباری اظهار کرد: راه‌اندازی واحد تربیت مدرس با هدف برگزاری کارگاه‌های آموزش مهارتی برای ۴۵ هزار مدرس انجام شده تا مدرسان دانشگاه جامع با فنون آموزش های مهارتی آشنا شوند.
وی ادامه داد: راه‌اندازی واحد تربیت مدرس برای تبدیل استاد نظری به مدرس عملی جهت آموزش‌های مهارتی و کارآفرینی است.
وی در پایان گفت: تبادل دانشجو و استاد با مراکز بین‌المللی در جهت بالا بردن تعاملات و دیپلماسی علمی صورت می‌گیرد و استادان مراکز مرزی جهت آموزش های مهارتی به کشورهای مختلف اعزام می‌شوند.

خبر ۴ اردیبهشت ۹۵ - مدرک دانشجویان در طرح رتبه بندی دانشگاه پیام نور تاثیر ندارد

باشگاه خبرنگاران جوان: معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه پیام نور گفت: رتبه بندی دانشگاه پیام نور تاثیری در اخذ شهریه و مدرک اعطایی دانشجوسیان ندارد.
ابوالفضل فراهانی معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه پیام نور در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به رتبه بندی دانشگاه‌ پیام نور اظهار داشت: این طرح با هدف بهبود کیفیت آموزش در دانشگاه پیام نور با همکاری کار‌شناسان اهل فن در حال انجام است.
وی بیان کرد: تعداد اعضای هیات علمی، فضای آموزشی، فضای آزمایشگاهی، امکانات نرم‌افزاری و سخت‌افزاری در نتایج رتبه‌بندی مراکز دانشگاه پیام نور تاثیرگذار است.
فراهانی با بیان اینکه رتبه‌بندی مراکز این دانشگاه در راستای رتبه‌بندی دانشگاه‌های دولتی به وسیله وزارت علوم است، افزود: رتبه‌بندی مراکز دانشگاه پیام نور در راستای رتبه‌بندی دانشگاه‌های دولتی بوسیله وزارت علوم با لحاظ شاخص‌های خاص آموزش از راه دور که متمایز از دانشگاه‌های غیرانتفاعی است صورت می‌گیرد.
وی در خصوص تعداد رتبه‌های این دانشگاه ابراز داشت: هنوز این امر که قرار است مراکز به چند رتبه تقسیم‌بندی شوند مشخص نیست ولی اینکه یک مرکز در چه رتبه‌ای قرار می‌گیرد در شهریه‌ی دانشجویان و مدرکی که به دانشجویان ارائه می‌شود، هیچ تاثیری ندارد.
معاون آموزشی دانشگاه پیام نور ادامه داد: دانشگاه پیام نور از نظر مقررات و سیاستگذاری در حوزه‌های مختلف، یک دانشگاه دولتی است و این دانشگاه از نظر شیوه آموزشی روش خاص و منحصر به فرد خود را دارد.
فراهانی عنوان کرد: رتبه دانشگاه پیام نور علیرغم سابقه کم بر اساس معیارهای شناخته شده ISC از نظر علمی در ردیف ۸ و ۹ کل دانشگاه‌های کشور اعم از دانشگاه‌های دولتی و دانشگاه‌های غیردولتی قرار دارد.
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه پیام نور مبنی بر اظهار نظر مسئولان دانشگاه غیر دولتی عنوان کرد: دانشگاه پیام نور مخاطبان و داوطلبان خاص خود را دارد و نباید تصور شود که سنگ‌اندازی‌ها در روند پذیرش دانشجو در این دانشگاه و اعمال محدودیت‌های بعضا غیرقابل قبول باعث جذب دانشجو در دانشگاه‌های غیرانتفاعی می‌شود.
وی در پایان گفت: دانشگاه پیام نور به عنوان یک دانشگاه دولتی با بزرگ‌ترین جمعیت دانشجویی ماموریت و رسالت خاص خود را در عرصه آموزش عالی کشور دارد.

خبر ۱۹ اسفند ۹۴- رتبه بندی دانشگاهها منتشر شد

خبرگزاری مهر: سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) رتبه­ بندی سال ۹۴-۹۳ دانشگاه­ها و موسسات پژوهشی کشور را اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر محمدجواد دهقانی خبر داد: دانشگاه تهران در بین دانشگاه­های جامع، دانشگاه صنعتی امیرکبیر در بین دانشگاه های صنعتی، دانشگاه هنر اسلامی تبریز در بین دانشگاه ­های هنر، دانشگاه علوم پزشکی تهران در بین دانشگاه­های علوم پزشکی کشور و پژوهشگاه دانشهای بنیادی در بین پژوهشگاه­های کشور حائز رتبه نخست شدند.
وی گفت: گروه رتبه بندی ISC دانشگاه ها و موسسات پژوهشی کشور را برای پنجمین سال متوالی به صورت رسمی بر اساس ۲۳ شاخص در قالب ۵ معیار کلی پژوهش، آموزش، وجهه بین ­المللی، تسهیلات و فعالیت­های اجتماعی- اقتصادی رتبه­ بندی کرد.
دهقانی اظهار داشت: شاخص­ها و معیارهای رتبه­ بندی و متدولوژی محاسبه رتبه بندی مربوطه و نیز وزن اختصاص یافته به هر شاخص و مولفه های آن مصوب ششمین نشست فوق­ العاده وزرای آموزش عالی کشورهای اسلامی است که توسط خبرگان علم رتبه ­بندی تهیه و تدوین شده ­اند.
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) گفت: معیار پژوهش توسط شاخص های حجم پژوهش، کیفیت پژوهش، کارایی پژوهش، نرخ رشد کیفیت و کارایی پژوهش و ثبت نامه ها؛ معیار آموزش  بوسیله شاخص های اعضای هیات علمی و فارغ التحصیلان دارای جایزه، اساتید و فارغ التحصیلان پراستناد از جمله شاخص های رتبه بندی است.
وی افزود: نسبت اعضای هیات علمی دارای مدرک دکتری به کل اعضای هیات علمی، نسبت استاد به دانشجو، نسبت دانشجویان تحصیلات تکمیلی به کل دانشجویان و دانشجویان دارای جایزه در المپیادهای بین المللی؛ معیار وجهه بین­ المللی بوسیله شاخص های نسبت اعضای هیات علمی بین المللی به کل اعضای هیات علمی نیز از دیگر شاخص ها است.
دهقانی اظهار داشت: نسبت دانشجویان بین المللی به کل دانشجویان، نسبت اعضای هیات علمی دارای مدرک دکتری خارجی به کل اعضای هیات علمی، قرارداد همکاری های بین المللی و برگزاری کنفرانسهای بین المللی؛ معیار تسهیلات-امکانات توسط شاخص های سرانه عناوین کتاب از شاخص های بررسی است.
وی گفت: وجود مراکز تحقیقاتی و معیار فعالیت های اجتماعی-اقتصادی و تعداد مراکز رشد و شرکت های اسپین آف مورد ارزیابی و محاسبه قرار می گیرند.
رئیس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری (RICeST) گفت: در رتبه­ بندی سال ۹۴-۱۳۹۳، تعداد ۱۳۹ دانشگاه و موسسه پژوهشی در رتبه بندی ISC حضور داشته­ اند که این تعداد نسبت به سال گذشته نزدیک به ۱۸ درصد رشد داشته است.
وی بیان داشت: در رتبه­ بندی سال ۹۴- ۱۳۹۳دانشگاه تهران با عملکرد پژوهشی برتر نسبت به سایر دانشگاه­ها، برترین دانشگاه کشور شناخته شد. دانشگاه علوم پزشکی تهران رتبه دوم کشوری و دانشگاه صنعتی امیر کبیر مقام سوم را در سطح کشور به خود اختصاص دادند.
جدول زیر فهرست ۱۰ دانشگاه برتر کشور را نمایش می­دهد.

رتبه نام دانشگاه رتبه نام دانشگاه
۱ دانشگاه تهران ۶ دانشگاه علم و صنعت ایران
۲ دانشگاه علوم پزشکی تهران ۷ دانشگاه شیراز
۳ دانشگاه صنعتی امیر کبیر ۸ دانشگاه صنعتی اصفهان
۴ دانشگاه صنعتی شریف ۹ دانشگاه فردوسی مشهد
۵ دانشگاه تربیت مدرس ۱۰ دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

دهقانی خاطرنشان کرد: گروه رتبه بندی ISC، دانشگاه ها و مراکز پژوهشی کشور را همچون سالهای گذشته در ۵ زیر گروه دانشگاه­های جامع، دانشگاه­های صنعتی، پژوهشگاه ها و مراکز پژوهشی، دانشگاه­های پزشکی و دانشگاه­های هنر مورد ارزیابی و رتبه­بندی قرار داده است.

وی ادامه داد: ۶۳ دانشگاه از دانشگاه­های جامع کشور در رتبه­ بندی سال ۹۴-۱۳۹۳ حضور داشته اند که دانشگاه تهران همچون سال­های گذشته در رتبه اول، دانشگاه­های تربیت مدرس، شیراز، فردوسی مشهد، تبریز، شهید بهشتی، اصفهان، گیلان، پیام نور و شهید باهنر کرمان به ترتیب در جایگاه­های دوم تا دهم جدول قرار گرفته اند.

جدول زیر وضعیت ۱۰ دانشگاه برتر جامع را نمایش می­ دهد.

رتبه نام دانشگاه رتبه نام دانشگاه
۱ دانشگاه تهران ۶ دانشگاه شهید بهشتی
۲ دانشگاه تربیت مدرس ۷ دانشگاه اصفهان
۳ دانشگاه شیراز ۸ دانشگاه گیلان
۴ دانشگاه فردوسی مشهد ۹ دانشگاه پیام نور
۵ دانشگاه تبریز ۱۰ دانشگاه شهید باهنر کرمان

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) گفت : از دانشگاه های وابسته به وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ۳۶ دانشگاه در رتبه بندی مورد ارزیابی قرار گرفتند و دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران به عنوان برترین دانشگاه پزشکی کشور معرفی شد.

وی گفت: دانشگاه های علوم پزشکی شهید بهشتی، شیراز، اصفهان، مشهد، تبریز، جندی شاپور اهواز، ایران، بقیه الله (عج) و کرمان با قرار گرفتن بعد از دانشگاه علوم پزشکی تهران توانستند در جمع ۱۰ دانشگاه برتر علوم پزشکی کشور قرار گیرند.

جدول زیر وضعیت ۱۰ دانشگاه برتر پزشکی در سطح کشور را نمایش می­ دهد.

رتبه نام دانشگاه رتبه نام دانشگاه
۱ دانشگاه علوم پزشکی تهران ۶ دانشگاه علوم پزشکی تبریز
۲ دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ۷ دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور
۳ دانشگاه علوم پزشکی شیراز ۸ دانشگاه علوم پزشکی ایران
۴ دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ۹ دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)
۵ دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۱۰ دانشگاه علوم پزشکی کرمان

دهقانی تصریح کرد: در بین ۱۸ دانشگاه­ صنعتی حاضر در رتبه­­ بندی ISC دانشگاه صنعتی امیر کبیر، دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه علم و صنعت توانستند جزو ۳ دانشگاه برتر صنعتی کشور قرار گیرند.

وی افزود: دانشگاه­های صنعتی اصفهان، خواجه نصیرالدین طوسی، صنعتی نوشیروانی بابل، صنعتی شاهرود، صنعتی سهند، صنعتی شیراز و دانشگاه صنعتی مالک اشتر نیز به ترتیب با کسب رتبه های چهارم تا دهم بعد از این دانشگاه­ها قرار گرفتند.

جدول زیر وضعیت ۱۰ دانشگاه برتر صنعتی در سطح کشور را نمایش می­ دهد.

رتبه نام دانشگاه رتبه نام دانشگاه
۱ دانشگاه صنعتی امیر کبیر ۶ دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل
۲ دانشگاه صنعتی شریف ۷ دانشگاه صنعتی شاهرود
۳ دانشگاه علم و صنعت ایران ۸ دانشگاه صنعتی سهند
۴ دانشگاه صنعتی اصفهان ۹ دانشگاه صنعتی شیراز
۵ دانشگاه صنعتی خواجه نصیر الدین طوسی ۱۰ دانشگاه صنعتی مالک اشتر

رئیس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری (RICeST) گفت: ۱۹ پژوهشگاه و موسسه پژوهشی کشور در سال ۹۴-۱۳۹۳ مورد رتبه ­بندی قرار گرفتند که پژوهشگاه دانشهای بنیادی رتبه نخست فهرست را از آن خود کرد.
وی گفت: پژوهشگاه پلمیر و پتروشیمی ایران، پژوهشگاه مواد و انرژی، پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری و موسسه پژوهشی علوم و فناوری رنگ و پوشش به ترتیب رتبه های دوم تا پنجم جدول را به خود اختصاص دادند.
جدول زیر وضعیت ۱۰ پژوهشگاه و موسسه پژوهشی در سطح کشور را نمایش می­ دهد.

رتبه نام پژوهشگاه – موسسه پژوهشی رتبه نام پژوهشگاه – موسسه پژوهشی
۱ پژوهشگاه دانشهای بنیادی ۶ موسسه تحقیقاتی علوم شیلاتی کشور
۲ پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران ۷ پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران
۳ پژوهشگاه مواد و انرژی ۸ سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران
۴ پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری ۹ پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله
۵ موسسه پژوهشی علوم و فناوری رنگ و پوشش ۱۰ پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران

دهقانی خاطرنشان کرد: در بین دانشگاه های هنر در رتبه بندی ISC دانشگاه هنر اسلامی تبریز، دانشگاه هنر تهران و دانشگاه هنر اصفهان به ترتیب ۳ دانشگاه برتر هنر در رتبه بندی سال ۹۴-۱۳۹۳ هستند.

رتبه نام دانشگاه
۱ دانشگاه هنر اسلامی تبریز
۲ دانشگاه هنر تهران
۳ دانشگاه هنر اصفهان

در رتبه بندی سال ۹۴-۱۳۹۳ علاوه بر انتشار امتیازات کل و رتبه هر دانشگاه، امتیازات دانشگاه­ها و موسسات در پنج معیار پژوهش، آموزش، وجهه بین المللی، تسهیلات و نهایتا در معیار فعالیت­های اجتماعی- اقتصادی بر روی وبگاه رتبه بندی به نشانی http://ur.isc.gov.ir نمایش داده شده است.

لطفا سوالات و نظرات خود را بیان کنید

ثبت پاسخ